Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
KK 
Wys³any: 2013-05-15, 00:47   Przewody lakiernicze.
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Witam.

W warsztacie posiadam przewody do pneumatyki i lakiernicze takowe: http://allegro.pl/waz-prz...3178151484.html
Tylko, ¿e maj± fi 10mm. Jak je zamawia³em my¶la³em, ¿e bêd± bardziej giêtkie ni¿ normalne przewody pcv powietrzne, a tu dupa. Nawet latem jest kaszanka, a zim± to jeszcze gorzej.

Chcia³bym kupiæ co¶ co bêdzie ³atwo siê uk³adaæ i nie zwijaæ ci±gle, szczególnie na mrozie.
Widzia³em w castoramie co¶ takiego semperitu http://allegro.pl/przewod...3236643191.html
tylko, jak na moje oko to dalej jest ma³o giêtkie, albo nie by³o to co w aukcji.
Natomiast w±¿ do gazu propan butan Semperitu, taki matowy by³ super elastyczny, super siê uk³ada³ i wygina³.
Czyta³em na forum, ¿e nie wszyscy maj± przewody dedykowane do lakiernictwa.

Panowie podpowiedzcie, czy taki w±¿ od gazu siê nada czy w co¶ innego zainwestowaæ? Co jak siê dostanie jaki¶ olej do wewn±trz lub na zewn±trz?

Pozdrawiam

hematol 
Wys³any: 2013-05-15, 01:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: ¦l±sk
Cytat:
Chcia³bym kupiæ co¶ co bêdzie ³atwo siê uk³adaæ i nie zwijaæ ci±gle, szczególnie na mrozie.

Witam,chyba nie masz zamiaru lakierowaæ na mrozie? ^^
Co do pneumatyki,domniewam,¿e chodzi Tobie o narzêdzia typy klucz udarowy,grzechotka itp to proponujê w±¿ spiralny,niestety wszystkie te przewody pod wp³ywem temperatury zawsze bêd± twardniêæ,no czyba ,¿e wysz³a jaka¶ nowa tecnologia,o której nie wiem... :x:
Do lakiernictwa zalcane s± przewody antystatyczne,najlepiej zakoñczone szybkoz³±czkami np RECTUS,o ¶rednicy (przewody) fi 10mm w ¶rodku. :tak:

KK 
Wys³any: 2013-05-15, 01:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Tak do kluczy udarowych, szlifierki palcowej i ¶cinaka.
Nie nie mam, ale zanim rozgrzeje siê w gara¿u po zimnej nocy, przewody s± minimum 2 h twarde.

To wszystko to wiem, co jest zalecane. Z³±czki Rectusa mam wszêdzie, bo z innymi by³ zawsze jaki¶ problem(tymi tañszymi).

Konkretnie interesuje mnie to o co pyta³em, na pewno kto¶ z forumowiczów zastanawia³ siê nad tym i co¶ w tym kierunku dzia³a³, aby usprawniæ sobie pracê.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: