Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
perlowy_kasztelan
Wys³any: 2013-05-27, 19:33   Kolejno¶æ konserwacji podwozia
0
UP DOWN

Witam

Nied³ugo pojawi siê s³oñce wiêc kompletujê ju¿ materia³y na konserwacjê podwozia.
Przekopa³em forum i wybra³em taki zestaw do zabezpieczenia podwozia.

Emalia akrylowa bezbarwna
NOVOL Gravit 600 Czy lepiej? --> APP U210
NOVOL Protect 300/310/330/350
NOVOL Protect 340
STAL oczyszczona

Tylko ¿e mój Peugeot 206 ma ju¿ fabryczn± konserwacjê czê¶ci podwozia. Ostatnio jak go ogl±da³em to by³a ok poza paroma miejscami (zgrzewy progów) wiadomo je¶li jest dobra to nie bêdê jej zdziera³ ale:

1. Zgrzewy progów na pewno bêdê musia³ pokryæ od nowa, czy pchaæ tam masê uszczelniaj±c±?
2. Jak traktowaæ miejsca "fabrycznej" konserwacji jest szara i "gumowata". Czy mam j± tylko zmatowiæ i zahaczyæ konserwacj±? Czy mo¿e podk³adem?

Z góry dziêki za pomoc i sugestie :)

motyka 
Wys³any: 2013-05-27, 21:27   
0
UP DOWN
szukam przyuczenia

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Gowarczów
Juz ci pisze kolego xP

Po nazwach nie kojarze bo nazw prpduktow sie nie ucze ale powiem Ci jak ja to robie xp
1 czyscze na glanc do czystej blachy i na czysta epox
1b czyscze tyle ile sie da bo na glanc sie nie da bo rdza sie wzarla w blache wiec klade reaktywny i na to akryl
2 klade akryl na pkt 1 bo na 1b juz polozylem
3 app masa poliuretanowa czy jakos tak uszczelniajaca w pojemniku takin jak silikon pod pistolet i strzelam tym w grzewy i laczenia zeby woda nie wchodzoila miedzy blachy
4 na to 3 i na reszre zapodkladowaneho klade seal 10 od app masa uszcelniajaca na pedzel i jade tym wszysto gdzie podklad
5 klade baranka jakis economy novola
6 podklad akryl
7 lakier akrylowy jakis najlepiej czarny
Koniec
Jesli ha cos robie zle a wydaje mi sie dovrze to profesjonalisxo niech powiedza cos

Sw.Piotrek 
Wys³any: 2013-05-28, 17:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: £ód¼
motyka, Z tego co pamiêtam to baranek absorbuje wilgoæ. Z tego wzglêdu lepiej jest na niego na trysn±æ podk³ad epoksydowy.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-05-28, 18:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Sw.Piotrek napisa³/a:
na niego

Pod niego. :D
A na baranek mo¿esz daæ,,,,,, ale to przeciez wiesz. :tak:

perlowy_kasztelan
Wys³any: 2013-05-28, 20:22   
0
UP DOWN

Ok rozumiem w sumie kolejno¶æ jest ta sama tylko ¿e tam gdzie jest trudne miejsce i reszta rudej dajê podk³ad reaktywny, a gdzie jest czysta blacha epoxyd.

A nie mogê ca³o¶ci podk³adem reaktywnym zrobiæ?

Po po³o¿eniu podk³adów u¿ywam masy uszczelniaj±cej?

A jak potraktowaæ t± fabryczn± gumowat± konserwacjê? Zmatowiæ na miejscach styku i nak³adaæ warstwy po kolei?

Ten APP U210 to 2 w 1 baranek + masa uszczelniaj±ca i jest kauczukowa. Je¶li j± zastosujê to czy muszê nak³adaæ na ni± jeszcze podk³ad i emaliê? Co¶ chyba nie bêdzie siê trzymaæ na logikê :)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: