Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Krzysiooo
|
Wys³any: 2013-03-29, 18:48 Lakierowanie wnêtrza
|
0
|
|
|
|
Witam,
Jakiego podk³adu u¿yæ do lakierowania wnêtrza samochodu? Jak przygotowaæ star± pow³okê, wystarczy tylko zmatowiæ czy wyczy¶ciæ do go³ej blachy?
Mój pomys³ by³ taki:
1. zmatowiæ,
2. podk³ad epoksydowy,
3. podk³ad akrylowy,
4. akryl.
Mo¿na pro¶ciej? |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:09 Re: Lakierowanie wnêtrza
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Krzysiooo napisa³/a: | Witam,
Jakiego podk³adu u¿yæ do lakierowania wnêtrza samochodu? Jak przygotowaæ star± pow³okê, wystarczy tylko zmatowiæ czy wyczy¶ciæ do go³ej blachy?
Mój pomys³ by³ taki:
1. zmatowiæ,
2. podk³ad epoksydowy,
3. podk³ad akrylowy,
4. akryl.
Mo¿na pro¶ciej? |
Mo¿na
1,2,4
lub
1,4 tu ju¿ pro¶ciej siê nie da |
|
|
Krzysiooo
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:15
|
0
|
|
|
|
O! No to powinno pój¶æ szybciej ni¿ przypuszcza³em, auto ma s³u¿yæ parê lat wiêc pewnie wybiorê opcjê 1,2, 4 Dziêki za info
Pytanie trochê off topic, reaktywny na stary lakier mo¿na prysn±æ? Napali³em siê jak szczerbaty na suchary i kupi³em 2l Novola 340. Poczyta³em, poczyta³em i nie wiem czy to sprzedaæ, czy mo¿e siê jednak do czego¶ przyda |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
zrób jak Ci Homer pisze, chyba ze jak nie musisz szpachlowaæ a ma byc na lata to porz±dnie zedrzeæ wszystko korozje, na go³± blache odrazu reaktywny, reaktywny przykryæ podkladem akrylem i dopiero lakier akrylowy, chocia¿ nie wiem czy reaktywny i lakier akrylowy te¿ by nie dzia³a³o, popytaj dalej |
|
|
|
|
Homer S.
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 19 razy Posty: 861
|
Krzysiooo napisa³/a: | O! No to powinno pój¶æ szybciej ni¿ przypuszcza³em, auto ma s³u¿yæ parê lat wiêc pewnie wybiorê opcjê 1,2, 4 Dziêki za info
Pytanie trochê off topic, reaktywny na stary lakier mo¿na prysn±æ? Napali³em siê jak szczerbaty na suchary i kupi³em 2l Novola 340. Poczyta³em, poczyta³em i nie wiem czy to sprzedaæ, czy mo¿e siê jednak do czego¶ przyda |
Praktycznie reaktywny tylko na go³y metal . To bardzo dobry produkt ale ma pewne wymagania co do warstw nastêpnych nak³adanych na niego (patrz karta techniczna) . |
|
|
Krzysiooo
|
Wys³any: 2013-03-29, 19:32
|
0
|
|
|
|
Czyli mam do sprzedania 2l reaktywnego
Bêdê mia³ kawa³ki go³ych blach ale, ¿eby ju¿ nie mieszaæ wybiorê sam epoxyd.
Dziêki Panowie |
|
|
|
|
MichuMachu
|
Wys³any: 2013-03-31, 09:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 347
|
Krzysiooo jak bys reaktywny polozyl na lakier to by sie zaczelo wszystko wa¿yæ;] |
|
|
|