Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Irek 
Wys³any: 2012-10-23, 18:28   Fiat 258/a Giallo Ginestra problem
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Ruda ¦l±ska
Czy kto¶ czym¶ takim lakierowa³? Jak to kryje? Po³o¿y³em 3 warstwy, a lakier nie kryje, jak powinien. Przy nak³adaniu barani siê, jakby by³o w nim 50% antysilikonu. Lakierowa³ek 3 elementy, z czego na 2 zrobi³y mi siê zacieki na bazie :!: Nie lakierujê od wczoraj i wiem co robiê. Mia³ kto¶ jakie¶ jaja z tym lakierem? Mam podejrzenia, co do ucziwo¶ci sprzedawcy, bo ró¿ne badziewia siê k³ad³o i nie by³o takich jaj.

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-23, 18:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Du¿o informacji brakuje :tak: .Np z jakiego mieszalnika ,jaki zastosowa³e¶ podk³ad itd .

Irek 
Wys³any: 2012-10-23, 18:51   
0
UP DOWN

Mieszalnika nie pamiêtam. Go¶ciu ma Max Mayer'a i co¶ jeszcze. Wydaje mi siê, ¿e Novol albo Haya. Podk³adu nie by³o, bo k³ad³em na zmatowany element, który te¿ by³ ¿ó³ty, tylko nieco ja¶niejszy.

Homer S. 
Wys³any: 2012-10-23, 19:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Irek napisa³/a:
i co¶ jeszcze
no to ten mieszalnik pewnie po tanio¶ci a¿ w oczy szczypie. Przy trudnych kolorach nie ma co oszczêdzaæ na materia³ach .Policz kupno bazy po tanio¶ci + poprawka tego samego jeszcze raz :roll:

Irek 
Wys³any: 2012-10-23, 20:00   
0
UP DOWN

Otó¿ to, ¿e lakier nie by³ najtañszy. Najtañszy, jaki mia³, to by³ Max Mayer, ale nie by³o tego koloru w recepturach wiêc namiesza³ z dro¿szego (170z³/l)
Najtañsze jakie znam, to Debeer, ale nie mia³em z nimi nigdy problemu. Lakier sprawia wra¿enie gêstego po rozcieñczeniu 1:1, ale mimo wszystko siê barani i p³ynie. Sêk w tym, ¿e pierwszy raz lakierujê tym numerem lakieru, a poza tym pierwszy raz kupi³em lakier u tego sprzedawcy, wiec nie wiem, czy problem w lakierze, czy mieszalniku, b±d¼ uczciwo¶ci sprzedawcy.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: