Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Adam1708
Wys³any: 2013-04-02, 16:14   Malowanie samym podk³adem "na sta³e"
0
UP DOWN

Witam.
Po tej zimie mój staruszek wygl±da tragicznie - wszêdzie wychodzi rudy... Gdzie nie gdzie odpada stara szpachla... Do tego jest w 4 kolorach...
Niestety nie mam 3000 na profesjonalne malowanie, a zreszt± szkoda mi wydawaæ wiêcej ni¿ auto jest warte... Tym bardziej ¿e ma tylko mnie woziæ :) A ¿e wiosna mo¿e w koñcu dotrze, to trzeba jako¶ ratowaæ to co jeszcze jest.

Chcia³bym pomalowaæ je samym podk³adem - i jaki by¶cie polecili, aby to jako¶ wytrzyma³o?
Chodzi o jaki¶ ciemniejszy (najlepiej czarny) podk³ad. Nawet w sprayu mo¿e byæ - wiem ¿e tu za raz bêdzie najazd, ale dach koledze w czarny mat uda³o siê pomalowaæ w miarê przyzwoicie :)

I jak to wszystko ogarn±æ?
Wiadomo - koszty najni¿sze, ale jak mam dop³aciæ 100z³ wiêcej, a wytrzyma pó³ roku d³u¿ej to ta opcja wchodzi w gre ;P

Dementor
Wys³any: 2013-04-02, 16:21   
0
UP DOWN

Jak ma byæ po tanio¶ci to barankiem poleæ po ca³o¶ci
Piêkny mat bêdzie :D

Adam1708
Wys³any: 2013-04-02, 16:43   
0
UP DOWN

My¶la³em o tym - przynajmniej unikat bym mia³ :P Ale nie chodzi mi o to, ¿eby kazdy siê ogl±da³ :) Nie po to zak³ada³em cichy wydech, zamiast rure od latarni :P

Homer S. 
Wys³any: 2013-04-02, 16:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Zacz±tek masz teraz m±drze to rozegrasz i bêdzie Rat Rod . Parê gustownych naklejek dodatek w postaci baga¿nika dachowego ze star± walizka i kilka pinów (Pinstriping) i :spoko:

_origin_rat-style-rat-look-2.jpg
Plik ¶ci±gniêto 1154 raz(y) 309.85 KB

Adam1708
Wys³any: 2013-04-02, 17:14   
0
UP DOWN

Szpachla chyba nie przyrdzewieje... A jest jej trochê na nadkolach z ty³u, dachu itp.
A zreszt± w drzwiach nied³ugo bêde mia³ "klimatyzacje dla ubogich", a nie chcia³bym aby kto¶ moje nogi ogl±da³ :)
Wiêc jedynie pomalowaæ... Na rudo jedynie maska by wysz³a, bo jest ³adna, bez gniotek :)

Wiêc jak jest z tym podk³adem? Da rade i ile to wytrzyma?
W sumie maska mo¿e by pasowa³a :P

Homer S. 
Wys³any: 2013-04-02, 17:19   
0
UP DOWN

Niech Ci bêdzie je¿eli chcesz podk³ad to tylko Epoxydowy ale na czyst± i woln± od rdzy blachê . Przemy¶l pro¶ciej zrobiæ Rad Roda :)

Adam1708
Wys³any: 2013-04-02, 18:10   
0
UP DOWN

Jak znajdziesz mi co¶, czym za³atam wgniotki itp co zardzewieje, to przemy¶lê to :) Spawanie raczej nie wchodzi w grê, bo bym mia³ drug± warstwe blachy :P
A blacha najlepiej jakby by³a prosta... A przy mojej :/ Chocia¿ mo¿e nawet by to jako¶ wygl±da³o, ale we¼ to komu¶ pó¼niej opchnij... Na pomalowany samym podk³adem jeszcze znajdê naiwniaka i mi siê zwróci to malowanie :) Chocia¿ i tak sprzedawaæ nie bêdê czego¶, co dobrze je¼dzi.

A ten podk³ad, to bez problemu mo¿na po³o¿yæ na stary lakier (tam gdzie jest jeszcze dobry)? Oczywi¶cie zmatowiony i odpowiednio przygotowany :)

Homer S. 
Wys³any: 2013-04-02, 18:14   
0
UP DOWN

Adam1708 napisa³/a:
A ten podk³ad, to bez problemu mo¿na po³o¿yæ na stary lakier (tam gdzie jest jeszcze dobry)? Oczywi¶cie zmatowiony i odpowiednio przygotowany

Spokojnie tak :spoko:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-04-02, 20:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Chyba to ¼le skalkulowa³e¶ ? ... Na cholerê malowaæ ca³y samochód podk³adem ( o ile dobrze rozumiem twój przekaz podprogowy ;) ) Napraw co masz naprawiæ zagruntuj tam gdzie jest go³y metal .... Resztê zmatujesz i na to tani lakier ... tañszy ni¿ ten epoksyd.

Przynajmniej bêdziesz mia³ jak±¶ frajdê z tej roboty ... trochê materia³ów na pó¼niej jak znowu zacznie gniæ ... jak ju¿ siê upierasz to mo¿na go cienko polakierowaæ podk³adem akrylowym 2K M/M i na to bez szlifowania lakier bezbarwny. Wybierzesz jaki¶ kremowy bêdzie wygl±da³ jak Niemiecka TAXI.

... a jak ju¿ kompletnie nie chcesz go ³ataæ blachami to ... za³ataj dziury w³óknem z ¿ywic± pry¶nij podk³adem ³aty i oklej ten samochód bia³± foli± PCV.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: