Autor |
Wiadomość |
 |
Air1
|
Wysłany: 2013-03-05, 12:32 Kompresor z agregatu - pomoc przy budowie
|
0
|
|
|
|
Z racji tego, Âże to mĂłj pierwszy post chciaÂłbym siĂŞ ze wszystkimi przywitaĂŚ!
ChciaÂłbym zbudowaĂŚ kompresor z posiadanego przeze mnie agregatu.
Nie mam zdjĂŞcia, ale znalazÂłem w sieci tej samej firmy niemal identyczny.
WyglÂąda to tak:
ZdjĂŞcie agregatu
Jest do niego to co na zdjĂŞciu, tyle Âże ma dwie puszki (zdaje siĂŞ odwadniacz i odolejacz).
ChciaÂłbym do niego dodaĂŚ butlĂŞ i tutaj rodzi siĂŞ pytanie jakiej pojemnoÂści.
Tak by miaÂło to rĂŞce i nogi i Âżeby ten agregat sobie w miarĂŞ radziÂł.
Z tabliczki mam takie dane:
0.13KW - 1A - 2900rpm
0 BAR - 17l/min
8 BAR - 12l/min
Czy butla 25-50l to nie byÂłaby przesada?
Widzia³em ró¿ne projekty ale zazwyczaj ludzie u¿ywaj¹ gaœnic do 10l.
Do czego chciaÂłbym uÂżywaĂŚ kompresora?
Do lakierowania, ale nie na du¿¹ skalê, jakieœ zaprawki na b³otnikach + lakierowanie ram rowerowych. Bêdê siê dopiero uczy³, ale chcia³bym skorzystaÌ z Waszej wiedzy na ten temat.
Pytam teÂż dlatego bo czytaÂłem Âże pod kompresor wybiera siĂŞ pistolet do malowania, dlatego chciaÂłbym siĂŞ doradziĂŚ zanim cokolwiek zacznĂŞ dziaÂłaĂŚ.
Co sÂądzicie? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-05, 13:02
|
0
|
|
|

|
Air1 napisał/a: |
Do czego chciaÂłbym uÂżywaĂŚ kompresora?
Do lakierowania, ale nie na du¿¹ skalê, jakieœ zaprawki na b³otnikach + lakierowanie ram rowerowych. |
Tym "cudem" to moÂżesz malowaĂŚ plastikowe modele samolotĂłw ,czoÂłgĂłw i samochodĂłw aerografem Lepiej obejrzyj film pt. "RumuĂąski lakiernik" TrochĂŞ "potrenujesz" i bĂŞdziesz lepiej tak malowaÂł te ramy rowerowe i auta niÂż na tym "kompresorze" |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-03-05, 13:05
|
0
|
|
|
|
Jak¹ to by mialo wydajnoœÌ 5l/min? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-05, 13:07
|
0
|
|
|

|
rogal-master1 napisał/a: | JakÂą to by mialo wydajnoœÌ | AÂż mu siĂŞ w "gÂłowie zakrĂŞci" |
|
|
|
 |
Air1
|
Wysłany: 2013-03-05, 13:25
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: |
Tym "cudem" to moÂżesz malowaĂŚ plastikowe modele samolotĂłw ,czoÂłgĂłw i samochodĂłw aerografem Lepiej obejrzyj film pt. "RumuĂąski lakiernik" TrochĂŞ "potrenujesz" i bĂŞdziesz lepiej tak malowaÂł te ramy rowerowe i auta niÂż na tym "kompresorze" |
WidzĂŞ co profesja to jakiÂś guru na jutubie
Szkoda, myÂślaÂłem Âże cokolwiek da siĂŞ z tego zÂłoÂżyĂŚ. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-03-05, 13:29
|
0
|
|
|

|
Air1 napisał/a: | myÂślaÂłem Âże cokolwiek da siĂŞ z tego zÂłoÂżyĂŚ. |
Takie "sprzĂŞty" uÂżywajÂą modelarze... Pod pistolet potrzebujesz czegoÂś wiĂŞkszego |
|
|
|
 |
Air1
|
Wysłany: 2013-03-05, 14:07
|
0
|
|
|
|
No rozumiem, dziêki za rady i ¿yczliw¹ pomoc. Pomyœle nad sprzeda¿¹ tego to bêdzie bli¿ej do ,,normalnej" zabawki, wtedy siê zg³oszê po nowe rady Pozdrawiam! |
|
|
|