Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sjr
Wysłany: 2013-03-14, 21:59   [zlece] Reperaturki Astra Coupe

Witam,
Szukam fachowca z prawdziwego zdarzenia, który podj¹³by siê wspawania reperaturek do Astry Bertone rok 2000.
Okolice wlewu paliwa od wewnÂątrz moÂżna rwaĂŚ jak papier, druga strona i wiele mniej skorodowana.
Z zewnatrz rdza widoczna tylko w jednym miejscu:

poza tym zadnych oznak.
Dodatkowo z drugiej strony przy okazji robienia reperaturki trzeba by usunac z bÂłotnika fale dunaju pozostale po poprzednich nieudanych naprawach.

Oprocz reperaturej dochodzi jeszcze oczyszczenie i pomalowania pasa tylnego oraz listew bocznych ktĂłre dostarcze razem z samochodem.

I teraz w sumie najwaÂżniejsze. OczekujĂŞ gwarancji na wykonanÂą usÂługĂŞ na piÂśmie. ÂŻeby nei okazaÂło siĂŞ, Âże po wydaniu worka piĂŞniedzy po dwĂłch latach samochĂłd znow bĂŞdzie trzeba malowaĂŚ... bo niestety mam przykre doÂświadczenia wÂłasnie z tak wykonanÂą usÂługÂą, Âże nie mineÂły dwa lata a juz trzeba poprawiaĂŚ bo lakiej sie Âłuszczy...

Region: ³ódzkie, mazowieckie, wielkopolskie lub inne, jezeli bêdzie dobry fachowiec to dojadê wszêdzie byle nie za gramnice kraju :)

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

gugun 
Wysłany: 2013-03-14, 23:02   

no i to sie nazywa konkretny gosc :spoko: ciekawe tylko czy zdaje sobie sprawe ze to bedzie tyle kosztowac co 1/3 wartosci samochodu :?: ;)

sjr
Wysłany: 2013-03-15, 08:41   

zalezy o jakiej wartosci mowimy. jezeli wg. allegro.pl to zdaje sobie sprawe ze takie auto mozna kupic za 7 000 PLN a nawet mniej. Dla mnie ten samochĂłd jest o wiele wiecej warty.
pzdr.

gugun 
Wysłany: 2013-03-15, 22:31   

no to wystraszyles wszystkich ;) no panowie...klient placi a wy co? fakt ze wymaga,ale to chyba nic nowego co? powinniscie sie bic o takÂą robote...bierze sie na garaz,zamawia w serwisie co potrzeba,dobrze robi,konserwuje,wystawia rachunek na kilka tysi i daje gwarancje...nic nowego,robota jak kazda inna tyle ze bez "paplaniny" i chinskich zamiennikow...auto nie stare wszystko dostepne od reki praktycznie,moge zagwarantowac

YAMAHER
Wysłany: 2013-03-15, 23:13   

haha gugun --> ale tu ggwarancje trzeba dac :D hehe

I tak pewnie milion osob pisalo na priv :D

gugun 
Wysłany: 2013-03-16, 01:19   

YAMAHER napisał/a:
I tak pewnie milion osob pisalo na priv
nie sÂądze bo...
YAMAHER napisał/a:
tu ggwarancje trzeba dac

^^ ^^ ^^
a nawet jakby to ciekawe kto sie wpier...oli i bedzie chcial dobrze a mu nie pyknie ^^ ^^ ^^
dla mnie prosta sprawa jesli ma byc dobrze i ma byc gwarancja...
poszycie blotnika nowe skoro faluje
drugie tak samo zeby nie bawic sie w reperaturki cynowania i inne zeby bylo wieczne.
jakies nadkole wewnetrzne..
cieniowania i wyjdzie z 4-5k i przezyje cala reszte ...
jeslima byc ok to nie ma sie co pier.. ;)

sjr
Wysłany: 2013-03-17, 00:10   

Oczywiscie rozwazalem wspawanie "ĂŚwiartek" Âżeby siĂŞ nie bawiĂŚ w spawanie itp. jedna cwiartka wychodzi 250 pln wycieta z anglika z 2004r w dobym stanie. Z czĂŞsciami akurat jest nie problem. Ale decyzje zostawiam fachowcowi. Mi zaleÂży zeby byÂło dobrze a nie do poprawiania po kolejnej zimie, bo niestety tak jak pisalem to auto byÂło robione max 2 lata temu i zaczyna ÂłuszczyĂŚ sie lakier. Dlatego tym razem m.in. potrzebuje na to papier.

W tym momencie mam tylko 1 lakiernika ktĂłry z czystym sumieniem zaproponowaÂł mi 1000 PLN za zrobienie strony na gotowo i daje na to papier. Dodatkowo jak zaproponowaÂłem wstawienie ĂŚwiartek zeby sie nie bawiĂŚ w spawanie powiedziaÂł, Âże nie chce bo w tych samochodach zawsze gnija te nadkola (wada konstrukcji) i woli zrobic po swojemu, zeby siĂŞ nie okazalo ze we wspawane cwiartki wejdzie korozja.
pzdr.

btw. oryginalne poszycie blotnika z tego co sie orientowalem dostepne tylko w ASO i to tez moze byc z nimi problem. Cena za sztuke bez rabatow 1800pln netto

gugun 
Wysłany: 2013-03-17, 00:20   

nie cwiartki tylko poszycia:) wade konstrukcyjna toten ktos ma w glowie chyba...ople maja to do siebie ze gnijÂą ale glownie dlatego ze sa zle zabezpieczone antykorozyjnie ;) mam nadzieje ze nie urazilem nikogo z kolegow,ale reperaturki to jedno wielkie gofno...chyba ze mowimy o normalnych czesciach z magazynow opla bo chinszczyzna to...

sjr
Wysłany: 2013-03-17, 00:26   

Z forum nikt sie nie zglosiÂł, chyba wymagany papierek na robocizne wystraszyÂł.
Co do gnicia to widzialem troche tych Astr Coupe i tylko te ktore ktos poprawiaÂł po fabryce gniÂły. Ta miala lekki dzwon tylem i wlasnie w tych miejscach wyÂłazi ruda...
a co do poszyc to jak wyzej jedna sztuka w ASO 1800 pln netto. Reperaturki nawet nie wiem czy sa dostepne do tego modelu...

gugun 
Wysłany: 2013-03-17, 00:32   

no to cena przeraÂża troche,ale warto poszukac czegos z uzywki w oryginale i dobrze to zabezpieczyc przed wstawieniem,i po lakierowaniu i nie bawic sie w chinszczyzne ..na pocieszenie powiem ci ze blotnik przedni do bmw e21 kosztuje prawie tyle samo gdzie jest kilka razy mniejszy ;)

Homer S. 
Wysłany: 2013-03-17, 11:00   

sjr napisał/a:
Reperaturki nawet nie wiem czy sa dostepne do tego modelu...

A jak sobie to Kolega wyobraÂżaÂł Âże ktoÂś to dorobi lub zrobi z 10 blaszek jestem ciekaw ?

YAMAHER
Wysłany: 2013-03-17, 16:10   

gugun --> u mnie do samuraika 1 malutkie nadkole taka jak by poszerzenie co ma 10 cm szerokosci max kosztuje kolo 800 :D

hommer --> no jakis picasso moze strzeli mozaike haha :D

sjr
Wysłany: 2013-03-17, 17:18   

Homer S. napisał/a:
sjr napisał/a:
Reperaturki nawet nie wiem czy sa dostepne do tego modelu...

A jak sobie to Kolega wyobraÂżaÂł Âże ktoÂś to dorobi lub zrobi z 10 blaszek jestem ciekaw ?

Wspawa przerobione z wersji HB lub Sedan?

Baton 
Wysłany: 2013-03-17, 17:57   

Oj, kolego sjr jak chcesz mieĂŚ gwarancjĂŞ na piÂśmie to nie ma dziadowania ;]

sjr
Wysłany: 2013-03-17, 22:12   

Kolego nie ja tu jestem fachowcem, po jego stronie jest dobĂłr narzĂŞdzi oraz czĂŞÂści. NapisaÂłem ze nie wiem czy sÂą reperaturki do tego modelu bo nie siedzĂŞ w tej branÂży. Ja tylko pÂłacĂŞ i wymagam.
Temat w sumie do zamkniĂŞcia.
DziĂŞki za zainteresowanie.
pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » OgÂłoszenia » Rodzaj ogÂłoszenia » ZlecĂŞ / wykonam usÂługĂŞ

Odpowiedz do tematu