Autor |
Wiadomość |
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-07-30, 17:40 biala perla kawasaki.
|
0
|
|
|

|
mam do pomalowania owiewke od kawasaki rocznego czy 2 letniego,malowal juz ktos cos takiego lub wie jak uzyskac taki efekt...kolor biala perla mieniaca sie na niebiesko...???? bo mi w mieszalni dali biala baze + czysta niebieska perle do zapylenia,dorobilem sobie spodzik,taki lekko wpadajacy w niebieski i na to przypylka ta perla i efekt co prawda ten sam, z tym ze wpada mi w jakis zó³ty-ta perla jakos dziwnie brudzi te tlo,raz jest ok a jak zegne karte do natryskow i przyloze to jest zpelnie inny kolor,czy na to jeszcze cos sie daje,czy co...??bo wczesniej ktos to malowal i ponoc w ten sam sposob,w co nie wierze raczej....a jz probowalem na 100 roznych sposobow mieszac perle z tlem i inne i ciagle lipa...mam nadzieje ze juz ktos z was mial podobny problem z malowaniem moto lub doradzi jakim pigmentem zasikac,co z czym zmieszac itp... |
|
|
|
 |
samurajek
|
Wysłany: 2011-07-30, 20:09
|
0
|
|
|
|
Witam
ZrĂłb takÂą sztuczkĂŞ i dodaj z 10 -15kropli do klaru.
OczywiÂście to na 100ml
Ostatnia warstwa juÂż bez perÂły.
zrĂłb prĂłbkĂŞ ale powinno byĂŚ oki
pzdro |
|
|
|
 |
MaciekRK
|
Wysłany: 2011-07-30, 21:05
|
0
|
|
|
|
Z tymi per³ami to jest niez³y cyrk. Mi znajomy lakierowa³ ca³e kawasaki na bia³¹ per³ê, i wystarczy³o ¿e lakierowa³ elementy w innym u³o¿eniu i ju¿ inaczej siê ziarno uk³ada³o, czego efektem jest inny odcieù na czaszy i inny na boczku. Zobacz sposobem kolegi samurajka, mo¿liwe ¿e pomo¿e. Jak byœ da³ radê to zrób zdjêcie i poka¿ jak to wygl¹da |
|
|
|
 |
lukasz509
|
Wysłany: 2011-07-30, 23:21
|
0
|
|
|
|
kolory na motocyuklach to jest niez³a jazda strasznie trudne do dobrania przewa¿nie s¹ to transparentne przerabiam to nie raz. dlatego jak jest 3-4 owiewki to maluje ju¿ ca³oœÌ |
|
|
|
 |
samurajek
|
Wysłany: 2011-07-31, 18:33
|
0
|
|
|
|
No ale jak jest 1 element to ca³oœÌ raczej nie przejdzie.
Ewentualnie przejÂścia na sÂąsiednie.
pozdro |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-01, 10:17
|
0
|
|
|

|
tu nie ma mowy o jakichkolwiek przejsciach...wlasciciel 2 miechy temu cieniowal calego zaplacil 2k za zbiornik i 2 boczki bo nic wiecej ten motor nie ma i mu zje*** teraz mu sie tylko przewrocil i mial mala dziurke... a o dolaniu do bezbarwnego faktycznie myslalem,z tym ze ni9e probowalem,ale wydaje mi sie z tez zmieni mi odcien jak przy zapyleniu...no ale zaraz ide sprawdzic,no a na fotce itak nie bedzie widac tego niebieskiego efektu.. |
|
|
|
 |
samurajek
|
Wysłany: 2011-08-17, 00:47
|
0
|
|
|
|
I jak to wyszÂło?
pozdro |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-08-17, 10:51
|
0
|
|
|

|
wyszlo tak ze jak mialem stracic kolejny dzien pracy na proby i wziasc za to ze 100-200zl albo jeszcze znowu nie uzyskac porzadanego efektu to zadzwonilem i powiedzialem zeby to zabieral do tego co to wczesniej malowal,bo caly to bym mu pomalowal,bo kto by tam widzial ze sie lekko rozni,ale pojedynczy element niewiedzac co ktos tam kiedys wymodzil zeby pasowalo w 100% to juz problem...niech sie meczy ten co kiedys malowal,ja szczerze watpie ze mu sie to uda,bo wczesniej jechal calego wiec wiadomo... |
|
|
|
 |
GT colors
|
Wysłany: 2012-03-10, 20:07
|
0
|
|
|
|
Witam,
Przepraszam, ¿e tak póŸno odpowiadam ale nie by³o mnie przy kompie.
WyglÂąda na to, Âże opisany kolor na Kawaski to biaÂło-szara perÂła z delikatnÂą poÂświatÂą niebieskiego pod katem 45 stopni.
Powstaje on w nastĂŞpujÂący sposĂłb:
warstwa 1:
biaÂła baza z nieznacznym dodatkiem czarnego, niebieskiego oraz fioletowego
warstwa 2:
80% bazy transparentnej + dodatek wybijajÂący ziarno +10% biaÂłej perÂły.
Pierwsza warstwa jest szarawo-biala z odcieniem niebieskiego, druga warstwa bardzo transparentna z biaÂła perÂła przez ktĂłrÂą przebija warstwa pierwsza dajÂąc niebieskawÂą poÂświatĂŞ.
Mam nadziejĂŞ, Âże trochĂŞ rozjaÂśniÂłem temat. |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2012-03-11, 07:33
|
0
|
|
|
LPLCC

|
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2012-03-11, 08:25
|
0
|
|
|

|
GT colors napisał/a: | Mam nadziejĂŞ, Âże trochĂŞ rozjaÂśniÂłem temat. | nawet bardzo,odrazu widaĂŚ Âże wiesz o jaki kolor chodzi,faktycznie jak dolaÂłem czarny i niebieski do biaÂłego to zaczynaÂło miec to rece ale jak zapyliÂłem caÂłoœÌ niebieskÂą per³¹ to nogĂłw juÂż nie miaÂło czyli idzie to zrobiĂŚ??
Chino napisał/a: | Masz moÂże jakieÂś dobre fotki? | nie mam ale biaÂły lekko niebieskawy i w zaleznosci od kÂąta widaĂŚ niebieskie ziarno
acha motorek nie stary moze 2-3 letni |
|
|
|
 |
GT colors
|
Wysłany: 2012-03-11, 09:47
|
0
|
|
|
|
Oczywiscie, Âże moÂżna to zrobiĂŚ.
Trzeba mieĂŚ wzorniki, receptury, pigmenty na motocykle i wtedy to jest proste.
Mi jest Âłatwo bo ja siĂŞ zajmuje kolorami od wielu lat.
W Twoim przypadku dwa czynniki zdecydowaÂły o niepowodzeniu:
po pierwsze w warstwie wierzchniej powinna byĂŚ biaÂła perÂła a nie niebieska.
Niebieski odcieĂą pochodzi od warstwy pierwszej.
Po drugie, druga warstwa zbudowana jest w 80-90% z bazy transparentnej do ktĂłrej dodaje siĂŞ trochĂŞ perÂły.
Baza transparentna wyglada jak lakier bezbarwny ale jest bazÂą.
Tak duÂża iloÂśc tej bazy transp. powoduje Âże warstwa wierzchnia jest mega transparentna (10 razy sÂłabiej kryjÂąca od samej perÂły).
Jak bĂŞdziesz miaÂł jeszcze takie kolory to chĂŞtnie pomogĂŞ.
Pozdro |
|
|
|
 |
steki
|
Wysłany: 2013-01-06, 06:31
|
0
|
|
|
|
Witam, odkopie troche temat. Moglby mi ktos doradzic jak dobrac skladniki zeby wyszla biala perÂła mieniaca sie w niebieski? W wielu przypadkach czytalem ze wychodzi kremowe czego chcialbym uniknac..myslalem tez pomalowac zwykla biala baza i na to dac klar z domieszka niebieskiego i gruboziarnistego srebrnego metaliku(w proporcjach na 50ml klaru 3kapki niebieskiego + 5kapek srebrnego metaliku) tylko nie wiem czy nie wyjdzie z tego zwykly jasny niebieski:/ |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2013-01-08, 12:13
|
0
|
|
|
LPLCC

|
Hej
Jak chcesz mogê CI zaproponowaÌ mega bialutk¹ per³ê. To jak przykryjesz drobnym niebieskim brokatem wychodzi kosa Normalnie bedzie bardzo bialy a jak promienie zaczn¹ na niego padaÌ zacznie siê brokaciÌ na niebiesko. Efekt mega. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDĂW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
steki
|
Wysłany: 2013-01-08, 13:53
|
0
|
|
|
|
A w jakiej cenie masz ta per³ê? |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2013-01-09, 19:22
|
0
|
|
|
LPLCC

|
W cenie atrakcyjnej jak na oferowany towar. Nie lubie mówiÌ o cenach lakirów HOK bo co chwilê ktoœ wyskakuje "chyba Ciê pogrza³o z tymi cenami.." mimo iz sporo s³absze Spiess Heckery czy RM kosztuj¹ tyle samo, czasami wiêcej a ja jestem w stanie zaoferowaÌ najlepsz¹ cene w europie za HOKi.. có¿ - to nie s¹ lakiery dla dusigroszy.
Cena 373zl za litr. Oczywiscie brutto.
Dla zdecydowanych klientĂłw, dla klientĂłw z jajami i dla klientĂłw, ktĂłrzy malujĂŞ nie tylko lusterka (a wiec potrzebujÂą ciut wiĂŞcej lakieru) ceny moÂżemy srubowaĂŚ naprawdĂŞ niezÂłe. |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
 |
steki
|
Wysłany: 2013-01-09, 20:54
|
0
|
|
|
|
moim zdaniem ta cena w cale nie jest wysoka jak za taki towar:)
JeÂśli nie zmienie koncepcji to sie odezwe. |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2013-01-11, 16:52
|
0
|
|
|

|
steki napisał/a: | myslalem tez pomalowac zwykla biala baza i na to dac klar z domieszka niebieskiego i gruboziarnistego srebrnego metaliku(w proporcjach na 50ml klaru 3kapki niebieskiego + 5kapek srebrnego metaliku) tylko nie wiem czy nie wyjdzie z tego zwykly jasny niebieski:/ |
Nie wdaj¹c siê w szczegó³y .......guzik wyjdzie.
MogĂŞ Ci zrobiĂŚ.Jak chcesz,dodatkowo do klaru moÂżna dodaĂŚ niebieskiego Xiralic-u.Cena perÂły ok. 300,-,podwarstwa 180,-/l.Bazy /3 warstwowy/Dupont. |
|
|
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2013-01-13, 13:24
|
0
|
|
|
LPLCC

|
steki napisał/a: | moim zdaniem ta cena w cale nie jest wysoka jak za taki towar:)
|
Nie kaÂżdy to rozumie. W Polsce ludzie najchetniej malowali by ÂśnieÂżkÂą. |
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl |
|
|
|