Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Marcino
|
Wys³any: 2012-10-28, 23:02 Ranty tylnych b³otników pokrtyte bia³± elsatyczna masa???
|
0
|
|
|
|
No w±³snie, wychodzi mi ruda na wspawanych reparturkach po 4 latach w galancie. Porobi³y siê bable, oderwa³em kawa³ek lakieru , a rant b³otnika by³ i jeszcze jest pokryty jaki±¶ bia³± elestyczn±, podobn± do silikonu mas±? Co to by³o? Chce to teraz wszytko zwaliæ i pomalowac jeszcze raz. Czy ta bia³a elastyczna masa mo¿e z czym¶ zareagowaæ? |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-10-28, 23:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
hahah tez mia³em naprawion± dziure u siebie w Samuraiku tak Bialy elastyczny sylikon.
jescze lakier sie warzy³ po tyodniu jak zacza³em uzywac auta. ( pozdrawiam "lakiernika" z Pomorskiej £DZ)
Rozbierz troszkê wnêtrze auta i moze cos zoabczysz
moze spawane na sylikon by³o haha |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-10-29, 10:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
Marcino napisa³/a: | wychodzi mi ruda na wspawanych reparturkach po 4 latach | to gratulacje dla blacharza/lakiernika
a ta masa to taka specjalna,niektore auta maja oryginalnie przeciagniete luki. takie zabezpieczenie dodatkowe przed odpryskami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi |
|
|
|
|
Marcino
|
Wys³any: 2012-10-29, 10:07
|
0
|
|
|
|
Zagladna³em tam, i niestety w niektórych miejscach pod tym bia³ym "gów...em" jest pzrerdzewia³y rant a blaszka cienutka. NIe wiem czy uda mi sie uratowaæ. Niestety galant EA ma bardzo s³abe tylne ranty nadkoli. Nie ma tam platikowego nadkola, a rant sk³±da siê z dwóch poszyæ, zewnêtrzny b³otnik i wewnêtrzne, DO tego rant jest zagiety na 90st do ,srodka i caly syf na nim siedzi. Po zamalowaniu i zakonserwowaniu mam zamiar na³ozyæ tam masê pod k±tem 45st aby woda i b³oto sp³ywa³a i siê nie zatrzymywa³a. |
|
|
|