Mam pytanie dla osób które posiadaj± piec nadmuchowy w swojej norze. Jakie filtry posiadacie na wlocie zimnego powietrza do pieca i na wylocie ciep³ego powietrza z pieca do pomieszczenia w którym lakierujecie??? Czy powietrze do pieca wentylator zaci±ga wam z pomieszczenia w którym siê znajduje czy mo¿e z dworu??? Jakiej wydajno¶ci najlepiej mieæ wentylator. Choæ taki piec posiadam ju¿ 2 sezon to dopiero ostatni musia³em lakierowaæ przy ujemnej temp. Dotychczas mia³em wystarczaj±c± temp. do lakierowania a dopiero w³±cza³em nadmuch jak lakier utwardzi³ siê na tyle ¿e nie ³apa³ syfków. w zesz³ym tygodniu by³em zmuszony mieæ w³±czony nadmuch podczas lakierowania i by³em zszokowany ilo¶ci zanieczyszczeñ w powietrzu. Czy np. wystarczy jak zrobiê skrzynie na wylocie w pomieszczeniu gdzie lakieruje 0.5m x 0.5m i dam tam filtr sufitowy na na wlocie za³o¿ê taki najtañszy do rekuperatorów??
no to jak lakierowac bedziesz motor to tak na szybko nie musisz miec wentylatorów bajerów
Od podk³±du czy bazy nie ma zadymy najgorzej bedzie tylko przy bezbarwnym. Wiec jak masz wyciag chociaz jedebn to nagrzej na full ale nie tak zeby tajfun by³ w norce tylko zeby by³o mega ciep³o no i na czas klarowania odpal wentylatorek
Nie zrozumia³e¶ mnie kolego Mi chodzi o to jak zrobiæ filtr na wylocie ciep³ego powietrza z pieca. Mia³em do lakierowania moje auto (w koñcu znalaz³em czas) i musia³em mieæ w³±czony nadmuch ciep³ego powietrza w trakcie malowania. Wtedy by³o -10 stopni na dworze ale w gara¿u mia³em ok 20 stopni. Tylko ze przez to ¿e nie mam ¿adnego filtra mia³em niesamowit± ilo¶æ wtr±ceñ. Wpad³em na pomys³ ¿eby w ¶cianie zrobiæ otwór 100cm x 50cm i g³êboki na 15cm, na nim daæ filtr sufitowy co stosuje siê w kabinie. Tylko czy tej filtr wytrzyma temp. 100 stopni?? I czy w ogóle siê to sprawdzi ten "patent:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum