Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Ponte
|
Wys³any: 2012-10-23, 20:50 progi leon I
|
0
|
|
|
|
Witam panów;]
Z racji, ¿e zbli¿a siê zima muszê wzi±sc sie za zakonserwowanie mojego leonka;]
Mam pare pytañ, aby zrobic w 100% najlepiej bo to dla siebie;o
Otó¿, przed konserwacj± podwozia, chce zrobiæ ranty progów ( ok 15cm ) z jednej i drugiej strony. Kto¶ przede mn±, podnosi³ auto za ranty.. no i s± zagiête i org. masa strzeli³a.
My¶le to podklepac, wyczyscic co odpada murzyñskim w³osiem, zrobic podk³ad epoksydowy . (Pytanie, lepiej natrysk ? czy pêdzelkiem ? )
Teraz nie wiem odczekaæ pare godzin i nak³adaæ baranka? Czy odczekaæ pare godzin i dac podk³ad wype³niaj±cy i dopiero baran?
Na to wszystko bêdzie cieniowane baz± i bezbarwnym, po czym wszystko zakonserwowane t³ust± konserwacj±..
Jakies sugestie ? Prosze o szybk± odpowiedz ! Z góry dziêki;] |
|
|
|
|
Tytexo
|
Wys³any: 2012-10-24, 09:26
|
0
|
|
|
|
Po co masz na bezbarwny k³a¶æ co¶ t³ustego? Nie rób tego. |
|
|
|
|
Ponte
|
Wys³any: 2012-10-24, 21:42
|
0
|
|
|
|
no t³usta do priogili zamknietych i w miejsca trudno dostepne tzn, np. rant od strony ¶rodka auta.
Wie kto¶ jak lepije ? z tym podkladem wypelniajacym i dopiero baran, czy epoksyd i na to baran ? |
|
|
|
|
scarab
|
Wys³any: 2012-10-25, 20:50
|
0
|
|
|
|
Je¶li ju¿ raz jaki¶ kretyn pozagina³ ranty to mo¿esz zapomnieæ o bezproblemowym podnoszeniu auta fabrycznym podno¶nikiem, prostowanie nic nie da, wyprostuj ¿eby auto mia³o wygl±d i zabezpiecz porz±dnie bo rudy bêdzie szala³, podno¶nika nie podk³adaj bo poleci z powrotem... Niestety znam problem z autopsji, pewien pseudomechanik-debil mnie za³atwi³ i teraz g³upia wymiana ko³a oznacza masakrê. |
|
|
|