Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
thedawidos 
Wys³any: 2013-04-05, 12:41   Podk³ad pomarszczy³ sie z szpachlem PILNIE !
0
UP DOWN

Sk±d: Wlkp. Ko¶cian
Witam

Wczoraj robi³em Opla Astre dok³adniej tylni b³otki zrobi³em tak: da³em podk³ad epoksydowy po 2 dniach da³em szpachel. W trakcie zje¿d¿ania szpachlu przebi³em siê do podk³adu i wyrazie by³o widaæ jak podk³ad pomarszczy³ siê ze szpachl± ale ¶pieszy³o mi siê wiêc stara³em siê po szpachlowaæ tak by nie przebiæ sie do podk³adu pó¼niej da³em podk³ad akrylowy i na dnich bede k³ad baze. Moje pytanie czy ten podk³ad epoksydowy zetrzeæ do zara i zrobiæ to na nowo czy teraz to zostawiæ i dalej kontynuowaæ prace, chodzi oto by po 2 tygodniach nic sie z tym nie dzia³o.

Prosze o Szybk± pomoc !

jedi9 
Wys³any: 2013-04-06, 22:25   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Sk±d: ¯yglin
na epoksyd do 12h maksymalnie bez przeszlifowania , wg. mnie za pó¼no da³e¶ ten kit

zeniTh 
Wys³any: 2013-04-07, 22:06   
0
UP DOWN

Sk±d: RSR
jedi9 napisa³/a:
na epoksyd do 12h maksymalnie bez przeszlifowania , wg. mnie za pó¼no da³e¶ ten kit

a mnie sie wydaje ¿e epoksyd nie by³ dobrze doschniêty i dla tego sta³o siê jak siê sta³o, wcale to nie jest prawda ¿e do 12h daje siê szpachê na epoksyd. ten podk³ad ma to do siebie ¿e musi d³ugo schn±æ, a zapewne kolega nie ma kabiny wiêc by³o zimno i podk³ad nie dosech³ ...

thedawidos 
Wys³any: 2013-04-10, 18:14   
0
UP DOWN

Sk±d: Wlkp. Ko¶cian
No tak nie mam kabiny, je¼dzi 4 dzieñ na podk³adzie akrylowym jako¶ nic stamt±d nie wychodzi my¶le ¿e bêdzie wsio Okej :spoko:

Bombel
Wys³any: 2013-04-11, 09:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Witam, na wiekszo¶æ epoksydów mo¿na szpachlowaæ dosyæ szybko bez matowania lub z matowaniem. Jak d³ugo mo¿na czekaæ do szpachlowania bez matowania to powinna podawaæ karta techniczna. Jaki to by³ epoksyd?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: