Autor |
Wiadomość |
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-24, 18:18 Problem z IwatÂą AZ3 impact
|
0
|
|
|
|
Coœ dziwnego odkry³em na próbnych natryskach, otó¿ jak mam przykrêcony materia³ o pó³ obrotu to miot³a wychodzi w granicach 20cm mo¿e mniej jak odkrêcam materia³ pó³ obrotu to miot³a zwiêksza siê o 1/3. Wada pistoletu? nie spad³ mi na ziemie czy coœ w tym rodzaju. W mieszalni poradzili mi abym sprawdzi³ czy mam dokrêcony pistolet. Ciœnienie na wciœniêtym cynglu 2,3 bara |
|
|
|
 |
Chali68
|
Wysłany: 2012-10-24, 18:45
|
0
|
|
|
|
W mieszalni nieznajo sie a ty jak niewiesz to idÂź do "szeptuchy" to ci powie albo uleczy! Poczytaj o zasadach dziaÂłania urzÂądzeĂą natryskowych to bĂŞdziesz wiedziaÂł. Jak to dziaÂła. Pozdr. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-24, 18:58
|
0
|
|
|
|
sawmaster,
Wszystko OK. Cytat: |
W mieszalni nieznajo sie |
DokÂładnie. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-24, 19:56
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Wszystko OK. |
DokÂładnie ... Wszystko OK ?????? ... to moÂże Lackdoktor wyjaÂśnij koledze @sawmaster jak to dziaÂła i dlaczego, a nie wysyÂłasz go na drzewo jak on tu zajrzaÂł po informacje. Dla kolegi @sawmaster to dziwne zjawisko ... i dlaczego ma niby szukaĂŚ informacji gdzieÂś w prasie, czy w katalogach jak Tu taki znakomity znawca od pistoletĂłw jest ... jednak odpowiada wylewnie .... Wszystko OK.
To niegrzeczne jest @Lackdoktor to juÂż lepiej byÂło nie wchodziĂŚ do tego tematu niÂż pisaĂŚ komuÂś .... Âżeby siĂŞ odpie przyÂł |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-24, 21:08
|
0
|
|
|
|
w³aœnie chcia³em zg³êbiÌ wiedzê ale nie wiem gdzie szukaÌ bo w necie tego nie ma |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-24, 21:54
|
0
|
|
|
|
sawmaster napisał/a: | wÂłaÂśnie chciaÂłem zg³êbiĂŚ wiedzĂŞ |
Dla lakiernika wystarczy zwykÂłe OK.
Sprzet jest Ok.
Dla poszukiwacza ... PROJEKTER,
On przecieÂż juÂż nie moÂże wytrzymaĂŚ aby sie wiedza podzieliĂŚ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 00:06
|
0
|
|
|

|
Krzysztofie ... gdzie¿ bym œmia³ tu pisaÌ jakieœ g³upoty o pistoletach. Ja teoretyk przy tobie wieloletnim praktyku zawodowym ( to ju¿ bêdzie z piêciolecie twojej kariery - chyba ) i Ja mam takiemu mistrzowi wchodziÌ w paradê ... zreszt¹ napisa³eœ post w temacie tylko taki ubogi troszkê i zaskoczy³eœ mnie po prostu, ¿e tak kolegê odepchn¹³eœ. W kilku zdaniach móg³byœ wyjaœniÌ piêknie t¹ sprawê. Masz jakiœ gorszy dzieù ? ... No to mo¿e jutro Krzysiu ... Jutro ma œwieciÌ s³oneczko. |
 |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2012-10-25, 12:04
|
0
|
|
|

|
hahah No PROJEKTER zgadzam sie z Toba Nie Âładnie tak |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 13:03
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | sawmaster napisał/a: | wÂłaÂśnie chciaÂłem zg³êbiĂŚ wiedzĂŞ |
Dla lakiernika wystarczy zwykÂłe OK.
SprzĂŞt jest Ok. Dla poszukiwacza ... PROJEKTER ... |
TrochĂŞ ekwilibrystyczna jest konstrukcji tego twojego postu .... ale mam wolnego zwoja w mĂłzgu i po nie przespanej nocy zajarzyÂłem, Âże chciaÂłeÂś mnie lekko obraziĂŚ, a TY TY , Âże niby nie jestem Ciebie godny bo TY jesteÂś lakiernikiem ? aaaaa Teraz juÂż kapuje.
No troszkê ci raczej Krzysztofie nak³amali je¿eli sam tego sobie nie wymyœli³eœ, ale bardziej martwi mnie to ¿e kolega @sawmaster postanowi³ jednak P O S Z U K I W A à wiadomoœci i zg³êbiÌ temat tego zjawiska, którego ma prawo nie zrozumieÌ, a Ty Krzysztofie..... konfabulujesz ¿e jesteœ lakiernikiem i ¿e nie gadasz z plepsem OJ nie fajnie, nie fajnie Lackotworze |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 13:33
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | P O S Z U K I W A Ă | = PROJEKTER,
Dobra, wstep mamy za TobÂą a teraz dziel PROJEKTER napisał/a: | ale mam wolnego zwoja w mĂłzgu | ok, ja mam czas, poczekam. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 15:26
|
0
|
|
|

|
Ale na co ? ... Nie krêÌ mo¿e. Nabi³eœ sobie kolejnego posta wchodz¹c do technicznego tematu o pistoletach. Guzik pomog³eœ tylko wys³a³eœ @sawmaster na drzewo, krótkim niezbyt m¹drym i na pewnie niezbyt grzecznym tekstem. WróÌ do tematu praktyku i specjalisto od AirGunsa ... model IPACT dodam .... którego z pewnoœci¹ nie widzia³eœ na oczka .... WróÌ i napraw coœ spie przy³.
Opisz TU dlaczego jest OK .... i jeszcze wyjaÂśnij moÂże tym Uherom z forum co prowadzÂą mieszalnie lakierĂłw dlaczego sÂą durnymi paÂłami i gĂł wno wiedzÂą o pistoletach w tych swoich miejscach pracy zwanych mieszalniami ?
No Krzysiu do czego to podobne jest Âżebym ci tÂłumaczyÂł co napisaÂłeÂś we wÂłasnym poÂście
Raczej wyglÂąda na to Âże koledzy z mieszalni piszÂący na forum majÂą do dyspozycji dokÂładnie to samo ÂźrĂłdÂło wiedzy co TY ... wieloletni lakiernik z piĂŞciuset letniÂą praktykÂą zawodowÂą. Wychowanek ASO. CzÂłowiek legenda ... ktĂłry ma nawet specjalny temat z pochwaÂłami na obu portalach internetowych WÂłaÂściciel Autoodnogi legalnej lakierni znanej w caÂłej Polsce i dwĂłch krajach europy. TeÂż spijasz wiedzĂŞ z postĂłw na forum.
Nie bÂądÂź Krzysiu takim nabzdyczeĂącem tylko wyjaÂśnij koledze prostÂą sprawĂŞ z tÂą szerokoÂściÂą miotÂły. PrzecieÂż napisaÂłeÂś OK .... to teraz siĂŞ ok zachowaj |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 15:53
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | wyjaÂśnij koledze prostÂą sprawĂŞ z tÂą szerokoÂściÂą miotÂły. |
Co mam wyjasniaĂŚ?
Robisz wielkie czary z dziaÂłania pistoletu lakierniczego.
Za rozbicie materiaÂłu i uÂłoÂżenie jej w ksztaÂłt szerokiej miotÂły odpowiadaja dysze odchylajace - jak wolisz wÂąsy
Dlaczego jak podajesz mniej materiaÂłu miotÂła jest wĂŞÂższa?
Bo powietrze nie ma czego rozbijaĂŚ a przy iglicy otwartej na max powietrze z dyszy odchylajacych trafia na mieszanke materiaÂłu i powietrza o wiekszej gĂŞstoÂści, trafia na opĂłr i ... im wieksza dysza, tym miotÂła szersza.
Ale takie wiadomoÂści to do czego niby sa potrzebne lakiernikowi ?
Dlatego pistolet OK, w mieszalni mogÂą sie nie znac, bo to wiedza zbedna.
Pisac jeszcze co sie dzieje zaraz za wyjœciem dyszy materia³owej i obrazowo opisywac wielkoœÌ i œrednicê mieszanki w miejscu w ktorym trafia w nia powietrze z dysz rozpylajacych?
Malo materiaÂłu - srednica mniejsza, duzo materiaÂłu- Âśrednica odpowiednio wieksza.
Co jeszcze?
Do momentu natrafienia na powietrze z dysz odchylajacych miotÂła zawsze jest okragÂła cos jeszcze???
Po co to komu potrzebne ?
Poczatkujacemu aby pog³êbic wiedzê?
Pistolet ok. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 17:49
|
0
|
|
|

|
.... a to juÂż nie Mnie pytaj co masz pisaĂŚ .... tylko kolegĂŞ @sawmaster,
Ja tam sobie na razie zanotuje nowe pojĂŞcia z budowy pistoletu lakierniczego
WÂąsy ... to siĂŞ pisze przez "Âą" ?
Dysze odchylajÂące .... odd czy odchylajÂące ? .... a one siĂŞ obracajÂą moÂże czy tylko odchylajÂą?
Te czĂŞÂści pistoletu to majÂą jakieÂś nr w cenniku
Ja nie zÂłapaÂłem idei twojego przekazu, ale moÂże kolega @sawmaster jest zadowolony z wyczerpujÂącej informacji i jest OK
Mnie praktyku to siê wydawa³o, ¿e ka¿dy pistolet uzyskuje maksymaln¹ szerokoœÌ strumienia natryskowego gdy ciœnienie jest ustawione na zalecanym poziomie 2 - 4 bary zale¿nie od typy i modelu, a reszta zaworów jest po prostu na max otwarta ¿eby sprzêt móg³ zademonstrowaÌ co tam za parametry dali lakiernikowi do dyspozycji jego projektanci. To taka informacja dla lakiernika.
No chyba Âżeby ... ale nie .... Nie to nie moÂżliwe ... a moÂże jednak ?
Krzysio ? Tak zapytam nieÂśmiaÂło jak P O S Z U K I W A C Z .... bo widzĂŞ Âże siĂŞ na tym znasz Âże HO ... HO .... Tylko siĂŞ bojĂŞ troszkĂŞ, bo wiesz mam od ciebie to na PW ... a tam ... najwyÂżej mnie zje...biesz.
Spytam ..... ?
To nie jest przypadkiem tak, Âże wkrĂŞcajÂąc W AirGunsie Impact iglicĂŞ do Âśrodka dyszy materiaÂłowej jednoczeÂśnie blokuje siĂŞ tÂą iglicÂą spust w okreÂślonej pozycji i ten blaszany spust nie otwiera do koĂąca zaworu powietrza ktĂłry tak siĂŞ gÂłupio skÂłada pracuje zawsze razem z iglicÂą czy to siĂŞ komuÂś podoba czy nie ? .. Producent pistoletu ( a wÂłaÂściwie jego wynalazca w obecnej formie jakieÂś 70 lat temu ) wymyÂśliÂł to jakoÂś tak Âże wiĂŞcej materiaÂłu to wiĂŞcej powietrza. Mniej materiaÂłu mniej powietrza ?
Jak uwaÂżasz Krzysiu ?
Bo tak sobie myœlê ... ale Ja to przyg³upi t³usty, jedno zwojowy, durny teoretyk jestem ,... choÌ tak sobie myœlê ¿e mo¿e zasada pracy aparatu natryskowego jest taka ¿eby przenieœÌ na element jak¹œ iloœÌ materia³u to potrzeba do tego okreœlonej objêtoœci powietrza. Skoro p³ynne wciskanie spustu przesuwa ig³ê do ty³u i dysza materia³owa podaje coraz wiêcej materia³u ze zbiornika grawitacyjnego ... to jak to kurde rozwi¹zaÌ ¿eby równie p³ynnie na dyszê powietrzn¹ dociera³o coraz wiêcej powietrza z korpusu ? Powietrza koniecznego do równego przenoszenia tej przybywaj¹cej, lub nagle zmniejszaj¹cej siê iloœci materia³u ...
Bardzo ciĂŞ Krzysiu przepraszam sugerujÂąc Âże zawĂłr powietrza i iglica pracuje zawsze w peÂłnej zaleÂżnoÂści od siebie ... pcha je do tyÂłu spust pistoletu.
Gdyby tak by³o to by oznacza³o ¿e do dyszy powietrznej nie dociera maksymalna mo¿liwa iloœÌ powietrza skoro ktoœ skrêci³ iglice zablokowa³ spust i zawór powietrza teraz nie otwiera siê do koùca
Nie œmia³bym Krzysztofie modyfikowaÌ twojej opowieœci o w¹sach i dyszach odchylaj¹cych durnym stwierdzenie teoretyka który nawet nie ma sprê¿arki ¿e raczej trudne jest uzyskanie maksymalnej szerokoœci strumienia na dyszy materia³owej skoro pistolet nie mo¿e "oddychaÌ" tylko ziewa. Po wkrêceniu dyszy materia³owej i wyznaczeniu jej nowego miejsca po³o¿enia = maksymalnego punktu do którego mo¿na wcisn¹Ì spust .... uzyskujemy ..... WOW .... maksymaln¹ szerokoœÌ strumienia natryskowego To maksymalna szerokoœÌ strumienia dla takiego w³asnie po³o¿enia spustu. Nawet po cofniêciu ig³y do ty³u i ponownym przesuniêciu spust w to samo po³owiczne miejsce ( ju¿ na wyczucie ) znowu szerokoœÌ miot³y bêdzie taka sama ( po³owiczna ), bo oba zawory iglica i powietrze pracuj¹ zawsze równolegle.
Teraz nie wiem Krzysztofie z wieloletnim praktycznym doœwiadczeniem czy taki "Kozi cenzura", "Dureù", "Burak", £oœ, i T³usty Œmierdziel .... mo¿e pozwoliÌ sobie na posumowanie twojego ciut, ciut b³êdnego wyjaœnienia tej prostej sprawy ?
Za pozwoleniem Krzysiu : Pistolet lakierniczy nie ma sztucznej inteligencji, nie jest sterowany komputerem, ani nawet chipem ... niestety nie wie g³upek ¿e za miejscem blokady spustu jest jeszcze przestrzeù w któr¹ móg³by cofn¹Ì ig³ê i zawór powietrza sypiaÌ towarem tak ¿e lakiernik siê zapowietrzy ze zdziwienia ... i niestety gdy siê wkrêci trochê iglice to ten g³upi aparat natryskowy "myœli" ¿e to koniec ... ¿e to wszytko co ma do dyspozycji ¿eby "dmuchaÌ i chuchaÌ" powietrzem na g³owice i wszytko co mo¿e przepchn¹Ì przez te dziureczkê w dyszy materia³owej.
Tylko Ja nie wiem Krzysiu czy siĂŞ teraz nie wygÂłupiÂłem ? Czy nie zrobiÂłem z siebie Debila koĂączÂąc karierĂŞ na forum ... karierĂŞ "styropianowego udawanego specjalisty" ... ssÂącego wiedzĂŞ z katalogĂłw ? Bo jak tak ... to na koniec dodam do twoje bÂłyskotliwej kariery konkluzje z PW ktĂłrÂą siĂŞ tak zachwycaÂłeÂś ... a co tam niech siĂŞ wszyscy ze mnie ÂśmiejÂą :
ZacytujĂŞ tu jedno zdanie twoje zdanie Krzysztofie z naszej rozmowy .... jeÂżeli siĂŞ nie pogniewasz :
Lackdoctor / Mkautos napisał/a: | NapisaÂłeÂś Âże skrĂŞcajÂąc iloœÌ materiaÂłu zmniejsza siĂŞ teÂż iloœÌ powietrza. No to w gali malina roku masz pierwsze miejsce gwarantowane | dalej byÂły epitety ...
Tak napisaÂłem Krzysiu ..... Tak wÂłaÂśnie napisaÂłem ... na tamtym forum i teraz na tym. TAK teraz zrobiÂłem wyjaÂśniajÂąc troszkĂŞ jak dziaÂła pistolet lakierniczy
Teraz postawiĂŞ sprawĂŞ TAK ... Niech ludzie oceniÂą. MÂądrzy i gÂłupi, fachowcy i amatorzy mÂłodzi i starzy, praktycy i teoretycy, ktĂłra wersja wyjaÂśnienia "twojego OK" ... do nich bardziej przemawia ? Co zrozumieli ?
Czy mój teoretyczny be³kotu T³ustej Pa³y i wiejskiego barana .... czy mo¿e te twoje rzetelne wnikliwe wyjaœnienia sprawy gdzie nowa g³owica IMPACT ma dysze odchylaj¹ce. ... no i oczywiœcie jak siê Panowie odnosz¹ do tej jak¿e absurdalnej teorii ¿e skrêcaj¹c iloœÌ materia³u zmniejsza siê te¿ iloœÌ powietrza dodam powietrza docieraj¹cego do g³owicy ... i tak siê dzieje, czy siê komuœ to podoba, czy nie
DZIĂKUJE. TO PISAÂŁEM JA - PROJEKTER |
 |
|
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-25, 17:57
|
0
|
|
|
|
projekter ale skomplikowanie piszesz, a z czytania ze zrozumieniem miaÂłem 84% na maturze |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 18:03
|
0
|
|
|

|
sawmaster napisał/a: | projekter ale skomplikowanie piszesz, a z czytania ze zrozumieniem miaÂłem 84% na maturze |
To musisz przyj¹Ì do wiadomoœci wyjaœnienia Lackotwora. Pistolet dzia³a OK |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 18:17
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Teraz postawiĂŞ sprawĂŞ TAK ... Niech ludzie oceniÂą. MÂądrzy i gÂłupi, fachowcy i amatorzy mÂłodzi i starzy, praktycy i teoretycy, ktĂłra wersja wyjaÂśnienia "twojego OK" ... do nich bardziej przemawia ? Co zrozumieli ? |
No to masz pecha.
SÂą tu mÂądrzy ludzie, nawet digi zdarza sie miec w pistolecie im.
PoczytajÂą, oceniÂą, napiszÂą.
PROJEKTER napisał/a: | bo oba zawory iglica i powietrze pracujÂą zawsze rĂłwnolegle. |
No to czwarta Twoja wtopa w postrzeganiu dziaÂłania pistoletu.
RozkrĂŞcaÂłes kiedys pistolet?
Lakierniczy?
MoÂże przypadkiem satĂŞ?
Naciskajac spust otwierasz zawĂłr powietrza na zasadzie ON/OFF (tlumaczenie dla Projektera ... otwarty/zamkniety )
Dalsze naciskanie NIC nie zmienia, lecz jedyna zmienn¹ jest iloœÌ materialu, która wzrasta wraz z dalszym naciskaniem spustu.
ResztĂŞ zostawiam kolegom, wystarczy podlÂączyĂŚ sate z digi i obserwowaĂŚ pomiar cisnienia.
Robert dlaczego robisz z siebie durnia?
Czy z ludzi robisz idiotĂłw? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 18:22
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Spytam ..... ?
To nie jest przypadkiem tak, Âże wkrĂŞcajÂąc W AirGunsie Impact iglicĂŞ do Âśrodka dyszy materiaÂłowej jednoczeÂśnie blokuje siĂŞ tÂą iglicÂą spust w okreÂślonej pozycji i ten blaszany spust nie otwiera do koĂąca zaworu powietrza ktĂłry tak siĂŞ gÂłupio skÂłada pracuje zawsze razem z iglicÂą czy to siĂŞ komuÂś podoba czy nie ? .. Producent pistoletu ( a wÂłaÂściwie jego wynalazca w obecnej formie jakieÂś 70 lat temu ) wymyÂśliÂł to jakoÂś tak Âże wiĂŞcej materiaÂłu to wiĂŞcej powietrza. Mniej materiaÂłu mniej powietrza ?
Jak uwaÂżasz Krzysiu ? |
Bzdura. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 18:48
|
0
|
|
|

|
Nie miaÂłem najmniejszych wÂątpliwoÂści zarozumialcu, Âże prĂŞdzej udusisz siĂŞ wÂłasnÂą rĂŞkÂą niÂż przyznasz publicznie Âże jesteÂś durniem. Ale we wszystkich twoich durny wywodach najfajniejsze jest to branie wszystkiego na prosty chÂłopski wiejski sposĂłb rozumowania. Czego nie zrozumie to sobie wymyÂśli
Szkoda Âże ci to wyjaÂśniÂłem Niestety musisz ostaĂŚ w Âświecie swoich "dysz odginajÂących"
-------------------------------------------------------------------------------
Ty Mkautos jednak jesteÂś nieprawdopodobnie durny. Ciekawe Âże nie regulujesz ciÂśnienia wejÂściowego do pistoletu na spuÂście wciÂśniĂŞtym do poÂłowy tylko do koĂąca ? Zobacz sobie moÂże gdzie jest osadzony wlot pomiaru ciÂśnienia do twojego dygitalu i zastanĂłw siĂŞ co on mierzy ... to ciÂśnienie wejÂściowe. miĂŞdzy zaworem a gniazdem wejÂściowym do pistoletu, Otwierasz spust i to co wyleciaÂło jest uzupeÂłniane - wlatuje. Na odcinku pomiarowym jest caÂły czas bez zmian ... to samo by siĂŞ dziaÂł na manometrze pod pistoletem. MiĂŞdzy zaworem a wejÂściem caÂły czas to co ustawiÂłeÂś np 2 bary CaÂły czas bez zmian. Co zabraÂłeÂś to wleciaÂło .. caÂły czas powietrze jest uzupeÂłniane ze sprĂŞÂżarki ... CO MA SIĂ ZMIENIAĂ ?
Ja cenzura ... i do tego ten goœÌ masie tu za jakiegoœ speca od sprê¿arek no ¿enada kompletna
Oprócz podstawowych wiadomoœci z lat 30 ubieg³ego wieku samozwaùczy lakierniku to przyda³oby ci ciê troszkê wiedzy na temat tego jak dzia³a pomiar ciœnienia w rêkojeœci pistoletu który masz prawie rok ... kompletny Dureù ... Jak TY w ogóle mog³eœ pomyœleÌ ¿e ten wyœwietlacz pokazuje ciœnienie panuj¹ce w ca³ym korpusie ... a przepraszam wzi¹³eœ to na prosty ch³opski wieœniacki umys³ BRAVO Mkautos ... to ¿eœ b³ysn¹³ inteligencj¹
To moja ostania prĂłba durniu wyjaÂśnieni ci jak to dziaÂła :
Wykoncypuj ch³opski rozumie sobie jak materia³ z dyszy materia³owej trafia do formowania na g³owicê ? ... i czy maj¹c do zassania ( to podpowiedŸ jest ) minimaln¹ iloœÌ ciê¿kiego materia³u ... potrzeba tyle samo powietrza .... co do zassania w tej samej jednostce czasu bardzo du¿ej iloœci tego materia³u. To test na inteligencje jest. J ak ju¿ znajdziesz jedyn¹ mo¿liw¹ odpowiedz .... ¿e do transportu wiêkszej iloœci materia³u lakierniczego w celu utrzymania identycznych parametrów natrysku potrzeba wiêcej powietrza i te wartoœci musz¹ siê zmieniaÌ jednoczeœnie, natychmiast z ka¿dym ruchem spustu to mo¿e zajrzysz durny samozwaùczy lakierniku .... jak dzia³ pistolet lakierniczy.
Jak moÂżna nie wiedzieĂŚ takiej podstawowej rzeczy o sprzĂŞcie ktĂłrym siĂŞ pracuje. Jak moÂżna tego nie wiedzieĂŚ i cztery lata mÂądrowaĂŚ siĂŞ o tym ktĂłry pistolet jest lepszy
Jak moÂżna byĂŚ tak arogancko bezczelnym Âżeby do tego jeszcze udzielaĂŚ innym porad na temat pistoletĂłw nie wiedzÂąc jak to dziaÂła .... Bravo Lackotowrze genialnie ... Bravo
Raz w Âżyciu rusz pecynem i zastanĂłw siĂŞ chwilĂŞ jak to dziaÂła ? MoÂże ciĂŞ olÂśni.
Przeczytaj i zrozum :
Ten sam okres czasu ( sta³a wartoœÌ )
Wed³ug twojego wykoncypowanego przy wyœwietlaczu ciœnienia ( WEJSCIOWEGO ) kolejna sta³a wartoœÌ to iloœÌ powietrza docieraj¹cego do g³owicy
Jedyna zmienna ... kilkukrotnie wiêksza albo mniejsza iloœÌ materia³u do przeniesienia w zalê¿noœci od przesuwania siê iglicy (przeniesienia w tym samym czasie )
MYÂŚL .... MYÂŚL.... MYÂŚL .... MYÂŚL
Wiesz inteligencie z oczkiem w rêkojeœci co by siê teraz sta³o ? ... to samo gdy do pistoletu nie dociera wystarczaj¹c¹ iloœÌ powietrza ... im dalej idzie ig³a tym bardziej pistolet by plu³ na element. Przy lekko wciœniêtym spuœcie jeszcze by próbowa³ udawaÌ ¿e pracuje ... im dalej tym wiêksza du pa ... bo ca³y czas dostawa³ by taka sam¹ iloœÌ powietrza ... ale materia³ by³by co raz ciê¿szy i by³oby go co raz wiêcej.
Gdyby coœ siê w nim zjeb a³o i by³oby odwrotnie ODWRACAMY SYTUCJE .... pistolet nie zmniejsza iloœci powietrza kierowanego na g³owicê gdy iglica siê zamyka ( puszczacz spust ) coraz mniejsza iloœÌ materia³u ( l¿ejsza ) leci na dyszê ale ta dostaje jednak masê powietrza ciœnienie wyjœciowe na max dalej 1,1 bara .... domykasz a material leci coraz dalej i dalej a¿ ig³a go odetnie
Dok³adnoœÌ pasowania elementów wewnêtrznych to 5 um ( mikronow ), a w³os ma 30 um i Ty mi piszesz ¿e rozkrêci³eœ i obejrza³eœ ... ON / OFF powiadasz otwarty zamkniêty ! ... a sk¹d TY to wiesz ? Wymyœli³eœ, czy podejrza³eœ przez korpus jak lakierowa³eœ .... oczywiœcie wymyœli³eœ. tak ci przysz³o do g³owy bo nie przemyœla³eœ i nie wiedzia³eœ jak to dzia³a
Mkautos jaki TY Durny prostak jesteÂś. Potrafisz naubliÂżaĂŚ ludziom ktĂłrzy bijÂą ciĂŞ wiedzÂą doÂświadczeniem i wyksztaÂłceniem o lata Âświetlne upierajÂąc siĂŞ przy jakimÂś wÂłasnym skrajnie gÂłupim pomyÂśle. Tylko dlatego Âże coÂś sobie ubzduraÂłeÂś, nie sprawdzisz nie zapytasz nie poszukasz w necie .... tylko brniesz przez pokrzywy jak Âślepy koĂą.
Stawiam flaszkĂŞ na to Âże nie masz nawet matury !
Obejrzyj sobie przekrój pistoletu jak gdzieœ znajdziesz i zobacz jaka jest d³ugoœÌ sto¿ka dysz materia³owej, a jak uszczelniacza powietrza wewn¹trz korpusu.
Mam nadzieje Âże siĂŞ zaszyjesz ze wstydu w swojej norze a pierwsze co napiszesz jak wrĂłcisz to .... Bardzo, Bardzo, przepraszam jestem GÂłupcem ... choĂŚ pewnie za duÂżo od Ciebie wymagam.
Teraz juÂż przynajmniej wiesz jak dziaÂła pistolet lakierniczy - praktyku . teraz moÂżesz bÂłyszczeĂŚ wiedzÂą przed dzieĂŚmi i amatorami. BĂŞdÂą ciĂŞ podziwiaĂŚ |
 |
|
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 19:23
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Szkoda Âże ci to wyjaÂśniÂłem |
Ty mi wytÂłumaczyÂłes?
WeÂź sie lecz.
Jak nie znasz dyszy odchylajacych a nawet twierdzisz ze impact takowych nie posiada... to juÂż XXX jestem na NIE.
MyÂślĂŞ Âże juÂż wystarczajÂąco siĂŞ wyÂłoÂżyÂłes i dalsza moja ingerencja w prostowanie durnot nie ma sensu.
Twoje durnoty:
1. skrecenie miotÂły nie wpÂływa na podniesienie cisnienia
2. skrecenie miotÂły nie ma znaczenia dla iloÂści materiaÂłu aplikowanego w punkt, czyli pistolet nie leje materiaÂłem
3. regulacja kontry ,,,, ojj, to mi najbardziej sie podoba
4. rĂłwnolegÂłe zmniejszenie przepÂływu powietrza wraz ze zmniejszeniem materialu
5. brak w pistoletach dysz odchylajacych a napewno nie ma ich gunsa impact.
Brawo Projektorku.
Jestem pod wrazeniem.
Ok, a tak na powaznie...
Masz jakis cel w robieniu takiego syfu i przeinaczania prawdy?
Co?
Lakiernictwo znĂłw za Âłatwe?
Skopalem ci tyÂłek na tamtym forum to chciaÂłes temat zakoĂączyc na tym?
Niestety koledzy oceniÂą gdzie prawda lezy ( i kwiczy ) |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 20:04
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: |
MyÂślĂŞ Âże juÂż wystarczajÂąco siĂŞ wyÂłoÂżyÂłes i dalsza moja ingerencja w prostowanie durnot nie ma sensu.
Twoje durnoty:
1. skrecenie miotÂły nie wpÂływa na podniesienie cisnienia
2. skrecenie miotÂły nie ma znaczenia dla iloÂści materiaÂłu aplikowanego w punkt, czyli pistolet nie leje materiaÂłem
3. regulacja kontry ,,,, ojj, to mi najbardziej sie podoba
4. rĂłwnolegÂłe zmniejszenie przepÂływu powietrza wraz ze zmniejszeniem materialu
5. brak w pistoletach dysz odchylajacych a napewno nie ma ich gunsa impact.
Brawo Projektorku.
Jestem pod wrazeniem.
Ok, a tak na powaznie...
Masz jakis cel w robieniu takiego syfu i przeinaczania prawdy? |
Ciekawe pytanie to o przeinaczanie prawdy. W takim razie Zacytuj Durniu moje wypowiedzi ... nie streszczaj nie interpretuj tylko wytnij i tu wklej z podaniem ÂźrĂłdÂła. Tak robimy na forum gdy z kimÂś rozmawiamy sprzeczamy siĂŞ lu b chcemy durniowi doje baĂŚ ... cytujemy jego wypowiedzi sÂłowo w sÂłowo.
A to o dyszach odchylajÂących w AZ3 HTE-S IMPACT znajdÂź gdzieÂś Durniu w rzetelnym normalnym miejscu gdzie siĂŞ ktoÂś podpisaÂł z imienia i nazwiska i mi pokaÂż, chĂŞtnie z nim porozmawiam o pistoletach bo....
Dysze w pistolecie sÂą dwie ... jedna powietrzna, druga materiaÂłowa. Ta powietrzna zwana jest teÂż mylnie gÂłowicÂą..... bo gÂłowica to caÂły zestaw dysza mat + dysza pow. Pomimo wielu zmian tak jest od wielu wielu lat. To wynalazek SATA opatentowany w 1926 roku .... w ubiegÂłym wieku. nikt na razie nie wprowadziÂł Âżadnej dyszy odchylajÂącej to nadal gÂłowica szczegĂłlnie w AZ3 HTE-S IMPACT . |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 20:09
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Dysze w pistolecie sÂą dwie ... jedna powietrzna, |
No widzisz.
A w budowie dyszy powietrznej, inaczej rozpylajacej znajdziemy otwory maj¹ce za zadanie.... i tu mo¿esz sobie sam wyt³umaczyc po jakie licho tyle ró¿nych otworów i wystajacych dziwnych elementów w budowie dyszy powietrznej.
KtĂłre otwory robia za miotÂłe a ktĂłre nie.
PS.
PrzecieÂż Ty to doskonale wiesz.
W jakim celu publikujesz takie bzdury? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 20:21
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: |
Skopalem ci tyÂłek na tamtym forum to chciaÂłes temat zakoĂączyc na tym? Niestety koledzy oceniÂą gdzie prawda lezy |
Ja twoi koledzy Mkautos maj¹ taki sam d¿em we ³bie jak Ty to informujê ich osobiœcie albo im przeka¿ ode mnie ¿e mam ich w odbycie ... i to tu¿ przed wypró¿nieniem. Ty Mkautos nie masz kolegów, Masz od cholery wrogów. Ja tu mam tylko uscherów czyli jakieœ litery na ekranie i kilka osób które znam osobiœcie. Z tymi z osobiœcie gadam osobiœcie z reszt¹ literami na ekranie. Jak litery uk³adaj¹ siê w durne zdania to ktoœ jest mieszany z szambem ... i tak od lat. Ja litery tworz¹ m¹dre zadnia to z kimœ tam siê poœmiejê z innym podyskutuje z innym wymieniê wiedz¹ ... i wszystko mi jedna czy jest bia³y, czarny, kulawy ,gruby, ¿yd ... czy ³ysy jak TY Mkautosie byle pisa³ m¹drze i nie k³ama³.
... a z tamtego forum to zdaje siĂŞ ciĂŞ czĂŞÂściowo wykopano na trochĂŞ za robienie chlewu w tematach technicznych ... dlatego siĂŞ zlitowaÂłem nad tobÂą bo piszesz i piszesz na PW i siĂŞ odgraÂżasz i snujesz te durnoty po kryjomu wiĂŞc daÂłem ci szanse rzekomo mnie skopaĂŚ przez szybkÂą bezpoÂśredniÂą publicznÂą wymianĂŞ zdaĂą. Bo JA dziewczynko w przeciwieĂąstwie do ciebie zawsze wiem co piszĂŞ na forum co chce przekazaĂŚ innym i skÂąd pochodzÂą moje rzetelne wiadomoÂści.
WiĂŞc skoĂączyÂło siĂŞ jak zawsze. Jak przez ostatnie cztery lata i tak bĂŞdzie dokÂąd Ja bĂŞdĂŞ zawodowcem, a Ty Krzysiu amatorem i samozwaĂącem .... czyli ZAWSZE. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 20:27
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | No widzisz. A w budowie dyszy powietrznej, inaczej rozpylajÂącej znajdziemy otwory majÂące za zadanie.... |
W dyszê powietrzn¹ producent mo¿e wmontowaÌ nawet pojemnik na farbê i mnie to wisi jak mu siê to uda ... Nie zmienia to faktu ¿e na razie mamy prost¹ konstrukcje dwie dysze tworz¹ce g³owicê a nie jakieœ dodatkowe dysze odchylaj¹ce. Nie twórz tu jakiœ pier dó³ i nowych teorii. Ja jak napisa³em "regulacja blokady iglicy" to mimo tego ¿e to po polskiemu i bez sensu to ka¿dy absolutnie ka¿dy kto wie jak wygl¹da pistolet lakierniczy wiedzia³ o który element regulacji chodzi i gdzie on jest Bez w¹tpliwoœci. ... a gdzie rosn¹ te twoje dysze odchylaj¹ce ? Gdzieœ od spodu pistoletu ? |
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 21:17
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER,
Nie rĂłb juz off w temacie, bo sam sie prosiles abym przepychanke przeniĂłsÂł na to forum.
Jak widzisz nie przeniosÂłem, ale urazona duma nie pozwoliÂła Ci na przeÂłkniecie takiej zniewagi i.... wlazles z buciorami koledze w temat i syf robisz.
ZakoĂącz robic chlew, bo nie mam zamiaru tracic wiecej czasu na ciebie.
A cel osi¹gn¹³em, chore 5 punktów @Proktamola |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-25, 21:20
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Ja jak napisaÂłem "regulacja blokady iglicy" |
Widzisz, jednak napisaÂłes.
DziekujĂŞ. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 23:44
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | PROJEKTER,
Nie rĂłb juz off w temacie, bo sam sie prosiles abym przepychanke przeniĂłsÂł na to forum.
Jak widzisz nie przeniosÂłem, ale urazona duma nie pozwoliÂła Ci na przeÂłkniecie takiej zniewagi i.... wlazles z buciorami koledze w temat i syf robisz. ZakoĂącz robic chlew, bo nie mam zamiaru tracic wiecej czasu na ciebie. |
HA HA HA Dobre ... I CO TERAZ TCHĂRZU. WSTYD JAK CHOLERA CO ?
do garaÂżu poleciaÂłeÂś sprawdziĂŚ jak ci napisaÂłem Âże Âślepa pier doÂła jesteÂś jak tego nie widzisz PamiĂŞtasz co napisaÂłeÂś jak jeszcze sapaÂłeÂś po powrocie z tego swojego chlewiku .? .. PamiĂŞtasz bo przechowujesz moje cenne odpowiedzi ... moÂże przypomnĂŞ ci co nie co ?:
mkautos napisał/a: |
I po jakÂą cholerĂŞ cie sÂłucham i chodzĂŞ sprawdzac to co wiem na milion %.
Przeciez to debilne powiÂązanie materiaÂłu z powietrzem jest podsumowaniem twojej antykariery.
No musze ci powiedziec ze ciesze sie ze potrafie oddzielic syf ktĂłry zapodajesz popalajÂąc zielsko od tego co przydatne kiedy jestes trzeÂźwy. |
Ten temat TU jest .... bo ci nie odpuÂściÂłem zakÂłamaĂącu. .... A tak by siĂŞ skÂładaÂł z trzech pierwszych postĂłw. I przypomnĂŞ ci durny amatorze Âże na PW napisaÂłeÂś Âże siĂŞ ze mnÂą rozprawisz za tÂą bzdurĂŞ .... tÂą ktĂłra tak precyzyjnie i dosadnie zostaÂła przez mnie opisana w tych postach. No rozprawiaj siĂŞ DURNIU ! Co teraz dodasz ... Âże masz jedyny na Âświcie pistolet lakierniczy ktĂłry ma staÂłe ciÂśnienie na dyszy materiaÂłowej niezaleÂżnie od tego jak daleko wciÂśniesz spust ? ... bo oczko wyÂświetlacza ci nie pokazuje zmian
Co teraz ? Masz na tyle du¿e jaja ¿eby paœÌ na cycki i przeprosiÌ za ka¿da obelgê jak¹ napisa³eœ ? Umiesz to zrobiÌ ? .... napisaÌ JESTEM G£UPCEM POPIE PRZY£O MI SIà W G£OWIE. Umiesz to zrobiÌ ? idolu dzieci i amatorów ?
mkautos napisał/a: |
Jak chcesz.
UmĂłwmy sie tak Âże Jacek mnie wroci mozliwoÂśc pisania.
Napisze ¿e znów b³¹d w postrzeganiu ci sie wkrad³ i Cenzura nie fachowiec jestes w tym temacie. Ty zrobisz co bedziesz uwa¿a³ a ja... obroniê sie,, albo przyznam ci racjê.
Odwagi buraku, rusz gruba dupĂŞ i do dziela. |
Wiesz co napisaÂłeÂś ? Co oznacza przyznaĂŚ komuÂś racjĂŞ ? To do dzieÂła ... pokaÂż jaki jesteÂś honorowy godny ,zaufania, dorosÂły choĂŚ gÂłupi jak papeĂŚ ... dawaj CZEKAM NA PÂŁASZCZENIE SIĂ PRZEDE MNÂĄ , NA BÂŁAGANIE O WYBACZENIE
Jak JeÂłopie mogÂłeÂś myÂśleĂŚ Âże gdy wciskasz coraz mocniej spust to przez gÂłowice nie leci coraz wiĂŞcej powietrza. To juÂż wiedzÂą nawet te dzieciaki ktĂłrym doradzasz .... a Ty wyzywasz mnie od "TÂłustej paÂły" . Co teraz napiszesz .... Âże ÂżartowaÂłeÂś ... Âże to podpucha MoÂże napisz Âże to nie twoje sÂłowa Âże nie z twojego kompa ....Napisz tak ... teraz jak zostaÂłeÂś wÂłaÂśnie DURNIEM ROKU. Jak ci teraz Lakcotowrze ? Fajny jest smak klĂŞski gdy nadchodzi zaraz po gÂłupocie ? |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-25, 23:56
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | A cel osiÂągn¹³em, chore 5 punktĂłw @Proktamola |
Zanim sobie sam to wmĂłwisz i zaczniesz w to wierzyĂŚ to poproszĂŞ o krĂłtkie cytaty ... tylko koniecznie podaj ÂźrĂłdÂło Âżeby kaÂżdy mĂłgÂł ewentualnie sprawdziĂŚ jaki ze mnie dureĂą.
Bo widzisz ... gorzej bêdzie jak tego jednak nie znajdziesz w moich postach ... wtedy nie doœÌ ¿e jesteœ ju¿ Durniem to zostaniesz jeszcze "manipulantem wypowiedzi" to ktoœ w rodzaju cwela .... a wtedy kole¿ko to bêdzie strach z tob¹ gadaÌ ... chyba ¿e pod nadzorem moderatora ¿eby od razu ciê wypieprzy³ za takie manipulacje ... Bo jak wiesz nie ma wiêkszêgo kure stwa w internecie jak przerabianie treœci cudzych postów, lub cytatów na forach internetowych. Tak¿e uwa¿aj kole¿ko ¿ebyœ obok durnia roku i manipulant nie zosta³ jeszcze zwyk³¹ szmat¹ ... ale TY na pewno wiesz co napisa³eœ i wiesz na 100% ¿e Ja to napisa³em nie TY ..... wiêc siê nie stresuj .... dawaj cytaty i opis Ÿród³a. |
 |
|
|
|
 |
NICOLSONtom164
|
Wysłany: 2012-10-26, 00:22
|
0
|
|
|
|
Co za przypaÂły co nie |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-26, 09:06
|
0
|
|
|
|
NICOLSONtom164 napisał/a: | Co za przypaÂły co nie |
Nooo, ale ja juÂż sie leczĂŞ
@Proktamol, odpuœÌ sobie robienie off, bo to juz nie jest smaczne.
Teoretycznie rzecz biorac wiesz Âże jest pistolet,,, praktycznie na tym siĂŞ koĂączy twoja wiedza o dziaÂłaniu.
Wiedza poza broszurkowa, bo w tej broszurkowej jestes mega kopiuj/ wklej.
Pozdrawiam z rana, miÂłego dnia.
PS
Oczko saty digital to miernik co czyta cisnienie do setnych atm i kaÂżde stÂłumienie przepÂływu skutkuje zmiana wartosci na nim.
Nawet jak paluchem przytkasz wylot ktĂłrejkolwiek z dysz.
Przykro Âże takie rzeczy muszĂŞ Ci pisac, przecieÂż takich fachowiec co zaczynaÂł od robola, ale szybko awansowaÂł i byÂł kierownikiem....... I TU WKLEJ PO RAZ SETNY JAK TO TA TWOJA KARIERA SIE ROZWIJAÂŁA, BO BARDZO LUBISZ SOBIE NAWLEWAC.
Masz jakiÂś problem z dowartosciowaniem to piszzzz.
Opisz jak to byÂło i gdzie kawe pijesz.
A wiesz co ja odpiszĂŞ???
WIELKIE ÂŁAÂŁÂŁÂŁÂŁÂŁ
Takiego goscia zgnoiÂłem publicznie.
Sorki proktamolku.
Pozdrawiam serdecznie.
Co zÂłego to nie ja. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-26, 13:19
|
0
|
|
|

|
Panie "dane adresowe" wel Lackdoktor Mkautos ... proszĂŞ mnie Âłaskawie oÂświeciĂŚ moralnie i pomĂłc rozwiÂązaĂŚ taki dylemat ?
Publiczne forum. Na nim ludzie z ca³ego kraju, wymieniaj¹ wiedzê zawodow¹. S¹ tu specjaliœci z bran¿y i zawodowi lakiernicy, dostawcy materia³ów s¹ te¿ amatorzy i zwykli obserwatorzy. Co jakiœ czas trafi siê tak¿e jakiœ kompletny dureù którego celem jest siê dowartoœciowaÌ choÌ zawodowo jest zupe³nym œmieciem, albo ma poprzestawiane w g³owie i robi dym tylko po to ¿eby by³a awantura bo w jego zabitej dechami wsi na obrze¿ach œwiata ni cholery nic a nic siê nie dzieje poza wschodem i zachodem s³oùca czyli wydarzeniami, które lekko ju¿ spowszednia³y od czasu gdy cofn¹³ siê stamt¹d lodowiec.
W zasadzie to piszê do Pana nie z powodu takich przyg³upów bo ci pomimo, ¿e s¹ durniami maj¹ jakiœ tam swój honor tj. g³êboko ukryte poczucie wstydu i obciachu. Gdy ju¿ zrozumiej¹, ¿e po kilku latach marzniêcia w chlewie i malowania zardzewia³ego badziewia nie da siê jednak udawaÌ specjalisty w towarzystwie ludzi, którzy ca³e swoje zawodowe ¿ycie poœwiêcili tej bran¿y to kul¹ ogon pod siebie i siê wycofuj¹. Wtedy mimo ¿e to dureù to z tym w³asnym honorem zajmuje miejsce w koùcowym szeregu czêsto wracaj¹c po wiêcej wiedzy, czy zawodowego doœwiadczenia. To dureù wyprowadzony na normaln¹ drogê, który powoli schodzi ze œcie¿ki g³upoty.
Mnie jednak zaskakuje ktoÂś kto nie majÂąc nic rzetelnego do powiedzenia, czerpiÂąc wiedzĂŞ jedynie z postĂłw zamieszczonych na innych portalach, nagle kreuje siĂŞ wÂśrĂłd dzieci i amatorĂłw lakiernictwa na wielkiego specjalistĂŞ samouka. Facet po szkole zasadniej ( chyba ... choĂŚ wali raczej podstawĂłwkÂą ) ktĂłry na chÂłopski prosty rozum bierze zasadĂŞ dyfuzji jonĂłw i kieruje siĂŞ zasadÂą, Âże jak nie zobaczy to ni uwirzy i ch..j
Rozumie mnie Pan chyba bo na ka¿dym forum prêdzej czy pó¿niej pojawia siê taka taka gnida po której sp³ywa fakt , ¿e regularnie co chwila robi z siebie kompletnego debila.
Proszê sobie wyobraziÌ ¿e ostatnio zastawi³em na tego cymba³a z Rawicza kunsztown¹ pu³apkê w któr¹ jak to cymba³ wpad³ oczywiœcie po dziurki w nochalu tylko my czubek ³ysiny wystawa³. Panie Krzysztofie kochany ... ten burak opluty, obrzygany i obes rany wy³azi z tej kloaki, otrzepuje siê i pisze .... Hi Hi Hi ale ci zrobi³em kawa³ co ? Wskoczy³em do rowu z gównem przykrytego ga³êziami bo widzia³em ¿e to ukryta pu³apka - Jestem genialny, Jestem Bogiem .... chwilê póŸniej cyk Gaœnie mu przez oczami œwiat³o i po zapaleniu wali tekst ..... NieŸle Ciê za³atwi³em co ?
Wiem Âże to gotowy scenariusz na kolejne odcinki filmĂłw Monty Python'a, wiĂŞc dokÂąd byÂło moÂżna to siĂŞ z durnia i przygÂłupa wszyscy Âśmiali najpierw otwarcie potem juÂż po kÂątach, bo sam Pan rozumie .... ludzie kulturalni z ogromnÂą wiedzÂą zawodowÂą wÂłaÂściciele zakÂładĂłw lakierniczych, inwestorzy ... raczej nie dyskutujÂą z takimi szmaciarzami tylko ich zlewajÂą. Ten akurat jest takim forumowym durniem
Co Pan na to ? .... Bo Ja mam pewien pomysÂł |
 |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wysłany: 2012-10-26, 20:11
|
0
|
|
|
|
Wyluzujcie chÂłopaki. Projekter ma po czĂŞÂści racjĂŞ - w SATA 3000 HVLP przepÂływ powietrza wzrasta wraz z ruchem iglicy , zarĂłwno w dyszy ''centralnej'' jak i w dyszach ''wyginajÂących''. Przy IWATA W400 WB1 tego zjawiska nie ma [ciekawostka - tak samo reaguje SICO , ale to byÂło do przewidzenia , w koĂącu to gun z wyÂższej szuflady]. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-26, 20:34
|
0
|
|
|

|
@tomek70 Przeczytaj i siĂŞ bÂłyskawicznie do tego zastosuj :
SKASUJ TEN SWĂJ POST !!! dlatego go nie cytujĂŞ
.... a potem usi¹dŸ sobie na dupie w gara¿u, pod³¹cz to SICO i zacznij myœleÌ jak wciskasz spust.
Jednego skrajnie przygÂłupiego durnia juÂż wystarczy. Jeden dureĂą na jedno forum. Mkautos na tamtym, LackdureĂą na tym.
To tyle po koleÂżeĂąsku. Na temat IWATA na razie CiĂŞ nie karcĂŞ bo WB 1 to typ gÂłowicy a nie model pistoletu. Napisz o jaki model ANEST IWATA ci chodzi to przyznam ci racjĂŞ, Âże tak nie jest .... albo trudno trza ponosiĂŚ konsekwencje za to co siĂŞ pisze publicznie i jak dureĂą z Rawicza zapÂłacisz za gÂłupotĂŞ jak nie trafisz
Taka podpowiedz po koleÂżeĂąsku ... Jak to pistolet z grawitacyjny z gĂłrnym kubkiem, rĂŞczny, nie autoaumatyczny ( nie jakiÂś dziwny jak np CHS ) i pneumatyczny, czyli taki gdzie lakier jest transportowany przez sprĂŞÂżone powietrze to .... KAÂŻDY pistolet tak ma jak napisaÂłem.
Po tym co odpieprzyÂł tu i tam Mkautos / Lacdoktor w gÂłowie mi siĂŞ nie mieÂści Âże moÂżna kilka lat mĂŞdrkowaĂŚ na forach i udawaĂŚ speca, doradzaĂŚ innym co maja sobie kupiĂŚ, oceniaĂŚ pistolety i nie wiedziĂŚ jak one dziaÂłajÂą.
Z dwa lata temu doznaÂłem szoku jak jeden dureĂą z Mkautosem nagle wyczaili Âże w SATA RP otwĂłr w dyszy materiaÂłowej jest wiĂŞkszy niÂż 1,3 mm. Dwa tygodnie kilkanaÂście osĂłb ... sami lakiernicy i znawcy tematu skakali po mnie w postach PomyÂślaÂłem NIE NIE MOÂŻLIWE Âżeby forum dla lakiernikĂłw skupiaÂło samych debili. Musieli kiedyÂś coÂś sÂłyszeĂŚ albo na jakimÂś szkoleniu czy prezentacji ... a gdzie tam ... mĂŞdrkowali z miesiÂąc.
mogĂŞ wkleiĂŚ link do popisĂłw gÂłupoty ... w tym gÂłupoty kolegi Lackdoktora.
Do niedzieli myœla³em ¿e nigdy w ¿yciu nie wyskoczy z czymœ równie durnym ... a tu JEB ... Krzyszto M b³ysn¹³ inteligencj¹ .... i to z jakiego powodu ? ... bo tak sobie wymyœli³. G³upi jak nie wie jak coœ dzia³a to sobie zmyœli.
CZY KTOÂŚ NA TYM FORUM MYÂŚLI ÂŻE ILOÂŚĂ POWIETRZA KIEROWANEGO NA DYSZĂ POWIETRZNÂĄ W TRAKCIE PRACY PISTOLETU JEST STAÂŁÂĄ
NIEZALEÂŻNIE OD TEGO JAK DALEKO JEST WCIÂŚNIĂTY SPUST ???
.... po za durniem z Rawicza ? |
 |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2012-10-27, 21:35 Re: Problem z IwatÂą AZ3 impact
|
0
|
|
|

|
sawmaster napisał/a: | CoÂś dziwnego odkryÂłem na prĂłbnych natryskach, otó¿ jak mam przykrĂŞcony materiaÂł o pó³ obrotu to miotÂła wychodzi w granicach 20cm moÂże mniej jak odkrĂŞcam materiaÂł pó³ obrotu to miotÂła zwiĂŞksza siĂŞ o 1/3. Wada pistoletu? nie spadÂł mi na ziemie czy coÂś w tym rodzaju. W mieszalni poradzili mi abym sprawdziÂł czy mam dokrĂŞcony pistolet. CiÂśnienie na wciÂśniĂŞtym cynglu 2,3 bara |
Zmniejszaj¹c iglic¹ iloœÌ podawanego materia³u zmniejszy³eœ jednoczeœnie iloœÌ powietrza podawanego na dyszê powietrzn¹.Po prostu ograniczy³eœ skok cyngla,który steruje tymi parametrami równoczeœnie.Proœciej chyba niemo¿na.
W rolĂŞ rozjemcy nie bĂŞdĂŞ wchodziÂł. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-27, 23:13 Re: Problem z IwatÂą AZ3 impact
|
0
|
|
|

|
No-limit napisał/a: | ZmniejszajÂąc iglicÂą iloœÌ podawanego materiaÂłu zmniejszyÂłeÂś jednoczeÂśnie iloœÌ powietrza podawanego na dyszĂŞ powietrznÂą.Po prostu ograniczyÂłeÂś skok cyngla,ktĂłry steruje tymi parametrami rĂłwnoczeÂśnie.ProÂściej chyba niemoÂżna.
Mo¿e by i mo¿na to skróciÌ o s³owo albo kilka. Zawsze jednak ta zasad jet niezmienna od 1926 roku ... jak mo¿na w ogóle siê stawiaÌ i upieraÌ ¿e iloœÌ powietrza kierowana na g³owicê jest zawsze taka sama ? Rozumiem ¿e mo¿na tego nie wiedzieÌ ... ale ¿eby temu zaprzeczaÌ ... no wiesz ... ON / OFF . ... co za dureù z tego Lackotowra . |
 |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-10-28, 00:09
|
0
|
|
|
|
ChÂłopaki nie wiem co palicie, ale widze ze PROJEKTER, krĂŞcisz lole z zielonego, ktĂłre byÂło podlewane domestosem zmniejsz dawke...albo dealera zmieĂą
Lackdoctor, nie stresuj sie, ja teÂż wiele razy zostaÂłem zdisowany przez PanaPROJEKTER, ktĂłry czasami wie co pisze, ale tu tylko nabija posty, bo takiej bzdury, PROJEKTER napisał/a: | To nie jest przypadkiem tak, Âże wkrĂŞcajÂąc W AirGunsie Impact iglicĂŞ do Âśrodka dyszy materiaÂłowej jednoczeÂśnie blokuje siĂŞ tÂą iglicÂą spust w okreÂślonej pozycji i ten blaszany spust nie otwiera do koĂąca zaworu powietrza ktĂłry tak siĂŞ gÂłupio skÂłada pracuje zawsze razem z iglicÂą czy to siĂŞ komuÂś podoba czy nie ? .. Producent pistoletu ( a wÂłaÂściwie jego wynalazca w obecnej formie jakieÂś 70 lat temu ) wymyÂśliÂł to jakoÂś tak Âże wiĂŞcej materiaÂłu to wiĂŞcej powietrza. Mniej materiaÂłu mniej powietrza ? | to w Âżyciu nie sÂłyszaÂłem, albo nie gadamy o tych samych pistoletach no chyba ze airginsa to taki pistolet na wode to wtedy wraz z coraz wiĂŞkszym nacisniĂŞciem spustu materiaÂł jest transportowany na zewnÂątrz z wiĂŞkszym ciÂśnieniem
nikt z was nie wniós³ nic do tematu sawmaster, tak¿e moze za³ó¿my dzia³, "luŸny dis na kogo chcesz"................. normalnie jak dzieci...
sawmaster napisał/a: | CoÂś dziwnego odkryÂłem na prĂłbnych natryskach, otó¿ jak mam przykrĂŞcony materiaÂł o pó³ obrotu to miotÂła wychodzi w granicach 20cm moÂże mniej jak odkrĂŞcam materiaÂł pó³ obrotu to miotÂła zwiĂŞksza siĂŞ o 1/3. Wada pistoletu? nie spadÂł mi na ziemie czy coÂś w tym rodzaju. W mieszalni poradzili mi abym sprawdziÂł czy mam dokrĂŞcony pistolet. CiÂśnienie na wciÂśniĂŞtym cynglu 2,3 bara |
Tym sie nie przejmuj, przeciez i tak zawsze lakierujesz na peÂłnej miotle, a jeÂśli trzeba zmniejszyĂŚ to sobie wyczujesz miotÂłe, ja mam airginse i gra gitara tylko ze mam AZ3 HTE2, i tu dorazu informacja do PROJEKTER, WIEM ZE AIRGUNSA TO GĂWNO, jest to mĂłj pistolet i mi wystarcza.
Pozdrawiam. "Pijta i palta wincy..." |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-10-28, 00:16
|
0
|
|
|
|
No-limit napisał/a: | ZmniejszajÂąc iglicÂą iloœÌ podawanego materiaÂłu zmniejszyÂłeÂś jednoczeÂśnie iloœÌ powietrza podawanego na dyszĂŞ powietrznÂą.Po prostu ograniczyÂłeÂś skok cyngla,ktĂłry steruje tymi parametrami rĂłwnoczeÂśnie.ProÂściej chyba niemoÂżna.
jak to mozliwe skoro cyngiel od powietrza jest nizej i przynajmniej u mnie nie da rady nawet jak skrĂŞce materiaÂł, to przepÂływ powietrza sie nie zmienia... |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-10-28, 00:19
|
0
|
|
|
|
tomek70 napisał/a: | Wyluzujcie chÂłopaki. Projekter ma po czĂŞÂści racjĂŞ - w SATA 3000 HVLP przepÂływ powietrza wzrasta wraz z ruchem iglicy , zarĂłwno w dyszy ''centralnej'' jak i w dyszach ''wyginajÂących''. Przy IWATA W400 WB1 tego zjawiska nie ma [ciekawostka - tak samo reaguje SICO , ale to byÂło do przewidzenia , w koĂącu to gun z wyÂższej szuflady]. |
Panowie ale jakby sie tak robiÂło Âże powietrze wzrasta wraz z ruchem iglicy i nie jest otwierane w momencie otwarcia przez cyngiel kanaÂłu powietrznego to by wam pluÂło farbÂą, zastanĂłwcie sie... |
|
|
|
 |
rudy
|
Wysłany: 2012-10-28, 00:58
|
0
|
|
|
|
w pistolecie czym innym jest wartoœÌ ciœnienia powietrza a czym innym iloœÌ powietrza. z czego choÌby wynika zapis technologii HVLP czyli du¿a obiêtoœÌ, ma³e ciœnienie.
je¿eli spust wciœniêty jest do kreski czerwonej to otwierasz odpowiednio du¿o materia³u i powietrza. je¿eli poci¹gniesz do kreski zielonej iloœÌ materia³u zostanie zwiêkszona ale zarazem zwiêkszy siê iloœÌ/objêtoœÌ wydmuchiwanego powietrza
do ustawienia ciœnienia pistolet posiada pokrêt³o w ¿ó³tym kwadraciku.
gunza.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 94 raz(y) 35.89 KB |
|
|
|
|
 |
tomek70
|
Wysłany: 2012-10-28, 07:31
|
0
|
|
|
|
Koledzy , ale to tylko teorie. Mia³em w rêku SATA 3000 HVLP i sprawdzi³em. Przyzna³em Projekterowi racjê. Przep³yw powietrza WZRASTA przez ca³y zakres ruchu iglicy. Nie wiem dlaczego KAZA£ mi edytowaÌ i usun¹Ì post. Macie przecie¿ ró¿ne guny , we¿cie je w d³onie i sprawd¿cie. |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-10-28, 09:22
|
0
|
|
|
|
I dokÂładnie tak, jak napisaÂł Kolega No-limit.
Dumel19 napisał/a: | jak to mozliwe skoro cyngiel od powietrza jest nizej i przynajmniej u mnie nie da rady nawet jak skrĂŞce materiaÂł, to przepÂływ powietrza sie nie zmienia... |
to chyba masz popsuty pistolet Kolego,skoro zasada dziaÂłania jest taka sama we wszystkich pistoletach o ktĂłrych mowa powyÂżej
Dumel19 napisał/a: | Panowie ale jakby sie tak robiÂło Âże powietrze wzrasta wraz z ruchem iglicy i nie jest otwierane w momencie otwarcia przez cyngiel kanaÂłu powietrznego to by wam pluÂło farbÂą, zastanĂłwcie sie... |
no wÂłaÂśnie nalej sobie kolego choĂŚby nitro do pistoletu i wciÂśnij delikatnie spust, sprawdÂź co siĂŞ dzieje, a co bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło po wciÂśniĂŞciu spustu do koĂąca?
NapisaÂłeÂś takÂą durnotĂŞ jakbyÂś nigdy nie trzymaÂł pistoletu w rĂŞce.
Zamiast poczytaĂŚ ze zrozumieniem ewentualnie wysiliĂŚ siĂŞ i poszukaĂŚ zdjĂŞcia przekroju pistoletu, zobaczyĂŚ jak to dziaÂła to siĂŞ sadzicie i wypisujecie durnoty, sprzeczne z prawdÂą, ktĂłrÂą Kolega Projekter juÂż opisaÂł ale nie trzeba broniĂŚ swojego Idola choĂŚ za cenĂŞ kÂłamstwa i cenzura..ielenia gÂłupot na publicznym forum.
Nie Âładnie Koledzy, ale to Wasza decyzja brniĂŞcia dalej w stronĂŞ niewiedzy i udawania.
Pozdro
zdjĂŞcie dla leniwych:
http://scr.hu/0r88/bzf69 |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-10-28, 09:39
|
0
|
|
|
|
Aha bo zapomniÂłem poczytajcie sobie obroĂący ucieleÂśnionych na temat ciÂśnienia powietrza bo pewnie myÂślicie,Âże jak ustawicie sobie na np 2.5 bara to tyle wylatuje z pistoletu???
Niestety nie bo znajÂąc Âżycie ustawiacie sobie na reduktorach za sprĂŞÂżarkÂą max czyli 6 atm, Ci, ktĂłrzy majÂą wydajniejsze kompresory czasem 8atm.
Potem krĂŞcicie na reduktorze pod pistoletem na te 2,5 bara ale to tylko ciÂśnienie panujÂące w korpusie pistoletu!
To co wylatuje z pistoletu ma w tym wypadku max 1,5-2,0 bara dla technologii RP
i tak samo jak wspomniaÂł Kolega Rudy dla technologii HVLP gdzie na wejÂściu jest 2,0 bara na wylocie jest juÂż tylko 0,7bara.
Czemu tak siĂŞ dzieje?
ÂŻeby usprawniĂŚ stopieĂą nanoszenia materiaÂłu na element.
Dlaczego w starszych pistoletach ciÂśnienie wejÂściowe musiaÂło byĂŚ dostarczane w wartoÂści 3,5-4,0 bara? - warto wiedzieĂŚ
a co z oszczĂŞdnoÂściÂą, tempem pracy ?
Pozostawiam tÂą kwestiĂŞ dla zainteresowanych... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-10-28, 10:42
|
0
|
|
|

|
widze ze rozmowe wlaczylo sie wiecej uzytkownikow i mit obalony na tyle ze juz nikt nie powinien miec zadnych watpliwosci?widzisz Robert tez tu jest pare kumatych osob,tylko wystarczy dac im mozliwosc napisania czegokolwiek Dumel19, taka mala rada na przyszlosc,bo kazdemu moze cos sie tam wydawac,kazdy moze miec swoje zdanie i nie byc za to skatowany z tym ze jesli nie jestes czegos do konca pewny to wypada uzyc slow "wydaje mi sie" "wg. mnie" i wtedy nikt nie ma prawa cie zyebac ze nie jestes wszechwiedzacy,tylko grzecznie ci sie wytlumaczy jak to w rzeczywistosci jest i dlaczego,tak zeby kazdy zrozumial. pytac to nie grzech,grzechem jest byc w bledzie i sie przy tym upierac...wtedy mozna niestety dopiero oberwac.milej niedzieli/odpoczynku panowie |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-10-28, 11:15
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | pytac to nie grzech,grzechem jest byc w bledzie i sie przy tym upierac...wtedy mozna niestety dopiero oberwac.milej niedzieli/odpoczynku panowie |
o to chodzi
udanej niedzieli |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-28, 11:56
|
0
|
|
|

|
tomek70 napisał/a: | Koledzy , ale to tylko teorie. MiaÂłem w rĂŞku SATA 3000 HVLP i sprawdziÂłem. PrzyznaÂłem Projekterowi racjĂŞ. PrzepÂływ powietrza WZRASTA przez caÂły zakres ruchu iglicy. Nie wiem dlaczego KAZAÂŁ mi edytowaĂŚ i usun¹Ì post. Macie przecieÂż ró¿ne guny , weÂżcie je w dÂłonie i sprawdÂżcie. |
Bo napisaÂłeÂś Tomek70 .... Âże w Iwata i SICO tak NIE JEST !!! ÂŁapiesz juÂż ? Tak jest w kaÂżdym pistolecie grawitacyjnym w kaÂżdym. to podstawa jego dziaÂłania. Jest tylko jeden pistolet lakierniczy ktĂłrego uÂżywaÂłem i miaÂłem go w rekach ( nie na zdjĂŞciach bo to mylne )gdzie rozwiÂązane jest to troszeczkĂŞ inaczej. Zasada nadal obowiÂązuje ale do regulacji iloÂści materiaÂłu nie sÂłuÂży tu poÂłoÂżenie iglicy tylko jest odrĂŞbny zawĂłr w korpusie. MoÂżliwe Âże sÂą inne aparaty natryskowe tak rozwiÂązane. Ja ich nie widziaÂłem. Z tego jednego jedynego powody nie piszĂŞ wiĂŞc ze to co w postach powyÂżej tak dokÂładnie jest opisane przez mnie to zawsze wszĂŞdzie iÂże to jedyne moÂżliwe rozwiÂązanie
Kolego Dumel 19 przeczyta³em twoje posty 2 razy i siê pogubi³em. Jesteœ Za, a nawet Przeciw ... czy jak ? Najpierw zaprzeczasz potem piszesz, ¿e tak jest ? Prosta teza : IloœÌ powietrza przyrasta równomiernie z iloœci¹ materia³u. TAK czy NIE ? .... PodpowiedŸ ... ZGADZASZ SIà i OK bez komentarza bo po co komentowaÌ fakty .... NIE !!! NIE ZGADZASZ SIà i co mam napisaÌ .... mo¿e Witaj w œwiecie lakierniczej ciemnoty dureùstw i teorii wytrzepanych z czarnej dupy. P.S nie palê i nigdy nie pali³em .... wolê siê ochlaÌ, a chlam od zawsze
Teraz napisz co zrozumiaÂłeÂś z postĂłw powyÂżej i juÂż.
Panowie lakiernicy amatorzy obserwatorzy i reszta maj¹ca to gdzieœ .... S¹ na forum tematy otwarte w których nale¿y sprawê przedyskutowaÌ bo bywa ro¿nie z ró¿nymi rozwi¹zaniami materia³ami, czy uk³adem technologicznym. W takich przypadkach kilka osób mo¿e mieÌ odmienne stanowiska i po troszkê racjê nadal pozostajaÌ przy swoim.
S¹ tak¿e takie tematy, które nie podlegaj¹ dyskusji i maj¹ tylko jedno w³aœciwie rozwi¹zanie JEDNO ! ... i to taki w³aœnie temat na którym jak na skórce od banana wywin¹³ Or³a nasz forumowy specjalista @Lackdoktor .
ZwróÌcie uwagê na to co napisa³ @pawel1108 w poœcie o ciœnieniach wyjœciowych na g³owicy. W modelach HVLP przy pe³nym otwarciu ciœnienie na g³owicy to 08 bara PE£NE OTWARCIE !!! Teraz jak zmniejsz siê to ciœnienie to o skrajnie ma³e wartoœci.
Wiêc jak ktoœ z was pisze tu publicznie ¿e poszed³ do gara¿u i se sprawdzi³ i TAK NIE JEST... ... to nie wiem co z nim zrobiÌ ? Zat³uc pa³¹, wywieŸ do zoo na wybieg tygryska
czy tylko napisaĂŚ Ty Durniu ... nie szkodliwie i zostawiajÂąc jednak delikwenta przy Âżyciu |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-28, 12:01
|
0
|
|
|

|
gugun napisał/a: | widze ze rozmowe wlaczylo sie wiecej uzytkownikow i mit obalony na tyle ze juz nikt nie powinien miec zadnych watpliwosci?widzisz Robert tez tu jest pare kumatych osob,tylko wystarczy dac im mozliwosc napisania czegokolwiek Dumel19, taka mala rada na przyszlosc,bo kazdemu moze cos sie tam wydawac,kazdy moze miec swoje zdanie i nie byc za to skatowany z tym ze jesli nie jestes czegos do konca pewny to wypada uzyc slow "wydaje mi sie" "wg. mnie" i wtedy nikt nie ma prawa cie zyebac ze nie jestes wszechwiedzacy,tylko grzecznie ci sie wytlumaczy jak to w rzeczywistosci jest i dlaczego,tak zeby kazdy zrozumial. pytac to nie grzech,grzechem jest byc w bledzie i sie przy tym upierac...wtedy mozna niestety dopiero oberwac.milej niedzieli/odpoczynku panowie |
Bardzo Bardzo Bardzo m¹dra opinia. Wystarczy siê zastosowaÌ do tego co napisa³ @gugun i jest super w ka¿dej sprawie technicznej. Mo¿na wtedy czerpaÌ rzeteln¹ wiedzê garœciami i weryfikowaÌ coœ co siê komuœ wydawa³o latami za fakt. Czasami tak bywa. Kilka lat myœli siê ¿e tak jest ... a Tu bêc. Teraz pytanie ... upieraÌ siê tylko dlatego ¿e tak mi siê wydawa³o ? .... czy jednak dopuœciÌ bolesn¹ mo¿liwoœÌ ¿e kilka lat tkwi³em w b³êdzie ?
Nie wiedzieĂŚ myliĂŚ siĂŞ jest OK ... UdawaĂŚ specjalistĂŞ i byĂŚ dyletantem nie jest OK ... to be be jest. za to moÂżna dostaĂŚ po tyÂłku |
 |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-10-28, 20:02
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Kolego Dumel 19 przeczytaÂłem twoje posty 2 razy i siĂŞ pogubiÂłem. JesteÂś Za, a nawet Przeciw ... czy jak ? Najpierw zaprzeczasz potem piszesz, Âże tak jest ? Prosta teza : IloœÌ powietrza przyrasta rĂłwnomiernie z iloÂściÂą materiaÂłu. TAK czy NIE ? .... PodpowiedÂź ... ZGADZASZ SIĂ i OK bez komentarza bo po co komentowaĂŚ fakty .... NIE !!! NIE ZGADZASZ SIĂ i co mam napisaĂŚ .... moÂże Witaj w Âświecie lakierniczej ciemnoty dureĂąstw i teorii wytrzepanych z czarnej dupy. P.S nie palĂŞ i nigdy nie paliÂłem .... wolĂŞ siĂŞ ochlaĂŚ, a chlam od zawsze
Teraz napisz co zrozumiaÂłeÂś z postĂłw powyÂżej i juÂż. |
no no w³asne ju¿ czaje, jeœli chodzi o objetoœÌ powietrza to sie zgadzam, poyeba³o mi sie z ciœnieniem, z góry sory, nikogo nie chcia³em obraziÌ, jeœli sie tak sta³o to sory, moja wiedza w tym temacie nie jest wielka, chociaz czaje co nieco to jeszcze sie ucze, dziêki Ci za wyrozumia³oœÌ.
gugun napisał/a: | Dumel19, taka mala rada na przyszlosc,bo kazdemu moze cos sie tam wydawac,kazdy moze miec swoje zdanie i nie byc za to skatowany z tym ze jesli nie jestes czegos do konca pewny to wypada uzyc slow "wydaje mi sie" "wg. mnie" i wtedy nikt nie ma prawa cie zyebac ze nie jestes wszechwiedzacy,tylko grzecznie ci sie wytlumaczy jak to w rzeczywistosci jest i dlaczego,tak zeby kazdy zrozumial. pytac to nie grzech,grzechem jest byc w bledzie i sie przy tym upierac...wtedy mozna niestety dopiero oberwac.milej niedzieli/odpoczynku panowie |
rozumiem, i przepraszam, wÂłasnie w tych moich postach myÂśl byÂła nie do koĂąca pewna, jeÂśli chodzi o przepÂływ powietrza, a ciÂśnienie to zgadzam sie z projekterem, Âże przepÂływ wzrasta wraz z odchyleniem cyngla do np. pozycji max., jeÂśli kogoÂś obraziÂłem to przepraszam. pozdro. |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-10-28, 20:09
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | no wÂłaÂśnie nalej sobie kolego choĂŚby nitro do pistoletu i wciÂśnij delikatnie spust, sprawdÂź co siĂŞ dzieje, a co bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło po wciÂśniĂŞciu spustu do koĂąca?
NapisaÂłeÂś takÂą durnotĂŞ jakbyÂś nigdy nie trzymaÂł pistoletu w rĂŞce. |
wÂłasnie jest tak dokÂładnie, sory, mĂłj bÂład |
|
|
|
 |
lak
|
Wysłany: 2012-10-28, 20:31
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-10-28, 21:03
|
0
|
|
|
|
Cytat: | rozumiem, i przepraszam, wÂłasnie w tych moich postach myÂśl byÂła nie do koĂąca pewna, jeÂśli chodzi o przepÂływ powietrza, a ciÂśnienie to zgadzam sie z projekterem, Âże przepÂływ wzrasta wraz z odchyleniem cyngla do np. pozycji max., jeÂśli kogoÂś obraziÂłem to przepraszam. pozdro. |
Dumel19 W porzÂądku zachowanie |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2012-10-28, 21:33
|
0
|
|
|

|
pawel1108 napisał/a: | Dumel19 W porzÂądku zachowanie |
¯eby Lackdoktor wzi¹³ z niego przyk³ad to by by³ temat o pomy³ce, albo niewiedzy ... a ¿e woli iœÌ w zaparte to mamy temat o tym jak udawany specjalista po tym gdy wysz³o na jaw, ¿e jest dyletantem, zosta³ zwyczajnym durniem.
Lakdoktor ! ... padaj tu na cyce, pisz Âże nie masz pojĂŞcia o dziaÂłaniu pistoletu lakierniczego, Âże cie poniosÂło, Âże ci siĂŞ porypaÂło .... COKOLWIEK ... choĂŚby ... bardzo przepraszam !
To oÂśli upĂłr przy czymÂś gÂłupim robi z Ushera durnia, a nie brak wiedzy, czy doÂświadczenia zawodowego |
 |
|
|
|