Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
artex.folwark 
Wysłany: 2013-03-06, 18:46   Najnowsze sugestie -dobre i zÂłe na temat PALINALA
+1
UP DOWN
Q-SERVICE

InteresujÂą mnie najÂświeÂższe wraÂżenia uÂżytkownikĂłw mieszalnikĂłw konwekcjonalnych
PALINALA co do jakosci i ceny ,bo przymierzam sie do przejÂścia na ten system :?:

Wojtek 
Wysłany: 2013-03-21, 17:26   
0
UP DOWN
nonstop color

Jak masz pojĂŞcie o kolorach to zrobisz ,tam wszystko bez problemu

artex.folwark 
Wysłany: 2013-03-21, 18:41   
0
UP DOWN
Q-SERVICE

Wojtek napisał/a:
Jak masz pojĂŞcie o kolorach to zrobisz ,tam wszystko bez problemu

ByÂłem u dystrybutora PRONET-COLOR z GDYNI na dwudniowym szkoleniu 18 i19 i muszĂŞ
napisaĂŚ Âże nikt nie oferuje lepszych warunkĂłw i pomocy technicznej jak oni i maja inne
systemy i dodatki.

Wojtek 
Wysłany: 2013-03-21, 19:01   
0
UP DOWN
nonstop color

MiaÂłem wiele systemĂłw ,w tym i PALINALA ,ale sytuacja na rynku zmusiÂła mnie do przebranÂżowienia, na PALINALU pracowaÂło siĂŞ bardzo dobrze, czasem coÂś trzeba dobarwiĂŚ, ale niema idealnego systemu,mieszaÂłem kolory na stare Âłupy i na nĂłwki salonĂłwki, na amerykany i na motocykle ,gdzie nikt inny nie ma wzornikĂłw. Wiem jedno sÂą takie kolory ,Âże moÂżesz nie podchodziĂŚ do auta i w ciemno robiĂŚ z okreÂślonego odcienia / np.lb7z/
Jak nie mogÂłem samemu to jeden telefon i miaÂłem porozkÂładane wszystko na czynniki pierwsze.

artex.folwark 
Wysłany: 2013-03-21, 19:18   
0
UP DOWN
Q-SERVICE

Wojtek napisał/a:
MiaÂłem wiele systemĂłw ,w tym i PALINALA ,ale sytuacja na rynku zmusiÂła mnie do przebranÂżowienia, na PALINALU pracowaÂło siĂŞ bardzo dobrze, czasem coÂś trzeba dobarwiĂŚ, ale niema idealnego systemu,mieszaÂłem kolory na stare Âłupy i na nĂłwki salonĂłwki, na amerykany i na motocykle ,gdzie nikt inny nie ma wzornikĂłw. Wiem jedno sÂą takie kolory ,Âże moÂżesz nie podchodziĂŚ do auta i w ciemno robiĂŚ z okreÂślonego odcienia / np.lb7z/
Jak nie mogÂłem samemu to jeden telefon i miaÂłem porozkÂładane wszystko na czynniki pierwsze.

Pani Hania z PRONET COLOR jest mistrzyniÂą w kolorystyce ,ale posiadacze systemĂłw
mieszalnikowych to 99% daltoniÂści i sklepikarze -chcÂący Âłatwo zarobiĂŚ.

berag1 
Wysłany: 2013-03-21, 19:43   
0
UP DOWN

Wojtek napisał/a:
na amerykany i na motocykle ,gdzie nikt inny nie ma wzornikĂłw.

Nexa Autocolor ma ;)

artex.folwark 
Wysłany: 2013-03-21, 19:46   
0
UP DOWN
Q-SERVICE

berag1 napisał/a:
Wojtek napisał/a:
na amerykany i na motocykle ,gdzie nikt inny nie ma wzornikĂłw.

Nexa Autocolor ma ;)

W motorkach PPG jest mocne bo mam od 12 lat i teraz wchodzĂŞ w PALINALA i inne jako uzupeÂłnienie jako taĂąsza linia .

Wojtek 
Wysłany: 2013-03-22, 09:07   
0
UP DOWN
nonstop color

Mia³em kiedyœ PPG, ale nie sprawdzi³ siê dysrtybutor i cena na nasz rejon trochê nie bardzo ,lata2001-2002, teraz nie wiem, co do NEXY, jest u mnie w mieœcie, a i tak robi¹ wszystko na SPECTRALU i na MAXIE, a motocykli robi³em doœÌ du¿o nawet dla klientów NEXY.

[ Dodano: 2013-03-22, 09:09 ]
ten 1 procent nie daltonistĂłw zostawiÂłeÂś dla mnie???:)

lakierok 
Wysłany: 2013-03-22, 11:01   
0
UP DOWN

Wojtek napisał/a:
Mia³em kiedyœ PPG, ale nie sprawdzi³ siê dysrtybutor i cena na nasz rejon trochê nie bardzo ,lata2001-2002, teraz nie wiem, co do NEXY, jest u mnie w mieœcie, a i tak robi¹ wszystko na SPECTRALU i na MAXIE, a motocykli robi³em doœÌ du¿o nawet dla klientów NEXY.

Jakie masz wzorniki kolorĂłw w Max Mayer ?

Frostt.pl

artex.folwark 
Wysłany: 2013-03-22, 11:40   
0
UP DOWN
Q-SERVICE

Wojtek napisał/a:

Z tymi daltonistami to ÂżartowaÂłem i chyba nikogo nie uraziÂłem.
PPG jest z tym dobre bo ponad 80% kolorĂłw pasuje na kreske i mam duÂżo klientĂłw
chc¹cych zap³aciÌ ponad 30 z³. za setkê i mieÌ pewnoœÌ ¿e pasuje.

Wojtek 
Wysłany: 2013-03-22, 17:29   
0
UP DOWN
nonstop color

RobiÂłem GLASURIT, SIKKENS, MIPA,PPG DEBEER , DUPONT/ zajefajna kolorystyka i system 500, 600 ,IMRON, CROMAX/,byÂł LECHLER, SALCOMIX, PALINAL ,tak wiĂŞc mam pewien przeglÂąd "FARBEK" na rynku,nie piszĂŞ o cudach typu PRO SPRAY, bo to wynalzki, ale na produktach z PRONETU , pracowaÂłem 5 lat i wiem jedno,Âże moÂżna lakierowaĂŚ na "kreskĂŞ" o ile ktoÂś ma takÂą ochotĂŞ. Mam tu kilometr od mojego domu lakiernika , ktĂłremu wszystko robiÂłem na " ostro" , bo miaÂł taki kaprys ,a Âże byÂł dobrym klientem to trzeba byÂło siĂŞ nieraz spociĂŚ, ale lakierowaÂł auto w srebrze dookoÂła , tyle Âże z jednej strony drzwi przĂłd i tylny bÂłotnik / furka kombi/ tylny zderzak, z drugiej strony teÂż tak coÂś na wyrywki i uparÂł siĂŞ na lakierowanie na ostro - moÂżecie nie wierzyĂŚ - on opowiadaÂł to w GDYNI bo teÂż byÂł tam ze mnÂą na szkoleniu, wyszÂło bez Âśladu.
Moja wizja nowej mieszalni ,ktĂłra myÂślĂŞ juÂż niebawem GALSURIT I PALINAL, co wiĂŞcej trzeba.?? :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu