Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-16, 19:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
artex.folwark napisa³/a: |
Bo siê obecnie nie op³aca ,bo wszyscy zchodza do cen z przed 10 lat . |
sralis-mazgalis, serio jeste¶ zdania, ¿e kto¶ prowadz±cy warsztat lakierniczy z ugruntowan± mark±,wypracowan± przez lata obni¿a ceny ??
Nie, poniewa¿ ma p³ynno¶æ finansow± i mo¿e sobie pozwoliæ na chwilowy brak pracy a je¿eli tak siê stanie to nie jêczy jaki to kryzys tylko co¶ w tym kierunku robi, np. inwestuje w reklamê itp,itd. |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-03-16, 21:13
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
tylko z g³owa trzeba robic reklame
Zaczynajac od super stronki www pozniej ulotki itd
No i czystosc w miejscu pracy tez wazna schludnie czy nie. |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-16, 21:20
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisa³/a: | pozniej ulotki itd
|
co zrobi³e¶ z ostatni± ulotk± znalezion± za wycieraczk±?
na ulotki to akurat bym nie stawia³ bo wiadomo gdzie l±duja...
Ale nie ma co robiæ offa w temacie o podk³adach |
|
|
|
 |
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-03-16, 22:26
|
|
|
|
Ja najmocniej przepraszam ... ale po 52 postach w temacie testowania ani jeden post nie dotyczy³ tematu g³ównego ... fajnie
Poza tym Krzysiu , jestem zadowolony z doboru materia³ów porównawczych do testów , szczególnie polfilla i app . Ale nie widzê wzorca , punktu odniesienia , do którego te testy mia³yby siê odnosiæ . Do jakiego produktu chcesz porównywaæ produkt Ultra ? Rozumiem , ¿e jednym z kryteriów oceny jest cena , co zasygnalizowa³e¶ w pierwszym po¶cie , zreszt± b³êdnie , poniewa¿ szpachla z w³óknem jest szpachl± 0,8 kg a nie 1 kg . Tak wiêc pomyli³e¶ siê w cenie o 20% . A reszta kryteriów ?
Ale co tam ... czekam niecierpliwie na wyniki . |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2013-03-16, 22:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
pawel1108 napisa³/a: | YAMAHER napisa³/a: | pozniej ulotki itd
|
co zrobi³e¶ z ostatni± ulotk± znalezion± za wycieraczk±?
na ulotki to akurat bym nie stawia³ bo wiadomo gdzie l±duja... |
Dziêki ulotce znalezionej pod wycieraczk± trafi³em do mieszalni CSV.
Szkoda ¿e u mnie w okolicy nie sprzedaj± materia³ów Ultra :( |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
artex.folwark
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:06
|
0
|
|
|
Q-SERVICE
|
Sie rklamujcie w necie -adres z map± dojazdu musi byæ i inne dane -to bêdziecie pierwsi
kontrolowani przez wszystkie nasze instytucje czuwaj±ce nad zdrowiem i bezpieczeñstwem
naszych obywateli -ja 23 lata w bran¿y jestem
I temat jest o szpachlówkach i tyle kontroli przeszed³em i mia³em wielu lakierników i przetestowa³em wiele systemów lakierniczych i dodatków od 89 roku do dzi¶ dnia. |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:09
|
0
|
|
|

Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
POLYKAR.PL napisa³/a: | Ja najmocniej przepraszam ... ale po 52 postach w temacie testowania ani jeden post nie dotyczy³ tematu g³ównego ... fajnie
[...]
Ale co tam ... czekam niecierpliwie na wyniki . |
Z Polykarem te¿ nie sz³o ³atwo |
|
|
|
 |
artex.folwark
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:12
|
0
|
|
|
Q-SERVICE
|
[quote="pawel1108"] artex.folwark napisa³/a: |
Bo siê obecnie nie op³aca ,bo wszyscy zchodza do cen z przed 10 lat . |
sralis-mazgalis, serio jeste¶ zdania, ¿e kto¶ prowadz±cy warsztat lakierniczy z ugruntowan± mark±,wypracowan± przez lata obni¿a ceny ??
Nie, poniewa¿ ma p³ynno¶æ finansow± i mo¿e sobie pozwoliæ na chwilowy brak pracy a je¿eli tak siê stanie to nie jêczy jaki to kryzys tylko co¶ w tym kierunku robi, np. inwestuje w reklamê itp,itd.[/quote
W jakim ¶wiecie ¿yjesz -Anglia -Irlandia?
Mo¿e Niemcy -bo w Polsce to obecnie nie realne? |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:23
|
0
|
|
|
|
artex.folwark napisa³/a: | W jakim ¶wiecie ¿yjesz -Anglia -Irlandia?
Po co mi Anglia czy Irlandia jak tu te¿ mo¿e byæ Ameryka
W Polsce Kolego ¿yjê i tu pracujê, ale jak widzê Twoje podej¶cie do tematu np.zakaz reklamy w internecie bo kontrole itp... to nasuwa mi siê my¶l,¿e lepiej w ogóle robiæ na czarno i siê ukrywaæ i wniosek jest jeden dziadostwo- bez urazy oczywi¶cie i nie ma co roztrz±saæ bo od okre¶lania stopnia gównozjada jest inny Pan na tym forum.
Pozostaje tylko przeprosiæ Kolegê Lackdoctora bo to jego temat o szpachlówkach i zakoñczyæ to bezsensowne t³umaczenie na zasadzie grochem w ¶cianê bo to nic nie zmieni a Ty wiesz swoje
ps. schodz± pisze siê przez s nie zchodz±
Pozdrawiam, Krzysiu sorry za ¶mietnik |
|
|
|
 |
artex.folwark
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:37
|
0
|
|
|
Q-SERVICE
|
pawel1108 napisa³/a: | artex.folwark napisa³/a: | W jakim ¶wiecie ¿yjesz -Anglia -Irlandia?
Po co mi Anglia czy Irlandia jak tu te¿ mo¿e byæ Ameryka
W Polsce Kolego ¿yjê i tu pracujê, ale jak widzê Twoje podej¶cie do tematu np.zakaz reklamy w internecie bo kontrole itp... to nasuwa mi siê my¶l,¿e lepiej w ogóle robiæ na czarno i siê ukrywaæ i wniosek jest jeden dziadostwo- bez urazy oczywi¶cie i nie ma co roztrz±saæ bo od okre¶lania stopnia gównozjada jest inny Pan na tym forum.
Pozostaje tylko przeprosiæ Kolegê Lackdoctora bo to jego temat o szpachlówkach i zakoñczyæ to bezsensowne t³umaczenie na zasadzie grochem w ¶cianê bo to nic nie zmieni a Ty wiesz swoje
ps. schodz± pisze siê przez s nie zchodz±
Pozdrawiam, Krzysiu sorry za ¶mietnik |
Ja piszê,¿e lakiernictwo pada na ryj , a ty piszesz,¿e rozkwita -chyba jeste¶ handlowcem lub dystrybutorem.
a temat jest o szpachlówkach ,które ja polecam z po¶ród wielu innych. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:40
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
koniec tematu panowie...mysle ze pogadali? nie produkuj sie pawe³ |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wys³any: 2013-03-16, 23:44
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
artex.folwark
|
Wys³any: 2013-03-17, 00:01
|
0
|
|
|
Q-SERVICE
|
gugun napisa³/a: | koniec tematu panowie...mysle ze pogadali? nie produkuj sie pawe³ |
Ja tylko wyrazi³em swoje zdanie o lakiernictwie i materia³ach,maj±c nadzieje ¿e nikogo
nie urazi³em ,bo forum jest do pisania o tym co kogo boli i do ujawniania swojej wiedzy
i dodam ¿e h-j mnie strzela ,¿e lakiernictwo pada na ryj i przenosi siê z lakierni do podziemnych i blaszanych gara¿y |
|
|
|
 |
gugun
|
Wys³any: 2013-03-17, 00:10
|
0
|
|
|

Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
jeszcze bedziesz mial okazje popisac sie swoja wiedza to jest akurat temat o szpachlowkach ultra wiec tego sie trzymajmy. jesli chcesz pogadac co cie kolego boli to polecam dzial "off top" tam mozesz pisac na kazdy temat,nawet malo zwiazany z lakiernictwem.a tu trzymajmy sie glownego watku.pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-03-17, 10:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Ludzie !!!
To jest otwarty test,,, inaczej porównanie materia³ów.
Ka¿dy mo¿e w nim napisaæ, Bogutek Ty tez mo¿esz (wrêcz masz) napisac jakie ró¿nice widzisz w porównaniu do szpachli polykara.
Tak jak napisa³e¶ ¿e niska cena ukrywa niepe³ne wagi standardowych materia³ów.
Ja mam Ciê uczyc jak wykazaæ siê zaletami swojego towaru?
Wiê wracaj±c do sprawy.
Novol trafi³ w dziesiatkê z linia ultra.
Wczoraj testowa³em szpachlówke multi z ultra, gdzie przy cenie 21 z³ za 1.75kg
S± tez mniejsze opakowania dla konkretnej grupy widac to oferta skierowana.
Niestety dla braci lakierniczej to nie jest dobra rzecz. Prawda?
Wiêc zamiast kupowac jak dotychczas szpachlê novola uni plus za 20 z³ w promocji tego samego sklepu, wiele lepsza jest multi z linii ultra za 21z³ mimo niedowagi 0,05kg.
Akurat sprawdza³em (dobra, betonowa³em) b³otnik z colta fiber micro, potem du¿o, bardzo duzo polfil,,,, zabrak³o i posz³a multi z ultra.
Wynik, zakaz kupowania polfila majac ultra w sklepie obok.
Polfil 25z³ za 1.8kg. Wiêc i ekonomicznie ten zakup to pora¿ka.
Na dzi¶ maj±c multi ultra mogê bez problemu zrezygnowaæ z polfila, uniplus novola, moge tez pokusiæ sie o stwierdzenie ¿e nie muszê w tym momencie kupowac np multi z profesjonala novola lub tez softa ze spectrala.
Mowa tu o zwyk³ej naprawie osoby nie bêd±cej profesjonalnym lakiernikiem.
Bo nie namawiam nikogo do rezygnacji z w/w produktów twierdz±c ¿e ultra jest lepsza bo tañsza.
Mam nadzieje ¿e to jasne.
Ale z ciekawo¶ci sprawdzê w niedalekiej przysz³osci jak one sie maj± do siebie, bo róznica w cenie to jakies 10z³. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|