Autor |
Wiadomo¶æ |
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-03, 07:33
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | inna sprawa ¿e inni u¿ytkownicy tego pistoletu tak¿e "maj± inn± miot³ê". |
kto? konkretnie - wska¿ lub poka¿ bo powielasz opiniê...
Sw.Piotrek napisa³/a: | Nie powielasz opinii i teorii |
a Ty mistrzu tylko tak robisz jak siê okazuje
andrzej244 napisa³/a: | No to masz inny pistolet, a swojego kupi³em kilka dni temu |
nie, nie - to ten sam pistolet
Sw.Piotrek napisa³/a: | Ja mam model AZ3 HTE. |
nawet nie wiesz co dok³adnie posiadasz, AZ3 HTE2 ponoæ, a to ju¿ nieco inny gun - wiedzia³e¶ ?
Sw.Piotrek napisa³/a: | Masz t³oczone napisy |
znowu szukasz dziennikarskiej atrakcji... to zapewne podróba
Sw.Piotrek napisa³/a: | Miot³a mojej Air Gunsa wygl±da zupe³nie inaczej. |
poka¿ wreszcie tê miot³ê, a mo¿e Ty po prostu masz mopa ? |
_________________ odwied¼ nas na imprezach - www.events.LARE.pl
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-03, 07:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
LARE napisa³/a: | poka¿ wreszcie tê miot³ê, |
Niech poka¿e cokolwiek.
Bo milion pytañ jakie ma w stylu zadawaæ ju¿ mi siê znudzi³o czytaæ.
Tu pyta,,, tam pisze i na odwrót. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
stek
|
Wys³any: 2012-10-03, 08:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 235 Sk±d: ok kraków
|
sorry ze sie wtr±ce, ale ja mia³em tego guna az3HTE2, dopóki nic lepszego nie mia³em w reku, my¶la³em ¿e to mega pistolet, powiem tak, baze k³ad³em na ci¶nieniu 2.2 bara, nawet ³adnie wychodzi³o, natomiast lakier bezbarwny aby ³adnie wysz³o (aby go rozbi³o) musia³em ju¿ cisnienia do³o¿yæ na jakie¶ 2,5 , 2,7bara, to by by³o akceptowalne ale ta miot³a to ju¿ pora¿ka, w±ska, trza troche pomachac od lewej do prawej........, wiec zakupi³em sacine 4th. Tak ze nie ma co porównywaæ, przepa¶æ okropna, to jest moje zdanie, mo¿e komu¶ lepiej pasi ni¿ saty, dv i inne. Pozdr. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-03, 11:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
stek napisa³/a: | ... wiec zakupi³em sacine 4th. Tak ze nie ma co porównywaæ, przepa¶æ okropna, to jest moje zdanie, mo¿e komu¶ lepiej pasi ni¿ saty, dv i inne. Pozdr. |
No w³a¶nie na przyk³adzie postu @stek ..... tego nie mogê u wielu z was zrozumieæ. Kilkana¶cie osób na forum tym i tamtym w ostatnim okresie zmieni³o pistolety z amatorskiego szajsu na profesjonalne. Ka¿dy pisze ¿e oszczêdniej, lepiej, szybciej dok³adniej, ³atwiej ¿e teraz praca to przyjemno¶æ, ¿e nie ma porównania . Nie ma tu opinii, ¿e to by³ b³±d, ¿e to strata kasy, ¿e przeinwestowa³, ¿e nie widzi ró¿nicy w porównaniu z tym starym ... Z durnoty technologicznej rozgrzeszam amatorów ... no ale tych co bior± za naprawy kasê ... choæby 1 z³ za element to ju¿ nie rozgrzeszam.
Dureñ z ka¿dego kto zarabia kasê na malowaniu w bran¿y motoryzacyjnej, a ma gówno warty pistolet i sprê¿arkê. Nie ma filtrów powietrza, polerki i przyzwoitej maski na pyszczek. Dla mnie próg wej¶cia do tej bran¿y jest du¿o du¿o wy¿ej. Wyzywam was od gównozjadów paproków i spo³ecznych z³odziej jak nie prowadzicie legalnej firmy ... ale nie wiem jak okre¶liæ ludzi którzy wpychaj± siê w t± bran¿ê zawodowo, a nie staæ ich na zakup absolutnego minimum koniecznego do powtarzalnego wykonywania pow³ok lakierniczych na akceptowalny poziomie ... kilku narzêdzi i urz±dzeñ bez których do samego koñca nie ma pewno¶ci czy siê uda skoñczyæ to co zaczynacie. Tanie pistolety kompresory dziadowskie fillterki powietrza sa nieobliczalne ... nie przewidywalne. Wczoraj w cieplejszy dzieñ malujesz na bia³o i jest jako tako a dzi¶ kropi deszcz malujesz pastelowym metalem i sr asz siê z tym wal±c plamy, albo pasy na bazie .... marnuj±c co raz wiêcej lakieru ... a przed tob± jeszcze bezbarwny i woda w przewodach.
Mój zerowy szacunek dla takich ludzi wynika z tego ¿e ich podej¶cie do wykonywanego zawodu krzyczy .... JESTEM DURNIEM, IGNORANTEM I GÓWNOZJADEM ... ZA ZAROBION¡ KASÊ WOLÊ KUPIÆ BROWAREK
Ech Pajace ! ... Markowy pistolet zwraca siê b³yskawicznie. Po pierwsze mniejsz± ilo¶ci± zu¿ywanego lakieru za który i tak p³acicie ... a po drugie szybsz± realizacj± lakierowania i to lakierowania przewidywalnego. Wy jednak widzicie tylko to co macie pod nosem ... tu i teraz. Wybiec wyobra¼ni± krok do przodu to taki wysi³ek, ¿e mo¿e was zabiæ odp³ywem krwi z mózgu. . 1500 z³ to jedna normalna pensja, a markowy pistolet mo¿e s³u¿yæ potem 10 lat jak siê o niego dba. Mo¿e lepiej i¶æ do pracy jako pomocnik na rok i zebraæ kasê na minimum tego co potrzeba we w³asnej norze ni¿ pchaæ siê z gównianymi narzêdziami do tej bran¿y jako zawodowiec ?
Pod ka¿dym wzglêdem wysz³oby to wam na dobre. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-04, 20:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Zgadzam siê w 100% z koleg± @PROJEKTER, pistolety takie jak Air Gunsa to pó³ ¶rodek z którego bêd± zadowolone tylko osoby maluj±ce dorywczo. "Co¶ dla siebie".
Pistolety renomowanych marek s± znacznie lepsze, wrêcz niezbêdne w profesjonalnych jak i "proffesjonalnych" lakierniach. Ja oczywi¶cie jestem megazadowolony z wygl±du elementów które polakierowa³em. Jednak zdajê sobie sprawê ¿e renomowany lakiernik okre¶li³ by je co najwy¿ej na "takie se"... jednak mnie jak i wielu innych amatorów cieszy to ¿e osoby nie zajmuj±ce siê profesjonalnie lakiernictwem, oraz te nie maj±ce z nim wiele wspólnego. Okre¶laj± elementy polakierowane przeze mnie Air Guns± jako bardzo ³adne. Niby nic a cieszy to ¿e kto¶ docenia wk³ad pracy i koñcowy efekt. I tak to w³a¶nie dzia³a. Dla tego amatorzy s± zadowoleni z pistoletów Air Gunsa AZ3 HTE oraz HTE2.
Niemniej znacznie lepiej jest do³o¿yæ te 250z³ (do ceny Air Gunsa) i kupiæ u¿ywany pistolet wiod±cej marki. Takim pistoletem lakieruje siê znacznie lepiej. Amator mo¿e i nie zauwa¿y ró¿nicy w efekcie koñcowym, ale za to profesjonalny lakiernik doceni wzorowy efekt koñcowy - wygl±d pow³oki lakierniczej uzyskany za pomoc± pistoletu wiod±cej marki. Nie bez powodu odradzam zakup chiñskich pistoletów tj. Sico, Auarita itp badziewia. Takimi pistoletami nawet amator nie uzyska satysfakcjonuj±cego efektu. Maj± one ogromny odkurz, krzywe malutkie miot³y np 20cm mio³y + 5/6 cm odkurzu....Cieszê siê ¿e zwrócili¶cie uwagê ¿e takie pistolety nie nadaj± siê do lakierni. Straszn± bzdur± by³o by lakierowanie zarobkowe takim cacuszkiem.
Dla tego odradzam zakup takich chiñskich cacuszek, i jak zapewne zauwa¿yli¶cie polecam zakup markowych pistoletów. Nawet u¿ywanych. |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:04
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek, no to konkrety...
poka¿ co tam polakierowa³e¶ (tylko nie zrób zdjêcia auta w salonie) pochwal siê jaki to jeste¶ super lakiernik.
Czekamy na konkrety a nie na zmy¶lone historyjki z serii:
jaki to ja nie jestem boski - sorry ¶wiêty...
jak ja to nie lakieruje...
i jak± mam miot³ê
konkretnie, poka¿ |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:21
|
0
|
|
|
|
Cytat: |
Sw.Piotrek, no to konkrety... |
Parê konkretów od Piotrka.
1. Jakie odstêpy miêdzy warstwami s± zalecane do tego bezbarwnego?
2. Jaki pistolet, z jak± dysz±, oraz czy "chlapie" ka¿dym materia³em czy tylko niektórymi materia³ami
3. Zawsze przed "lakierowaniem" polecam tobie zrobiæ tzw. natrysk próbny. Dziêki temu bêdziesz wiedzia³ jak szybko musisz machaæ pistoletem,
4. Czemu na moje pytanie nikt nie odpowiedzia³
5. Powiniene¶ "na³o¿yæ mokr±" warstwê koloru, po czym odczekaæ a¿ trochê podeschnie. Nastêpne "na³o¿yæ mokr±" warstwê lakieru bezbarwnego.
6. Co siê stanie, lub co mo¿e siê staæ gdy kto¶ bêdzie lakierowa³ przy wilgotno¶ci powy¿ej 70% np 80%, 90% lub nawet wiêcej...
7. Co jest lepsze na laminat (i ew. "zwyk³y czarny plastik") PZP czy w³a¶nie epoxyd
8. Jak siê "wyrabia³a" twoja 24 litrowa sprê¿arka z pistoletem Sico rp
9. W jaki "nienormalny" sposób cieniujesz element
10. Tak samo by³o z moim pytaniem
Jak to mówi± "Kto pyta nie b³±dzi".
Mo¿na by wiêcej przytoczyc z wcze¶niejszych postów Piotrka.
A gdyby poszperac na drugim forum, to dopiero jest zapytañ wiele.
Mi to nie przeszkadza, ¿e pyta.
Ale to co potem wyprawia z t± przerobion± wiedz±.... to ju¿ parówka mniej jest pomielona. |
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:27
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Lackdoctor, a haha... no to s± konkrety od konkretnego wiarygodnego "lakiernika".
o ¶wiêto¶ci jedna
i taki "m±drala" ludzi poucza, bezczelno¶æ nie zna granic... |
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:28
|
0
|
|
|
|
Dziêki ¿e wklei³e¶ moje odpowiedzi. Polecam poczytanie postów Lackdoctora z jego pocz±tków na forum
Teraz wklej posty o tym co schrzani³e¶ z Cadilackiem i jakim¶ (o ile dobrze pamiêtam) Merdecesem.
LARE, Tak jak ty nie jestem lakiernikiem, i nie zamierzam byæ. Niemniej dziêkujê za komplement |
|
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:33
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek, znowu ci powtórzê, nic nie wiesz ! nawet nie wiesz kim jestem...
k±sasz i odgryzasz siê po innych - wróæ do siebie i poka¿, udowodnij o czym tutaj wypisujesz. |
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:35
|
0
|
|
|
|
Z twoich postów mo¿na wiele o tobie wywnioskowaæ.
Ba, maj±c odpowiedni± wiedzê móg³by¶ unikn±æ niepotrzebnych sprzeczek. |
|
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:35
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek, haloo, ale teraz piszemy o tobie mistrzu...
udowodnij co¶, cokolwiek bo jeste¶ kompletnie nie wiarygodny.
Za ka¿dym razem, gdy kto¶ poprosi o konkrety - milczysz,
pó¼niej znowu siê pojawiasz i cwaniakujesz w innym temacie - ale tylko po ³epkach. |
|
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:39
|
0
|
|
|
|
No to co¶ o mnie.
Dla zabawy siedzê wieczorkiem przed moim komputerem. Trochê poczytam, trochê siê po¶mieje, trochê ponabijam siê z doros³ych ch³opców... (tak to o was).
P.S. Sorry za Off Topic |
|
|
|
|
|
LARE
|
Wys³any: 2012-10-04, 21:40
|
0
|
|
|
www.LARE.pl
|
Sw.Piotrek, dobranoc...
EOT !!! |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-05, 09:02
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | Zgadzam siê w 100% z koleg± @PROJEKTER, pistolety takie jak Air Gunsa to pó³ ¶rodek z którego bêd± zadowolone tylko osoby maluj±ce dorywczo. "Co¶ dla siebie".
Pistolety renomowanych marek s± znacznie lepsze, wrêcz niezbêdne w profesjonalnych jak i "proffesjonalnych" lakierniach. |
Nie w profesjonalniej lakierniach tylko ... do realizacji konkretnego zadania lakierowania samochodu osobowego zgodnie ze sztuk± lakiernicz±, zasadami i wytycznymi technologicznymi tej bran¿y, uzyskuj±c odpowiedni± ( wymagan± ) jako¶æ. To czy lakiernia jest zawodowa ( profesjonalna ), czy amatorska nie zmienia przeznaczenia samego narzêdzia do realizacji tego celu !!!
Sw.Piotrek napisa³/a: | Ja oczywi¶cie jestem megazadowolony z wygl±du elementów które polakierowa³em. Jednak zdajê sobie sprawê ¿e renomowany lakiernik okre¶li³ by je co najwy¿ej na "takie se"... jednak mnie jak i wielu innych amatorów cieszy to ¿e osoby nie zajmuj±ce siê profesjonalnie lakiernictwem, oraz te nie maj±ce z nim wiele wspólnego. Okre¶laj± elementy polakierowane przeze mnie Air Guns± jako bardzo ³adne. Niby nic a cieszy to ¿e kto¶ docenia wk³ad pracy i koñcowy efekt. I tak to w³a¶nie dzia³a. Dla tego amatorzy s± zadowoleni z pistoletów Air Gunsa AZ3 HTE oraz HTE2. |
Po pierwsze ... chcia³bym spotkaæ kogo¶ kto po ocenie pow³oki powie jakim pistoletem z jaka dysz± by³o to zrobione ( to tylko jasnowidz albo CIA przez owady z kamerami ).
Po drugie kolego Piotrze to nie o efekt malowania tu chodzi ale o ca³e malowanie ... jego przebieg, czas, ekonomiê i efekt. Gdy nalejesz grubo lakieru bezbarwnego ale utrzymasz strukturê to jest to wada technologiczna. Jednak efekt jest OK. Gdy wycieniujesz lakier nikt nie zauwa¿y ró¿nicy ... ale uklad ziarna i efekt pow³oki bêdzie inny przy SICO czy AIRGUNSA AZ3 HTE2 ... lub SATA 4000 HVLP, czy IWATA WS400.
Amatorskie my¶lenie koncentruje siê na cenie narzêdzia. Profesjonalne my¶lenie na kosztach pracy tym narzêdziem. Tania AirGunsa to wiêcej lakieru w powietrzu, na elemencie i pewnie nie jedna poprawka. Tego nie widzi ¿aden okazjonalny malarz. To mo¿e zobaczyæ dopiero kto¶ kto musi lakierowaæ dwa trzy razy dziennie. Wtedy w miesi±c max dwa amortyzuje ró¿nice w cenie zakupu dro¿szego pistoletu. Jak kto¶ lakieruje okazjonalnie ale to nadal samochody ... to musi siêgn±æ po mniej oszczêdny i mniej ekonomiczny pistolet np SATA JET 90 .... albo jak do tego woli taniej to LARE EVO .... bo to nadal sprzêt do refinishu . |
|
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-10-05, 09:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
heheheh ej no umówmy sie ¿e air gunsa to gów no i bedzie po problemie, nie wiem czy wszyscy w tym temacie zrozumieli ze tani sprzêt od tego dro¿szego czyli amatorski od profesionalnego rózni sie technik± lakierowania , ulozeniem ziarna, aplikacja lakieru, atomizacj±, wypy³em, zapy³em i mas± innych czynników, wiêc po co dr±¿yæ temat skoro i tak wszyscy wiemy ze ja i Sw.Piotrek, mamy chu jowe pistolety , dajcie spokój bo zaczne malowaæ wa³kiem, albo sie przerzuce na murarza
tak btw. Sw.Piotrek, nie mam nic do gunsy bo sam jej u¿ywam
dziêkuje dobranoc. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-05, 09:44
|
0
|
|
|
|
Dumel19, Ok rozumiem klasa ¶rednia, ale jednak cieszy wysoka wydajno¶æ transferu i ³adny efekt.
Jednak ju¿ jaki¶ czas temu napisa³em ¿e lepiej do³o¿yæ te 250z³ i kupiæ u¿ywany markowy pistolet. |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-10-06, 13:57
|
0
|
|
|
|
Dumel19 napisa³/a: | heheheh ej no umówmy sie ¿e air gunsa to gów no i bedzie po problemie, nie wiem czy wszyscy w tym temacie zrozumieli ................ ze ja i Sw.Piotrek, mamy chu jowe pistolety , dajcie spokój bo zaczne malowaæ wa³kiem, albo sie przerzuce na murarza |
Nie wiem czy wszyscy w tym temacie zrozumieli, a szczególnie "zarobkuj±cy amatorzy ? ... ale by³oby fajnie jakby zaczêli robiæ naprawy profesjonalnie, albo faktycznie przerzucili siê na zawód murarza Z udawania lakiernika samochodowego guzik jest |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-10-06, 15:18
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | albo faktycznie przerzucili siê na zawód murarza |
To juz lepiej przepuszczac dzieci przez jezdnie pod szko³±.
Murarze jako pierwsza grupa zawodowa najbardziej czuje tsunami kryzysu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 07:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Tak Panowie "postraszyli¶cie" autora tematu ¿e wystawi³ to swoje "cacko" ju¿ na sprzeda¿
A przecie¿ dziêki niemu awansowa³ z "Amatora z Srico" do grona "Zarobkuj±cych amatorów z Air Srans± AZ3"
Teraz znowu jest tylko "amatorem z Srico"
A przecie¿ zaznaczy³ ¿e ten pistolet przeznaczy³ tylko na pomalowanie bramy od gara¿u i jeden b³otnik czyli zgodnie z tym do czego przewidzia³ producent "do wszystkiego i niczego" |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-10-08, 10:15
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Tak Panowie "postraszyli¶cie" autora tematu ¿e wystawi³ to swoje "cacko" ju¿ na sprzeda¿
A przecie¿ dziêki niemu awansowa³ z "Amatora z Srico" do grona "Zarobkuj±cych amatorów z Air Srans± AZ3"
Teraz znowu jest tylko "amatorem z Srico"
A przecie¿ zaznaczy³ ¿e ten pistolet przeznaczy³ tylko na pomalowanie bramy od gara¿u i jeden b³otnik czyli zgodnie z tym do czego przewidzia³ producent "do wszystkiego i niczego" |
no to co kupic do 500zl? Moze Lare? |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-10-08, 10:39
|
0
|
|
|
|
andrzej244, do³ó¿ 200z³ i kup Satê.
Po za tym, powiniene¶ oddaæ swój pistolet na gwarancjê. |
|
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-08, 11:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
Sw.Piotrek napisa³/a: | andrzej244, do³ó¿ 200z³ i kup Satê.
Po za tym, powiniene¶ oddaæ swój pistolet na gwarancjê. |
jaka, gdzie? za 700 jestem zainteresowany |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-08, 11:09
|
0
|
|
|
|
andrzej244 sam siê przygl±dam lare evo ¶rednioci¶nieniowemu |
|
|
|
|
bratcukierka
|
Wys³any: 2012-10-08, 11:35
|
0
|
|
|
|
Ja mam air gunsê az3 hte2 ju¿ kilka lat i u¿ytkujê j± bezawaryjnie.
Wg mnie jest to stosunkowo dobry pistolet (mówiê o moim egzemplarzu - nie wiem jak z jako¶ci± obecnie produkowanych) i do moich prac lakierniczych jest wystarczaj±cy (lakierowanie tylko dla Siebie - nie zarobkowo) Oczywi¶cie czasami chcia³bym ¿eby by³ "szybszy" (ca³o¶ciówka) ale nie mo¿na narzekaæ.
Oczywi¶cie, ¿e nawet do gara¿owego lakierowania polecam SATÊ je¶li kogo¶ staæ .... Nawet mi chodzi mi po g³owie kupno nowej nawet na raty - czekam tylko a¿ ¿ona skoñczy studia magisterskie (wiadomo koszty) albo na jak±¶ okazjê i przyp³yw wolnej gotówki |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 11:52
|
0
|
|
|
|
diablo74 napisa³/a: | jaka, gdzie? za 700 jestem zainteresowany |
W tej kwocie masz "ig³e" Sata jet RP w Digitalu
do akryli i Busów polecam dyszê 1.4 Ale wiem ¿e kolega "nie trawi" pistoletów z tzw. "drugiej rêki" |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:05
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | diablo74 napisa³/a: | jaka, gdzie? za 700 jestem zainteresowany |
W tej kwocie masz "ig³e" Sata jet RP w Digitalu
do akryli i Busów polecam dyszê 1.4 Ale wiem ¿e kolega "nie trawi" pistoletów z tzw. "drugiej rêki" |
to nie to ¿e "nie trawiê" moje saty 3k i 4k te¿ "z drugiej rêki " jestem otwarty na propozycje saty RP nie znam mo¿e dlatego nie bra³em pod uwagê |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:15
|
0
|
|
|
|
Sata jet RP (nieoficjalnie zwana 2000 RP) to model produkowany do "samochodówki" w latach
2001-2007 ,zast±piony zosta³ modelem Sata jet 3000 RP
W sprzeda¿y jeszcze do niedawna mo¿na by³o znalezæ "nówki" egzemplarze ,zapakowane w pud³ach
Ja osobi¶cie nie widzê ró¿nicy pomiêdzy tymi modelami w jako¶ci nak³adanej pow³oki i szybko¶ci pracy Ró¿nica i do¶æ znaczna jest tylko w kszta³tach korpusów tych pistoletów |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:17
|
0
|
|
|
|
diablo74 napisa³/a: | andrzej244 sam siê przygl±dam lare evo ¶rednioci¶nieniowemu |
Mnie ciekawi lare ultra, ma ktos moze taki model? |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-08, 12:35
|
0
|
|
|
|
nie wiem jak ultra ale evo na forum ju¿ jest a ja dzwoni³em do LAKIERNICZY w sumie chcia³em pogadaæ o sacie 1000 ale temat zszed³ na pistolet lare evo w³a¶nie tyle co pamiêtam to on jest dedykowany do samochodówki ale nie wiem jeszcze siê nie przekona³em do niego s³abo "przetarty" szlak |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-03, 18:10
|
0
|
|
|
|
Witam. Polakierowa³em klapê i tylni zderzak airguns± i powiem, ¿e dobrze siê ni± lakieruje.
Baz± k³adzie dobrze, klaru mo¿na dolaæ, ¿adne zacieki siê nie robi±.
My¶lê ¿e to spoko pistolet dla amatora. Nie ma zbyt du¿ego odkurzu.
Nie ¿a³ujê zakupu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
ra_dek
|
Wys³any: 2013-01-04, 23:27
|
0
|
|
|
|
Mam t± pseudo IWATE, jestem w³a¶nie po testach, nie wiem jak dla zawodowców, do zabawy jest to bardzo dobry pistolet. Co do Lare w necie jest zaledwie kilka osób które pisz± dobrze o tym ganie i wygl±da to na po¿a³owania godn± propagandê, nie ma wiarygodnych opinii ani testów. Sam siê zastanawia³em, ale pad³o na Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2 1.3 i jestem z niego zadowolony. |
_________________ Pozdrawiam Radek |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-05, 12:05
|
0
|
|
|
|
Dodam, ¿e lakierowa³em w gara¿u gdy na polu by³o -1 stopni C. W gara¿u przy otwartych drzwiach by³o pewnie kilka stopni na plusie. Klar k³ad³em gdzie¶ po godzinie jak baza przesch³a i lakier wysech³, nie by³o problemu ze schniêciem. Po lakierowaniu zamkn±³em drzwi i na 2 godz. w³±czy³em piecyk gazowy. Zauwa¿y³em, ¿e ma³o wody zbiera siê w odwadniaczu w tych temperaturach. |
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-01-07, 17:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
kolego andrzej i powiedz ze ³adnie wyla³es ten klar bez zadnego zacieku ??? |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-07, 18:09
|
0
|
|
|
|
rogal-master1 napisa³/a: | kolego andrzej i powiedz ze ³adnie wyla³es ten klar bez zadnego zacieku ??? |
Klar wyla³ siê nie¼le, zacieków nie by³o. Klar Hs chyba redcar, bra³em komplet w mieszalni. |
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-01-07, 18:25
|
0
|
|
|
|
I kolego nic sie nie dzieje z lakierem malowanym w takiej temp? |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-07, 18:50
|
0
|
|
|
|
rogal-master1 napisa³/a: | I kolego nic sie nie dzieje z lakierem malowanym w takiej temp? |
By³em na myjni, lakier nie zszed³ wiêc powinno byæ OK. Moim zdaniem mo¿na lakierowaæ w takiej temperaturze tylko trzeba stosowaæ odpowiedni utwardzacz(szybki). No i lakier d³u¿ej schnie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-01-07, 18:56
|
0
|
|
|
|
No no a lakierujesz tylko na swoje potrzeby ? czy zarobkowo? |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-07, 19:00
|
0
|
|
|
|
rogal-master1 napisa³/a: | No no a lakierujesz tylko na swoje potrzeby ? czy zarobkowo? |
Tylko na swoje potrzeby, mia³em st³uczkê wiêc musia³em autko zrobiæ.
Dziêki temu forum nauczy³em siê lakierowaæ. |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-07, 19:07
|
0
|
|
|
|
hamir napisa³/a: | a ja myslalem ze do tego trzeba wieloletniej praktyki,sprzetu i ¿y³ki...a tu popatrz,wystarczy pare postow poczytac! |
Trochê na pocz±tku partoli³em....potem sz³o coraz lepiej |
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-01-07, 19:17
|
0
|
|