Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
buksik
Wys³any: 2013-03-06, 16:02   Pistolet do malowania owiewek
0
UP DOWN

Witam. Jestem tu nowy i zielony je¶li chodzi o temat pistoletów. Posiadam sprê¿arkê 50L Eurotec oraz pistolet zwyk³y z zestawu do niej HP dysza 1,5mm, malowanie dobrze mi wychodzi, lecz do pomalowania owiewek od skutera/ motocykla potrzebny jest troszkê lepszy.

Pierwsze moje pytanie brzmi... Czy potrzebny mi jest normalny pistolet ze zbiornikiem 600ml czy mogê kupiæ taki zaprawkowy ze zbiorniczkiem 250ml. my¶lê ¿e by³by porêczniejszy do takich prac. Totalnie nie wiem jaki kupic, nie mam na to du¿ego bud¿etu ;( Znalaz³em co¶ takiego

http://allegro.pl/pistole...3078307873.html

Teraz pytanie czy nada siê do lakieru jak i podk³adu ? Czy muszê mieæ dwa pistolety, do podk³adu z du¿± dysz± ?

W sklepie lakierniczym jest tez podobny do tego zaprawkowy Sico tools za 120z³ ze zbiorniczkiem 200ml tylko ¿e jest HP, do ma³ej sprê¿arki chyba bêdzie lepszy HVLP ? bo ciagnie mniej powietrza ?

Proszê o poradê, z góry dziêkujê i pozdrawiam ;)

hamir 
Wys³any: 2013-03-06, 16:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
buksik napisa³/a:
czy mogê kupiæ taki zaprawkowy ze zbiorniczkiem 250ml. my¶lê ¿e by³by porêczniejszy do takich prac.
Bierz w ciemno
buksik napisa³/a:
czy nada siê do lakieru jak i podk³adu
nie
buksik napisa³/a:
Czy muszê mieæ dwa pistolety, do podk³adu z du¿± dysz± ?
no
buksik napisa³/a:
W sklepie lakierniczym jest tez podobny do tego zaprawkowy Sico tools za 120z³ ze zbiorniczkiem 200ml tylko ¿e jest HP, do ma³ej sprê¿arki chyba bêdzie lepszy HVLP ? bo ciagnie mniej powietrza ?
:shock: :rotfl:

hamir 
Wys³any: 2013-03-06, 16:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
p.s a teraz proponuje poczytaæ forum u¿ywajac funkcji 'szukaj' i nie robic z siebie po¶miewiska!

maciej214 
Wys³any: 2013-03-07, 19:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: KNS
buksik napisa³/a:
potrzebny jest troszkê lepszy.

[...]

http://allegro.pl/pistole...3078307873.html

Widzê, ¿e robisz zrobisz wielki krok w przód ^^ Modernizacja sprzêtu to przecie¿ podstawa :spoko: :D

Czytaj forum zanim zadasz jakie¶ pytanie bo na pewno znajdziesz odpowied¼ na pytania ;)

P.S. do max 2-3 elementów naraz polecam Sata miniJet 3000 B HVLP - przy tym pistolecie powietrza ci raczej nie zabraknie, a atomizacja piêkna. :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: