Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-27, 19:06   ZamkniĂŞty temat

Kolego administratorze @gugunie ... mo¿e wyjaœnisz mi jakoœ logicznie z jakiego powodu to zamykasz techniczn¹ wymianê uwag w obu tematach ? Teraz to jest tak ¿e wszyscy maj¹ tu byÌ pompowani przez durnia pier do³ami wytrzepywanymi z rêkawa, a Ty staniesz w obronie tych niebywa³ych pier dó³ ? Czego tu bronisz ? porz¹dku ...tam nie ma ba³aganu ... kultury wypowiedzi ? Kto nie chce niech nie czyta ! ¯ebyœ jednak w obronie dobra nie narobi³ szkód.

Zastanów siê mo¿e czy jesteœ moderatorem ciekawego portalu bran¿owego, czy œlepym niemyœl¹cym milicjantem i kasowaczem postów. Pomyœl zanim siêgniesz po w³adzê, czego TY bronisz i za czym siê opowiadasz pod sztandarem porz¹dku. Do dupy z porz¹dkiem jak na portalu bran¿owym zaczyna kr¹¿yÌ dureù siej¹cy ciemnotê i g³upotê. Tu siê powinna polaÌ krew jak dureù zostanie z³apany na gor¹cym uczynku ... potem mo¿esz posprz¹taÌ jak chcesz. Czego siê teraz tak wyrywasz do tej k³ódki ???

Temat o zaciekach z epoxu rozwija siê dalej w technicznym kierunku tylko pajac dosta³ ³atê pajaca i jego rady okaza³y siê g³upie ... o co ci chodzi ? O to ¿e dureù czuje siê dotkniêty i oburzony choÌ przypa³ pisze k³amstwa i wprowadza wszystkich w b³¹d ?

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=6765

Nie podoba ci siĂŞ styl ? ... to przyklej mi czerwona kreseczkĂŞ, albo od razy cenzura z tego portalu .... skoro jako moderator nie potrafisz sam zweryfikowaĂŚ kÂłamstw i odsiaĂŚ dureĂąstwa od faktĂłw, albo ci siĂŞ nie chce tego robiĂŚ. Skasuj mi dostĂŞp i sprawa bĂŞdzie jasna. Co Ty guguÂś Moderator jesteÂś czy Milicja Obywatelska ?

CzytaÂłeÂś kiedyÂś coÂś rĂłwnie durnego ? ... CoÂś tak nieprawdopodobnie gÂłupiego ? ... CzytaÂłeÂś ? ... a co zrobiÂłeÂś Âżeby to wyjaÂśniĂŚ ... Âżeby to wyprostowaĂŚ ?

Projekter napisał/a:
WyjaÂśnij koledze moÂże tÂą prosta sprawĂŞ z szerokoÂściÂą miotÂły ( i zaleÂżnoÂściÂą jej szerokoÂści od poÂłoÂżenia iglicy w dyszy materiaÂłowej )

Lackdoktor napisał/a:
Co mam wyjasniaĂŚ ? Robisz wielkie czary z dziaÂłania pistoletu lakierniczego.
Za rozbicie materiaÂłu i uÂłoÂżenie jej w ksztaÂłt szerokiej miotÂły odpowiadaja dysze odchylajace - jak wolisz wÂąsy

Dlaczego jak podajesz mniej materiaÂłu miotÂła jest wĂŞÂższa ?
Bo powietrze nie ma czego rozbijaĂŚ a przy iglicy otwartej na max powietrze z dyszy odchylajacych trafia na mieszanke materiaÂłu i powietrza o wiĂŞkszej gĂŞstoÂści, trafia na opĂłr i ... im wieksza dysza, tym miotÂła szersza.

Ale takie wiadomoÂści to do czego niby sa potrzebne lakiernikowi ?

Dlatego pistolet OK, w mieszalni mogÂą sie nie znac, bo to wiedza zbedna.

Pisac jeszcze co sie dzieje zaraz za wyjœciem dyszy materia³owej i obrazowo opisywac wielkoœÌ i œrednicê mieszanki w miejscu w ktorym trafia w nia powietrze z [size=18]dysz rozpylajacych[/size]?
Malo materiaÂłu - srednica mniejsza, duzo materiaÂłu- Âśrednica odpowiednio wieksza.
Co jeszcze?
Do momentu natrafienia na powietrze z dysz odchylajacych miotÂła zawsze jest okragÂła cos jeszcze???
Po co to komu potrzebne ?
Poczatkujacemu aby pog³êbic wiedzê?

Pistolet ok.

Gugun ... tego co jest tu napisane siĂŞ nie da wyjaÂśniĂŚ To zestaw debilnych sformuÂłowaĂą z powymyÂślanymi czĂŞÂściami pistoletu z opisem jakiegoÂś ... ch ...j wie czego ?

proste pytanie :

Dlaczego po wkrêceniu dyszy materia³owej zmniejsza siê szerokoœÌ strumienia

prosta odpowiedÂź :

Dlatego, ¿e iglica blokuje spust w po³owicznym ustawieniu i nie mo¿na nim wcisn¹Ì tak¿e zaworu powietrza. Ten siê nie otwiera do koùca i do g³owicy dociera odpowiednio mniej powietrza. Dla pistoletu i jego mechanizmu takie po³o¿enie to jest teraz maksymalna szerokoœÌ strumienia. Cofamy iglice i do dyszy materia³owej wp³ywa wiêcej materia³u, a na g³owicê wchodzi wiêcej powietrza bo spust popycha teraz zawór powietrza na max. SzerokoœÌ strumienia jest wiêksza. Wiêcej materia³u i wiêcej powietrza. Jak to opór i iglica jest na maks ... to jest to ju¿ maksymalna mo¿liwa do uzyskania szerokoœÌ strumienia w tym pistolecie. Koniec wyjaœnieù

Widzi ktoœ podobieùstwo opisanego zjawiska w tych dwóch wypowiedziach ? ... a Ty guguœ widzisz ? Co zrozumia³eœ ? Czy te opisy maja cokolwiek wspólnego ? To nie s¹ dwa ró¿ne opisy jednego zjawiska tylko ....stek durny pier dów z czarnej dupy kompletnej niewiedzy durnego samozwaùczego lakiernika .... kontra zwiêz³y opis tego jak dzia³a w tym zakresie ka¿dy grawitacyjny pistolet lakierniczy.

I co TY gugÂś co robisz ? .... zamykasz temat ? Zamykasz ... gdy porÂąbany dureĂą zaczyna dowodziĂŚ Âże ma racjĂŞ, a jego wizja mechaniki kwantowej gdy siĂŞ najaraÂł trawÂą to ma teraz byĂŚ obowiÂązujÂąca tu na forum definicja dziaÂłania pistoletu lakierniczego ? ^^

Zostaw te tematy w spokoju. Zrobi siê off top to je zamkniesz, albo przeniesiesz, a na razie to jest bezwzglêdne lanie przyg ³upa po dupie za to, ¿e jest bezczelny i zarozumia³y i ¿e w tej swojej zarozumia³oœci zacz¹³ idiotycznie i nachalnie k³amaÌ. WprowadzaÌ ludzi w b³¹d. Wisi ci to moderatorze ??? .... Co to teraz jest ?... ochronka dla imbecyli .... czy forum o lakiernictwie ??? ... Nie interweniuj kolego przed czasem. Tu nikomu nie grozi zamach terrorystyczny i nie musisz byÌ taki nerwowy. Jak dureù przestanie strugaÌ lakiernika samochodowego to mu troszkê odpuszczê ^^ Troszkê.

Do czego teraz darzysz do tego Âżeby ci co wyjdÂą z netu po przeczytaniu takich gÂłupot cytowali je od jutra w realu, popisujÂąc siĂŞ wiedzÂą wyniesionÂą z www. lakierowanko. info ? :sciana:

Odblokuj te tematy i niech dureĂą siĂŞ dalej popisuje wiedzÂą z innego wymiaru ^^ ... myÂślisz Âż on tego nie czyta Âże nie wie w jakie gĂł wno wpadÂł przez te swojÂą nachalnÂą durnotĂŞ. Nic siĂŞ nie martw nie bĂŞdzie dymu ;)

No chyba @gugn, ¿e TY go chronisz teraz pod skrzyde³kami modzia przytulasz, posmyrasz po brzuszku i ochronisz durn¹ pa³ê .... przed wrednym, bezwzglêdnym i okrutnym PROJEKTEREM ??? :shock:

gugun 
Wysłany: 2012-10-27, 19:25   

to zeÂś pojechaÂł jak na dzikiej Âświni... :tak:

Homer S. 
Wysłany: 2012-10-27, 19:44   

PROJEKTER napisał/a:
Dlaczego po wkrêceniu dyszy materia³owej zmniejsza siê szerokoœÌ strumienia

prosta odpowiedÂź :

Dlatego, ¿e iglica blokuje spust w po³owicznym ustawieniu i nie mo¿na nim wcisn¹Ì tak¿e zaworu powietrza. Ten siê nie otwiera do koùca i do g³owicy dociera odpowiednio mniej powietrza. Dla pistoletu i jego mechanizmu takie po³o¿enie to jest teraz maksymalna szerokoœÌ strumienia. Cofamy iglice i do dyszy materia³owej wp³ywa wiêcej materia³u, a na g³owicê wchodzi wiêcej powietrza bo spust popycha teraz zawór powietrza na max. SzerokoœÌ strumienia jest wiêksza. Wiêcej materia³u i wiêcej powietrza. Jak to opór i iglica jest na maks ... to jest to ju¿ maksymalna mo¿liwa do uzyskania szerokoœÌ strumienia w tym pistolecie. Koniec wyjaœnieù

To powinien byĂŚ temat podklejony czy podwieszony (oÂświetlony jak neon) Âżeby nikt wiĂŞcej takich pytaĂą nie zadawaÂł bo krĂłtko a zarazem jasno (bo jaÂśniej juÂż siĂŞ nie da) PROJEKTER daÂł odpowiedz :spoko: .

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-27, 19:53   

gugun napisał/a:
to zeÂś pojechaÂł jak na dzikiej Âświni... :tak:

Sorry nie chcia³em a¿ tak :D ... Po prostu @Lackdureù zagotowa³ mnie swoimi idiotyzmami jak nigdy ... a Ty mi zamykasz temat ^^ . Dwa tematy peryferyjne. Nic strategicznego. W zasadzie oba zagin¹ w czeluœciach archiwum. Kto chce mo¿e siê w³¹czyÌ na w³asn¹ odpowiedzialnoœÌ .... ale wiêkszoœÌ olewa taki spór i udzia³ w nim ... Wystarczy ¿e czytaj¹ ze zrozumieniem i ch³on¹ rzetelne informacje... Otwórz :tak: Niech dureù pisze. :cool: Niech zademonstruje pok³ady swojego zawodowego doœwiadczenia z tych piêciu lat w lakiernictwie :spoko:

gugun 
Wysłany: 2012-10-27, 20:02   

k*rwa chcialbym ci odp. ale nawet nie potrafie bo rozyebales mnie na lopatki ^^ napisz jeszcze na lakierniku jaki to ze mnie kutafon :spoko: na przyszlosc masz taki zielony napis "gugun" potem wciskasz taki kwadracik z literkami PW i piszesz co cie boli,i laskawie czekasz az sie pojawie i ci odp i wyjasnimy sprawe i wszystko bedzie jasne "a odp zawsze na pw" bo wyobraz sobie panie kolego ze ja nie spedzam calego dnia na kompie i nie mam tej przyjemnosci wchodzic co 10-15min i czytac na bierzaco co tu sie dzieje...jakbys nie zauwazyl to od jakiegos czasu zostalem poki co sam,wiec jak napisales sam-nie jestem w stanie wylapac kazdej durnoty,gownozjadow i innych na bierzaco bo coraz to nowe posty,nowe wyzwiska nowe teorie a ja musze to wszystko czytac,tak wiec z tego powodu temat zostal przymkniety,zanim zaczna sie epitety i wjazdy na zycie prywatne co tez nie raz mialo miejsce...mialem zamiar wczoraj po zamknieciu przejrzec co wy tam cenzura alacie ale wiesz,zonce sie zachcialo,wolala mnie do wyrka to olalem was i tyle,chociaz sobie dobrze pobzykalem :cool: a bronic nikogo nie mam zamiaru czy tez nadstawiac za kogos d*py bo mi jestes ty czy juz tymbardziej krzychu obojetni.pozdrawiam was panowie i gratuluje pomyslowosci robercie...odemnie to tyle,masz mi cos do powiedzenia to uzyj znaczka z napisem pw,a jesli ci to nie wystarczy to moge ci podac nr. kom i wtedy mozesz zadz w kazdej chwili czy nap. sms ze cos ci nie pasuje czy tez dzieje sie cos chorego na forum. :tak:

lak 
Wysłany: 2012-10-27, 20:19   

@Projekter,dziwisz sie Âże Lak..d..d..czy jakoÂś tam,- pisze bzdury i sie zakrĂŞciÂł.
KaÂżdy by pisaÂł przy takim naplywie informacji...No..normalnie :/ zwoje sie prostujÂą :roll:

gugun 
Wysłany: 2012-10-27, 20:25   

dobra po temacie,macie ochote sie yebac to sie yebcie byle by wmiare grzecznie i na temat...bo skoro chcecie sie tylko yebac to na pw :spoko: na forum tylko na temat zeby z tego pozytek byl jakis dla innych..sam chetnie sie wlacze w temat jak i pewnie inny jesli troche inaczej wasza "wymiana zdan" zacznie wygladac.macie ostatnia szanse. mam nadzieje ze emocje opadly?.

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-27, 20:30   

Homer S. napisał/a:
To powinien byĂŚ temat podklejony czy podwieszony (oÂświetlony jak neon) Âżeby nikt wiĂŞcej takich pytaĂą nie zadawaÂł bo krĂłtko a zarazem jasno (bo jaÂśniej juÂż siĂŞ nie da) PROJEKTER daÂł odpowiedz :spoko: .

Uwierz mi @Homer S. ¿e jak pajac skoczy³ do mnie na PW, ¿e szerzê jakie¶ teoretyczne wizje na forum o tym ¿e ilo¶æ powietrza jest powi±zana z ilo¶ci± materia³u to pomy¶la³em CO JEST pogubi³ siê i nie rozumie o czym piszê !? nie doczyta³ !? Wiêc jak napisa³ ¿e polecia³ do nory w³±czy³ SATA 4000 ustawi³ na dwa bary przycisn±³ spust , a tu nic ... wiêc k³amie bo g³upi jestem i ¿ebym sobie kupi³ sprê¿arkê ( dodam trafi idealnie bo w ¶rodê kupi³em nowego Shanidera ) ... my¶lê nie no .... DUREÑ siê objawi³. :x: .... Tak mnie zatka³o jak kiedy¶ przy temacie o dyszach materia³owych gdy Krzy¶ Mi¶ jak go zapyta³em KTO ci powiedzia³ ¿e dysze s± w wymiarach metrycznych i ¿e 1,3 to 1,3 mm , a nie jaka¶ wymy¶lona przez producenta warto¶ci tzn. równie dobrze zamiast 1,3 mo¿e byæ litera G. To Lacdoktor/ Mkautos zrobi³ pospolite ruszenia na forum zebra³ sobie grono równie zagubionych techniczne duszyczek .... i Ja mia³em ubaw po pachy ... a oni siê podniecali. Z kilka tygodni tak skakali ^^ . A¿ wbili sobie do pecyny raz na cale ¿ycie ¿e nikt ju¿ nie robi dysz materia³owych trzymaj±c siê wymiarów w milimetrach. Ka¿dy wali taka dziurê jaka mu pasuje ¿eby by³o idealnie. Co innego stare konstrukcje pistoletów te s± idealnie w milimetrach te do 2005 roku. i ich wszystkie chiñskie kopie.

Wtedy z rok temu aÂż mnie zatkaÂło ze zdziwienia Âże moÂżna tego nie wiedzieĂŚ. Teraz, aÂż mnie zamurowaÂło, Âże ten pajac .... DureĂą jeden doradza innym mÂądruje siĂŞ jak cholera publicznie ocenia pistolety pisze i pisze o atomizacji ziarnie ustawieniu ... a nie wie jak dziaÂła grawitacyjny pistolet pneumatyczny No szok ... CoÂś nieprawdopodobnego :x:

@LACKDURNIU nie wyjdziesz z tej wpady do koĂąca swych dni. Tak to jest jak samozwaniec chce zostaĂŚ Cesarzem ^^

Teraz to juÂż wiem Âże moÂżna tobÂą sterowaĂŚ jak pacynkÂą podpuszczaĂŚ ciĂŞ jak kieÂłki rzodkiewki.
^^

TY LACKOTWÓR ... co siê stanie jak jest uszkodzony uszczelniacz albo zarysowany korpus pod pier¶cieniem dyszy materia³owej i mam taki objaw ... Wciskam spust i s³yszê zbiorniku gul gul gul ... Co to siê dzieje Krzysiu ... Ty tak wszytko wiesz ... zrehabilituj siê albo giñ jak £o¶ w sezonie polowañ NO ....

P.S proÂśba do innych ..... nie wychylajcie siĂŞ Panowie z odpowiedziÂą jak nie prowadzicie serwisu pistoletĂłw, nie byliÂście na szkoleniu u producenta lub ktoÂś was nie oÂświeciÂł i od tamtego momentu po wielkim szoku juÂż wiecie ... a nie tylko siĂŞ wam wydaje.

OstroÂżnie z diagnozÂą :tak:

No Krzysiu Misiu ... oœwieÌ nas có¿ to bulgot w zbiorniku z materia³em ???

[ Dodano: 2012-10-28, 12:09 ]
KOLEÂŻKO LAKOTWORKU HU HU .... Âżyjesz ? OÂświecisz mnie i odpowiesz na proÂściutkie pytanko ?

Co siĂŞ dzieje jak jest uszkodzony uszczelniacz, albo zarysowany korpus pod pierÂścieniem dyszy materiaÂłowej i mam taki objaw ... Wciskam spust i sÂłyszĂŞ w zbiorniku gul gul gul ...

Co to siĂŞ dzieje Krzysiu ?

lak 
Wysłany: 2012-10-28, 13:49   

PROJEKTER napisał/a:
Wciskam spust i sÂłyszĂŞ w zbiorniku gul gul gul ...

CzĂŞste objawy w areografach :tak:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-30, 12:05   

Co siê sta³o z ... MK ? Zapad³ siê ze wstydu pod ziemiê ? Diabli go wziêli ? Piek³o poch³onê³o, ziemia siê pod nim zapad³a, a mo¿e to w niebo wst¹pienie ? :shock: .... Czy tylko krew go zala³a, albo ¿ó³Ì ? ... a mo¿e Najad³ siê wstydu i pêk³ ? ... lub zapowietrzy³... albo gorzej zapomnia³ oddychaÌ :shock:

No chyba nie powstrzymywaÂł siĂŞ przed puszczaniem bÂąkĂłw ? .... z tego to rodzÂą siĂŞ posrane pomysÂły :D

Krzrzrzrzzrzysiuuuuuuuuuuuu ... gdzie ÂżeÂś Ty !!!!!!!!!!!!!!!! Wracaj ....... skopaĂŚ mi dupĂŞ :D :D :D

lak 
Wysłany: 2012-10-30, 14:20   

Troche czasu zejdzie,azeby t¹ sate przer¿n¹Ì w po³ i wzd³u¿nie coby zobaczyÌ jak to tam to powietrze sie przemieszcza kanalikami :shock: :x:

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-30, 14:44   

lak napisał/a:
Troche czasu zejdzie,azeby t¹ sate przer¿n¹Ì w po³ i wzd³u¿nie coby zobaczyÌ jak to tam to powietrze sie przemieszcza kanalikami :shock: :x:

^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ... on tego zagadnienia "na s³owo" to nie weŸmie ^^ Masz racje ... bêdzie ci¹³, a potem sprzeda komuœ dwa pistolety .... do lakierowania prawej strony samochodu, a drugi do lewej strony ^^

pawel1108 
Wysłany: 2012-10-30, 20:02   

Krzysiu pojechaÂł do Kornwestheim zapytaĂŚ u ÂźrĂłdÂła jak to tak naprawdĂŞ jest ? ;)

diablo74 
Wysłany: 2012-10-30, 21:52   

PROJEKTER napisał/a:
Diabli go wziĂŞli ?

Nie mam z tym nic wspĂłlnego :rotfl:

lak 
Wysłany: 2012-10-30, 22:16   

Tak sobie Âżartujcie....jak doctor...wpadnie i nam dupska..skopieeee... :tak:

pawel1108 
Wysłany: 2012-10-30, 22:58   

Cytat:

Tak sobie Âżartujcie....jak doctor...wpadnie i nam dupska..skopieeee... :tak:

lepiej ÂżartowaĂŚ, niÂż chorowaĂŚ a Krzysiu to juÂż taki obraÂźliwy nie jest ;)

lak 
Wysłany: 2012-10-30, 23:20   

pawel1108 napisał/a:
lepiej ÂżartowaĂŚ, niÂż chorowaĂŚ a Krzysiu to juÂż taki obraÂźliwy nie jest

CaÂłe szczĂŞÂście bo Projekter ze strachu rozpuÂściÂł dredy.... ^^

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-31, 10:22   

Cicho .... Cicho psssssss .... Lackadoktor pokaza³ siê na forum ... w innym temacie ^^ ^^ ^^ Jak tu wpadnie ... to ³adnie dostanê po ty³ku dowodami swojej g³upoty ... przeciêty na pó³ pistolet .... pisemna opinia z Kornwesthaim ... i oœwiadczenie z piek³a ¿e z³ego Diablo74 nie weŸmie ^^

diablo74 
Wysłany: 2012-10-31, 12:58   

nie no jak potrzeba to siê znajdzie wolny kocio³ek z gotowan¹ smo³¹ :devil: na zimê jak znalaz³ :rotfl:

gugun 
Wysłany: 2012-10-31, 13:22   

co wy mi tu za syf robicie? luzne gatki to w of topie ^^

PROJEKTER
Wysłany: 2012-10-31, 15:27   

sory sory .... ale to przecieÂż "zamkniĂŞty temat" ^^ ^^ ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Administracja

Odpowiedz do tematu