Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-22, 21:46 Odpryski i zarysowania - pro¶ba o pomoc.
|
0
|
|
|
|
Witam.
Jestem nowy na tym forum wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ je¶li czego¶ nie zrozumiem.
Pomy¶la³em zeby podreperowaæ swoje autko. Mam niestety parê odprysków, i paskudnych zarysowañ (porobiê fotki) - mo¿e znajdzie siê kto¶ na forum komu móg³bym przes³aæ zdjêcia i kto mog³by mi pomóc i napisaæ jak dane uszkodzenie naprawiæ. |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-04-23, 06:24
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-23, 08:36
|
0
|
|
|
Mów mi Bisu:D
Pomóg³: 9 razy Posty: 348
|
Albo przez www.fotosik.pl
Dodaj zdjêcie(przedgl±daj) dodaj kontynuuj mino wszystko £adowanie kody na forum dyskusyjnym-Miniaturka na forum (zdjêcie otworzy siê w pe³nym rozmiarze).
To na tyle. |
|
|
|
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-23, 14:39
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-23, 14:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
Maverick13 napisa³/a: | Napiszcie mi proszê co trzeba zrobiæ konkretnie zeby dane uszkodzenie naprawiæ. Czy wystarcza zaprawki (jak je wykonac) czy trzeba malowac ca³e elementy? |
krociotko : cale auto do lakierowania ze zdzieraniem odlazacego bezbarwnego wlacznie. |
|
|
|
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-23, 15:19
|
0
|
|
|
|
Hmmm... naprawde myslisz zeby ca³e auto malowaæ??? To ja ju¿ chyba wole zeby zosta³o jak jest... Mysla³em ze przy odrobinie wprawy da sie to jako¶ wyleczyæ... |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-23, 15:31
|
0
|
|
|
|
Maverick13 napisa³/a: | Mysla³em ze przy odrobinie wprawy da sie to jako¶ wyleczyæ... |
mozesz zastosowac tjuninkowe naklejki |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2008-04-23, 17:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
rbfm napisa³/a: | mozesz zastosowac tjuninkowe naklejki |
Rbfm, jeste¶ de be¶ciak |
|
|
|
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-23, 19:09
|
0
|
|
|
|
haaahaaahaaa
Za nalepki dziêkujê ale raczej nie skorzystam |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-24, 08:05
|
0
|
|
|
|
Ta rysa te¿ wygl±da jak tuningowana naklejka, co¶ z rodzaju dziur po kulach tylko ¿e Ci samuraj katan± przerysowa³ |
|
|
|
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-24, 08:23
|
0
|
|
|
|
Hahaaaahaa....
Widzê ze na tym forum nie mozna liczyæ na fachowa pomoc ani porady. Tego typu idiotyczne docinki proszê zachowaæ dla siebie! Moze Ty Kolego lubisz takie naklejki na swoim tuningowanm lanosie... ale ja nie!!!
Bardziej pomogli mi ju¿ Koledzy z innego forum ni¿ tutaj na forum które zajmuje siê tylko i wy³acznie lakiernictwem. |
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-24, 08:49
|
0
|
|
|
|
rbfm ju¿ ci udzieli³ odpowiedzi. Co ty chcia³e¶? ¯eby kto¶ z lakierników forum nauczy³ Ciê robienia cudów?. Masz zdarty lakier do go³ej blachy w niektórych miejscach wiêc tylko do lakierowania, nie da siê inaczej. Gdyby to by³a ma³a ryska tylko na lakierze bezbarwnym to da³o by siê j± usun±æ.
PS. Na tym forum mo¿na liczyæ na bardzo fachow± pomoc. Na przyk³ad ja z niego bardzo du¿o siê dowiedzia³em oraz od forumowiczów. |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-24, 11:24
|
0
|
|
|
|
Maverick13 napisa³/a: | Bardziej pomogli mi ju¿ Koledzy z innego forum ni¿ tutaj na forum które zajmuje siê tylko i wy³acznie lakiernictwem. |
chcialbym widziec ta pomoc
pewnie full fachowa hihi jak na forum koyota
[ Dodano: 2008-04-24, 13:28 ]
skoro bardziej pomogli ci na innym forum nie zwiazanym z lakiernictwem, znaczy to ni mniej ni wiecej ze dostales amatorskie niefachowe rady.
jak juz sprawdzisz ze rady ktore dostales od nich sa gowno warte, to nie zapomnij wpasc do nas i napisac o tym.
no i tez nie zapomnij tez przeprosic za swoje zachowanie. |
|
|
|
|
Maverick13
|
Wys³any: 2008-04-24, 13:39
|
0
|
|
|
|
Kolego nie widzê powodu zeby kogolwiek tutaj przepraszac poniewa¿ nikogo nie obrazi³em, a wrêcz odwrotnie co niektórzy zaczeli siê nabijaæ - tak to widzê. Liczy³em na pomoc a nie na g³upie uwagi. Ale mniejsza ju¿ z tym... Nie po to siê tu zalogowa³em zeby siê k³óciæ.
Naprawdê uwa¿asz ze np. ten odprysk na masce nie da siê inaczej usun±æ jak przez malowanie ca³ego elementu??? Moim skromnym zdaniem ( chocia¿ jestem laikiem) nie wydaje mi siê zeby za kazdym razem gdy kamyczek spod Tira uderzy np maskê (jak w moim przypadku) trzeba by by³o malowaæ ca³y element. W koñcu prawie po ka¿dej zimie ma siê mniejsze lub wiêksze odpryski - tak wiêc po kazdorazowy takim przypadku trzeba by malowaæ auto. |
|
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-04-24, 13:45
|
0
|
|
|
|
Maverick13 napisa³/a: | Kolego nie widzê powodu zeby kogolwiek tutaj przepraszac poniewa¿ nikogo nie obrazi³em, a wrêcz odwrotnie co niektórzy zaczeli siê nabijaæ - tak to widzê. Liczy³em na pomoc a nie na g³upie uwagi. Ale mniejsza ju¿ z tym... Nie po to siê tu zalogowa³em zeby siê k³óciæ. |
zaczales sie rzucac jak male dziecko a dostales odpowiedz najbardziej fachowa jaka tylko mogles dostac.
Maverick13 napisa³/a: | Naprawdê uwa¿asz ze np. ten odprysk na masce nie da siê inaczej usun±æ jak przez malowanie ca³ego elementu??? |
a myslisz ze ja napisalem sobie tak dla jaj ?
ile razy masz zamiar jeszcze pytac o jedno i to samo ?
Maverick13 napisa³/a: | ( chocia¿ jestem laikiem) |
dlatego dostales propozycje stosowania naklejek
Maverick13 napisa³/a: | W koñcu prawie po ka¿dej zimie ma siê mniejsze lub wiêksze odpryski - tak wiêc po kazdorazowy takim przypadku trzeba by malowaæ auto. |
no nie trzeba. dlatego sie nie lakieruje w ogole w wiekszosci przypadkow bo normalni ludzie olewaja takie sprawy.
zreszta jestem pewien ze koledzy z innego forum dali ci super fachowe dobre rady i zrobisz to lepiej niz fachowcy z tego forum. wiec pochwal sie juz po naprawie. najlepiej pokaz nam fotki to sie troche posmiejemy |
|
|
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-04-24, 14:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
|
|
|
|
Bisuside14
|
Wys³any: 2008-04-24, 15:43
|
0
|
|
|
|
Maverick13 napisa³/a: |
Moze Ty Kolego lubisz takie naklejki na swoim tuningowanm lanosie... ale ja nie!!!
|
A gdzie ja napisa³em, ¿e lubiê naklejki(tjuninkofane)?. Nawet je¿eli siê siê nabija³em to mog³e¶ wyci±gn±æ wnioski, ¿e nie lubiê takich naklejek.
A wiêc jak nie lubisz naklejek to pos³uchaj rady kolegów i innego forum i kup sobie spray, bo takie rozwi±zanie zostaje. |
|
|
|