|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
vincent277
|
Wys³any: 2013-05-13, 18:18 Konserwacja golf 3
|
0
|
|
|
|
Witam, w moim mk3 93 rozebra³em ca³± pod³oge bo mam zamiar zrobic konserwacje podwozia. Znalaz³em 1 dziurê w miejscu gdzie powinien byæ korek gumowy w pod³odze a wokó³ innych korków slady korozji. W miejscu kierowcy na przet³oczeniach pod³oga jest delikatnie poobcierana chyba od wyk³adziny i jest tam lekki nalot rdzy. Do tego progi do wymiany bo z przodu ich nie ma. Czyta³em kilka porad w internecie itd miedzy innymi tê http://www.golf3.pl/topic...olfa-vt9908.htm i chcia³e sie nia kierowac. Z t± róznic± ¿e ja chce wymontowaæ silnik ze skrzyni± bo dojdzie malowanie komory i wymontowac elementy zawieszenia czyli belka, sanki itd itp oczyscic je i pomalowac tak ja kto jest w poradzie z linku.
Jednak dzis rozmawia³em ze znajomym lakiernikiem który troche okroi³ plany konserwacji. ¦lady korozji usun±æ albo wyci±æ blache i zast±pic ³atk± z blachy ok 2 mm, zeszlifowaæ spawy i na³o¿yæ mase uszczelniaj±co klejac± bolla na pedzel. Ca³e podwozie wymalowac barankiem do konserwacji podwozia. A od srodka podobnie, spawy zeszlifowac, na to masa uszczelniajaca z tym ¿e wysmarowac ca³± pod³oge t± masa. Na to na ciep³o maty wyg³uszajace APP na ciep³o, na to filc i gotowe. A elementy zawieszenia wyczy¶cic i wymalowac tylko barankiem do konserwacji, a nie jak jest opisane w poradzie podk³ad + farba chlorokauczukowa.
Co do wymiany progów to wyci±æ progi, ale nie na zgrzewach bo tam jest ok, a w przet³oczeniu gdzie nak³adane s± listwy GTI. Progi od srodka wyczy¶cic, wspawaæ nowe progi. Szlifowanie spawów itd na to szpachla, przycieranie papierem 80, 120,240 i na to podk³ad z wype³niaczem,dalej matowienie papierem wodnym 800 i malowanie. Co do zabezpieczenia prgów wewnatrz to poleci³ mi wlanie rozgrzanego oleju ze smarem.
Chcia³bym wiedziec która matod± sie kierowac przy tych pracach bo opini jest duzo i kazda inna. Z góry dziekuje za pomoc. A zale¿y mi zeby to by³o zrobione solidnie. |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|