Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:05
Autor Wiadomość
misiek
Wysłany: 2008-05-02, 22:44   ZASILANIE PISTOLETU Z BUTLI DO NURKOWANIA
0
UP DOWN

WITAM SZANOWNYCH LAKIERNIKÓW. SZUKAJ¡C MOBILNEGO ¯RÓD£A ZASILANIA PISTOLETU,WPAD£ MI DO G£OWY POMYS£ Z BUTL¡ DO NURKOWANIA. GENERALNIE MA TO S£U¯YÆ ROBIENIU ZAPRAWEK,A NIE LAKIEROWANIU CA£YCH POJAZDÓW,WIÊC POWIETRZA RACZEJ WYSTARCZY. BUTLA 15L,A CI¦NIENIE ROBOCZE TO 200-300BAR.PO ZAMONTOWANIU REDUKTORA STA£E CI¦NIENIE NA PISTOLECIE I DA SIÊ TYM TRYSKAÆ...
CZYTA£EM NA FORUM,BO KTO¦ O TLENIE PISA£,ALE TO NIEBEZPIECZNE I ZBYT DROGIE,A NABICIE JEDNEGO LITRA POWIETRZA W SKLEPIE Z AKCESORIAMI DO NURKOWANIA TO KOSZT 1-2PLN.DODAM JESZCZE,¯E POWIETRZE DO NURKOWANIA JEST DOBRZE PRZEFILTROWANE WIÊC NIE MA RACZEJ POTRZEBY STOSOWANIA ODWADNIACZY ITP. CO O TYM MY¦LICIE???

dooku 
Wysłany: 2008-05-03, 09:59   
0
UP DOWN

kup lepeij kompresor 50l w markecie na promocji za 300pln i jakies pistolet trans tech :mrgreen:
tym spoko nawet duzy element popryskasz a podlaczysz wszedzie bo jest na 220v
pozD

misiek
Wysłany: 2008-05-03, 15:10   
0
UP DOWN

to o czym napisaÂłem,ma byĂŚ alternatywÂą dla kompresora,wiĂŞc taka opcja odpada. sam kompresor to maÂły wydatek,ale filtry,odwadniacze itp. teÂż kosztujÂą... po za tym,gdzie mam zamiar tego uÂżywaĂŚ,haÂłas kompresora nie wchodzi w grĂŞ

kpopis
Wysłany: 2008-05-03, 15:35   
0
UP DOWN

No coz jak dla mnie to w gre wchodzi tylko kompresor...

Po co sie tak bawic? Przenosne urzadzenie do malowania chyba nie jest nikomu potrzebne, z wiadomych wzgledow nie da sie lakierowac na swiezym powietrzu a w garazu bez wyjscia na 220v tez za wiele sie nie zrobi...

Taka butla jest ok jesli chcesz lakierowac....pod wodÂą.

Odwadniacz pod pistolet to koszt 15zl. Ja zaczynalem na kompresorze 50l i odwadniaczu tylko przed pistoletem. Trzeba bylo czesto spuszczac wode z kompresora ale dalo sie pracowac.

misiek
Wysłany: 2008-05-04, 00:32   
0
UP DOWN

z tym lakierowaniem pod wodÂą,to fajny Âżart :mrgreen: ale skoro szukam takiego rozwiÂązania,to najwidoczniej jest mi potrzebne. jak juÂż wczeÂśniej napisaÂłem kompresor odpada,ale skoro nikt z Was niema doÂświadczenia w takich kombinacjach,nie pozostaje mi nic innego jak samemu wyprĂłbowaĂŚ ten pomysÂł....
a wracajÂąc do tematu kompresora,to on takÂże zuÂżywa prÂąd za ktĂłry trzeba zapÂłaciĂŚ,a dla mnie to jednoznaczne z kosztem napeÂłnienia butli.
rozwiÂązaĂą tego typu,napewno jest wiele,ale ja szukam takiego,ktĂłre jest najbardziej wydajne i najtaĂąsze :roll: pozdrawiam

rbfm 
Wysłany: 2008-05-05, 11:00   
0
UP DOWN

misiek napisał/a:
a wracajÂąc do tematu kompresora,to on takÂże zuÂżywa prÂąd za ktĂłry trzeba zapÂłaciĂŚ,a dla mnie to jednoznaczne z kosztem napeÂłnienia butli.

no to albo baaaardzo tanio napelniasz butle (wrecz za darmo) albo masz cholernie drogi prad.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu