Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
kalbi
|
Wys³any: 2013-02-13, 23:14 lakier zabrudzony "betonem"
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
pytanie do Was, jakie macie patenty na usuwanie "betonu" z karoserii? Chodzi dok³adnie o "beton" z gara¿y podziemnych kapi±cy na karoseriê auta. Robi³em ju¿ kilka takich aut i przewa¿nie kostka z p2000 na mokro i docieranie z zastrze¿eniem, ¿e mogê siê przeci±æ, ale jak na razie siê udaje, z tym, ¿e jest to mozolna praca, mo¿e macie lepsze patenty?? |
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-02-14, 00:43
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
A próbowa³es moze ¶rodki firmy MOJE AUTO ( takie pomaranczowe )
to do felg jest mega a dusi tak ze oddechu z³apac nie mozna
Kiedys czysci³em w starym aucie koledze maske tym preparatem do silnika do lakier sie zacza³ rozjasniac
Jest taki do usuwania sm³oy itd sprobuj tym zostaw na chwile i moze da rade a butelka z 9 - 12 pln |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2013-02-14, 07:32
|
0
|
|
|
|
pytam, czym siê da, a nie mo¿e tym, a tym |
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2013-02-14, 07:46
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisa³/a: | Jest taki do usuwania sm³oy | smo³ê to usuwam glink± i schodzi w kilka sekund |
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-02-14, 11:49
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
duzo chyba nie kosztuje wiec mozna sprobowac Nie bede chlapal auta b³otem zeby Ci powiedziec ze na bank schodzi |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2013-02-14, 14:49
|
0
|
|
|
|
kto¶ mia³ z tym do czynienia?? |
|
 |
rogal-master1
|
Wys³any: 2013-02-14, 15:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 848
|
kolego kup szopa z atlasa i beje |
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-02-14, 18:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
Wiem ¿e firma Tenzi ma ¶rodek do czyszczenia betoniarek (za zaschniêtego betonu i zaprawy) tylko nie pamiêtam jak siê nazywa. ¦rodek u¿ywa³o siê z myjk± wysoko ci¶nieniow± tzn. najpierw spryskiwa³o siê wod± pó¼niej ¶rodkiem ze spryskiwacza i czeka³o jaki¶ tam czas a po tym czasie myjk± ci¶nieniow± i ³adnie wszystko schodzi³o Mo¿na te¿ by³o stosowaæ bezpo¶rednio do myjki ci¶nieniowej ale tego nie praktykowa³em. Wiem tylko ¿e jest taki ¶rodek i jest skuteczny a jak to zadzia³a z pow³ok± lakiernicz± tego te¿ nie potrafiê powiedzieæ. I czy ten ¶rodek jeszcze produkuj± te¿ nie potrafiê powiedzieæ. Dobrze by by³o mo¿e pogadaæ z przedstawicielem tej firmy mo¿e co¶ doradzi. |
|
|
|
 |
936
|
Wys³any: 2013-02-14, 21:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
okoñ napisa³/a: | Wiem ¿e firma Tenzi ma ¶rodek do czyszczenia betoniarek (za zaschniêtego betonu i zaprawy) tylko nie pamiêtam jak siê nazywa. ¦rodek u¿ywa³o siê z myjk± wysoko ci¶nieniow± tzn. najpierw spryskiwa³o siê wod± pó¼niej ¶rodkiem ze spryskiwacza i czeka³o jaki¶ tam czas a po tym czasie myjk± ci¶nieniow± i ³adnie wszystko schodzi³o Mo¿na te¿ by³o stosowaæ bezpo¶rednio do myjki ci¶nieniowej ale tego nie praktykowa³em. Wiem tylko ¿e jest taki ¶rodek i jest skuteczny a jak to zadzia³a z pow³ok± lakiernicz± tego te¿ nie potrafiê powiedzieæ. I czy ten ¶rodek jeszcze produkuj± te¿ nie potrafiê powiedzieæ. Dobrze by by³o mo¿e pogadaæ z przedstawicielem tej firmy mo¿e co¶ doradzi. |
Tylko Kwas radzi sobie z zaschnietym betonem !!! (sprawdzony sposób chemiczny)
Nie jest to zbyt korzystne dla lakieru. (p³owieje po pewnym czasie)
Pozatym zawiera inhibitory korozji !!!.
Automatycznie po myciu odpryski siêgaj±ce do metalu (np. na masce) zaczynaj± rdzewiec ...
co¶ za co¶.. |
|
|
|
 |
corny78
|
Wys³any: 2013-02-14, 21:20
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
okoñ
|
Wys³any: 2013-02-15, 21:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
I wszystko jasne do betoniarki siê nadawa³ ale na samochód raczej bym nie u¿y³. |
|
|
|