Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
gandimore
|
Wys³any: 2008-03-29, 18:50 Lakierowanie nadwozi...
|
0
|
|
|
|
Potrzebuje napisaæ referat do szko³y, a nie moge sie doszukaæ informacjia na temat lakierowania nadwozi samochodowych, wszedzie wyskakuj± firmy itp. potrzebuje jakiego¶ artyku³u z informacjami dotycz±cymi tematu, wiem jak sie maluje samochód, ale nauczycielowi to nie wystarczy, a nie zaprosze go do warsztatu:P nie umiem sam dobraæ tego wszystkiego w s³owa, mo¿e macie jakie¶ linki z takimi artyku³ami?? z góry dziekuje za pomoc:) |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-29, 18:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
napisz co konkretnie chcesz sie dowiedziec. przeciez o lakierowaniu napisano niejedna kilkuset stronicowa ksiege.... |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-03-30, 21:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Poczytaj forum, jak ci czegos brak to pytaj. tak jak RB napisal CO KONKRETNIE..jaki masz temat? jakie zadanie? uhm... kiedy to to ja w szkole by³em:) |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
gandimore
|
Wys³any: 2008-04-08, 20:41
|
0
|
|
|
|
No dobrze poczytam na forum co tylko znajde, ogólnie nie pomysla³em o tym, bo mam w g³owie straszny ba³agan i do tego mi pad³a komunikacja ze ¶wiatem tak sie w niej kreci eh;/
a z tym tematem pracy to w³asnie lipa jest bo brzmi "Lakierowanie nadwozi samochodowych" a nauczyciel to jest ex policjant to ró¿ne rzeczy mu w g³owie czasem siedzi± i ocenia w zale¿no¶ci od humoru raz powie, ¿e praca ok a raz ¿e nie na temat:) pewnie wyjdze tak, ¿e sobie j± odpuszcze, no ale powalcze narazie o informacje:) dzieki:) |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-04-09, 08:02
|
0
|
|
|
|
To moze zacznij od wikipedii i regu³ek? Tak ciezko napisac prace w jednym poscie Ja 3 lata sie uczy³em o tym i tak nic nie pamiêtam ze szko³y. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
Sylwia
|
Wys³any: 2008-04-09, 14:08
|
0
|
|
|
Pomog³a: 1 raz Posty: 83
|
Pisz±c referat musisz powo³aæ siê na konkretn± literaturê, wiêc zaopatrz siê najlepiej w tak±. To chyba ¿aden problem kupiæ lub wypo¿yczyæ ksi±¿ki. |
|
|
|
|
andrew
|
Wys³any: 2008-04-09, 14:33
|
0
|
|
|
|
podziel to na dwa tematy
1 lakierowanie fabryczne - proces masz opisany w mediach
2 lakierowanie renowacyjne
w necie jest wszystko po prostu zadajesz z³e pytania
zapyta³em i mam kilkanascie pozycji wydawnictw i ksi±¿ek , nawet za grosze na allegro.
patrz tylko na wspó³czesne wydania - nie z lat 70/80 troche sie zmieni³o.
sposób jest opisany tutaj na forum ³±cznie z przyk³±dami b³êdów w postaci fotograficznej.
zwróæ sie do producenta mat lak np sikkens - kiedy¶ produkowali na¶cienne ¶ci±gi w postaci foto -podstawowe operacje w lakierowaniu renowacyjnym.
od przyjêcia do naprawy po oddanie.
jest teraz dobry czas bo wychodza materia³y konwencjonalne - mo¿esz dostac za free stare wzorniki, ko³a chromatyczne karty w³±sciwo¶ci itp.
proponuje materia³y w prasie fachowej np nowoczesny warsztat tam jest du¿o o lakierowaniu - s± w necie wydania arhiwalne. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-04-09, 23:36
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2008-04-10, 13:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
mebArth, Tylko szkoda ze to kwartalnik fajna gazetka ogolnie |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-10, 13:51
|
0
|
|
|
|
Cytat: | mebArth, Tylko szkoda ze to kwartalnik fajna gazetka ogolnie |
ale jest darmowa. ja wczoraj dostalem najnowszy numer. |
|
|
|
|
adams90-90
|
Wys³any: 2008-04-10, 14:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 400 Sk±d: Krasiniec
|
Mi tez przyszedl 21 numer, macie moze wczesniejsze numery X2 ?? |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-10, 14:29
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
gandimore
|
Wys³any: 2008-04-10, 18:16
|
0
|
|
|
|
Dziêki wam wszystkim za pomoc:) a Lakiernika sabie dawno zamówi³em, ale prawda jest taka, ¿e musi³em dwa razy zamówienie sk³adaæ zeby mi co¶ wys³ali, bo tak to nic sie nie odzywali to im napisa³em d³ugi list hehe oni tak nie dokoñca patrz± na osoby prywatne luz maj±ce ma³y zak³ad;/ a na lekcji do oceny zabrak³o mi tylko tego referatu, mog³em mieæ 4, ale bez referatu powiedzia³ ex policjant, ¿e 2 mi postawi, to ja ¿e mu opowiem to co mia³em pisaæ, bo nie da³em rady info znale¼æ itd. a on ¿e nie ma czasu i ¿e zada mi 3 pytania i le¿e...no dobra le¿a³em, ale ze smiechu z niego, bo po drugim pytaniu i mojej litanii d³ugiej i sensownej nie zada³ ju¿ trzeciego tylko wstawi³ 3 na koniec roku:P hehe trzy pytania i le¿e:P Dziêki Wam wszystkim:) a informacji i tak poszukam tych co mi polecili¶cie ¿eby sie doedukowaæ:) z malowania to ogólnie zacz±³em sie bawiæ w malowanie artystyczne:) malowanie du¿ych powierzchni w jeden kolor pozostawiam tacie:) na mnie bedzie czas:) Pozdrawiam Was:) dziex |
|
|
|
|
Sylwia
|
Wys³any: 2008-04-11, 08:52
|
0
|
|
|
Pomog³a: 1 raz Posty: 83
|
Wrzuæ jakie¶ prace do galerii airbrush:) |
|
|
|
|
gandimore
|
Wys³any: 2008-04-16, 20:57
|
0
|
|
|
|
Okey jak J± znajde:) hehe mam jeden malunek i to pierwszy mój, zdjêcie bez lakieru:) musia³bym jeszcze zrobiæ jak z lakierem jak wygl±da:) nawet sie nie ma czym chwaliæ:P niepotrzebnie pisa³em:) |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-17, 15:15
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
Te¿ ostatnio zamówi³em "lakiernika", ciekawe czy przyjdzie. |
|
|
|
|
gandimore
|
Wys³any: 2008-04-17, 17:51
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisa³/a: | Te¿ ostatnio zamówi³em "lakiernika", ciekawe czy przyjdzie. |
No ja raz zamówi³em i nic nie by³o:) drugi raz napisa³em ju¿ nie na firme tylko na prywatn± osobe i im taki list napisa³em, ze mi przys³ali:P dwa numery odrazu:) nowy i zaleg³y, a teraz ku mojemu zdziwieniu przyszed³ 21 numer;) Cierpliwo¶ci:) |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-22, 14:50
|
0
|
|
|