Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
ujek21
Wys³any: 2012-10-09, 11:59   Lakier bezbarwny MOBIHEL
0
UP DOWN

Witam, potrzebuje opinii na temat lakieru MOBIHEL 2K HS 2:1 lakier bezbarwny low VOC, nigdzie nie moge znale¼æ recenzji na jego temat a interesuje mnie. Z góry dziêki

Chali68
Wys³any: 2012-10-09, 20:17   
0
UP DOWN

Witam. Mobihel hs to bardzo przyzwoity lakier. Mo¿esz go ¶mia³o u¿ywaæ. Nale¿y w nim zwracaæ uwagê na utwardzacz. Po otwarciu i nalaniu nale¿y zamykaæ szczelnie pojemnik ¿eby jak najkrócej pozostawa³ w kontakcie z powietrzem. Rozlewno¶æ bdb, wysoka szklisto¶æ,aplikacja jak prawdziwy hs akrylowy "jak po³o¿ysz tak zostaje", py³osucho¶æ szybko, nie siada. Nienadaje siê do ciêcia papierem. Wybieramy tylko py³ki i pasta. Ma³o zbiera paprochów. Wiêcej pozytywów jak negatywów. Czyli Ok! Pozdr.

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-09, 20:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Chali68 napisa³/a:
Ma³o zbiera paprochów.

Ciekawa teoria.

teac27 
Wys³any: 2012-10-09, 20:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: podkarpacie
:shock: a jaki sk³adnik w produkcie akrylowym odpowiada za t± opcje ? bo to chyba w pakiecie ekskluzywnym tylko :P ? czyli IDEALNY DLA GARA¯OWCÓW ^^ :fiu:

gugun 
Wys³any: 2012-10-09, 20:40   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Lackdoctor napisa³/a:
Ciekawa teoria.
dlaczego?? sam uzywam jak najgesciejszych lakierow i wale dysza 1,4..mysle ze wiadomo czemu??no ty akurat mysle ze wiesz bo sam nie uzywasz rozpucha i bywa bez polirki ;) teoria dobra o ile ja dobrze zrozumiec

Chali68
Wys³any: 2012-10-09, 20:52   
0
UP DOWN

Dziêki za sprostowanie. Pozdr.

PROJEKTER
Wys³any: 2012-10-09, 22:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
Chali68 napisa³/a:
Ma³o zbiera paprochów.

Ciekawa teoria.

Pomimo, ¿e wyja¶nili¶cie co kolega Chali68 mia³ na my¶li .... i tak ta teoria jest ....przebojowa ^^ .
To ¿e staracie siê jak tylko mo¿na by bez komory i wydajnej wentylacji nie spaskudziæ pow³oki za bardzo, to jak najbardziej rozumiem .... i w kabinach lakierniczych zdarza siê czasami na³apaæ syfów ... ale ¿eby przypisywaæ lakierowi akrylowymi danej firmy, a nawet lepko¶ci takiego produktu t± fenomenaln± zaletê .... to ju¿ wyobra¼nia musia³a jednak pob³±dziæ po dolinach i stepach ¿eby wpa¶æ na taki pomys³ rekomendacji klaru :spoko:

W jednym zdaniu ... to jest po prostu g³upie i za cholerê nie da siê do konkretnych lakierów do³±czyæ teorii o tym, ¿e jedne siê syfi± mniej, a drugie bardziej ^^ .

Siekiera
Wys³any: 2012-10-09, 22:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Ja s³ysza³em, ¿e jak siê zmniejszy napiêcie powierzchniowe lakieru np. ludwikiem to te¿ siê syfy nie czepiaj±

Lackdoctor 
Wys³any: 2012-10-09, 22:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
PROJEKTER napisa³/a:
wyja¶nili¶cie

Wyja¶nili, Robercie,,, wyjasnili. :x:
Prosze precyzyjnie a nie ogólnie :tak:

Cytat:

Ja s³ysza³em, ¿e jak siê zmniejszy napiêcie powierzchniowe lakieru np. ludwikiem

Nie, naprawde, to sama szczera prawda.
Kupujesz zmniejszacz powierzchniowy w.. fabryce zmniejszaczy :D
Potem zmniejszasz powierzchniê zmniejszaczem i gwarantuje ¿e nie zobaczysz najmniejszego syfu nawet z 50 cm szukaj±c z.... lornetk± (patrz±c wspak)

gugun 
Wys³any: 2012-10-10, 07:37   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Lackdoctor napisa³/a:
Prosze precyzyjnie a nie ogólnie
nie moja teoria ale wydaje mi sie ze chodzilo o to ze lakier jest dosc gesty i malo sie rozp³ywa <czyt. tak jak kladziesz tak zostaje> no i szybko lapie polsuchosc... a to jakby nie patrzec wszystko sprzyja osiadani syfu ;) mysle ze to poeta mial na mysli tylko napisa³ to swoimi s³owami :D
a tak nawiasem to jak juz gadamy o lakierach to uzywa³ ktos lakieru roberlo hs250 ?? bo wychodzi podobnie do mipy c85

Chali68
Wys³any: 2012-10-10, 23:04   
0
UP DOWN

Robercie ale ja niestety chcia³em t± poezj± jak to napisa³ Gugu¶ dotrzeæ do przys³owiowego zjadacza kromki. Bo te forum w wiêkszo¶ci czytaj± tacy ludzie. Jêzyk techniczny niestety jest dla nich jak be³kot. To tak w drodze wyja¶nienia. Ale muszê powiedzieæ ¿e okre¶lenie "Poezja" jest rewelacyjne! Pozdrawiam.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: