Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
gpz500
|
Wys³any: 2008-05-02, 10:13 Pro¶ba do lakierników
|
0
|
|
|
|
Witam, mam takie pytanie do lakierników. Na czym musi oszczêdzaæ lakiernik gara¿owiec ¿e zrobi³ w samochodzie progi, drzwi do polowy (do listwy) i kilka zaprawek za 200 z³. Klient musi kupiæ tylko lakier bazowy i nic wiêcej, na te elementy potrzebowa³ 150-200 ml srebrne bazy, któr± klient sam kupuje. Reszta ca³a lakiernika, czyli podk³ad, bezbarwny. Mo¿e kto¶ z lakieruj±cych wyt³umaczyæ jak to siê odbywa za tak± cenê?
I jeszcze jedno pytanie, mam w samochodzie do zrobienia progi i kilka zaprawek. Samochód by³ bity i nie by³ wymieniony ca³y próg tylko pospawane i w tym miejscu nie ma ju¿ lakieru tylko rdza. Jako, ¿e samochód ma ju¿ 10 lat chcia³bym zrobiæ 2 progi. Mo¿e kto¶ podaæ cenê dobrej naprawy tych elementów i po krótce opisaæ jak to siê odbywa? Trzeba wyjmowaæ progi? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2008-05-02, 10:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
gpz500 napisa³/a: | Witam, mam takie pytanie do lakierników. Na czym musi oszczêdzaæ lakiernik gara¿owiec ¿e zrobi³ w samochodzie progi, drzwi do polowy (do listwy) i kilka zaprawek za 200 z³. Klient musi kupiæ tylko lakier bazowy i nic wiêcej, na te elementy potrzebowa³ 150-200 ml srebrne bazy, któr± klient sam kupuje. Reszta ca³a lakiernika, czyli podk³ad, bezbarwny. Mo¿e kto¶ z lakieruj±cych wyt³umaczyæ jak to siê odbywa za tak± cenê? |
na wszystkim... |
|
|
Dawid
|
Wys³any: 2008-05-03, 10:55
|
|
|
Go¶æ
|
Dok³adnie na wszystkim.... |
|
|
|
|
pitterek
|
Wys³any: 2008-05-03, 21:38
|
|
|
Go¶æ
|
200zl to bardzo niski koszt. lakiernik zapewne zapodkladowal elementy jedynie miejcowo, bardzo oszczednie, oklei³ gazetami i przelakierowal na raz, tak ¿e w razie czego niema nawet z czego spolerowac. a co do proigow proponuje nie naprawiæ a wymienic |
|
|
|
|
marikk
|
Wys³any: 2008-05-03, 21:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
gpz500 napisa³/a: | Reszta ca³a lakiernika, czyli podk³ad, bezbarwny. | Najprêdziej z linii economy albo inne pa¶cii |
|
|
|
|
falban
|
Wys³any: 2008-05-04, 22:53
|
|
|
Go¶æ
|