Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Marcino 
Wys³any: 2012-10-28, 23:02   Ranty tylnych b³otników pokrtyte bia³± elsatyczna masa???
0
UP DOWN

Sk±d: okolice Tczewa
No w±³snie, wychodzi mi ruda na wspawanych reparturkach po 4 latach w galancie. Porobi³y siê bable, oderwa³em kawa³ek lakieru , a rant b³otnika by³ i jeszcze jest pokryty jaki±¶ bia³± elestyczn±, podobn± do silikonu mas±? Co to by³o? Chce to teraz wszytko zwaliæ i pomalowac jeszcze raz. Czy ta bia³a elastyczna masa mo¿e z czym¶ zareagowaæ?

YAMAHER
Wys³any: 2012-10-28, 23:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
hahah tez mia³em naprawion± dziure u siebie w Samuraiku tak :D Bialy elastyczny sylikon.
jescze lakier sie warzy³ po tyodniu jak zacza³em uzywac auta. ( pozdrawiam "lakiernika" z Pomorskiej £DZ)

Rozbierz troszkê wnêtrze auta i moze cos zoabczysz :)
moze spawane na sylikon by³o haha :D

gugun 
Wys³any: 2012-10-29, 10:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Marcino napisa³/a:
wychodzi mi ruda na wspawanych reparturkach po 4 latach
to gratulacje dla blacharza/lakiernika :spoko:
a ta masa to taka specjalna,niektore auta maja oryginalnie przeciagniete luki. takie zabezpieczenie dodatkowe :tak: przed odpryskami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi

Marcino 
Wys³any: 2012-10-29, 10:07   
0
UP DOWN

Sk±d: okolice Tczewa
Zagladna³em tam, i niestety w niektórych miejscach pod tym bia³ym "gów...em" jest pzrerdzewia³y rant a blaszka cienutka. NIe wiem czy uda mi sie uratowaæ. Niestety galant EA ma bardzo s³abe tylne ranty nadkoli. Nie ma tam platikowego nadkola, a rant sk³±da siê z dwóch poszyæ, zewnêtrzny b³otnik i wewnêtrzne, DO tego rant jest zagiety na 90st do ,srodka i caly syf na nim siedzi. Po zamalowaniu i zakonserwowaniu mam zamiar na³ozyæ tam masê pod k±tem 45st aby woda i b³oto sp³ywa³a i siê nie zatrzymywa³a.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: