Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Dumel19
Wysłany: 2012-10-29, 19:12   kit-car, szpachlÂą
0
UP DOWN

Wiêc zacznê od pocztku jak przysta³o na powieœÌ o rdzy. :cool:

Pewnego dnia przyjecha³ do mnie znajomy, z zapytaniem co z tym zrobiÌ, ja mu na to ¿e najlepiej wspawaÌ b³otniki i progi, i reszte pomalowaÌ i bedzie b³ysk. Niestety chcia³ to zrobiÌ najni¿szymi kosztami, i w ten sposób pieniêdzy starczy³o na ¿ywice, w³ókno, szpachle itp.

W ten sposĂłb to wogole nie po mojemu, ale skoro tak chce to ok, bedzimy tworzyĂŚ :D

MASKA
ZaczynajÂąc od maski nie zostaÂłem uprzedony iÂż te fale ktĂłre sa z obu stron byÂły urzeÂźbione ze szpachli. Ja prĂłbujac zniwelowaĂŚ pĂŞkniĂŞci lakieru musiaÂłem dodrzeĂŚ sie do ostatniej warstwy ktĂłra pekÂła(szpachel). Poprzedni magik naÂłoÂżyÂł ok, 1.5 cm szpachli wykoĂączeniowej, dlatego popĂŞkaÂła, myÂśle ze nawet nie czekaÂł aÂż podeschnie i uschÂła... wiĂŞc dzwonie do kolegi aby kupiÂł drugÂą maske, mĂłwi Âżeby tÂą wyszpachlowaĂŚ i bedzie dobrze, wiĂŞc tak zrobiÂłem, zdjecie poniÂżej.

NADKOLA
Ktoœ ju¿ je kiedyœ próbowa³ lepiÌ rownie¿ na szpachle i mój klient rownie¿ kaza³ je zapchaÌ kitem wiec oczyœci³em i stopniowo szpachla szlif i pomiêdzy te szlify w³ókno, a szpachla dodatkowo z aluminium z APP, spoko to wysz³o... ale to jeszcze nic.. :x:

PROGI
Magik który sie wzi¹³ za tê robotê mia³ tak bujn¹ wyobraŸniê ze progi zakitowa³ piank¹ monta¿ow¹, na dodatek nic, ¿adnej siatki tam nie wtopi³ ani nic. Oczywiœcie mój klient mówi, zaklej szpachl¹ bedzie ³adnie... :help: myœle nie da rady trzeba spawaÌ, ale có¿ wydar³em te pogi od nowa, posk³ada³em na ¿ywicê, z siatk¹ i w œrodek wyciêty w kszta³t styropian :D , w miejscach na lewarek wspawa³em mu takie blachy 5mm ¿eby mia³ za co podnieœÌ, mia³em sporego stracha ale uda³o sie, poni¿ej zdjecia.

Przepraszam za jakoœÌ zdjêÌ, robione na szybko telefonem.

Nie jestem zwolennikiem takich aut, poniewaÂż tu juÂż skorupa jest nikÂła w tym aucie ale skoro zarobiÂłem i to dobrze na tym aucie to czemu nie.

Progi malowaÂłem przed garazem, dzieĂą byÂł wyjÂątkowo ciepÂły bo aÂż 30parĂŞ stopni oraz nawet zero podmuchu wiatru dlatego sie zdecydowaÂłem malowaĂŚ na sÂłoĂącu, wiem ze to gÂłupie ale zobaczcie jak wyszÂło. Pistolet AirGunsa AZ3 HTE2

Pozdrawiam.

zderzak przĂłd.JPG
Plik ściągnięto 148 raz(y) 336.58 KB

zderzak tyÂł.JPG
Plik ściągnięto 118 raz(y) 313.26 KB

kitbÂłotnik lewy.JPG
Plik ściągnięto 198 raz(y) 222.54 KB

kitbÂłotnik prawy.JPG
Plik ściągnięto 255 raz(y) 201.63 KB

kitbÂłotnik.JPG
Plik ściągnięto 201 raz(y) 165.7 KB

Dumel19
Wysłany: 2012-10-29, 19:14   
0
UP DOWN

i dalej

DSC00633.JPG
Plik ściągnięto 97 raz(y) 246.56 KB

kitmaska.JPG
Plik ściągnięto 192 raz(y) 197.71 KB

podkÂład.JPG
Plik ściągnięto 132 raz(y) 156.14 KB

kit maska.JPG
Plik ściągnięto 190 raz(y) 222.69 KB

Chali68
Wysłany: 2012-10-29, 22:44   
0
UP DOWN

Ty masz fajnie bo masz moto–gamĂŞ i carstystem pod bokiem! To dlatego poszedÂłeÂś w kit? Hehehe! ;–)

Dumel19
Wysłany: 2012-10-30, 08:51   
0
UP DOWN

Chali68 napisał/a:
Ty masz fajnie bo masz moto–gamĂŞ i carstystem pod bokiem! To dlatego poszedÂłeÂś w kit? Hehehe! ;–)

hehe dok³adnie, mieszalni i dystrybutorów materia³ów nie brakuje :D a sk¹d wiesz tyle o mojej miejscowoœci :D ?

Chali68
Wysłany: 2012-10-30, 18:41   
0
UP DOWN

Bo ja jestem z tego samego WĂŞgierskiego woj. Tylko Âże z BiaÂłej P. Czy ty teÂż lubisz te woj. Hehehe!!! Ja uwielbiam! ;–/

Dumel19
Wysłany: 2012-10-30, 22:12   
0
UP DOWN

tak hehe na LubelszczyÂźnie najlepsza jest PERÂŁA chmielowa butelkowa :D

Chali68
Wysłany: 2012-10-31, 18:53   
0
UP DOWN

O tak. Pozdr.

YAMAHER
Wysłany: 2012-11-01, 09:31   
0
UP DOWN

DUmel19--> przyciemniaÂłem ostatnio takÂą hondzie :D te boczki sa masakryczne zeby je pozniej zaÂłoÂżyc :) A autko byÂło bez rdzy i za 3,5 pln kupione ;D

Ale efekt wyszedÂł b Âładny :)

Jak wyszÂło CI to cieniowanie tylnych nadkoli :D ??

Dumel19
Wysłany: 2012-11-01, 17:47   
0
UP DOWN

YAMAHER, nie mam wiecej fotek, ale nie widaÌ odciêcia, na tej kresce stara³em siê spolerowaÌ wszystko i wysz³o elegancko, odciêcie praktycznie nie widoczne, chyba ze ktoœ z forum by go szuka³ to napewno by znalaz³ :D , a szyby te¿ tu robi³em, boczki...katorga, ca³e auto ³¹cznie z przednimi szybami jest robione foli¹ black, na ¿ywo wygl¹da super, lampy równie¿ robi³em dla niego specjalnie, s¹ tu soczewki o audi Q7 i jest to BiXenon, maskownice sam, wszystko w czarny mat i czarny b³ysk, do tego ringi równie¿ sam, bo chcia³, u¿ywa ich jako dziennych, pozycja w soczewce :) , troche by³o roboty z pod³¹czeniem tego, ale jeœli siê nie myle to jest druga para takich lamp w polsce, poniewa¿ zawsze robi¹ do tych 3 dzwiowych :)

cieniowanie czerownego nie jest ciĂŞÂżkie, ale strasznie ciĂŞÂżko kryje ten kolor...;/

dzieki Âże siĂŞ podoba, pomysÂł na to auto wÂłasny ;)

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-11-01, 23:06   
0
UP DOWN

Jakiego vs'a uÂżyÂłeÂś pod ten kolor :?:

YAMAHER
Wysłany: 2012-11-02, 13:48   
0
UP DOWN

Dumel19 --> no to sie troche narobiles z tymi lampami :) Ja akurat robie zderzak do samuraika pod koniec nast tyg zdam fotorelacje :D

A jakiej firmy foli uzywaÂłes :D ? 3M czy jakis syfek :) ?

Ja robiÂłem 95 tyÂł i przod 65 (black) :) ....... ciekawe kiedy zrobie caÂłe auto na 95 :D hahaha

Dumel19
Wysłany: 2012-11-02, 17:34   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisał/a:
Jakiego vs'a uÂżyÂłeÂś pod ten kolor

nie czaje :D vs'a??

Dumel19
Wysłany: 2012-11-02, 17:38   
0
UP DOWN

YAMAHER napisał/a:
Dumel19 --> no to sie troche narobiles z tymi lampami Ja akurat robie zderzak do samuraika pod koniec nast tyg zdam fotorelacje

no no chĂŞtnie zobacze :D

YAMAHER napisał/a:
A jakiej firmy foli uzywaÂłes ? 3M czy jakis syfek ?

wiesz, folia chyba z tych syfkowych bo goœÌ mi j¹ przyniós³, podobno dobra, ale ryski takie maliœkie zostawa³y na niej po œci¹gaczkach, a na 3m nigdy :D

YAMAHER napisał/a:
Ja robiÂłem 95 tyÂł i przod 65 (black) ....... ciekawe kiedy zrobie caÂłe auto na 95 hahaha

jak znajde zdjecie to Ci poka¿e ca³ego golfa 4 w 95 :D efekt super, ale nawet jazda w dzieù jest uci¹¿liwa, bo w lusterkach widaÌ zamiast œwiate³ malutkie iskierki, a w nocy bez opuszczonych szyb bron boze cofaÌ :D

Dumel19
Wysłany: 2012-11-02, 17:43   
0
UP DOWN

Oto ten golf, jechaliÂśmy na majĂłvwke 2012, szyby z przodu byÂły przyciemnione dokaÂłdnie tylko 14 godzin bo policja sie ostro czepiaÂła :D

DSC04795.JPG
Plik ściągnięto 86 raz(y) 250.59 KB

DSC04783.JPG
Plik ściągnięto 75 raz(y) 148.97 KB

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-11-02, 18:39   
0
UP DOWN

Dumel19 napisał/a:
Sw.Piotrek napisał/a:
Jakiego vs'a uÂżyÂłeÂś pod ten kolor

nie czaje :D vs'a??

Jaki kolor podkÂładu daÂłeÂś pod ten kolor bazowy :?:

Dumel19
Wysłany: 2012-11-02, 19:21   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisał/a:
Jaki kolor podkÂładu daÂłeÂś pod ten kolor bazowy

aaa hehe, ciÂągle sie ucze :D kolor podkÂładu szary, bo taki byÂł pod tym kolorem jak sie przecieraÂłem, wiĂŞc na kaÂżdym elemencie taki zrobiÂłem, rĂłznica barwy jest, ale trzeba sie dobrze przygladaĂŚ zeby to zobaczyĂŚ, mysle ze w mieszalni dodali troche za duÂżo ziarna... ale klient zachwycony :D

baza standox
klar to NOVOL 580 HS na standardowym utw., jak jest zimno to lakieruje nim na szybkim i jest elegancko :)

PS. gunsa daÂła sobie Âświetnie rade z bazÂą jak i z klarem. ;)

diablo74 
Wysłany: 2012-11-02, 21:40   
0
UP DOWN

Dumel19 napisał/a:
PS. gunsa daÂła sobie Âświetnie rade z bazÂą jak i z klarem.

a czemu by nie miaÂła daĂŚ rady :?: przecieÂż to dobra "giwera" :spoko:

Dumel19
Wysłany: 2012-11-03, 17:49   
0
UP DOWN

diablo74 napisał/a:
Dumel19 napisał/a:
PS. gunsa daÂła sobie Âświetnie rade z bazÂą jak i z klarem.

a czemu by nie miaÂła daĂŚ rady :?: przecieÂż to dobra "giwera" :spoko:

:spoko:

a bo wiesz, sata to z niej nie jest, i tyle w tym temacie bo lubie ten pistolet a nie chce sie k³óciÌ ze jest do dupy :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu