Przesunięty przez: Tech 2009-04-22, 20:27 |
Autor |
Wiadomość |
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2008-04-18, 19:17 Kompresor
|
0
|
|
|
|
Panowie mam pytanko. Grzeba³em dzisiaj w starej szopie i znalaz³em jak¹œ sprê¿arke. PojemnoœÌ 400l, z reduktorem, silnik 11kw i wydajnoœÌ 1300l Mo¿liwe ¿eby sprê¿arka mia³a tak¹ du¿¹ wydajnoœÌ? Nadaje siê to do malowania? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-04-18, 20:34
|
0
|
|
|
|
mnie raczej dziwi jej moc a nie wydajnosc. to niezly potwor musi byc |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-04-18, 22:31
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
sÂą i wiĂŞksze machiny swietny sprzet do lakierki, trochu odnowic i jak znalazÂł jedynie instalacja elek. musi byc odpowiednia |
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-04-22, 10:00
|
0
|
|
|
|
A ile tÂłokowy ten kompresor?
ZIEMBA napisał/a: | GrzebaÂłem dzisiaj w starej szopie i znalazÂłem jak¹œ sprĂŞÂżarke. |
Czemu ja nie znalazÂłem takiego kompresorka? MoÂże nie dokÂładnie szukaÂłem po komĂłrce?
Chyba czĂŞsto nie zaglÂądaÂłeÂś do tej szopy, chyba Âże to nie twoja szopa
Jak interesujesz siĂŞ lub zajmujesz siĂŞ na codzieĂŚ lakiernictwem to wygraÂłeÂś w totka:D |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2008-04-22, 18:31
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisał/a: | A ile tÂłokowy ten kompresor? |
Nie mam pojĂŞcia Jest tam tylko tabliczka Âże ma 11kw, waÂży 400kg i cuÂś o powietrzu ale to jest nie wyraÂżne, 1300l/m i 2Mpa, chyba tak. Bisuside14 napisał/a: |
Chyba czĂŞsto nie zaglÂądaÂłeÂś do tej szopy, chyba Âże to nie twoja szopa |
Rzeczywiœcie zagl¹dam do niej sporadycznie, kompresor by³ pod jakimiœ szmatami. Wójaszek mówi ¿e kiedyœ ta sprê¿arka zasila³a ca³¹ linie produkcyjn¹ lodów u nisz w przetwórni i ¿e napewno jest sprawna i wydajna.
Pracuje jako blacharz samochodowy ale nigdy nie malowa³em bo szf to robi³, ale od paru dni czytam to forum od A do Z W sobote jade kupiÌ szpachle ranala, podk³ad i bezbarwny duponta ( dzisiaj podpatrzy³em ¿e szefu tego u¿ywa ) papier i pare innych niezbêdnych cenzuraó³, odolejacz, odwadniacz, przewód, reduktor i bêde Ìwiczy³ na uazie wójaszka |
|
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-04-22, 21:03
|
0
|
|
|
|
Jak w tym zakÂładzie sÂą jakieÂś zbĂŞdne rzeczy to poproÂś szefa tak Âżeby o tym nie wiedziaÂł i pomaÂłu coÂś tam wynoÂś. On zostanie z niczym a ty se warsztat otworzysz OczywiÂście taki Âżarcik. |
|
|
|
 |
kpopis
|
Wysłany: 2008-04-22, 22:43
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-04-23, 09:33
|
0
|
|
|
|
tylko nie ma podanej wydajnoÂści, ale i tak niezÂły. |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2008-04-23, 18:27
|
0
|
|
|
|
Nie, jest troche inna, nie ma tak ustawionych cylindrĂłw wiĂŞc zapewne jest dwucylindrowa i jest z 97r. Ale mniejsza o to, waÂżne Âże nadaje siĂŞ do malowania
Bisuside14 napisał/a: | Jak w tym zakÂładzie sÂą jakieÂś zbĂŞdne rzeczy to poproÂś szefa tak Âżeby o tym nie wiedziaÂł i pomaÂłu coÂś tam wynoÂś. On zostanie z niczym a ty se warsztat otworzysz OczywiÂście taki Âżarcik. |
Nie no, nie bĂŞde taki Mam troche wolnej kaski to w sobote pojade i pokupuje niezbĂŞdne rzeczy. |
|
|
|