Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Hiszpan33
Wys³any: 2013-05-02, 19:29   Ile farby na passata B3+rady
0
UP DOWN

Witam Panowie. Widzê tu konkretne odpowiedzi. Wiêc i ja siê przy³±cze z zapytaniem :) . A wiec:
Planuje pomalowaæ swojego passata b3 sedan. Kod koloru jaki posiadam to LA5T Y5 (medium blue metallic) I tu pytanie. Ile wszystkiego bêdê potrzebowa³ na ca³e auto z baga¿nikiem bez komory silnika. Chodzi mi o podk³ad reaktywny, bazê i lakier bezbarwny. Oraz ile warstw nak³adaæ. Posiadam pistolet Sico HVLP 1,3 mm. Jestem amatorem, lecz postanowi³em zaryzykowaæ i pomalowaæ na w³asna rêkê. Oczywi¶cie po 10 dniach bedzie polerka wodnym i pasta farelca 3. Najwa¿niejsze ponoæ przygotowanie. Miejsca przyrdzewia³e zosta³y dok³adnie wyczyszczone i na³o¿ony zosta³ brunox epoksy i podk³ad akrylowy, w miejscach gdzie by³o trzeba posz³a szpachlówka wykoñczeniowa i dopiero podk³ad. Oczywiscie mia³em kiedys kontakt z pracami lakierniczymi. autko zosta³o zmyte zmywaczem silikonowym przed pracami i po podk³adowaniu teraz stoi ju¿ parê dni i czeka na lakier. Widze ze jest tu troche ludzi znaj±cych siê na temacie. Nie wiem jaki lakier wodny akryl czy inny. Co polecacie stosunkowo w cenie jak i ile. Z góry dziekuje za ka¿da podpowied¼. Pozdrawiam

okoñ
Wys³any: 2013-05-02, 19:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
dwa razy tyle co lakiernikowi z prawdziwego zda¿enia :tak: bo a to nie wyjdzie a to pewno ta szpachel ju¿ na wci±ga³a tyle wilgoci ¿e zaraz parchy powy³a¿± i bêdzie trzeba drógi raz lakierowaæ :tak:

Hiszpan33
Wys³any: 2013-05-02, 19:37   
0
UP DOWN

ogrzewany garaz wiec ile tej wilgoci. Moze poprosze bardziej konkretne odpowiedzi

okoñ
Wys³any: 2013-05-02, 19:40   
-1
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
tyle ile w powietrzu wie¿ sowie wygotno¶cimie¿ i na bank poka¿e ponad 50% w powietrzu tylko siê nie ¼dziw jak bêdzie ko³o 70% :x:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: