Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Piotrek
|
Wysłany: 2008-04-03, 19:58 Baza na elementach z tworzyw sztucznych.
|
0
|
|
|
|
Witam, mam pytanie chodz szukaÂłem odpowiedzi na forum. MalujÂąc zderzak nalezy dawac do podkÂładu uelastyczniacz. Jednak gdy malujĂŞ metalikem to do klaru dajĂŞ plasyfikator i utwardzacz a do bazy dodajĂŞ coÂś wiĂŞcej niÂż rozcienczalnik ?? |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2008-04-03, 20:33
|
0
|
|
|

|
Nic nie daje sie do bazy, tylko do podkladu i bezbarwnego(jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-04-03, 21:20
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
adams90-90 napisał/a: | Nic nie daje sie do bazy, tylko do podkladu i bezbarwnego(jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) |
Do bazy daje siĂŞ rozcienczalnik tylko. rozne sÂą plastyfikatory, nie wprowadzaj w bÂład, ze nie daje sie rozcieĂączalnika |
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-04-03, 21:27
|
0
|
|
|
|
adams90-90 napisał/a: | jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika) | zazwyczaj uelastyczniacze same ledwo przez sitko przechodzÂą,bo sÂą takie gĂŞste |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2008-04-03, 21:32
|
0
|
|
|

|
online napisał/a: | Do bazy daje siĂŞ rozcienczalnik tylko. rozne sÂą plastyfikatory, nie wprowadzaj w bÂład, ze nie daje sie rozcieĂączalnika | Chodzilo mi o to ze nie daje sie plastyfikatora
Cytat: | adams90-90 napisaÂł/a:
jesli dasz plastyfikator to nie dajesz rozcienczalnika)
zazwyczaj uelastyczniacze same ledwo przez sitko przechodzÂą,bo sÂą takie gĂŞste |
Taka informacja byla kiedys na forum i na niej sie opieralem |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-04-03, 21:59
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | rozne sÂą plastyfikatory, nie wprowadzaj w bÂład, ze nie daje sie rozcieĂączalnika | ja dodajĂŞ wpierw 10% do podkÂładĂłw , lakierĂłw bezbarwnych i dopiero utwardzacz, i rozp. 100 gram podkÂładu z uelastyczniaczem to jest 90 g. podkÂładu+ 10g. uelast. i odpowiednio utwardzacz i rozcieĂączalnik |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-04-03, 22:46
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
baqo napisał/a: | online napisał/a: | rozne sÂą plastyfikatory, nie wprowadzaj w bÂład, ze nie daje sie rozcieĂączalnika | ja dodajĂŞ wpierw 10% do podkÂładĂłw , lakierĂłw bezbarwnych i dopiero utwardzacz, i rozp. 100 gram podkÂładu z uelastyczniaczem to jest 90 g. podkÂładu+ 10g. uelast. i odpowiednio utwardzacz i rozcieĂączalnik |
robie dokladnie tak samo. elastiki sÂą b. gĂŞste, ja jeszcze nie miaÂłem stycznoÂści z rzadkim plastyfikatorem/uelastycz. |
|
|