| Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:40 | 
|---|

| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | bohater13   | 

|  Wys³any: 2007-06-07, 14:35   Kameleon a flipflop | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 2 razy

| 

| Jaka jest róznica miêdzy lakierami kameleon a tzw. flipflop. Czy chodzi jedynie o ilosæ mieni±cych siê kolorów. Czy o sk³ad chemiczny? Bede wdzieczny za odpowiedz lub jakies linki |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Bodzio   | 

|  Wys³any: 2007-06-07, 14:54 | 0 |  |  | 

| --B_C_G-- 

Pomóg³: 9 razy
 Sk±d: lubuskie

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | online   | 

|  Wys³any: 2007-06-07, 22:12 | 0 |  |  | 

| MTGarage. 
 Pomóg³: 10 razy
 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec

| 

| A kij prawda. To tylko Polacy wymy¶lili, ¿e Flop i Kameleon to 2 ró¿ne rzeczy. Flip flop w PL nazywamy co¶, co jest kameleonem i jest mniej wydajne. To na zachodzie i w innych krajach mówi siê Flip Flop a kameleon to spolszczona nazwa. 
 Ja osobi¶cie polecam dodaæ 100z³ wiêcej od litra a zobaczysz jaka jest oszczêdno¶æ materia³u (barziej wydajny od bazy:) ).

Pozdro.

[ Dodano: 2007-06-09, 00:03 ]
 Tak czytam sobie mojego posta i nie napisa³em jeszcze czego¶.

Kameleona mozna podzieliæ na 2 kategorie-te mniej i bardziej efektywne.
 Polacy na te mniej efektywne mówi± Flipflop a na te bardziej kameleon.
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | _tomo_   | 

|  Wys³any: 2007-07-17, 20:11 | 0 |  |  | 

| m³ody adept 

Sk±d: Ostrów Mazowiecka

| 

| Flip flop to 2 mieniace sie kolory a kameleon 3 (tak przynajmniej pisza) |  | 

|  |  | 

|  | 
  | online   | 

|  Wys³any: 2007-07-18, 09:55 | 0 |  |  | 

| MTGarage. 
 Pomóg³: 10 razy
 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec

| 

| Na moim kameleonie za dobre pare stów na moto dominuj± 3 kolory Zielony, Niebieski i Cytrynowy, jednak miêdzy nimi jest kilkaziesi±t kolorów przej¶ciowych-tj. blêkitne odcienie, typowo morskie, zielonkawe, seledynowe- z kazdym centymetrem poruszenia siê widza widaæ inne odcienie, do tego widac w s³oñcu (mocnym s³oñcu) masakryczny broktat- czyt. bardzo gryby   
 Ten sam producent ma tañsz± wersjê kameleona- kosztuje ok. 500 a ktos mo¿e powiedzieæ, ¿e jest bardziej efektywnieszjy, poniewa¿ dominuje fiolet/czerwien i mied¼. Przejscie miêdzy nimi jest p³askie, ostre nie tak jak na moim-g³adkie i "subtelne", nie ma tego brokatu...

Jedne kolory s± dla jednego efektywniejsze, dla innego inne. Mi najbardziej zale¿a³o na brokacie (grubym i du¿ym) i taki mam. Na drugim miejscu chcia³em kolor zielony a na 3 lakier, w którym dominuje wiele odcieni a nie kolorów.
   |  | 

|  |  |