Autor |
Wiadomo¶æ |
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:03 Problem z reduktorem...
|
0
|
|
|
|
Witam, mam taki problez. Zakupilem reduktor jonneswaya pod pistol sata 3k hvlp i tak, ustawiam na filtro reduktorze ok 6 barow, a na tym przed pistoletem probuje ustawic 2bary, ale nie moge najwyzej jakies 1,5 mi wyskakuje tylko.... Co to moze byc, za maly przekrój przewodu czy co? Czy za malo filtroreduktor rozkrecony? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
krzwys napisa³/a: | za maly przekrój przewodu czy co? |
Widzisz?
Wiesz.
W±¿ minimum 10 mm przekroju, szybkoz³±czki rectusa - one gwarantuj± optymalny przep³yw.
Srednice czê¶ci któr± za³o¿ysz na w±¿ dopasowana do ¶rednicy wê¿a, czyli 10mm.
Pozdro.
krzwys napisa³/a: | probuje ustawic 2bary, ale nie moge najwyzej jakies 1,5 mi wyskakuje tylko.... |
Instalacja niewydolna.
Popraw a bêdzie ok.
Zacznij od samego wyj¶cia ze sprê¿arki, koniecznie omiñ org reduktor i bierz powietrze z samego baniaka poprzez zawór kulowy min 1/2 cala.
Pasuje? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:13
|
0
|
|
|
|
O masz ;/ a 9mm przewod od acetylenu nie uciagnie? Kurde moze za male wyjscie mam bo jakies male szybkozlacza przy baniaku sa... jutro cos pomysle jak to zrobic |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:22
|
0
|
|
|
|
krzwys napisa³/a: | Kurde moze za male wyjscie mam bo jakies male szybkozlacza przy baniaku sa... |
Od wyboru do koloru
http://allegro.pl/listing...p&string=RECTUS
10mm ¶rednicy wê¿a bierz wszystkie z³±czki a sprawê pozytywnie za³atwisz.
Omiñ reduktor sprê¿arki i jej szybkoz³±czkê
Bierz z baniaka , powinno byc wyj¶cie 1/2 cala i wtedy tak± szybkoz³±czke zainstaluj lub zawór kulowy 1/2 cala. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:29
|
0
|
|
|
|
Ok dzieki, tylko nie wiem czy mam wyjscie 1/2 cala, najwyzej cos pokombinuje z oryginalnym wyjsciem |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:34
|
0
|
|
|
|
krzwys napisa³/a: | pistol sata 3k hvlp |
Ona du¿o luftu potrzebuje i trzeba od samego poczatku zadbaæ o poprawne przekroje wszystkich elementow instalacji.
Pierwszy spadek to org reduktor sprêzarki, on pieprzy juz na starcie. |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:36
|
0
|
|
|
|
A nie wystarczy 9mm przekrój? Bo cos mi gdzies na forum sie obilo o uszy? |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:37
|
0
|
|
|
|
Starczy. |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-21, 21:38
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
adniem21
|
Wys³any: 2013-02-22, 07:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 131
|
A ile masz tego wê¿a do sprê¿arki do pistoletu? |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-22, 08:21
|
0
|
|
|
|
mam 5m 8mm gumowy, potem reduktor z filtrem 1/2 i kompresor |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2013-02-22, 20:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
Jaki reduktor kupi³e¶? Bo ja te¿ zakupi³em reduktor i walczy³em w te i spowrotem i nic w±¿ gruby prosto z butli bez ¿adnych filtrów i dalej to samo. W koñcu zdenerwowany wzio³em i rozebra³em ten reduktor a tam zaledwie otwór 4mm przekroju który dostarcza³ powietrze do pistoletu dopiero rozwiercenie na 7mm da³o jaki¶ rezultat tak¿e nie spodziewaj siê cudów od tanich reduktorów... |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-22, 20:41
|
0
|
|
|
|
reduktor jonnesway za 40 zl takze nie wiem, dzisiaj zapodalem bezposrednio z butli przez kruciec na waz chyba 6 ten kruciec(akurat taki mialem) i filtroreduktor to na pistolecie juz mam 1,5 bara, moze sprobuje jutro szybkozlaczke zew. 1/4 rectusa wstawic w miejsce tego kruæca, to moze cos sie poprawi ;/ |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2013-02-22, 20:51
|
0
|
|
|
|
Nie 1/4 cala tylko i wy³±cznie 1/2 cala lub wiêksza ¶rednica !!! |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-22, 20:56
|
0
|
|
|
|
to mam problem bo u mnie w kompresorze bym cos musial przerobic, bo wychodzi z niego rura z gwintem moze 3/4 czy cos w ten desen, pozniej taka listwa na niej 2 szybkozlaczki, manometr i wlacznik cisnieniowy... kurde no trza cos kombinowac, bo filtroreduktor to chyba styknie (adler 1/2) polaczany przewodem 9mm. Co najmniej 1bar musze podniesc sobie cisnienie na pistolecie zeby miej troche zapasu |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-22, 21:21
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-22, 21:28
|
0
|
|
|
|
krzwys napisa³/a: | jutro moze jakis trojnik wstawie |
Podepnij siê pod ten kranik obok szybkoz³±czki.
Mia³em tak± sama sprê¿arkê i ¶miga³o bez problemu sata 3000 hvlp digital.
Wiêc wskazanie mia³em na pistolecie bez przek³amañ.
Ale sprê¿arka to china czajna pgr-u czar. |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-22, 21:31
|
0
|
|
|
|
Wlasnie u mnie sa 2 szybkozlaczki.... myslalem sam kruciec 10mm wstawic i moze by chodzilo, albo rectusa zlaczke, a jak nie to wszystko podniesc na trojniku. To 1/2 cala to wyprowadzenie przy zbiorniku??? |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2013-02-23, 08:35
|
0
|
|
|
|
Ja tam nie widzê ¿adnego reduktora no ale mo¿e mnie oczy myl±. Szuka³ bym raczej powodu przy tym reduktorze przy pistolecie ale taki reduktor do takiego pistoletu to trochê lipa bo sprzêt pierwsza klasa (pistolet) ale bez potwietrza to i tak gorzej jak chiñczyk . Mo¿esz spróbowaæ podnie¶æ to na trójnik o takim przekroju jaki jest przy butli tzn. nupelek potem nowy trójnik i te czary co ju¿ masz ale w±tpiê ¿eby co¶ to da³o i to tylko moje skromne zdanie. Mo¿esz jeszcze przeprowadziæ próbê i wywal ten reduktor pod pistoletem i zobacz czy sacina lepiej sika ni¿ z reduktorem odkrêconym na max to odrazu bêdziesz wiedzia³ co jest grane Nawet bez jakiego kolwiek materia³u bêdziesz s³ysza³ ¿e g³o¶niej syczy. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-02-23, 12:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
okoñ napisa³/a: | bym raczej powodu przy tym reduktorze przy pistolecie ale taki reduktor do takiego pistoletu to trochê lipa | Ca³kowicie siê z tym zgadzam
okoñ napisa³/a: | Mo¿esz jeszcze przeprowadziæ próbê i wywal ten reduktor pod pistoletem i zobacz czy sacina lepiej sika ni¿ z reduktorem odkrêconym na max | Tak jest ,kupujesz dobry firmowy pistolet a reduktor..... to szkoda s³ów Najtañszy jaki mo¿na poleciæ to firmowy Walcom ,jego koszt to co¶ ko³o 150z³ |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-23, 13:42
|
0
|
|
|
|
popatrze dzis, mam juz kupiony trojnik itd. a ten reduktor to mam oddzielny jeszcze za sprezarka... sprzedawca tego reduktorka pod pistoletem zapewnial ze pociagnie sate |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-23, 16:55
|
0
|
|
|
|
Zrobilem na 1/2 i dalej prawie to samo....dopiero przy 5-6 barach na duzym redukorze mam na pistolecie 2 bary, podpinalem bezposrednio pod reduktor ten wiekszy i mala poprawa. Obstawiam ze za slaby redukor. Jak myslicie? Taki reduktor mam za kompresorem: http://www.narzedziowy.pl...m-AD4005FR.html |
|
|
|
|
marer
|
Wys³any: 2013-02-24, 11:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 285 Sk±d: Podkarpacie
|
S±dzê ¿e reduktor nie jest winny.
Ja mam oryginalnie zamontowany przy sprê¿arce takie reduktor 1/2"
http://www.prema.pl/pdf/katalog/5_071_1.pdf
nastêpnie z niego zrobi³em przej¶cie na ¶cianê do sieci grubym wê¿em zbrojonym
Na ¶cianie jest CKD 1/2" i wszystko jest OK.
Jedyn± rzecz któr± zrobi³em to powymienia³em wszystkie z³±czki i króæce na takie o jak najwiêkszej ¶rednicy i dobre jako¶ciowo aby mi nie t³umi³y powietrza.
S±dzê ¿e masz taki sam problem. |
|
|
|
|
krzwys
|
Wys³any: 2013-02-24, 17:36
|
0
|
|
|
|
Mozliwe musze cos poprobowac jeszcze |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-02-24, 17:50
|
0
|
|
|
|
krzwys,
Widzisz, sata hvlp ma wymagania i jej zakup dopiero wymusza poprawê tego co wydawa³o sie dobre. |
|
|
|