Wys³any: 2013-04-06, 11:12 Lakierowanie skutera co i jak? pare pytañ
0
Witam. Zabieram siê za malowanie skutera drugi raz, pierwszy raz malowa³ mi go kolega i troche zepsu³. W kilku miejscach brakuje klaru i jest troche grudek jakiego¶ brudu.
Mam pomys³ czy nie da³o by rady tego troche przeszlifowaæ papierem 2500 na mokro i jeszcze raz zrobiæ klarem. Da³o by rade takie co¶ ? Czy macie inne pomys³y?
Czy ¿eby pomalowaæ zmiêkczaczem do plastiku musze zdzieraæ do go³ego plastiku lakier? Czy moge na aktualn± warstwe zmatowan± popsikaæ zmiekczaczem ?
Wys³any: 2013-04-06, 12:18 Re: Lakierowanie skutera co i jak? pare pytañ
0
Pomóg³: 1 raz Posty: 95 Sk±d: KNS
danny180 napisa³/a:
troche przeszlifowaæ papierem 2500 na mokro i jeszcze raz zrobiæ klarem. Da³o by rade takie co¶ ?
Mo¿na, ale pamiêtaj ¿e jak jest niedolany klar, to warstwa w tym miejscu jest cieñsza, a jak siê przeszlifujesz do bazy, to bêdzie to widoczne pod nowym bezbarwnym.
Papier wodny 2500 jest za drobny. Jak bêdziesz robi³ to wystarczy 800 maks. 1500.
danny180 napisa³/a:
Czy moge na aktualn± warstwe zmatowan± popsikaæ zmiekczaczem ?
Pytanie, co wg ciebie jest "zmiêkczacz"?
Je¿eli ci chodzi o uelastyczniacz to dodajesz go kilka % (5-10) do lakieru bezbarwnego.
Je¶li chodzi o PZP to nie wiem co za sens go dawaæ. Je¿eli ju¿ to dajesz na go³e tworzywo.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum