Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
buksik
|
Wys³any: 2013-03-06, 16:02 Pistolet do malowania owiewek
|
0
|
|
|
|
Witam. Jestem tu nowy i zielony je¶li chodzi o temat pistoletów. Posiadam sprê¿arkê 50L Eurotec oraz pistolet zwyk³y z zestawu do niej HP dysza 1,5mm, malowanie dobrze mi wychodzi, lecz do pomalowania owiewek od skutera/ motocykla potrzebny jest troszkê lepszy.
Pierwsze moje pytanie brzmi... Czy potrzebny mi jest normalny pistolet ze zbiornikiem 600ml czy mogê kupiæ taki zaprawkowy ze zbiorniczkiem 250ml. my¶lê ¿e by³by porêczniejszy do takich prac. Totalnie nie wiem jaki kupic, nie mam na to du¿ego bud¿etu ;( Znalaz³em co¶ takiego
http://allegro.pl/pistole...3078307873.html
Teraz pytanie czy nada siê do lakieru jak i podk³adu ? Czy muszê mieæ dwa pistolety, do podk³adu z du¿± dysz± ?
W sklepie lakierniczym jest tez podobny do tego zaprawkowy Sico tools za 120z³ ze zbiorniczkiem 200ml tylko ¿e jest HP, do ma³ej sprê¿arki chyba bêdzie lepszy HVLP ? bo ciagnie mniej powietrza ?
Proszê o poradê, z góry dziêkujê i pozdrawiam |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-03-06, 16:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
buksik napisa³/a: | czy mogê kupiæ taki zaprawkowy ze zbiorniczkiem 250ml. my¶lê ¿e by³by porêczniejszy do takich prac. | Bierz w ciemno
buksik napisa³/a: | czy nada siê do lakieru jak i podk³adu | nie
buksik napisa³/a: | Czy muszê mieæ dwa pistolety, do podk³adu z du¿± dysz± ? | no buksik napisa³/a: | W sklepie lakierniczym jest tez podobny do tego zaprawkowy Sico tools za 120z³ ze zbiorniczkiem 200ml tylko ¿e jest HP, do ma³ej sprê¿arki chyba bêdzie lepszy HVLP ? bo ciagnie mniej powietrza ?
| |
|
|
|
 |
hamir
|
Wys³any: 2013-03-06, 16:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
p.s a teraz proponuje poczytaæ forum u¿ywajac funkcji 'szukaj' i nie robic z siebie po¶miewiska! |
|
|
|
 |
maciej214
|
Wys³any: 2013-03-07, 19:44
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 95 Sk±d: KNS
|
Widzê, ¿e robisz zrobisz wielki krok w przód Modernizacja sprzêtu to przecie¿ podstawa
Czytaj forum zanim zadasz jakie¶ pytanie bo na pewno znajdziesz odpowied¼ na pytania
P.S. do max 2-3 elementów naraz polecam Sata miniJet 3000 B HVLP - przy tym pistolecie powietrza ci raczej nie zabraknie, a atomizacja piêkna. |
|
|
|