Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
thedawidos 
Wysłany: 2013-06-20, 22:05   GaraÂżowiec
0
UP DOWN

Witam

Tak wiĂŞc coraz to bardziej chwytam siĂŞ za powaÂżniejsze prace. ZaczynaÂłem na malowaniu pÂłotĂłw a na tÂą chwile przystaÂłem na samochodach.

Tym razem na odszczaÂł poszedÂł Daewoo Tico byÂła lekka stÂłuczka lecz niestety nie mam zdjĂŞĂŚ jak wyglÂądaÂł na samym poczÂątku :roll:

Pewnie sporo osĂłb doczepi siĂŞ tego Âże malowaÂłem maske na zaÂłoÂżonym samochodzie lecz nie posiadam JESZCZE stojaka i byÂłem zmuszony tak pomalowaĂŚ.

Prace OceĂącie sami ;) :cool:

I

http://zapodaj.net/86bd561d4ad5a.jpg.html

II

http://zapodaj.net/7e93a0d03edb6.jpg.html

III

http://zapodaj.net/973da9e7d6785.jpg.html

IV

http://zapodaj.net/6ae38e857ca5f.jpg.html

V

http://zapodaj.net/8f3b541ae78f4.jpg.html

VI

http://zapodaj.net/05cb67c1b3e52.jpg.html

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-20, 22:13   
0
UP DOWN

thedawidos,

Nie mogÂłeÂś tego ciut spieprzyĂŚ?

Kilka much zawsze trzeba wrzuciĂŚ i trocin nasypaĂŚ aby byÂło widac Âże to garazowa robota.

A tu jestes zaprzeczeniem Roberta,,,

kamilbusko
Wysłany: 2013-06-20, 22:19   
0
UP DOWN

odszczaÂł to siĂŞ mĂłj sÂąsiad pod pÂłot

juny 
Wysłany: 2013-06-20, 22:30   
0
UP DOWN

Nie zd¹¿y³em napisaÌ :D

TeÂż chciaÂłem poprawiĂŚ :/

ODSTRZAÂŁ

A robota gitara :D

pawel1108 
Wysłany: 2013-06-20, 22:37   
0
UP DOWN

W jakim celu bÂłotnik pokryÂłeÂś caÂły bazÂą skoro byÂł uszkodzony z przodu przy kierunku?
ZrobiÂłeÂś coÂś z tymi przeszlifkami?

memol 
Wysłany: 2013-06-21, 00:14   
0
UP DOWN

teÂż chce byĂŚ garaÂżowcem

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-21, 00:15   
0
UP DOWN

memol,
Projekter CiĂŞ odstrzeli. :sciana:

thedawidos 
Wysłany: 2013-06-21, 05:51   
0
UP DOWN

pawel1108, b³otnik poszed³ ca³y w baze poniewa¿ na pocz¹tku myœla³em ¿e zrobiê zaprawke œcieniuje ten b³otniik i gitara, lecz po pytaniu jakie zada³em na forum (czy malowaÌ ca³y czy nie ) dostalem odpowiedz od Lackdoctor, tzn doradzi³ mi ¿e malowaÌ ca³y i te¿ tak zrobi³em i nie ¿a³uje. W dalszej czêœci b³otnika by³y drobne ogniwa korozji i doœÌ mocne przytarcia do podk³adu wiêc potraktowa³em to papierm po czym lekko zaszpachlowalem no i to jest powód ze musia³em malowac ca³y ;pp :cool:

pawel1108 
Wysłany: 2013-06-21, 06:13   
0
UP DOWN

thedawidos napisał/a:
lecz po pytaniu jakie zadaÂłem na forum (czy malowaĂŚ caÂły czy nie ) dostalem odpowiedz od Lackdoctor, tzn doradziÂł mi Âże malowaĂŚ caÂły

Chodzi³o Mu pewnie o klar, nie o bazê, bo teraz pewnie jest ró¿nica odcienia drzwi.

thedawidos 
Wysłany: 2013-06-21, 12:39   
0
UP DOWN

ÂŹle zrozumiaÂłeÂś to co napisaÂłem pawel1108, ;P

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-21, 14:16   
0
UP DOWN

pawel1108, Troche nie dobrze to tam w przygotowaniu wyszÂło zrozumienie, ale to uroki intensywnego kursu on line... i tak nastepne bĂŞdzie doskonalsze dzieki Twojemu oku i innych.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-21, 18:50   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
... A tu jestes zaprzeczeniem Roberta,,,

Raczej potwierdzeniem ¿e ocena roboty lakiernika przez FOTO na ekranie monitora to jakaœ ¿enada ^^ . Czego wiêc piejesz z zachwytu Krysiu jak tego nie widzia³aœ ? Sk¹d wiesz jak to wygl¹d gdy wysch³o i siê utwardzi³o, usiad³o i przymatowia³o ? Sk¹d wiesz czy na krawêdziach nie ma zacieków ? sk¹d wiesz ¿e ten przetarty poliester na masce mnie zostawi³ œladu na bazie ? sk¹d wiesz czy pasuje kolor skoro nie cieniowa³ .... sk¹d wiesz czy to oklejanie do podk³adu na ostro i malowanie do krawêdzi taœmy podk³adem ( i to na pokrywie silnika :sciana: ) nie zemœci³o siê na koniec wielk¹ widoczn¹ krech¹ ? ... i sk¹d wiesz jak to bêdzie wygl¹da³o za 14 - 30 dni gdy faktycznie wszytko wyschnie odparuje i usi¹dzie ? Co masz do powiedzenia na temat struktury bezbarwnego ,.... i na koniec sk¹d wiesz ile lakieru i materia³ów posz³o na ta malutk¹ naprawê ? ... mo¿e wiêcej ni¿ by³o warte to nibyauto ?

Ja tego teÂż nie widziaÂłem, a stawiam w ciemno flachĂŞ na to Âże jest spier dzielone i w realu znajdĂŞ przynajmniej kilka powaÂżnych wad i kilkanaÂście nie dorĂłbek :tak: Dlaczego ? ... bo nie ma szans ... kompletnie Âżadnych szans na to Âżeby byÂło to zrobione profesjonalnie. :tak:

Dodam Âże nie wtrÂącam siĂŞ amatorskie zabawy w garaÂżach. Wisi mi to wiĂŞc proszĂŞ bez riposty i zbĂŞdnej dyskusji. Lackdoktor poprosiÂł mnie o komentarz ^^ .... to to go dostaÂł ^^

Jedyne co widaÌ na tych foto to kilka b³êdów przygotowawczych i to ¿e jest umalowane w podobnym kolorze raz ¿ó³tozielonym raz w zielonym ^^ Tyle z rzetelnego komentarza.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-21, 18:55   
+1
UP DOWN

memol napisał/a:

WOW !!! Macie ambitne marzenia. Bravo @memol ... Lackdoktor pomorze ci zostaĂŚ gownozjadem musisz tylko go pilnie sÂłuchaĂŚ :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-21, 19:16   
+1
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Ja tego teÂż nie widziaÂłem, a stawiam w ciemno flachĂŞ na to Âże jest spier dzielone i w realu znajdĂŞ przynajmniej kilka powaÂżnych wad i kilkanaÂście nie dorĂłbek Dlaczego ? ... bo nie ma szans ... kompletnie Âżadnych szans na to Âżeby byÂło to zrobione profesjonalnie.

Kolega nie jest profesjonalistÂą, wiĂŞc ocena jest po prostu ogĂłlna, bez zbednego wnikania w detale.
PaweÂł tu juz dokÂładniej sie wypowiedziaÂł, wiĂŞc nic odkrywczego nie napisaÂłes.

Ale dobrze ¿e napisa³eœ jakie wady sa mozliwe do zrobienia, wiêc kolega raczy zapoznaÌ sie z tym streszczeniem i jego wiedza sie pog³êbi.

Taki urok forum,,, wysmiewajÂąc pomagasz. :spoko:

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-21, 19:29   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
PROJEKTER napisał/a:
Ja tego teÂż nie widziaÂłem, a stawiam w ciemno flachĂŞ na to Âże jest spier dzielone i w realu znajdĂŞ przynajmniej kilka powaÂżnych wad i kilkanaÂście nie dorĂłbek Dlaczego ? ... bo nie ma szans ... kompletnie Âżadnych szans na to Âżeby byÂło to zrobione profesjonalnie.

Kolega nie jest profesjonalistÂą, wiĂŞc ocena jest po prostu ogĂłlna, bez zbednego wnikania w detale.
PaweÂł tu juz dokÂładniej sie wypowiedziaÂł, wiĂŞc nic odkrywczego nie napisaÂłes.

Ale dobrze ¿e napisa³eœ jakie wady sa mozliwe do zrobienia, wiêc kolega raczy zapoznaÌ sie z tym streszczeniem i jego wiedza sie pog³êbi.

Taki urok forum,,, wysmiewajÂąc pomagasz. :spoko:

Ale Ja czytaÂłem tytuÂł tego tematu. Nie komentuje jego poczynaĂą. Nie karcĂŞ nie krytykujĂŞ i nie pouczam. SkomentowaÂłem tylko to Âże bardzo nierzetelna jest twoja ocena. Skoro widzisz Âże nic nie widzisz na tych foto to po co siĂŞ odzywaĂŚ chwalÂąc lub ganiÂąc chÂłopaka ?

Dobra .... juÂż mnie tu nie ma :x:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-21, 19:38   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Âże bardzo nierzetelna jest twoja ocena.

Nie ceniĂŞ Twojej oceny mojej oceny. :blee:

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-06-21, 21:40   
0
UP DOWN

Panowie ,spokojnie ;) przecieÂż ten "samochĂłd" jest wart gĂłra z 1 tys.zÂł :tak:
osobiÂście to podziwiam Âże komuÂś siĂŞ chce jeszcze dotykaĂŚ takie "rdzawe skorupy" :tak:
wÂłaÂściciel tego auta to powinien "caÂłowaĂŚ po stopach" ..... :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-21, 22:50   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
przecieÂż ten "samochĂłd" jest wart gĂłra z 1 tys.zÂł
osobiÂście to podziwiam Âże komuÂś siĂŞ chce jeszcze dotykaĂŚ takie "rdzawe skorupy"
wÂłaÂściciel tego auta to powinien "caÂłowaĂŚ po stopach" .....

DokÂładnie tak jak piszesz.
Dlatego nie wnikalem w przecierki, kolor podkÂładu i inne mega problemy.
To praca kolegi, który w tym sie odnajduje i sprawia mu przyjemnoœÌ reanimacji takiego sztrucelka.
On nie podejmie sie nigdy (dlugo jeszcze nie) lakierowania lambo.

Stad opinia,,, wyszÂło ok. Dla potrzeb tego auta konkretnie.

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-22, 11:17   
0
UP DOWN

Nadal mnie jednak zadziwia ... SKÂĄD TY TO WIESZ ? WidziaÂłeÂś tÂą robotĂŞ ? :shock: Nie ma znaczenia czy to TICO czy SRICO i czy @thedawidos siĂŞ na nim rozprawiczyÂł jako lakiernik, czy robiÂł to setny raz .... nie ma nawet znaczenia, czy to garaÂż, nora, czy warsztat ... mnie ciekawi SKÂĄD WIESZ Lackdoktor Âże wyszÂło OK !

Pytam w tym temacie ... ale chodzi im o wiêkszoœÌ twoich opinii na forum. Wszystkie s¹ takie ? Bezmyœlne, Bez analizy, Bez minimalnego choÌby zastanowienia ? ... Wystarczy nic nie napisaÌ jak nie wiadomo o co chodzi i jest OK ... zamiast pisaÌ cokolwiek i siê :tak: blamowaÌ.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-22, 14:34   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
mnie ciekawi SKÂĄD WIESZ Lackdoktor Âże wyszÂło OK !

SkÂąd?

Ano st¹d ¿e szukasz dziury w ca³ym i nie potrafisz po ludzku do tematu podejœÌ.

Gdyby tam byÂły mega wady to byÂś nie musiaÂł siĂŞ tu rozpisywaĂŚ.
Ka¿dy by je wytkn¹³ koledze.

A to jak i czym jest zrobione i co bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło po czasie... to nie wynika ze zdjĂŞĂŚ i nie interesuje mnie w tym momencie.
Bo to nie bedzie trwaly efekt, ale i tak doczeka zezlomowania bez poprawki :tak:
Takie sa poczatki i niech sie kolega uczy dalej,,, start jest ok.

kosior
Wysłany: 2013-06-22, 20:58   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
memol napisał/a:

WOW !!! Macie ambitne marzenia. Bravo @memol ... Lackdoktor pomorze ci zostaĂŚ gownozjadem musisz tylko go pilnie sÂłuchaĂŚ :spoko:

memol a moze byÂś chcial zostaÂł lackdoctorem od razu po co zaczynaĂŚ od najnizszej rangi celuj w wiedze i doÂświadczenie wyjadacza styropianu

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-22, 21:20   
0
UP DOWN

kosior,
Ja bym chciaÂł zostac kosiorem.
Codziennie bym se ryj obijaÂł patrzÂąc w gÂłupie odbicie w lustrze.

speedlak 
Wysłany: 2013-06-22, 22:01   
+1
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

Takie sa poczatki i niech sie kolega uczy dalej,,, start jest ok.

:spoko: dzieki koledzy.... dzieki wam teraz mamy takie gow niane stawki.... :/
jak ktos sie chce uczyc niech szuka pracy w jakimÂś zakladzie, zamiast poszerzaĂŚ szara strefe :nie:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-06-23, 11:56   
0
UP DOWN

speedlak napisał/a:
dzieki koledzy.... dzieki wam teraz mamy takie gow niane stawki....
jak ktos sie chce uczyc niech szuka pracy w jakimÂś zakladzie, zamiast poszerzaĂŚ szara strefe

Ok.
To jest racja, wiĂŞc pierwsze to podziekuj Projekterowi za tecnologicznÂą poprawĂŞ WSZYSTKIEGO co dotyczy naprawy lakierniczej.
Od budowy powÂłoki po zjeby za brak kabiny lakierniczej - ja te zjeby rozumiem, lecz uwaÂżam Âże nie kaÂżdy ma potrzebĂŞ takowa mieĂŚ.
Nastepnie podziekuj wÂłaÂścicielom obu portali za miejsce w sieci gdzie mozna za free czerpaĂŚ wiedze do woli.

PodziĂŞkuj teÂż starym userom co i mnie naprostowali, podziekuj spoÂłecznosci forum co nadal w drodze ku doskonalosci pokazuje jak to prawidlowo technologicznie rozwijac swoje pasje lub firmy.

Nastepnie zapytaj Projektera jak to jego wsparcie dla profesjonalistow legÂło w gruzach gdy okazaÂło sie ze najwiĂŞksi krzykacze profi (wzory popierane przez projektera) od kilku lat dzialajÂą w szarej strefie nie zakÂładajac nawet firmy,,, bo po co dzieliĂŚ sie z fiskusem?
To byÂła klĂŞska Roberta, bo gnojÂąc niby szarÂą strefĂŞ,,,, sam jÂą wyposaÂżyÂł w technologiĂŞ, narzĂŞdzia i prowadzi do doskonaÂłych napraw i stabilnej jakoÂści.

ÂŚrednio liczÂąc to 90% forum to szara strefa z czego typowe usÂługowe lakiernie robiÂące nie chcianÂą konkurencje na rynku to... ile %%%% z tej liczby userĂłw?
60% ??

No.
Teraz ja i Ty.

Mój link pod kazdym postem to moja dzia³alnoœÌ gospodarcza.
W przeciwieĂąstwie do pupilkĂłw Roberta nie zapomniaÂłem chociaÂż o podstawowym zalegalizowaniu dziaÂłalnoÂści.

Podstawowe bo,,, dalej to wszystkie formalnoÂści ktore musi dopelnic lakiernia aby legalnie dziaÂłaĂŚ.

Teraz Ty speedlak, pokaÂż jak jestes legalny skoro takie mi stawiasz zarzuty.

Zacznij chociaz od firmy, sprawdzimy nip czy taka firma jest itd...

thedawidos 
Wysłany: 2013-06-23, 16:18   
0
UP DOWN

OooOo... Nie zagl¹da³em na ten post a widzê ¿e du¿o siê dzieje. Nie ma sensu siê k³óciÌ temat za³o¿ony po prostu od tak by pochwaliÌ siê robot¹ itd. a tu jakieœ zgrzyty. Dla jasnoœci lakiernictwem interesuje siê od praktycznie 3 lat w czym 1,5 roku (i nadal pracuje) przepracowa³em w lakierni samochodowej gdzie wszystko odbywa siê profesjonalnymi narzêdziami i jedne twierdzenie PROJEKTER, -a ¿e jeœli ktoœ maluje w gara¿u to musi to [...]** i tu kategorycznie siê z tym nie zgodzê, wrêcz œmieszy mnie to.

Po 2 nie okÂłamujmy siĂŞ 60% lakiernikĂłw to wÂłaÂśnie garaÂżowce.

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-06-23, 18:58   
0
UP DOWN

speedlak napisał/a:
dzieki koledzy.... dzieki wam teraz mamy takie gow niane stawki....

PrzestaĂą lakierowaĂŚ Daewoo Tico.... i inne "strupy" a bĂŞdziesz miaÂł tylko lepiej ;)
Jak to mĂłwiÂą: - "Z kim przystajesz takim siĂŞ stajesz..." ;) :tak:

speedlak 
Wysłany: 2013-06-23, 21:34   
0
UP DOWN

Widze ze nie bez powodu PROJEKTER nazwal Cie lackdoktorku krolem gownozjadow....
Ja jestem tylko lakiernikiem, nie zebym sie chwalil ale rzadko zdarza mi sie lakierowac starsze samochody niz 4latki.... ewentualnie zabytki....
szak mnie trafia jak zaniza sie stawki za prace lakiernika w naszym kraju,

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-23, 21:39   
0
UP DOWN

thedawidos napisał/a:
.... jedne twierdzenie PROJEKTER, -a Âże jeÂśli ktoÂś maluje w garaÂżu to musi to [...]** i tu kategorycznie siĂŞ z tym nie zgodzĂŞ, wrĂŞcz Âśmieszy mnie to.

Po 2 nie okÂłamujmy siĂŞ 60% lakiernikĂłw to wÂłaÂśnie garaÂżowce.

Po pierwsze kwestia zje bania naprawy w gara¿u nie podlega kolego ¿adnej dyskusji ze mn¹. Znam wiele ... wrêcz gigantyczn¹ iloœÌ profesjonalnych lakierni w ca³ej Polsce gdzie mimo wiedzy i doœwiadczenia za³ogi oraz profii sprzêtu pope³nia siê szkolne b³êdy i utrzymuje jakoœÌ tylko na granicy akceptowalnoœci. Wymagaj¹cy klienci lej¹ takie profi firmy po du pie .... i na tym forum takich tematów jest masa.

Podziwiam bezczelnoœÌ, zarozumialstwo i narcyzm ka¿dego gównozjada, a nawet niektórych z tych co maj¹ legaln¹ dzia³alnoœÌ i jakieœ startowe profii wyposa¿enie gdy dostajecie wzajemnych orga zmów wklejaÌ tu jakieœ rozpikselowane zdjêcia z waszymi super ekstra miód malinka naprawami. 80 - ciu % tych napraw nie macie ju¿ szans obejrzeÌ Ponownie ... Wiêc guzik wiecie o jakoœci w³asnej roboty ...

Zawsze w tych waszych garaÂżowych wypocinach w technologi budowy powÂłoki pojawia siĂŞ jakaÂś "kanapka" i przekÂładaĂące materiaÂłowe ... 1 na 200 pomimo kosztĂłw trzyma siĂŞ produktĂłw jednego koncernu w trakcie naprawy. 1 na 50 zalogowanych tu lakiernikĂłw kapuje co nie co na temat chemii materiaÂłowej i zachowaĂŚ produktĂłw w okreÂślonych warunkach .... lakierowanie w garaÂżu to warunki zaleÂżne od pogody na zewnÂątrz ... to tania gĂłwniana sprĂŞÂżarka tÂłokowa i nieustajÂące problemy z mgÂła olejowÂą, albo gorzej kondensatem w lakierze, to syfy na powÂłoce po wyschniĂŞciu, to utrata poÂłysku lakieru po jego utwardzeniu gdy utwardzacz jak gÂąbka pije wilgoĂŚ z powietrza schnÂąc w nocy ....

W gara¿u, lub norze nie ma wymiennika ciep³a przy lakierowaniu, który nawet latem pozwala na zmniejszenie wilgotnoœci powietrza w normalnej kabinie nie wspominaj¹c o tych dniach gdy leje, lub gdy temperatura spada poni¿ej 12 st C ... czyli obecnie w 70 % ca³ego roku w tym Kraju. Gara¿ to brak wentylacji wiêc nieustaj¹ce polerowanie .... brak kontroli nad struktur¹ lakieru bo musicie drzeÌ papierem jak s¹ syfy choÌ ju¿ jest lustro ... polerowanie w gara¿u to zawsze nie dopieszczone do³y elementów ... to b³êdy przy po oklejanych detalach których nie chcia³o siê wam wyci¹gn¹Ì bo mia³o byÌ tanio i szybko, to zawsze wrzeszcz¹ce samochody malowa³ mnie gównozjad w norze gdy tylko uniesie siê taki samochód wysoko na podnoœniku ... Wtedy widaÌ wszystkie wasze popisy umiejêtnoœci gara¿owca - gów nozjada.

Weilu z was siĂŞ wydaje, Âże robicie idealne naprawy. ... pieprzÂąc jeden element za drugim.

I tu ciekawostka ... Czy to faktycznie nie mo¿liwe zrobiÌ idealnie w gara¿u ....Tu was zaskoczê ...MO¯LIWE ! ... Co z tego jak nie ma na to praktycznych szans. Mo¿e jakiœ nawiedzony i zdeterminowany wysokiej klasy fachowiec maj¹cy dostêp do narzêdzi i materia³ów zrobi³by dla siebie naprawê idealn¹ ... RAZ ! Jeden raz. Gdyby mia³ to robiÌ za kasê i kilka razy ... nawet taki spec pad³by ofiar¹ gów nianego tandetnego wyposa¿enia œmierdz¹cej nory, jej warunków lokalowych i co najgorsze warunków meteorologicznych bo lato koùczy siê po 30 dniach w tym kraju ... jak w ogóle jest ? Fachowiec w norze ... spada do poziomu akceptowalnej rutyny. Wydaje mu siê ¿e robi taniej wiêc mo¿e robiÌ gorzej. rozgrzesza siê i powtarza ¿e i inni robi¹ gorzej ... efekt ... Có¿ efekty waszych prac stoj¹ pod marketami na parkingach i w komisach.

Gara¿owiec zawsze goni za w³asnym ogonem robi¹c tanio. Nie inwestuje przez co nie podnosi stawek. Ma tandetne tanie materia³y i robi tylko po to ¿eby nie umrzeÌ z g³odu. Gara¿owiec olewa wszelkie op³aty formalne bo go na nie nie staÌ ... jest aspo³eczny ... olewa te¿ czêsto ZUS, teraz jest aspo³eczny i nieubezpieczony a o wypadek przy naprawie samochodów nie jest wcale tak trudno, tak jak i choroby w takich warunkach pracy. Gara¿owiec gównozjad rozwija siê zawodowo na och³apach informacji z internetu albo na w³asnych b³êdach ... czyli wcale ... bo co to za nauka jak nikt nie t³umaczy na bie¿¹co i w temacie w czym tkwi konkretny problem ? Ca³e ¿ycie w chlewie i syfie ... ca³e ¿ycie w biedzie i smrodzie. Zawsze brudne ³apy i ten chemiczny syf od ciuchów ... bleeeee.

MusiaÂłbym byĂŚ niespeÂłna rozumu .... jakimÂś kompletnym durniem Âżeby komukolwiek na Âświecie ÂżyczyĂŚ otwarcie takiej przyszÂłoÂści ... Âżeby wspieraĂŚ takie samobĂłjcze dziaÂłania publicznie na internetowym forum ... Âżeby przy moim poziomie wiedzy i praktycznego doÂświadczenia ze zdeklarowanymi wieloletnimi gĂłwnozjadami z pipidĂłwkĂłw chwaliĂŚ postĂŞpowanie jakiegoÂś mÂłodego chÂłopaka ktĂłry oczekuje podziwu bo umalowaÂł bÂłotnik i nie narobiÂł zaciekĂłw. Idzie on spaĂŚ Âśni idiota jeden o potĂŞdze wÂłasnego biznesu ktĂłry ciĂŞÂżka pracÂą bĂŞdzie miaÂł za rok max dwa. Kto mu napsze prawdĂŞ ? ... Inny obes raniec ?

Dlaczego nie pofatyguje siê taki koleœ na jakieœ szkolenie z samooceny czy "Jak osi¹gn¹Ì sukces" gdzie ktoœ kto faktycznie dorobi³ siê milionów na bezpoœrednim, spotkaniu ods³ania r¹bek swojego sukcesy i szkoli innych co robiÌ, a czego unikaÌ ? .... tylko traci czas i m³odoœÌ w chlewie w tzw. gara¿u malarskim ?

Dlaczego taki pocz±tkuj±cy niczego nie winny jeszcze m³ody ch³opak woli s³uchaæ opinii innego nieudacznika i gównozjada który w³a¶nie u siebie w norze marnuje sobie ¿ycie w chlewie i beznadziei ? ... choæ to akurat jasne ... Tu k³ania siê podstawowe wykszta³cenie i IQ ¶limaka takiego m³odzieñca. Ma³o tego jak ju¿ pojawi siê kto¶ na forum i napisze .... UWAGA ! .... ZASTANÓW SIÊ CO ROBISZ ... to zaraz jakie¶ durne stado gównozjadów zaczyna swój sabat i omamy ... ale¿ NIE MASZ RACJI ... w gara¿u jest cudownie ... tak na swoim - sam ... mo¿na siê szybko "naumiæ" i zarabiaæ giga kasê ... pocz±tki zawsze s± ciê¿kie ... mo¿na zaczynaæ od taniego sprzêtu i tanich materia³ów .... i tak jeden obe srany gówn ozjad albo kilku durnych gownozjadów pcha w szambo kolejnego m³odego bezmy¶lnego kandydata na samobójcê zawodowego.

Gdzie Ty @thedawidos pracowaÂłeÂś w lakierni ... w jakim wsiowym chlewie iÂż przyszÂło ci do gÂłowy Âże w garaÂżu moÂżesz zrobiĂŚ tak samo jak w profii lakiernie ? Nie znam ciĂŞ nic o tobie nie wiem .... a w ciemno obstawiam Âże w Âżyciu nie widziaÂłeÂś profesjonalnej lakierni i profesjonalnej naprawy lakierniczej .... Piszesz Âże jesteÂś lakiernikiem 3 lata chowajÂąc siĂŞ za sformuÂłowaniem interesuje siĂŞ , pracowaÂłem

CzÂłowieku po 6 miesiÂącach mĂłgÂłbyÂś byĂŚ mistrzem lakiernictwa samochodowego.

Trzy lata pod patronatem specjalistĂłw i zaginasz tu kaÂżdego na tym forum wiedzÂą i doÂświadczeniem zawodowym .... 3 lata to 600 dni roboczych ... a normalny lakiernik w ASO wykonuje 3 - 5 cykli dziennie to minimum 2000 napraw ! ... po 200 byÂłbyÂś asem ... pod opiekÂą specjalistĂłw. 3 dni szkolenia zawodowego w oÂśrodku szkoleniowym firmy lakierniczej to dwa, a dla imbecyli nawet 10 lata samodzielnej nauki. Pod opiekom normalnej firmy przeszedÂłbyÂś przez minimum 3 do 5 takich szkoleĂą ...

TERAZ spytaj tych co ciê tak zachêcaj± do samodzielnej pracy na czarno w chlewie w gów nianych warunkach ile polakierowali w ¿yciu samochodów ? ... mo¿e z 200 albo 300 jak dzia³aj± JU¯ Z PIÊÆ LAT. 1 napraw to kilka dni w takiej obesranej jednoosobowej norze ... i to jak kto¶ ³askawie przyjedzie !

Ty i tak zrobisz co chcesz ... jedna proÂśba. Przeczytaj ten post za 5 - 10 lat. Wtedy zobaczysz w czym tkwi moja zawodowa siÂła ... w Jasnowidzeniu.

Coœ jeszcze dodaÌ na temat zalet GARA¯U ? ... od razu napisze ¿e nie interesuj¹ mnie jêki nieudaczników ¿yciowych i oferm mieszkaj¹cego w pszenicy .... bo kryzys jest , bo bezrobocie, niskie pensje, ma³a miejscowoœÌ, bo prywaciarze to z³odzieje itp.

Naj³atwiej jest JÊCZEÆ lub seri± durnych decyzji ZMARNOWAÆ SOBIE ¯YCIE. !

Jak przysz³oœÌ jest przed gara¿owcem ? W³aœciciel warsztatu lakierniczego mo¿e go przynajmniej wydzier¿awiÌ jak mu siê znudzi pracowaÌ i odcinaÌ kupony z dorobku ¿ycia ... a co mo¿e gara¿owiec ?

PROJEKTER
Wysłany: 2013-06-23, 22:07   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
... Nastepnie zapytaj Projektera jak to jego wsparcie dla profesjonalistow legÂło w gruzach gdy okazaÂło sie ze najwiĂŞksi krzykacze profi (wzory popierane przez projektera) od kilku lat dzialajÂą w szarej strefie nie zakÂładajac nawet firmy,,, bo po co dzieliĂŚ sie z fiskusem? To byÂła klĂŞska Roberta, bo gnojÂąc niby szarÂą strefĂŞ,,,, sam jÂą wyposaÂżyÂł w technologiĂŞ, narzĂŞdzia i prowadzi do doskonaÂłych napraw i stabilnej jakoÂści.

KlĂŞska to moÂże nie byÂła ... ale sukces teÂż nie.

Mój wk³ad w poszerzenie waszej wiedzy o lakiernictwie by³ faktycznie znacz¹cy. Tak siê z³o¿y³o ¿e poœród setek wysokiej klasy specjalistów w dziedzinie lakiernictwa Ja akurat mam tak¹ pracê ¿e dzieù i noc siedzê przy komputerze i mogê wejœÌ na forum i coœ napisaÌ. Wiedza ... na normalnym poziomie takim jak u wielu innych zawodowców, ale te¿ zbieg okolicznoœci i czas .... który sprawi³ ¿e na tych portalach znalaz³o siê tyle moich postów o formalnoœciach urz¹dzeniach pistoletach i materia³ach ... Zbieg Okolicznoœci.

DziÂś faktycznie widzĂŞ to trochĂŞ inaczej. DziÂś nie podzieliÂłbym siĂŞ z wami wieloma z tych informacji jakie siĂŞ znalazÂły w postach. Fakt daÂłem siĂŞ trochĂŞ wpuÂściĂŚ w taki wir pytanie odpowiedz .... nie kontrolujÂąc masy rzetelnych informacji jakie przekazywaÂłem i tego Âże wali siĂŞ po ostrych dyskusjach jeden mit za drugim, a w jego miejsce wchodzÂą rzetelne fakty ... czĂŞsto zadziwiajÂące ... czĂŞsto sam przeciw kilkunastu fachowcom czyli publicznej powszechnej opinii ... ale zawsze rzetelnie do prawdy o technologi sprzĂŞcie, materiaÂłach organizacji lakierni, czy formalnoÂściach. MiaÂłem z tego wiĂŞcej kÂłopotĂłw niÂż korzyÂści. ... choĂŚby po tematach o Samodzielnej budowie kabiny ... czy po tym jak wylazÂło Âże obowiÂązek stosowania lakierĂłw wodorozcieĂączalnych to raczej pic niÂż formalnoprawny fakt.

Faktycznie jednak trochĂŞ ÂżaÂłujĂŞ. Z perspektywy tych piĂŞciu lat .... nie byÂło warto. Nie byÂło warto wkÂładaĂŚ w te posty tyle energii zapaÂłu i ... czasu. DziÂś ograniczam juÂż wylewy informacji technicznych w postach ktĂłre przecieÂż wiszÂą tu latami.

To nie pomaga tej branÂży tak skutecznie jak mi siĂŞ wydawaÂło ... tzn. moÂże pomaga wam zrozumieĂŚ wiele spraw, czy zmieniĂŚ coÂś na lepsze ... ale w miejsce jednego "wyprostowanego lakiernika" na jedno, lub drugie forum wchodzi czterech ... ktĂłrzy pĂŞdzÂą na stanowiska gĂłwnozjadĂłw jak dzikie i Âślepe warchlaki.

Widocznie nie da siĂŞ wytĂŞpiĂŚ dziadostwa z tej branÂży. Jedyne co mi teraz pozostaje
to czasami dla zaznaczenia odmiennoÂści i na znak protestu napisaĂŚ kilka chamskich postĂłw z pogardÂą dla takiego olewanckiego podejÂścia do pracy, do zawodu do wÂłasnej firmy i do wÂłasnej przyszÂłoÂści .... ale to juÂż tylko dla osobistej satysfakcji i sygnalizacji Âże gdzieÂś istniej inny Âświat lakiernictwa ... takÂże tego samochodowego.

kosior
Wysłany: 2013-06-25, 22:25   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

ÂŚrednio liczÂąc to 90% forum to szara strefa z..

skad ty maÂły czÂłowieczku masz takowÂą wiedze wez no moze zacznij wysyÂłac sms w RMF-ie moze co trafisz bo zaczynasz mi przypominaĂŚ " medium " :rotfl:

KK 
Wysłany: 2013-06-27, 00:59   
0
UP DOWN

Oracle.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu