Autor |
Wiadomość |
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2013-03-16, 14:48 Alternatywa dla Novol Spectral Base
|
0
|
|
|
|
Witam.
Przymierzam siĂŞ do wymiany mieszalnika na sklepie na bardziej dopracowany kolorystycznie.
Szukam alternatywy dla Spectrala Base.
Czy sÂą systemy mieszalnicze na zbliÂżonym, ewentualnie lekko droÂższym puÂłapie cenowym, ale z wiĂŞkszÂą pasowalnoÂściÂą kolorystycznÂą??
Posiadam jeszcze mieszalnik MaxMeyera z ktĂłrego jestem zadowolony, lecz potrzebuje rĂłwnieÂż coÂś taĂąszego. |
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2013-03-17, 17:20
|
0
|
|
|

|
Cytat: | Przymierzam siĂŞ do wymiany mieszalnika na sklepie na bardziej dopracowany kolorystycznie. |
Taniej wyjdzie zatrudniĂŚ lepszego kolorystĂŞ. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-03-17, 18:13
|
0
|
|
|

|
Lepiej kolorystkĂŞĂŞĂŞ |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2013-03-17, 20:13
|
0
|
|
|
|
Hehe, za bardzo takie odpowiedzi nie pomogÂą.
Problem w tym, Âże nam rĂłwnieÂż MaxMeyera i pracownicy nie majÂą z nim takich problemĂłw jak ze Spectralem, wiĂŞc w nich bym nie szukaÂł problemu.
Ciekawi mnie APP, lecz jakoÂś gÂłucho na rynku jeÂżeli chodzi o opinie na jego temat.
ZaprzyjaÂźniony dystrybutor doradza PROFIX, ale jakoÂś mnie ten system nie przekonuje. |
|
 |
berag1
|
Wysłany: 2013-03-18, 19:55
|
0
|
|
|

|
fawinyl napisał/a: | ZaprzyjaÂźniony dystrybutor doradza PROFIX, ale jakoÂś mnie ten system nie przekonuje. |
I masz racjĂŞ. |
|
|
|
 |
mariucha755
|
Wysłany: 2013-03-19, 18:11
|
0
|
|
|
|
zgÂłoÂś siĂŞ do kogoÂś z grupy csv to pomogÂą |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2013-03-19, 19:26
|
0
|
|
|
|
Na poczÂątku tematu napisaÂłem, Âże szukam alternatywy dla spectrala, wydaje mi siĂŞ Âże CSV nie jest alternatywÂą cenowÂą. |
|
 |
mariucha755
|
Wysłany: 2013-03-21, 07:30
|
0
|
|
|
|
OK ROZUMIEM ÂŻE CSV TO TYLKO DROÂŻYZNA TAK
ALE POWIEM CI ÂŻE MAJÂĄ WÂŁASNIE MIESZALNIK 4M KTĂRY RZUCA NA KOLANA NOVOLA, PROFIXA,HELIOSA ORAZ RESZTĂ TANIEGO SYFU I TO JEST ALTERNATYWÂĄ DLA TANICH MIESZALNI WIEM CO PISZE BO PRACUJE NA NIM , A PRZEROBIÂŁEM WIELE FIRM
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2013-03-21, 12:09
|
0
|
|
|
|
mariucha755 napisał/a: | OK ROZUMIEM ÂŻE CSV TO TYLKO DROÂŻYZNA TAK
ALE POWIEM CI ÂŻE MAJÂĄ WÂŁASNIE MIESZALNIK 4M KTĂRY RZUCA NA KOLANA NOVOLA, PROFIXA,HELIOSA ORAZ RESZTĂ TANIEGO SYFU I TO JEST ALTERNATYWÂĄ DLA TANICH MIESZALNI WIEM CO PISZE BO PRACUJE NA NIM , A PRZEROBIÂŁEM WIELE FIRM
POZDRAWIAM |
Wy³¹cz- Caps lock - bo Ÿle siê czyta, jak mo¿esz to powiedz ( Napisz ) jakie firmy przerobi³eœ ? |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2013-03-21, 17:39
|
0
|
|
|
|
mariucha755 napisał/a: | OK ROZUMIEM ÂŻE CSV TO TYLKO DROÂŻYZNA TAK
POZDRAWIAM |
Jak moÂżesz to pochwal siĂŞ na czym pracowaÂłes, z twoich wypowiedzi wynika, Âże masz bardzo duÂże doÂświadczenie, wiĂŞc moÂże rozwiniesz swĂłj post |
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-03-22, 12:07
|
0
|
|
|

|
mariucha755 napisał/a: |
POZDRAWIAM |
czapka2, wiedziaÂłem Âże wrĂłcisz
[ Dodano: 2013-03-22, 12:47 ]
fawinyl napisał/a: | mariucha755 napisał/a: | OK ROZUMIEM ÂŻE CSV TO TYLKO DROÂŻYZNA TAK
POZDRAWIAM |
Jak moÂżesz to pochwal siĂŞ na czym pracowaÂłes, z twoich wypowiedzi wynika, Âże masz bardzo duÂże doÂświadczenie, wiĂŞc moÂże rozwiniesz swĂłj post |
4M z CSV to Palinal. Jednak w tym systemie cena uzale¿niona jest od koloru a wahania s¹ spore. Zastanawia³em siê kiedyœ nad tym systemem, ale w³aœnie przez du¿e wide³ki cenowe kolorów da³em sobie spokój. Ale system jest ok. Je¿eli chcesz obni¿yÌ cenê lakierów utrzymuj¹c nak³ad pracy kolorystów na obecnym poziomie, weŸ Profixa. Wbrew pozorom to ca³kiem przyzwoity system jak za te pieni¹dze. Kilka lat temu mieli powa¿na wtopê ze stabilnoœci¹ i dostêpnoœci¹ pigmentów, przez co stracili trochê na wiarygodnoœci. Dziœ jest lepiej, ale ³atka pozosta³a przez co kojarz¹ siê z karykatur¹ materia³ów lakierniczych - uwa¿am, ¿e nies³usznie. Kolorystyka jest niewiele s³absza ni¿ w Spectralu, ale i jeden i drugi musisz zawsze korygowaÌ, wiêc i w jednym i drugim trzeba siê narobiÌ. Za to ró¿nica w cenie jest znacz¹ca. Je¿eli chcesz utrzymaÌ cenê na obecnym poziomie i usprawniÌ pracê, warto poznaÌ DeBeer <-> APP lub Lesonal. APP mam u siebie i œmia³o polecam. Co do Lesonala, to mam klienta który ma u siebie na warsztacie dwa mieszalniki. MM i Lesonala. Wed³ug jego opinii Lesonal lepiej pasuje ni¿ MM. Nie wiem jak z cen¹. Lakierok ma u siebie Mipe, wiêc mo¿e podzieli siê z nami swoj¹ opini¹? Podobno lechler te¿ jest ca³kiem przyzwoity, ale to opinia kolorystki z 13 letnim sta¿em w 5 mieszalniach. Ja go nie ogl¹da³em.
[ Dodano: 2013-03-28, 21:09 ]
Ostatnio w Spectralu uzupeÂłnili kolorbox o 600 wariantĂłw popularnych kolorĂłw. KtoÂś sprawdziÂł je juÂż w boju? |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2013-10-03, 10:44
|
0
|
|
|
|
Witam.
Podsumowuj¹c w¹tek, wybór pad³ na Debeera, poprawnoœÌ kolorystyczn¹ ma o wiele lepsz¹ ni¿ Spectral Base.
Cena nieznacznie wiêksza, ale rekompensuje j¹ ww poprawnoœÌ.
UwaÂżam, Âże w przedziale tanich mieszalnikĂłw Debeer jest dobrym i sÂłusznym wyborem. |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-03, 13:18
|
0
|
|
|
|
fawinyl, Popieram.
|
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-03, 19:13
|
0
|
|
|

|
fawinyl napisał/a: | Witam.
Podsumowuj¹c w¹tek, wybór pad³ na Debeera, poprawnoœÌ kolorystyczn¹ ma o wiele lepsz¹ ni¿ Spectral Base.
Cena nieznacznie wiêksza, ale rekompensuje j¹ ww poprawnoœÌ.
UwaÂżam, Âże w przedziale tanich mieszalnikĂłw Debeer jest dobrym i sÂłusznym wyborem. |
Targuj siĂŞ z dystrybutorem!!! DeBeer jest taĂąszy od Spectrala. |
|
|
|
 |
wyprzedaÂż.pl
|
Wysłany: 2014-06-09, 20:23
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-06-10, 10:14
|
0
|
|
|

|
Nie podoba siĂŞ? |
|
|
|
 |
fawinyl
|
Wysłany: 2014-06-10, 16:01
|
0
|
|
|
|
Przypuszczam, ¿e wiêkszoœÌ osób, które spróbuje innego systemu w podobnych cenach szybko podejmuje decyzje o rezygnacji z tego mieszalnika.
Podobno w Komornikach juÂż pracujÂą nad nowym systemem, a nawet jest juz prawie gotĂłw, ale nawet jak bĂŞdzie o niebo lepszy od aktualnego systemu to i tak "Âłatka" bĂŞdzie przypiĂŞta do nich tak ma to miejsce w przypadku Profixa. |
|
 |
wyprzedaÂż.pl
|
Wysłany: 2014-06-10, 19:25
|
0
|
|
|
|
Nie chcĂŞ siĂŞ wypowiadaĂŚ o powodach rezygnacji. ZapadÂła decyzja wiĂŞc sprzedajĂŞ. Zapraszam do negocjacji |
|
|
|