Autor |
Wiadomo¶æ |
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-24, 21:18 lakier ¼le siê uk³ada nie jest g³adki tylko mora
|
0
|
|
|
|
Witam mam problem jak w tytule lakier który po³o¿e wychodzi mora jak to zmieniæ czy mo¿e lakier jest za gêsty lub za ¿adki? czy mo¿e trzeba jakos wyregulowaæ pistolet? pracowa³em troche jako pomocnik lakiernika robi³em elementy pod lakier czyli szpachlowanie docieranie malowanie podk³adem matowanie i obklejanie lakiernik tylko malowa³ a jako¶ nigdy mi nic o malowaniu nie mówi³ czemu tak wychodzi i jak zrobiæ by by³o lepiej |
|
|
|
|
tomek70
|
Wys³any: 2013-01-24, 21:31
|
0
|
|
|
|
Napisz co robisz , jak , i czym , wtedy wska¿emy b³êdy. Chyba ¿e po¶wiêcisz trochê czasu i poczytasz forum. Gwarantujê , ¿e nie bêdzie to czas stracony. |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-24, 21:36
|
0
|
|
|
|
robi³em maske i tylni± klape robilem drobne zaprawki bo by³y purchle to je zdrapa³em zaszpachlowalem zapodkladowa³em i pomalowalem te drobne miejsca baza oczywi¶cie wcze¶niej ca³e elementy by³y wymatowane papierem 800 na mokro i na to bezbarwny i na tym bezbarwnym wychodzi mi mora wiem ze móg³bym to wymato waæ i spolerowaæ ale chcia³bym zeby w przysz³o¶ci by³o g³adko po malowaniu. Bardzo serdecznie dziêkuje za pomoc |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:06
|
0
|
|
|
|
je¿eli napisa³em ma³o dok³adnie to proszê napisaæ mi konkretnie co mam wam poeidzieæ |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
jak jeden z wielkich tych forum pisa³ czy malujesz sata czy chinskim zawsze morka jakas bedzie hheheh
Opisz pistolety kompresorki jakie kable jakie wiatry i koledzy cos CI doradza |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:27
|
0
|
|
|
|
pistolet sico hvlp a cisnienie jest takie ¿e kompresor wy³ancza siê przy 6bar. i jak maluje spada do 3 i znów siê w³ancza |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:29
|
0
|
|
|
|
Raz malowa³em zderzak tym pistoletem i mora by³a prawie nie zauwa¿alna ladnie g³adko wysz³o ale patentu na to nie znam poprostu siê uda³o |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
No moze i dobi³o do 6 barów ale jak masz w pistolecie dolny zaworek to sobie nim regulujesz cisnienei albo masz tyci otwarte i wtedy leci jak z puszki od sprayu albo na full jak ja i jest tajfun
Moze problem tkwi w tym ze za ma³o rozlewasz lakieru ??
HVLP--> na ma³e cisnienie jest tak ze d³ugo schodzi malowanie elementu i chyba troszke wolniej
Nigdy takim nie lakierowa³em ale napisz do LACDOCTORA i on Ci powie CO i jak bo sico uzywa³ |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:57
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
darkmilten napisa³/a: | pistolet sico hvlp a cisnienie jest takie ¿e kompresor wy³ancza siê przy 6bar. i jak maluje spada do 3 i znów siê w³ancza |
Naprawd poczytaj forum to rzeczywi¶cie nie bêdzie czas stracony ja uwa¿am, ¿e nie masz szans srikiem jeszcze hvlp dobrze po³o¿yæ klaru mo¿e doktore tak i bardziej do¶wiadczeni napisz jeszcze jaka dysza w tym pistolecie jaki klar jak rozrobiony |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-24, 22:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
darkmilten napisa³/a: | pistolet sico hvlp |
darkmilten napisa³/a: | Raz malowa³em zderzak tym pistoletem i mora by³a prawie nie zauwa¿alna ladnie g³adko wysz³o |
Trening czyni mistrzem..... |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-24, 23:00
|
0
|
|
|
|
diablo74 napisa³/a: | ja uwa¿am, ¿e nie masz szans srikiem jeszcze hvlp dobrze po³o¿yæ klaru |
Jeszcze tym ala-RP to tak |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-24, 23:03
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09,
podpisujê siê oboma rêkami pod Twoimi wypowiedziami |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-25, 11:15
|
0
|
|
|
|
A jaki by¶cie tani pistolet polecili do claru? |
|
|
|
|
andrzej244
|
Wys³any: 2013-01-25, 15:58
|
0
|
|
|
|
darkmilten napisa³/a: | Raz malowa³em zderzak tym pistoletem i mora by³a prawie nie zauwa¿alna ladnie g³adko wysz³o ale patentu na to nie znam poprostu siê uda³o |
To znaczy, ¿e da siê wylaæ klar dobrze tym pistoletem. Mo¿e zmieñ lakier na HS bo ³atwiej jest go wylaæ moim zdaniem.
Powietrza musi i¶æ na pistolet jak najwiêcej bo wyjdzie skórka, ci¶nienie na reduktorze przed pistoletem ok. 2,2 do 2,5 bara. Pierwsz± warstwê wylewasz kontaktow± po 3 minutach druga a¿ wyjdzie lustro.
Jak wychodzi ¼le to znaczy ¿e za szybko machasz pistoletem, albo za ma³o lakieru masz ustawione w pistolecie albo za daleko trzymasz pistolet, za ma³o powietrza idzie na pistolet i jest kiepska atomizacja, za ma³e ci¶nienie itd.
Tak ja to widzê - ale jestem tylko amatorem. |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-01-25, 17:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
darkmilten, to jest tak;na pocz±tku starasz sie wylaæ na lustro,bo cie "baran"dra¿ni,jednak za pare lat jak dojrzejesz zawodowo,to bedziesz chcial znowu robiæ morke tyle ze juz ala fabryczna... wic tak to z tymi morkami jest |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-01-25, 17:34
|
0
|
|
|
|
darkmilten napisa³/a: | jaki by¶cie tani pistolet polecili do claru? | masz juz jeden,po co drugi?pomy¶l.. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-01-25, 17:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
hamir napisa³/a: | po co drugi?pomy¶l.. |
A co koledze polecisz?
andrzej244 napisa³/a: | Mo¿e zmieñ lakier na HS |
Mo¿e jednak nie.
Robertlodz09 napisa³/a: | Jeszcze tym ala-RP to tak |
Dok³adnie.
Za 100z³ kupisz odpowiedni pistolet , odpowiedni do stopnia zaawansowania Twojego na ten moment.
Robertlodz09 napisa³/a: | Trening czyni mistrzem..... |
Poparty poradami które mo¿esz otrzymaæ od Roberta, to sukces gwarantowany.
YAMAHER napisa³/a: | ale napisz do LACDOCTORA |
Dziêki, napisa³, ale nie wiem co odpisaæ aby nie wyszed³ elaborat na kilka stron forum.
Wiêc niech narazie tu kolega siê kszta³ci a w miêdzyczasie postaram sie dopisaæ to i owo. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-01-25, 18:37
|
0
|
|
|
|
darkmilten napisa³/a: | spada do 3 i znów siê w³ancza | to wtedy,przyklad;jesli masz weza o srednicy np 6mm to na ok10 metrach spadek cisnienia jest rzedu 1-1.2bara
jesli jest to waz o srednicy np 9 lub 10 mm to spadek cisnienia jest tylko 0.3-0.4 bara .Przy wiekszych cisnieniach te spdki sa wieksze .Niektórzy pocz±tkujacy stosuja we¿e spiralne,gdzie spadek cisnienia jest jeszcze wiekszy,wiec sam widzisz ze problem to nie tylko pistolet!na strukture lakieru ma wplyw wiele czynnikow.Dobrze zebys nam napisal jaki to kompresor,wydajnosc,jak zamontowane masz filtry itd.. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-25, 18:50
|
0
|
|
|
|
andrzej244 napisa³/a: | zmieñ lakier na HS bo ³atwiej jest go wylaæ moim zdaniem. |
A lakiery VHS ,kolego ? Mo¿e jeszcze lepiej siê rozlewa ni¿ ten HS....?
Jak my¶lisz kolego ?
hamir napisa³/a: | masz juz jeden,po co drugi?pomy¶l.. |
Do "³adnego rozlewania bezbarwnego" czy akryli.....
Jak to mówi±: "od przybytku g³owa nie boli"
darkmilten napisa³/a: | jaki by¶cie tani pistolet polecili do claru? |
Sico Bronz RP |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-01-25, 21:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
szkoda ze projekter ost. tak malo sie na forum udziela jutro bedzie temat na 2str. a itak nie padnie jednoznaczna odp....wiec zeby zaoszczedzic troche miejsca na forum to moze odrazu odp. napytanie? jest tylko 1 powod! pistolet do du... raz ze ala hvlp,2 do du.. po raz kolejny...zmien kolego dostawce ikup cos "wmiare"chociaz za te 400-500zl i wtedy nap.na forum jak to teraz ci fajnie robota idzie... zwroc uwage na oznaczenie,do bezbarwnego najlepszy bedzie rp, ewentualnie hp
i jeszcze tak nakoniec...widzisz krzychu co narobiles? jakis czas temu,jara³es sie sico w innym temacie,pokazales nawet jak on "pieknie" lakieruje to teraz odp. koledze na pw jak ma tymczyms polakierowac cokolwiek i innym co podjarali sie sico i kupili po tym jak stwierdzileszeto nawetfajny pistolet |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-25, 23:28
|
0
|
|
|
|
Witam panów lakierników mora jest i kombinacje nic wiele nie pomagaja chyba ze az leje sie to wtedy tak mam na oku taki pistolet http://allegro.pl/pistole...2903490589.html jak myslicie tym bendzie sie lepiej malowac bo tym co teraz to ciezko jest |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-25, 23:50
|
0
|
|
|
|
powiem wam ze to forum jest super jeszcze nigdy od nikogo nie dostalem tyle wiedzy co tutaj |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-01-26, 00:28
|
0
|
|
|
|
moze i lepiej...nie mozesz kolego polakierowac kilka elementow,przemeczyc sie tym badziewiem i za zarobiona kase kupic cos co wytrzyma kilka lat? po co kupowac cos tylko ciut lepszego,za jakis czas nastepnego itd...teraz stracisz 200zl,za jakis czas kolejne..a za 3 lata sie nie mala kwota uzbiera a ty wraz zostaniesz z gofnem...dobry pistolet= oszczednosc materialu i to nie ma³a,satysfakcja z pracy,brak poprawek,dostepnosc czesci zamiennych i wiele innych...same plusy. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-01-26, 00:46
|
+1
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | widzisz krzychu co narobiles? jakis czas temu,jara³es sie sico w innym temacie,pokazales nawet jak on "pieknie" lakieruje to teraz odp. koledze na pw jak ma tymczyms polakierowac cokolwiek i innym co podjarali sie sico i kupili po tym jak stwierdzileszeto nawetfajny pistolet |
I podtrzymujê to w 1000%.
Damian wsi±d¼ do bolidu F1 i poka¿ co potrafisz na ulicach Twojej miejscowo¶ci tankuj±c paliwo ze stacji paliw.
Daleko pojedziesz? Bêdziesz zaraz miSZCZem?
Ja radzê normalnie, umiejêtno¶ci i wiedza znikoma, to i sata nie pomo¿e a nawet zaszkodzi.
Ka¿dy co przesiad³ sie na sate odnotowa³ problemy z jako¶ci± i iloscia powietrza, zaczê³y siê zmiany sprê¿arek, wymiana instalacji od podstaw, lub zakup osuszacza ziebniczego bo.... woda panie leje sie itd.
Prawda?
Wiêc co za problem kupic pistolet za 100z³ i ¶migac nim jak na filmiku.
Na filmiku w tamtym temacie widac ze kole¶ nie ma kompleksów wynikajacych z posiadania takiego pistoletu wiêc o co kaman?
I powiem wiêcej.
Aby uci±c takie dyskusje chyba wydam stówke na auaritê 1.3 lvlp i poka¿ê jak to tragicznie ni± sie lakieruje.
Dla wymagaj±cych zadañ ( kandy itd) a tak¿e dla kontroli grubo¶ci lakieru, kontroli u³o¿enia ziarna ... profesjonalny pistolet jak sata i spó³ka.
Kiedy sie nie znasz, kiedy nie widzisz ró¿nicy, kiedy cieszy cie ¿e cos potrafisz maln±æ i wreszcie forum pomoze i morki , kaszy ani cytryny nie robi,,, to wystarczy zwyk³y pistolet. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-26, 00:49
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | jest tylko 1 powod! pistolet do du... |
Eeeee Gugun.... dlaczego to napisa³e¶ Taki fajny "rozwojowy" temat siê zapowiada³
A Ty tak od razu "kawe na ³awe"....
Przecie¿ gdyby autor tematu zanim zada³ to pytanie poczyta³ trochê forum (tematy o pistoletach) to mia³ by ju¿ odpowiedz gdzie jest "przyczyna" jego "problemu".....
Mia³em to "cacko" w rêkach tak¿e do lakierów nawierzchniowych jeszcze przejdzie ale o bazach metalicznych to zapomnij Ten "pistolecik" nie ma ¿adnej atomizacji materia³u najnormalniej "leje jak z konewki"
W³a¶ciciel tego "cuda" dosta³ "kurwi...cy" jak j± porówna³em z mo¿liwo¶ciami Sata jet 90 i Sata jet RP
Sata sprowadzi³a ten "cud techniki" do poziomu "mniej ni¿ zero"
Ale "mina" w³a¶ciciela bezcenna.... Mial swoje piêæ minut rado¶ci zanim nie porówna³ tego "gówn...a" do Sata
I ponad 300z³ (tyle zap³aci³ w mieszalni w £odzi) wyrzuci³ w b³oto a wystarczy³o do³o¿yæ drugie tyle aby mieæ firmowy pistolet z tzw. drugiej rêki |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-01-26, 00:52
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | szkoda ze projekter ost. tak malo sie na forum udziela |
Prawda ¿e teraz na psy zesz³y tematy a nasi userzy co najbardziej sie udzielaj± to ... tych porad czasem czytaæ nie idzie
Ale ok, ka¿dy pomaga jak umie, stara sie jak mo¿e i nic mi do tego.
Ja malutko ju¿ siê udzielam, bo swoje ju¿ napisa³em i jak kto¶ bêdzie chcia³ potwierdziæ wiadomo¶ci aby utwierdzic sie w tym co zrozumia³,, to do wyboru ma kilku starych userów... z pewno¶cia nikt nie odmówi
Czemu Robert nie pisze... bo teraz SAMO myslenie o profesjonali¼mie ju¿ nie wystarczy aby zas³u¿yæ na jego odpowied¼. |
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-01-26, 00:59
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | Mia³em to "cacko" w rêkach |
Ja tez i szkoda ¿e tylko na sucho.
Mega zachwalany, mega super itd a to jeden z tych wielu co nic nie mo¿e a wiele kosztuje.
Sam musze kupic cos do pojedyñczych elementów gdzie po ka¿dym lakierowaniu nie bedê musia³ polerowac chromu na b³ysk.
A ludzie z takimi czarami przychodz± ¿e do byle malunku nie musi byc zaraz sata wyci±gana z pude³ka.
Ostatnie malunki to sata 100 hvlp 1.7 robi³em, bo nie by³o potrzeby dla brudzenia profi sprzetów. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-26, 01:03
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Ka¿dy co przesiad³ sie na sate odnotowa³ problemy z jako¶ci± i iloscia powietrza, |
Ja osobi¶cie pomaga³em (Lackdoctore pisemnie) w takim konkretnym przypadku koledze z forum który mieszka w "mojej okolicy" Ale po opanowaniu "tematu" by³ tylko sam zachwyt z efektów jakie daje praca pistoletem Sata Zreszt± w swoim temacie podziêkowa³ za okazan± pomoc
Tutaj siê zgodzê z jednym: zajmujesz siê zawodowo lakiernictwem kup Sata
Jeste¶ amator.... kup sobie ... co chcesz nawet "cudo" za 100z³
Jak to mówi± "twoje ma³py i twój cyrk" |
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-01-26, 01:04
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | ludzie z takimi czarami przychodz± ¿e do byle malunku nie musi byc zaraz sata wyci±gana z pude³ka. |
Sam byle czego Sat± nie maluje mam do tego inne "cuda" |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-01-26, 01:27
|
0
|
|
|
|
poprostu kazdy ma swoje zdanie,swój swiat i swoje kredki...tez lakierowa³em tanimi pistoletami i jara³o mnie to ze zamienialem pistolet za 100zl nataki za 200 do momentu 1 saciny ktora kupilem za ost. kase+pozyczke od kumpla i nie za³uje,po jakims czasie kombinacje jak tu wziasc nastepna do bazy,bo jak wiadomo apetyt rosnie wmiare jedzenia i na obecna chwile jestem przekonany ze nigdy bym nie kupi³ zadnego badziewka,nawet jesli by mnie okradli i musial bym zaczac od zera to pierwszym zakupem byl by normalny pistolet...ale kazdy ma swoje zdanie i ok...ja akurat mam takie a nie inne |
|
|
|
|
teac27
|
Wys³any: 2013-01-27, 11:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 155 Sk±d: podkarpacie
|
ale sami nauczyli¶cie amatorów kupowania zaawansowanego sprzêtu z górnej pu³ki !!!!! .... SAMI ... to teraz z nami siê mêczcie |
|
|
936
|
Wys³any: 2013-01-27, 11:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Albo siê rozwijasz i potrzebujesz precyzyjnego sprzêtu do szybkiej i dobrej pracy bo nie stac Ciebie na b³êdy..
albo siedzisz w norze i siê w... wiasz zamiast zarabiac pieni±dze. |
|
|
|
|
lordik
|
Wys³any: 2013-01-28, 19:36
|
0
|
|
|
narazie amator :)
Pomóg³: 1 raz Posty: 199 Sk±d: Zahajki Lubelskie
|
Wszyscy tylko piszecie o SACIE...
A co powiecie o tych sprzêtach :
IWATA WS400 EVO 1.3 BASE
IWATA WS400 EVO 1.3 CLEAR
Ja mam IWATA Air Gunsa AZ3 HTE2 1.3
i fajnie siê nim maluje czê¶ci s± dostêpne
strumieñ równy(nie porównuje do WS400 bo jeszcze takim nie robi³em ale porównam jak kupiê i sprawdzê )
na Gunse przesiad³em siê z chiñczyka Fobo 1.4
Jak pomalowa³em element Guns± to ju¿ od tamtej pory ten chiñczyk nie by³ u¿yty.
A podk³ad maluje speedway 2.0 a potem suszê i na mokro papierkiem |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-28, 22:18
|
0
|
|
|
|
IWATA Air Gunsa AZ3 HTE2 1.3
TYm pistolem szlo by malowac normalnie zeby byly jakies efekty satysfacjonujace?? |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-28, 22:19
|
0
|
|
|
|
jeszcze cena taka w miare jesli byly by efekty |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-28, 22:44
|
0
|
|
|
|
darkmilten napisa³/a: | jeszcze cena taka w miare jesli byly by efekty |
ja mogê poleciæ w moim przypadku lakierowanie zaczê³o mi siê podobaæ i sprawiaæ przyjemno¶æ od kiedy wzi±³em ten gun do ³apy ale nale¿y pamiêtaæ o jego podstawowej wadzie czyli w±skiej miotle a w³a¶ciwie miote³ce z taniej alternatywy osobi¶cie przyjrza³bym siê jeszcze lare evo chcia³em kiedy¶ kupiæ na mniej wymagaj±ce zadania ale mi chwilowo przesz³o pozdrawiam |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-28, 22:49
|
0
|
|
|
|
czyli ze tym juz malowanie wychodzilo by gladko? baza i klar by ladnie wychodzilo? |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-28, 22:58
|
0
|
|
|
|
no w porównaniu do chinoli to by³ szok ale gunsami d³ugo nie malowa³em apetyt ro¶nie w miarê jedzenia postawi³em na saty ale jedno co pamiêtam to to ¿e gunse wyj±³em z pud³a zala³em i od razu umia³em ni± malowaæ ale to takie moje spostrze¿enie co do bazy czy bezbarwnego no to jak z ka¿dym pistoletem trza wyczuæ ale jako¶æ i powtarzalno¶æ pracy ju¿ na przyzwoitym poziomie |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-28, 23:04
|
0
|
|
|
|
wiec z ta gunsa mozna dzialac?
Interesuje mnie czy tym da sie ladnie wylac lustro |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-28, 23:09
|
0
|
|
|
|
spotkasz nawet tu wielu przeciwników gunsy ale ja mam do niej sentyment i mogê poleciæ a co do lustra chocia¿ nie wiem do czego ci to napewno nie powinno byc problemów tylko trzeba dobrze poznaæ sprzêt i materia³y na których siê pracuje |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-28, 23:32
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-01-28, 23:34
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
hematol
|
Wys³any: 2013-01-29, 01:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
darkmilten,wez w koñcu wrzuæ jakie¶ fotki twoich prac bo za chwile sie pobij± tu ludzie o racjê prawdy!Ka¿dy strzela w ciemno co Tobie przeszkodzi³o w wylaniu dobrze klaru....
Co do IWATA Air Gunsa AZ3 HTE2 1.3 potwierdzam ¿e tym ju¿ dobrze polakierujesz,i to jest takie minimum czym mo¿na ju¿ dosæ dobrze "co¶ zmalowaæ".To jest oczywi¶cie moje zdanie.Polecam taki pistolet na pocz±tek! |
|
|
|
|
lordik
|
Wys³any: 2013-01-29, 20:05
|
0
|
|
|
|
Malowane Air Gunsa AZ3 HTE2
Kolor felg to czarna baza z dodatkiem z³oto-niebieskiego ziarna przewaga z³ota
(kolor dorobi³em w mieszalni samemu nie z nr.)
Zderzak to chyba by³ do opla vectry B
A zdjêcie pistoletu w trakcie mycia
Zdjêcie0126.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 184 raz(y) 510.52 KB |
Zdjêcie0123.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 268 raz(y) 457.04 KB |
Zdjêcie0117.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 202 raz(y) 508.68 KB |
Zdjêcie0053.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 323 raz(y) 456.32 KB |
Zdjêcie0052.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 765 raz(y) 420.71 KB |
|
|
|
|
|
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-01-29, 20:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
Co to za felgi??? Jaki rozmiar na sprzeda¿ ??? |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-29, 20:33
|
0
|
|
|
|
WOW Lordik poprostu szok jak porownam to do tych moich wypocin tym chinczykiem to chyba zaraz zamawiam gunse |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-29, 20:35
|
0
|
|
|
|
te wszystkie rzeczy oczywiscie bez polerki sa swie¿o po malowaniu? |
|
|
|
|
darkmilten
|
Wys³any: 2013-01-29, 20:40
|
0
|
|
|
|
jakie cisnienie ustawiasz na manometrze pod pistoletem?? |
|
|
|
|
lordik
|
Wys³any: 2013-01-29, 22:05
|
0
|
|
|
|
rogal-master1 napisa³/a: | Co to za felgi??? Jaki rozmiar na sprzeda¿ ??? |
Od Opla Omegi B FL
chyba nie na sprzeda¿
darkmilten napisa³/a: | te wszystkie rzeczy oczywiscie bez polerki sa swie¿o po malowaniu? |
na pierwszej focie jeszcze zapylenie widaæ
¶wie¿o po malowaniu felgi a zderzak po 2h zdjêcie zrobione
darkmilten napisa³/a: | jakie cisnienie ustawiasz na manometrze pod pistoletem?? |
Ci¶nienie zale¿y jakie mi pasuje
jakiej gêsto¶ci farba
trzeba to wyczuæ. popatrz sobie na jakim ci siê lepiej maluje
a w przypadku metaliku albo per³y to ci¶nienie zmienia odcieñ farby
Na 1 focie widaæ jak ziarno zab³ysnê³o
z kolor czarny przechodz±cy w s³oñcu w kawowy taki fajny
telefonem zdjêcia robione to nie ma jako¶ci HD |
|
|
|
|
lordik