Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomo¶æ
seba
Wys³any: 2008-04-06, 21:25   Pêcherze pod lakierem
0
UP DOWN

Mam problem,pomalowa³em lotkê do meganki z w³ókna i po 2 miesi±cach wysz³y pêcherze.Nie wiem jaka jest przyczyna,czy za du¿o utwardzacza do szpachli,czy te¿ mo¿e przetartem w³ókno i tak dzia³a,na nastêpne warstwy lakieru.Poprzednio by³a taka sama wada.Co mo¿e to powodowaC?

DUMM 
Wys³any: 2008-04-06, 21:55   
0
UP DOWN

Sk±d: Poznañ
Sprawdz czy spoilerek ma od do³u wywiercon± dziurkê... mia³em kiedys taki przypadek i powód by³ brak otworku, znajomy lakiernik powiedzia³ ¿e jest to po to ¿eby w ¶rodku to jakby oddycha³o ... mam du¿o znajomych co maj± spoilerki i wszyscy maj± dziurki i nic im nie wychodzi.Bez skojarzeñ co do tych dziurek :) Orginalne spoilery z ABSu nie maj± tego tylko odlewy z ¿ywicy.

Pozdrawiam.

rbfm 
Wys³any: 2008-04-06, 22:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 21 razy
Sk±d: Kraków
DUMM napisa³/a:
Sprawdz czy spoilerek ma od do³u wywiercon± dziurkê... mia³em kiedys taki przypadek i powód by³ brak otworku, znajomy lakiernik powiedzia³ ¿e jest to po to ¿eby w ¶rodku to jakby oddycha³o ... mam du¿o znajomych co maj± spoilerki i wszyscy maj± dziurki i nic im nie wychodzi.Bez skojarzeñ co do tych dziurek :) Orginalne spoilery z ABSu nie maj± tego tylko odlewy z ¿ywicy.

Pozdrawiam.

dziurka jest po to zeby ci sie spoilerek nie rozlecial w lecie jak sie poweitrze w nim nagrzeje i rozszerzy. nie ma to nic wspolnego z gazowaniem lakieru.

a co do tematu to przyczyn gazowania jest wiele. o ile to w ogle gazowanie a nie woda.

DUMM 
Wys³any: 2008-04-06, 23:02   
0
UP DOWN

Sk±d: Poznañ
rbfm, tez mia³em to na my¶li,je¶li tak piszesz tak pewnie jest :) pozdro.

seba
Wys³any: 2008-04-07, 19:03   
0
UP DOWN

Dziêki za podpowiedzi,ale co¶ jest z tym w³óknem,bo wczesniej tak samo pêcherze mia³y miejsce i podnosi³y wszystkie warstwy,ja zrobi³em(wydaje mi siê)wszystko ok.Mam wra¿enie,¿e toto jaki¶ gaz z tworzywa.Kumpel z mieszalni mia³ zapytaæ o to technologa,to mo¿e czego¶ siê dowiem.

mebArth 
Wys³any: 2008-04-08, 07:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
Spoilerki po 100z³ lubia puchnaæ ale to nie wina lakieru czy podk³adu tylko tej zakichanej ¿ywicy. Mia³êm taki przypadek to musia³em odd³ubaæ pêcherza tyle co odpad³o i zalepic to w³oknem (zestaw reperacyjny do ³odek :lol: ) i gitara. Czy dalej gdzies wysz³o to nie wiem bo klient nie wróci³ :mrgreen:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: