Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Mateusz53
Wysłany: 2013-06-04, 16:48   PodrĂłby Bestera
0
UP DOWN

Witam

ChciaÂłem kupiĂŚ bardzo popularnego miga bester 1801, najwiĂŞksza przebitka cenowa panuje w marketach (moÂżna kupiĂŚ taniej niÂż na allegro), wszystko piĂŞknie, jednak coraz czĂŞÂściej natykam siĂŞ na komentarze, Âże do marketĂłw nie trafia ten prawdziwy Bester tylko podrĂłbka wykonana na taĂąszych podzespoÂłach.
PoniÂżej zamieszczam kilka wpisĂłw:
Cytat:
mi odradzano kupno bestera z marketu. Podobno mo¿e byc tak, ¿e do marketu robi¹ jak¹œ taùsz¹ linie. Podobno uzwojenie besterów z castoramy jest aluminiowe

Cytat:
Z zewnÂątrz identyczna ale bebechy duÂżo gorszej jakoÂści! taki np. bester z marketu a z normalnego sklepu rĂłzni sie np. :
-Uzwojenie nie miedziane lecz miedziowane
-sÂłabsze mostki prostownicze(siadajÂą przy wiĂŞkszych zakresach)
-na mniejszej mocy potrafi w³¹czyc sie zabezpieczenie termiczne

Cytat:
bestery z marketu to kupa!!!! i nawet nazwa inna
Np bester 1501 z marketu nazywa sie mag power 1501 i jest nawiniety na aluminium lakierowanym i przypominajacym miedÂź a bester 1501 ze strony bestera nazywa sie magster 1501 tez o malo sie nie skusiÂłem ale kupiÂłem w koĂącu u dystrybutora

Co o tym sÂądzicie?
Œciema czy ktoœ ju¿ mia³ doœwiadczenie i naci¹³ siê na taki "chiùski" egzemplarz?

936
Wysłany: 2013-06-04, 21:18   
0
UP DOWN

Chytry 2x traci.

rogal-master1
Wysłany: 2013-06-04, 21:22   
0
UP DOWN

TeÂż sÂłyszaÂłem ze markety maja inny osprzĂŞt w besterach ale to tylko pogloski....

corny78 
Wysłany: 2013-06-04, 21:43   
0
UP DOWN

uzywam 1801 wersja castorama i cenzura (tfutfu) 5 rok ... co do uzytkowania to brakuje wiekszego zakresu sterowania mocy i wtyczki euro ..ale jak sie nie ma co sie lubi to sie .....

cabrio1
Wysłany: 2013-06-04, 22:03   
0
UP DOWN

ja i kilku znajomych mamy castorama 1801 i daja rade , tez cos slyszalem, ale kupilem i jestem zadowolony, znajomego przez kilka miechow na prawie max amperazu spawal pake w ciezarowce i dziala ani razu sie nie przegrzal, raczke euro mozna zalozyc, chyba ze ma spawac non stop 8 godzin dziennie to sie nie wypowiem, mi do samochodowki wystarczy i jestem zadowolony

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2013-06-05, 00:02   
0
UP DOWN

Ciekawe czy ktoÂś sprawdziÂł czy na pewno 1801 z oficjalnej dystrybucji ma miedziane uzwojenia (wtĂłrne i pierwotne). Czy to tylko teorie :/
Co poniektĂłrzy twierdzili Âże marketowy 1801 ma miedziane uzwojenia. Jednak po "naciĂŞciu" jednego z uzwojeĂą okazaÂło siĂŞ Âże jest ono w kolorze przypominajÂącym miedÂź.

Matix 
Wysłany: 2013-06-05, 12:28   
+1
UP DOWN

Miki
Wysłany: 2013-06-05, 13:58   
0
UP DOWN

Ja zawsze myœla³em ¿e spawarka jest do spawania. A tu siê okazuje ze by³em w wielkim b³êdzie. Co jeden to m¹drzejszy, tu ze uzwojenie nie takie tu ¿e rolki srolki i nie wiadomo co jeszcze. Przecie¿ po to jest gwarancja ¿e jak siê coœ cenzura to to naprawi¹ nie odp³atnie. Jest tu kilku u¿ytkowników tego sprzêtu i s¹ zadowoleni. Po co dr¹¿yÌ temat i szukaÌ dziury w ca³ym. Masz tyle i tyle kasy to kupujesz i po sprawie, masz wiêcej kupujesz coœ lepszego.

Mateusz53
Wysłany: 2013-06-05, 16:26   
0
UP DOWN

Producent potwierdza aluminiowe zwoje, jednak uÂżytkownicy sÂą zadowoleni i nie narzekajÂą na awarie wiĂŞc myÂślĂŞ Âże teÂż siĂŞ skuszĂŞ.

Bester napisał/a:
Jako producent tego urzadzenia podajemy,Âże Bester Mig 1900 ,jak wiele naszych innych urzÂądzeĂą oraz prawie wszystkie ze strony konkurencji ,posiada uzwijenie wtĂłrne wykonane z aluminium.Natomiast uzwojenie pierwotne jak rĂłwnieÂż wszystkie przewody,kable sÂą wykonane z miedzi.W caÂłym transformatorze udziaÂł aluminium wynosi tylko 18% a Producent poprzez odpowiednio wiĂŞkszy przekrĂłj tych przewodĂłw AL, zapewnia poprawnoÂśc dziaÂłania urzÂądzenia przez wiele lat.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-05, 16:50   
0
UP DOWN

Miki napisał/a:
Ja zawsze myÂślaÂłem Âże spawarka jest do spawania.

Dokladnie.
Ja mam bestera 1801 od kilku lat i jakoÂś nie rozkrecam go i nie skrobie po przewodach.
PS
Saty tez nie skrobie patrzac czy korpus nie jest z gliny. :rotfl:
Czy olej trzyma parametry w sprĂŞÂżarce i czy promiennik emituje na pewno te dobre fale :sciana: :sciana: :sciana:

Miki napisał/a:
Masz tyle i tyle kasy to kupujesz i po sprawie, masz wiĂŞcej kupujesz coÂś lepszego.

:spoko: :spoko: :spoko:

hamir 
Wysłany: 2013-06-05, 19:40   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

Miki napisaÂł/a:
Masz tyle i tyle kasy to kupujesz i po sprawie, masz wiĂŞcej kupujesz coÂś lepszego.

jak sie niema miedzi,to sie na amelinium siedzi ^^

mayer
Wysłany: 2013-06-05, 22:55   
0
UP DOWN

hamir, padÂłem ^^
ja posiadam bestera 1801 z castoramy,nie dÂłubaÂłem,nie sprawdzaÂłem bo po co,juÂż rok nim robiĂŞ i sprawuje siĂŞ elegancko,polecam go bo w za tÂą kasĂŞ nie znalazÂłem lepszego ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu