Autor |
Wiadomo¶æ |
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-02, 22:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Robert --> pytam serio i daruj sobie te "cenne" uwagi. |
|
|
|
|
Sw.Piotrek
|
Wys³any: 2012-09-02, 22:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 638 Sk±d: £ód¼
|
Tania, chiñska zabawka. O tyle ¿e nie rozpada siê za szybko (podobno). |
_________________ http://niezalezna.pl/
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-02, 23:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
YAMAHER napisa³/a: | pytam serio |
Gdy w ofercie nie by³o nic dobrego poza sat±... taki pistolet napawa³ dum± lakiernika który móg³ sie nim pochwaliæ.
Powaga.
Co¶ na kszta³t dzisiejszego lare. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-02, 23:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2012-09-03, 07:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
... rzuci³em okiem na pierwsze foto i mówiê .... no NIE MINI JET 3000 w z³ocie w wersji limitowanej a Ja nawet nie wiem ¿e takie by³y ??? .... ale potem siê uspokoi³em
Jak widaæ trochê wysi³ku i inwencji i MO¯NA. Przy wiêkszym wysi³ku mo¿na nawet wyposa¿yæ profesjonalnie ca³a lakierniê, a nie i¶æ jak durny osio³ na ³atwiznê i kupowaæ szmelc typu SRICO w kolorze sr aczki. Po za aukcjami, lombardami i okazjami miêdzy fachowcami s± jeszcze targi, plajtuj±ce firmy, czyszczenie magazynów, wycofywanie modelu i wprowadzanie nowego, zakup na dogodne raty bez oprocentowania, barter w zamian za zakupy towarów. kilka sposobów na to ¿eby nie dotykaæ gó wna ... ale oczywi¶cie naj³atwiej jest wle¼æ na forum i waln±æ g³upie pytanie o pistolet za 1 z³. |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-03, 09:14
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Jak widaæ trochê wysi³ku |
Pistolety rozkrêcone do ostatniej ¶rubki i zawleczki.
Wszystkie detale jak z karty serwisowej sprawdzone, wyczyszczone.
Nie zapomnia³em o kana³ach, bo to by³a g³ówna przyczyna ich sprzeda¿y.
A sam wiesz jak sie prosto i skutecznie czy¶ci kana³y w sacie.
Jeden ma³y element w jednej z nich jest nadszarpniêty zebem czasu.
Uszczelniacz zaworka powietrza.
Leciutko s³ychaæ nieszczelno¶æ.
Wada praktycznie niezauwa¿alna dla 90% lakierników.
http://scr.hu/screenshooter/1269209/rbwmair
44826 to numer potrzebnej czêsci.
Ma kto¶¶¶¶ ????????????
PS.
Sata jest niezniszczalna.
Korpus tak zrobiony ¿e dostêp jest idealny do ka¿dej newralgicznej czê¶ci kana³ów, rozbieralne jest wszystko a system uszczelnienia o konstrukcji docisku za pomoc± si³y sprê¿ynki jest idealny.
Gwarantuje max uszczelnienie praktycznie na zawsze.
Pierwszy raz rozbiera³em totalnie pistolet i jestem pod wra¿eniem prostoty i skuteczno¶ci rozwi±zañ.
Aha... tych mikrokana³ów w korpusie nie stwierdzono. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-03, 09:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Witam kolego Lackdoctor ,
t± aukcje obserwowa³em i czeka³em na tzw. "rozwój sytuacji" ale jak siê "skoñczy³a" i kto kupi³ to ju¿ teraz widzê Zostaje tylko pogratulowaæ zakupu
Co do tej "uszkodzonej" czê¶ci to w tym tygodniu albo w przysz³ym bêdê w serwisie Sata
Ta czê¶æ o numerze 44826 kosztuje wed³ug katalogu Sata na 2012 r.,(jaki mam przed sob±) oko³o 4,40 euro a w naszych warunkach do tego nale¿y dodaæ 23% VAT-u |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-03, 09:42
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | lombard s³abo siê orientowa³ co sprzedaje. |
On tylko "odzyskiwa³" pieni±dze stratny jest "kto¶ inny" |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-03, 09:46
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisa³/a: | Robert --> pytam serio |
Zada³e¶ pytanie ..............
Sw.Piotrek napisa³/a: | Tania, chiñska zabawka |
A tutaj kolega udzieli³ .... odpowiedzi
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2012-09-03, 09:51
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Gdy w ofercie nie by³o nic dobrego poza sat±... taki pistolet napawa³ dum± lakiernika |
Chyba tylko do tzw. pierwszego lakierowania Jednak wszystko zale¿y od egzemplarza na jaki "natrafimy" |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-09-03, 10:25
|
+1
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: |
Chyba tylko do tzw. pierwszego lakierowania |
W tamtych czasach to mi lakierowali auta a ja siê na tym zna³em na zasadzie... pomalowany, ¶wieci siê.. ok.
Robertlodz09 napisa³/a: | t± aukcje obserwowa³em i czeka³em na tzw. "rozwój sytuacji" ale jak siê "skoñczy³a" i kto kupi³ to ju¿ teraz widzê Zostaje tylko pogratulowaæ zakupu |
No to widzia³e¶ w jakim stanie by³y.
Jedna w miarê a druga to ulepa z farb i lakierów.
Chyba dziêki temu uchowa³y siê w ca³kiem dobrym stanie.
Myslê ¿e 250 z³ za szt to ca³kiem przyzwoita cena.
Dodam ¿e ja potrzebujê jedn± a drug± odda³em po kosztach dla @Marer.
Gratis czyszczenie - chyba 6 godzin czy¶ci³em je obie.
http://screenshooter.net/1751766/spwgxbv
http://screenshooter.net/1751766/tmnxvud
Niby tragedii nie by³o, ale kole¶ wybitnie nie ceni³ sprzêtu, lub oszczêdza³ nitro. |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2012-09-04, 12:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Lacdoctor --> gdzie taka okazje trafi³es ???
A podczas zakupu pistoletu jak sprawdzic najlepiej jego stan ?? Pomijajac rozkrecanie iglicy i dyszy. |
|
|
|
|
Marcino
|
Wys³any: 2012-10-30, 08:52
|
0
|
|
|
|
PAnowie kupiê napewno taki tani :
http://allegro.pl/sico-to...2729541119.html
Do amatorkiego malowania polecacie HP czy mo¿e HVLP?
Mo¿e kto¶ w kilu s³owach podaæ za i przeciw, ??
NA aukcji pisza...
Cytat: | Do lakierowania lakierami akrylowymi koloryzowanymi, przemys³owymi oraz akrylowymi bezbarwnymi zaleca siê u¿ywanie pistoletu typu RP, HP z ci¶nieniem roboczym 3-5 BAR, poniewa¿ przy lakierowaniu HVLP uzyskujemy zbyt pomarszczon± powierzchniê (tzw skórkê pomarañczy).
|
Cytat: | Pistolet typu HVLP jest przeznaczony g³ównie do nanoszenia lakierów bazowych metalicznych i per³owych oraz lakierów bezbarwnych.
Nie oznacza to jednak, ¿e nie mo¿na nimi nanosiæ lakierów akrylowych i poliuretanowych. Bardzo dobre wyniki uzyskuje siê tam gdzie wymagane jest ma³e zapylenie.
Posiadaj± one ponad 65% wydajno¶ci nanoszenia, przy ci¶nieniu wej¶ciowym 1,5-3 BAR |
Czy kompresor ma tutaj znaczenie, mam ABAC 2800B i zbiornik 100l?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-10-30, 09:10
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
Marcino napisa³/a: | Do amatorkiego malowania polecacie HP czy mo¿e HVLP? |
do amatorskiego malowania obojetnie który, jak sie nauczysz to jednym pistoletem(amatorsko) wszystko umalujesz co prawda nie bedzie to zgodne z ¿adnymi normami ale malowaæ bêdziesz
a kompresor to oblicz wydajno¶æ i ogieñ o¶ka maluj Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Marcino
|
Wys³any: 2012-10-30, 09:23
|
0
|
|
|
|
Dzieki , Nie chodzi mi tu o spe³nianie zadnych norm puki co,
Pamiêtam swoje pierwsze lakieownie 126p.... pistolet to jaki¶ zabytek wujka mojego by³ ale da³em rade... |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2012-10-30, 09:28
|
+1
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
ja bym Ci sugerowa³ kupiæ hp ³atwiej na pocz±tku, pistoletem hvlp bêdziesz mia³ problemy z akrylami przynajmniej w tej "klasie" pistoletów |
|
|
|
|
Marcino
|
Wys³any: 2012-10-30, 09:48
|
0
|
|
|
|
diablo74,
O to mi w³asnie chodzi.
dzieki |
|
|
|
|
celest1
|
Wys³any: 2013-03-17, 10:23
|
0
|
|
|
Celest1
|
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-03-17, 10:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
najtañszy |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-03-17, 11:01
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-17, 11:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-03-17, 12:15
|
+1
|
|
|
|
Który z was zamawia³ co¶ osobi¶cie w Chinach, lub handlowa³ z firm± po¶rednicz±c± która ma tam swoj± siedzibê ? Tak mnie to ciekawi ... bo odnoszê wra¿enie ¿e jak co¶ dla was wygl±da podobnie tzn ¿e jest to ju¿ to samo.
Auarita to najwiêkszy producent pistoletów na ¶wiecie. http://www.auarita.com/
Podrabiaj± wszytko co jest na ¶wiecie produkowane nawet piêkne zestawy filtracyjne SATA 444. http://www.auarita.com/pro/20121031130565.jpg
Generalnie produkuj± tanio czyli syf ... ale jak to w chinach jest zwyczajem klient p³aci wiêcej ... klient dostaje lepszy towar. Korpus pistoletu lakierniczego to odlew. Jako¶æ tego sprzêtu zale¿y ju¿ tylko od obróbki. Mo¿na to zrobiæ powierzaj±c zadanie tanim automatom i prosto po wywierceniu dziur i wypolerowaniu za³o¿yæ uniwersalny zestaw g³owicy do pude³ka i w ¶wiat.
Mo¿na te¿ na zamówienie klienta 100 ... 1000 lub 10 000 korpusów o okre¶lonym kszta³cie skierowaæ do obróbki na znacznie nowocze¶niejszym i o wiele precyzyjniejszym sprzêcie a tam .... je¿eli tylko klient chce za to p³aciæ kontrolowaæ ka¿dy etap obróbki. Wreszcie doposa¿yæ go w detale o znacznie wiêkszej trwa³o¶ci i precyzji montuj±c np model SATA 4000 w takim standardzie wykonania ¿e specjali¶ci z Kornwesthaim mieli by problem z odró¿nieniem czy to ich czy nie ich produkt ... tak siê zreszt± sta³o kilkana¶cie lat temu na Automechanice sk±d w efekcie Auarita zosta³a wyproszona ( grzecznie mówi±c ) z targów.
Jednym ³owem - MO¯NA skopiowaæ ka¿dy pistolet z idealn± precyzj±. Tu jednak pojawia siê ekonomiczny problem PO CO ? Producent musi sprzedawaæ. Kluczem do sukcesu chiñskich produktów jest cena i jednorazowe zastosowanie. Kto o tym wie kupuje tanio realizuje zadanie wywala i zapomina. Narzêdzie jest kosztem wykonania zadania. Ma spe³niaæ tylko podstawow± rolê ... w tym przypadku jako¶ tam rozpyliæ lakier. Dureñ my¶li ¿e to okazja i kupuje tanio bo nie ma znaczka renomowanego wytwórcy ... my¶li tak bo to Dureñ. Zarówno tych co wykonuj± zadania jednorazowo oraz Durniów lakierniczych jest masa wiêc ku uciesze chiñskich producentów tani szajs sprzedaje siê w tonach, a nie tylko sztukach.
Podróbka / kopia na tym samym poziomie co orygina³ kosztowaæ musi po³owê tego co orygina³ ... czyli tyle ile zakup hurtowa orygina³ów u producenta ... W efekcie idealna kopia bêdzie tylko trochê tañsza od orygina³u ... i kto to kupi ? Tylko ten co da siê oszukaæ ... a na tym nie da siê oprzeæ egzystencji najwiêkszego wytwórcy pistoletów na ¶wiecie.
Zdarza siê jednak ¿e pojawi siê wymagaj±cy hurtowy odbiorca gdzie¶ w Europie. Wtedy macie takie produkty jak LARE mo¿e JA 6111 nie opisywany tu jeszcze Schneider i jego gama pistoletów lakierniczych i jeszcze ok 20 innych marek z których cze¶æ znacie ( Nie stawiam ich w jednej linii tylko w jednej grupie. pistolet Schneidera kosztuje 1300 z³ ) Cena nie ma znaczenia. Cwaniak sprzeda wam szajs za 540 z³ twierdz±c marketingowo, ¿e to rewelacja. Stworzy nawet now± markê. Kto¶ kto na rynku dzia³a od lat i ma ju¿ uznan± pozycjê nie bêdzie siê wyg³upia³ i ryzykowa³. Osadzi m±drze cenê tak ¿eby odpowiada³a jako¶ci i standardowi wyrobu szczególnie wtedy gdy ma w ofercie inne pistolety w gamie od 100 do 3 000 z³
Teraz konkluzja ... Gdy zwyk³y zamawiaj±cy chce handlowaæ pistoletami z Chin to dostanie je nawet w lepszej jako¶ci, ale to nadal pistolety ogólnego stosowania ( z zasady HP bo te naj³atwiej jest zrobiæ i skonfigurowaæ ) Gdy jednak zamawiaj±cy sprzedaje tylko pistolety dla przemys³u to poprosi o takie z dolnym podej¶ciem, szerokim strumieniem, oszczêdne, wydajne, dysze dostosowane do pracy ze sprê¿onym materia³em ....
CO jednak gdy zamawiaj±cy chce tylko pistolety do refinishu ... ma³o tego zap³aci wiêcej za wy¿sz± jako¶æ ? Wtedy macie na rynku rodzynek. Tanio i na niez³ym poziomie. Skapujcie to szybko to skoñczy siê to wasze skakanie po allegro od jednej aukcji do drugiej i pytania o tani pistolet. Nie ma tanich pistoletów do refinishu. Te które w miarê siê do tego nadaj± ... czyli nie u³atwi± wam zadania, ale te¿ nie pomog± jak te markowe ... jest tylko garstka. |
|
|
|
|
|
celest1
|
Wys³any: 2013-03-17, 15:38
|
0
|
|
|
Celest1
|
Kolega PROJEKTER siê rozpisa³ i ukaza³ nam swoje przemyslenia
mnie tylko ciekawi czy jest jaka¶ ró¿nica pomiêdzy pistoletami, które przedstawi³em, czy wszystkie trzy to taki sam bubel tylko w innej oprawie ??
dodam ze nie malujê zawodowo, ale na malowaniu siê troszkê znam i potrzebujê pistolet do malowania np jednego elementu samochodu w miesi±cu, gdy np ¿ona przetrze na parkingu drzwi b±d¼ zderzak. Wiêc wydatki rzêdu 2 ty¶ na Sata nie maj± sensu.
Moje pytanie jest takie, jaki pistolet kupiæ powiedzmy do 400z³?
I jaka jest ró¿nica miêdzy chiñskimi bublami ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-03-17, 15:43
|
+1
|
|
|
|
celest1 napisa³/a: | Moje pytanie jest takie, jaki pistolet kupiæ powiedzmy do 400z³?
I jaka jest ró¿nica miêdzy chiñskimi bublami ? | Wejdz na dzia³ WARSZTAT,jest tam teraz temat na topie |
|
|
|
|
celest1
|
Wys³any: 2013-03-17, 19:00
|
0
|
|
|
Celest1
|
Poczyta³em trochê w dziale "warsztat" i reklamuj± tam pistolet LARE EVOLUTION
http://allegro.pl/lare-ev...3088861936.html
Tylko, ¿e reklamuje go osoba która jest sprzedawc± pistoletów .
Ja chyba zostanê przy chiñczykach jak ju¿ siê odrobi± (pomaluj± ze dwa elementy ) to pomy¶lê o Sacie czy Iwacie, lub czym¶ z tej pó³ki |
|
|
|
|
POLYKAR.PL [Usuniêty]
|
Wys³any: 2013-03-17, 19:17
|
|
|
|
celest1 napisa³/a: | potrzebujê pistolet do malowania np jednego elementu samochodu w miesi±cu, gdy np ¿ona przetrze na parkingu drzwi b±d¼ zderzak. |
Hmmm , zastanawiam siê w takim razie jak wygl±da Twoje auto przecierane regularnie co miesi±c przez szanown± ma³¿onkê .... |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-03-17, 21:36
|
0
|
|
|
|
celest1 napisa³/a: | Kolega PROJEKTER siê rozpisa³ i ukaza³ nam swoje przemyslenia
|
To wiesz co kole¶ ... kup se SICO. Zajebista machina. Nastawiasz program 3, a tam masz lakierowanie po rysach jakie zrobi³a ¿ona 3a na parkingu. 3b przy wje¼dzie do gara¿u Nastawiasz i za godzinê nie ma ¶ladu.
Jutro znajdê dla wszystkich imbecyli, którzy b³agaj± ¿eby ich robiæ w cienki ch..j jaki¶ z³om tañszy od SICO i to bêdzie od poniedzia³ku mój top |
|
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-17, 21:42
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER,
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-17, 21:45
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: |
Jutro znajdê dla wszystkich imbecyli, którzy b³agaj± ¿eby ich robiæ w cienki ch..j jaki¶ z³om tañszy od SICO i to bêdzie od poniedzia³ku mój top |
Ja ju¿ taki mam .....
"Idealny" na tzw. "dobry pocz±tek dla amatora" Jutro dodam fotki.... a dla 'zainteresowanych" dodam ¿e mam to "cacko" na sprzeda¿ Dosta³em i chcê "pomóc" jakiemu¶ "zb³±kanemu amatorowi".....
Tak¿e ,je¶li kto¶ jest "zainteresowany" to "rozpruwaæ skarpety" i tylko kupowaæ.......
Cena to ..... mo¿e po³owa tej kwoty jaka jest w tytule tematu..... |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-17, 21:47
|
0
|
|
|
|
A ,to "cacko" to taki chiñsko-taywañski ala-HVLP
Jego w³a¶ciciel mówi³ ¿e zap³aci³ za niego w sklepie w £odzi a¿ ponad 350z³ tak¿e panowie to jest chyba "prawdziwa okazja".... Pooleccaammm........ |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:17
|
0
|
|
|
|
celest1 napisa³/a: | Ja chyba zostanê przy chiñczykach |
To tak samo jak i ja....... "Kocham je" za ich cenê ...... |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:18
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
celest1 napisa³/a: | dodam ze nie malujê zawodowo, ale na malowaniu siê troszkê znam i potrzebujê pistolet do malowania np jednego elementu samochodu w miesi±cu, gdy np ¿ona przetrze na parkingu drzwi b±d¼ zderzak. Wiêc wydatki rzêdu 2 ty¶ na Sata nie maj± sensu.
Moje pytanie jest takie, jaki pistolet kupiæ powiedzmy do 400z³?
I jaka jest ró¿nica miêdzy chiñskimi bublami ? |
To mo¿e do³ó¿ jeszcze parê z³ i kum np SATA MiniJet ... Na parê elementów styknie a efekt i komfort pracy ... sam dopowiedz |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
Robert dawaj t± "okazjê" my¶lê ¿e dzi¶ pójdzie jak "ciep³e bu³ki" |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:21
|
0
|
|
|
|
okoñ napisa³/a: | To mo¿e do³ó¿ jeszcze parê z³ i kum np SATA MiniJet . |
Eeeee kolego to jest temat o pistolecikach do 100z³
Tak¿e mo¿e jakie¶...... Srico mini...... Te¿ "starczy" na "parê elementów..." albo i nie..... |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:22
|
0
|
|
|
|
Haha pocisk
Jak siê uprzesz to kupisz sate do 100z³
Wiem po sobie |
|
|
|
|
okoñ
|
Wys³any: 2013-03-17, 22:26
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 293
|
Hehe niedoczyta³em ¿e to do 100z³ Jedno zero w te czy w te Jeszcze trochê i by by³o ciê¿ko SICO dostaæ w tej cenie |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-17, 23:41
|
0
|
|
|
|
diablo74 napisa³/a: | Robert dawaj t± "okazjê" my¶lê ¿e dzi¶ pójdzie |
Spokojnie... Muszê go "trochê dopie¶ciæ" aby robi³ "wra¿enie" na potencjalnych ... "kupcach"..... |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-03-18, 00:01
|
0
|
|
|
|
Zaczynam powoli rozumieæ twoj± strategiê Robercie Inteligencja lakiernicza wymar³a, a przyg³upy nie odró¿niaj± badyla z drewna od pistoletu z Chin. Teraz tylko potrzeba siê zalogowaæ z tabletu pod innym nickiem i doradzaæ . Ja bêdê pia³ z zachwytu nad badylem... Ty potwierdzisz ¿e jest niez³y ... i ka¿dy frajer dostanie guna za 100 z³. Odliczaj±c koszt bêdzie po 40 z³ na g³owê ... 15 razy na dzieñ. Jak zaczn± piszczeæ ¿e szajs ... to siê ich ode¶le do postów Projekter ¿eby sobie poczytali o pistoletach i ewentualnie kupili SATA jak chc± mieæ cacko .
A teraz, a¿ ¿al zmarnowaæ taki potencja³ g³upoty jak pcha siê t³umnie w ka¿dym temacie |
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-18, 00:08
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | teraz, a¿ ¿al zmarnowaæ taki potencja³ g³upoty jak pcha siê t³umnie w ka¿dym temacie |
Trzeba go uczciwie "wykorzystaæ" skoro to s± ju¿ "potencjalni klienci" .... na "super cacuszka...."
idealne do "malniêcia sobie" czego¶ w domu , ko³o domu w ogrodzie czy za stodo³± ......
A "ta cena dzia³a cuda...." i pobudza u kupca......... "wyobra¿niê" |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2013-03-18, 00:25
|
0
|
|
|
|
Fakt.
Nie docenia³em potencja³u jaki niesie ze sob± skrajna g³upota Chyba jedn± nog± jestem jeszcze na takim forum gdzie zawodowi lakiernicy pytaj± o skomplikowane zagadnienia zakresu technologi, a nie ucz± o tym na szkoleniach. Do g³owy mi nie przysz³o ¿e mo¿na siê zalogowaæ na forum i zapytaæ jaki pistolet mam kupiæ do pomalowania bramy i czy nada siê te¿ do felg
Dot±d my¶la³em, ¿e malowanie sprayem to ju¿ dno dna czyli g³êboki torf rzeczny ... a tu proszê ... bezkresny ocean g³upoty ... i tak to prosto mo¿na przerobiæ na kasê ... WOW. |
|
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-03-18, 14:52
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | malowanie sprayem |
nie chce zak³adac nowego tematu-Jaki spray polecicie do 5 z³? |
|
|
|
|
celest1
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:29
|
0
|
|
|
Celest1
|
|
|
|
|
celest1
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:34
|
0
|
|
|
Celest1
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:41
|
0
|
|
|
|
hamir napisa³/a: | Jaki spray polecicie do 5 z³? |
Muchozol....... dobrze "usypia" owady... |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:45
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:46
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: | dobrze "usypia" owady... |
Kosztuje 8 z³.... wiêc raczej 5 zeta starczy na gaz do zapalniczek. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:49
|
0
|
|
|
|
celest1 napisa³/a: | czytam to i inne fora i my¶lê, ¿e mo¿e jednak warto kupiæ jaki¶ lepszy pistolet, |
celest1 napisa³/a: | Na Sata mnie po prostu nie staæ, nie bêdê kupowa³ pistoletu za 2 ty¶ ¿eby le¿a³ na pó³ce. |
celest1 napisa³/a: | czy warto jest kupowaæ jaki¶ szmelc za 100 - 300 z³, |
Ja kolego polecam "super hiper ach i och pistolecik" ala-sko¶nooki HVLP który to jest moj± "w³asno¶ci±" Pistolet jest "boski" wymiata wszystko "pod stó³" szczególnie jak lataj± muchy czy chodz± karaluchy po malowanym przedmiocie....
Oddam Ci go (nie siebie ) za jedyne ...... no powiedzmy za takie luksusy jakim jest to ...50z³ Tak¿e dobrze przemy¶l i wyci±gaj skarpetê z monetkami....
Wieczorem zapodam fotki tego "cacuszka"
A z tych co poda³e¶ to kupuj nr. 5 tj. DeVilbiss GTI Pro to jest naprawdê firmowy pistolet do "samochodówki" |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:51
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Kosztuje 8 z³.... wiêc raczej 5 zeta starczy |
A przeterminowany z tzw. wyprzeda¿y.... |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:55
|
0
|
|
|
|
no i po co pistolet za 600zl?
za to jest 120 puszek lakieru
2 szpraye na element liczac srednio, po 150 zeta element to sie rowna 9000 zeta!
teraz przychod-koszta=dochod.....sami policzcie!
Lakiernictwo w amatorskim wydaniu to ¯Y£A Z£OTA!
|
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-03-18, 16:57
|
0
|
|