Autor |
Wiadomość |
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-01, 23:33 M-D-F Dubai White --------YAMAHER---------
|
0
|
|
|

|
Meble do sklepu malowane poliuretanem bialym matem.
Fotki juz z montazu.
DSC_1778.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 112 raz(y) 469.86 KB |
DSC_1780.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 126 raz(y) 417.14 KB |
DSC_1774.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 101 raz(y) 530.18 KB |
DSC_1771.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 88 raz(y) 450.22 KB |
|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-01, 23:40
|
0
|
|
|

|
DSC_1784.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 166 raz(y) 460.1 KB |
DSC_1779.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 69 raz(y) 510.2 KB |
DSC_1776.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 72 raz(y) 411.88 KB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-05-01, 23:54
|
0
|
|
|

|
A to te mebelki o ktĂłrych pisaÂłeÂś
Fajnie ci to wyszÂło |
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-02, 00:08
|
+1
|
|
|

|
A podziekowaÂł )
i co mozna projektorku ??? Dla ciebie te fotorelacje
trzymaj sie ciepÂło
STOISKO.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 245 raz(y) 98.92 KB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-05-02, 09:09
|
0
|
|
|

|
Teraz troche gotówki wpad³o to stawiaj bez py³ówkê |
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-05-02, 15:08
|
0
|
|
|
|
YAMAHER,
Super to wyglada. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-05-02, 15:31
|
-1
|
|
|

|
YAMAHER napisał/a: | A podziekowaÂł )
i co mozna projektorku ??? Dla ciebie te fotorelacje
trzymaj sie ciepÂło |
ale co mo¿na ... pomalowaÌ bia³ym poliuretanem MDF ? ... no wiesz co Yamaher szczerze mówi¹c to nie znam nikogo na œwiecie kto by to potrafi³ zrobiÌ. Gratuluje ... a do tej fotoleracji to równie dobrze mog³eœ je okleiÌ bia³¹ foli¹ jak ten fajans z IKEA i na tych zdjêciach ze stu metrów wygl¹da³oby równie atrakcyjnie.
Jak siê teraz wzi¹³eœ za lakierowanie mebli ... to odezwij siê za jakie pó³ roku jak ju¿ zajeŸdzisz ze dwie polerki na ciemnych solidach i nadal bêdziesz mia³ mikro rysy, a klienci bêd¹ ci zwracaÌ formatki do poprawki. Wdaje cie siê ¿e lakierowanie MDF jest takie proste ? . To by³o proste kilka lat temu . Teraz wszyscy to robi¹ i niestety jak w lakiernictwie samochodowym wymuszaj¹ wysoki poziom koùcowy ... bo niektóre stolarnie maj¹ piêkne nowoczesne lakiernie ... wiêkszoœÌ jednak wali w norach fajans i modli siê przy polerowaniu o cud
Tak¿e nie popisuj siê tu ch³amem ... zrób meble w hydrografii ... pomaluj per³¹ i bezbarwnym ... wypoleruj bez najdrobniejszej skazy ... polakieruj ozdobnie szk³o ... zrób efekty strukturalne na coko³ach .... to sam znajdziesz odpowiedŸ na pytanie.
Czy moÂżna Âładnie lakierowaĂŚ .... gĂłwnowartym sprzĂŞtem w warunkach chlewu w kafelkach ? .... Niestety koleÂś nie moÂżna . Dotyczy to w rĂłwnym stopniu samochodĂłw jak i mebli. SzczegĂłlnie jak chcesz na tym jeszcze zarabiaĂŚ.
Lepiej juÂż zostaĂą przy gÂłaskaniu owiewek i bakĂłw do motorowerĂłw. To drugi poziom lakiernictwa zaraz po lakierowaniu "resorakĂłw"
Podaj adres tego sklepu. Stawiam flaszkĂŞ na blat ... Âże masz tam nieusuniĂŞte syfy, i kilka innych wad ... a tej ekspozycji targowej poprzecierane brzegi, rysy i niedociĂŞte parchy w powÂłoce .
pozdrowionka Y.A. maherku |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-05-02, 17:48
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | ale co moÂżna |
PrzecieÂż YAMAHER, te meble zrobiÂł od podstaw.
WiĂŞc strasznie siĂŞ wkrĂŞcasz w krytykĂŞ a chyba nie o to chodzi ? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
rude.boy
|
Wysłany: 2013-05-02, 19:59
|
0
|
|
|

|
oj kolego ladnie ladnie ja mam rozgrzebany temat meblowo-samochodowy mam zamiar jeszcze latem znalezc czas na powrot do tego bo fajny patent wymyslilem (tak mi sie narazie wydaje hehe).
jak ty lapiesz takie fuchy? gratuluje, nie ma nic lepszego jak zrobic cos od podstaw i jeszcze cos innego, z polotem, sam wymyslales projekt robiles wizualki czy dostales od klienta co i jak ma wygladac? pozdro |
_________________ Honda The Power Of Dreams
"zawsze pod prÂąd, bo z prÂądem pÂłynÂą tylko Âśmieci"
http://youtu.be/3o55ca8rSPE
http://youtu.be/vU_R980SZVs
http://youtu.be/b6m9DDlBGu4
Semper Fidelis |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2013-05-02, 20:07
|
0
|
|
|

|
Jak bêdê przy kasie to zamówiê u Ciebie taki stolik tylko nie ró¿owy
DuÂży plus |
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2013-05-02, 20:32
|
0
|
|
|
|
heheh elegancka robota
a projekter jak zwyke swoje trzy grsze hahahah Âśmieszny "hejter" przewaÂżnie jak spotykam takich pedantĂłw i przezornych z gadki to syf majÂą wkoÂło siebie, ale nie bierz tego do siebie projekterku
a YAMAHER odwaÂłileÂś kawaÂł zajebistej roboty nie mam czasu robiĂŚ fotek bo w ciÂągu 2 dni wspawaÂłem i pomalowaÂłem prĂłg zderzak bÂłotnik i drzwi, ale jak na Twoje dziaÂła patrze to aÂż mam ochote coÂś takiego do mieszkania wymodziĂŚ/sprĂłbowaĂŚ
oby tak dalej Pozdro |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-02, 20:52
|
+1
|
|
|

|
PRAWIE (pro) jektoreku nawet nie chce mi sie juz kÂłucic z takim ****** jak ty. PozdrĂłw motylki i muszki w swej nibylandi
A co do polerki imbecylku to zrobie Ci na czarno wzornik z poliuretanu i wysle do hommera zeby zdaÂł CI relacje pasuje ???
rede.boyy ----> a co tam wymysliÂłes ??? A projekt mialem narzucony tak ze drobne poprawki nanosiÂłem ale to taka kosmetyka
Homer --> jak nie rozowy to Ci nie zrobie
WkrĂłtce robiony od podstaw zderzak z laminatu. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-05-03, 07:48
|
-1
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | PROJEKTER napisał/a: | ale co moÂżna |
PrzecieÂż YAMAHER, te meble zrobiÂł od podstaw. |
Jasne ... a Ja wygraÂłem dwa lata temu 20 melonĂłw w lotto a zapieprzam co dziennie do roboty bo mam takie hobby. .
Od podstaw tzn. PÂłyta z metra na wÂłasne maszyny i do kompletnej obrĂłbki. To oznacza spore doÂświadczenia w pracy z pÂłytami MDF i samÂą konstrukcjÂą noÂśnÂą czyli stolarstwo zaawansowane. Nie moÂżna oczywiÂście wykluczyĂŚ Âże YAMAHER to wyjÂątkowo zdolny i utalentowany czÂłowiek.
Opieraj¹c siê jednak o jego roczne posty ( prawie roczne ) i to co pisze na forum on jak i masa ró¿nych spadochroniarzy ... obstawiam raczej prostszy scenariusz ... Nieznaczny udzia³ pomocnika lakiernika w malowaniu przygotowanych przez stolarzy mebli. Czasami trafia siê komuœ udzia³ w czymœ spektakularnym i tak zbiera siê zawodowe doœwiadczenia i wiedzê ... ZrobiÌ jednak SAMODZIELNIE OD PODSTAW coœ spektakularnego to zupe³nie inny temat.
Czytam wynurzenia dzieciaka Yamahera ktĂłry w swoim zawodowym Âżyciu ciska siĂŞ od jednej branÂży samochodowej do drugiej ... a to hamulce a to instalacje radiowe a to niby te wodorowe .... aÂż wreszcie rok temu bierze siĂŞ za malowanie pierwszego samochodu. KabinĂŞ robi z foli i desek rozpoczynajÂąc tym swojÂą przygodĂŞ z zawodowym stolarstwem. KoleÂś pisze pier doÂły na forum dowodzÂąc Âże nie ma pojĂŞcia o tej branÂży. Gdy juÂż pisze "zrobiÂłem" to za tym stoi zawsze jakiÂś syf ... a jak juÂż jest coÂś fajnego to w tekÂście jest "zrobiliÂśmy".
Zawsze mnie wkurza jak ktoœ próbuje udawaÌ kogoœ kim nie jest. ByÌ pocz¹tkuj¹cym czy zaczynaÌ zbieraÌ doœwiadczenia to ¿aden wstyd. M¹drowaÌ siê wprowadzaÌ innych w b³¹d na temat w³asnych mo¿liwoœci czy posiadanego zaplecza to ju¿ zaprzeczanie w³asnej to¿samoœci ... to udawanie ... to k³amstwa.... a Ja nienawidzê k³amliwych gównozjadów.
KoleÂżka Yamaher to chyba zapomniaÂł w tych swoich konfabulacjach, Âże nie jest z ksiĂŞÂżyca tylko z miasta ÂŁodzi
Dlatego @Lackdoktor Ty tam na koĂącu Âświata moÂżesz sobie ÂżyĂŚ z przekonaniem Âże najwyÂższej klasy specjalista z ÂŁodzi Yamaher robi SAM OD PODSTAW meble targowe ...
Ja jednak pozostanĂŞ przy krytyce kÂłamcy .
Bo widzisz konfabulancie :
YAMAHER napisał/a: | ... a co do polerki imbecylku to zrobie Ci na czarno wzornik z poliuretanu i wysle do hommera zeby zdaÂł CI relacje pasuje ??? |
ÂŻebyÂś siĂŞ zesraÂł stojÂąc na rĂŞkach to wypolerownie czarnego poliuretanu bez drobnych skaz poÂłysku jest niemoÂżliwe. Popisowo moÂżesz to zrobiĂŚ na jednym elemencie i zabezpieczyĂŚ go na chwilĂŞ .... ale jedno przetarcie rĂŞkÂą i dupa jest z twoich wysiÂłkĂłw. WiĂŞc moÂże zamiast PISAĂ o mnie imbecyl ... zrĂłb ten swĂłj wzornik ... zapakuj w foliĂŞ i wyÂślij do @Homera ... potem jak wrĂłci do ÂŁodzi to przyjadĂŞ i obejrzymy ten ideaÂł ( wizyta 500 zÂł + vat ) JakbyÂś choĂŚ raz w Âżyciu dostarczyÂł meble w czarnym kolorze na montaÂż u klienta to nigdy w Âżyciu nie napisaÂłabyÂś takiej bzdury tylko siedziaÂł cicho Âżeby ci kliencie nie zaczĂŞli oglÂądaĂŚ tych formatek w Âświetle kuchennych halogenĂłw.
W przyszÂłoÂści to siĂŞ lekko zastanĂłw co wypisujesz zanim siĂŞ zagalopujesz w tych swoich wymysÂłach. Ty koleÂś to chyba siĂŞ musisz zajebiÂście wstydziĂŚ kim jesteÂś w realu Âże sobie sam wymyÂślasz osobowoÂści zawodowÂą w internecie. . Nie zapominaj kÂłamco Âże serwisy samochodowe ( kaÂżdej specjalizacji ) i stolarnie to podstawa moich dziaÂłaĂą. PodpadÂłeÂś mi juÂż dawno temu gĂłwnozjadzie i raczej nic siĂŞ nie staÂło jak na razie Âżebym zmieniÂł o tobie opinie.
Napisz tu kiedyÂś .... ImiĂŞ Nazwisko nazwĂŞ firmy i adres, oraz krĂłtkie portfolio swoich zawodowych osiÂągniĂŞĂŚ skoro taki z Ciebie zdolny specjalista. Czy nie tak robiÂą legalne firmy majÂące odpowiednie zaplecze i potencjaÂł do samodzielnej produkcji mebli na targi do Dubaju ? . |
 |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-03, 23:37
|
+1
|
|
|

|
Projekter jak widzisz te meble to nie sa wielkosci autobusu zeby robic cuda na kiju z konstrukcjami mega skomplikowanymi.
Co do " kabiny" nie mam czasu jej zmontowac chodz materiaÂły mam. Nie chodzi mi o super wentylacje czy cuda tylko prosta kabinke zeby nie byÂło syfu i byÂło dobre oswietlenie.
Jesli widzisz moje fotki i mowisz ze nie mam pojecia o stolarstwie to jestes smieszny co kazdy to potwierdzi.
Masz znajomego co chce umeblwoac sklep kuchnie czy firme ?? polec mnie a sie przekonasz. Ale pewnie bedziesz teraz pisaÂł ze nie polecisz bla bla bla blaaa. Tak sie nasz projektorek bedzie wykrecaÂł
I nie robie mozdzku mebli do dubaiu nigdzie tak nie napisalem.
Nie chce mi sie pisac takich esejĂłw jak to ty potrafisz wiec skoncze ten spor tak ze oficjalnie OBIECUJE ze po zorbieniu auta robie probke wylakierowana w czarnym poliuretanie wypolerowana na lustro i wysyÂłam HOMMEROWI a po jego ogledzinach odesÂłac moze TObie
Pewnie wezniesz gwozdz i porysujesz jÂą mowiac ze to w takim stanie przyszÂło
i wtedy zobaczysz.....
Jesli ktos mnie poleca to odpalam mu dobra dziaÂłke. A przy meblowaniu komercyjnych przestrzeni jest to bardzo opÂłacalne.
Tak wiec podsumowujac skoncze autko to zrobie te probki i wysle hommerowi a pozniej on moze komus innemu lub od razu tobie. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-05-03, 23:41
|
+1
|
|
|

|
Co do ciecia pÂłyt to zamawiam juz pociete wedÂług moich wymiarĂłw. Ciecie caÂłej pÂłyty wynosi mnie 20 pln na jakie tylko chce drobinki moze i byc na klocuszki 10x10.
Ale ty pewnie bys kupiÂł maszynke do ciecia za 10 klockĂłw i postawiÂł siebie i taszczyÂł te ciezkie pÂłyty i wycinaÂł poÂł dnia jedna pÂłyte.
i pewnie by bylo jescze dokÂładniej jak 500 mikrometrĂłw ktore ma automatyczna maszynka nie ? |
|
|
|
 |
Morfeusz
|
Wysłany: 2013-06-03, 21:15
|
0
|
|
|

|
YAMAHER, dla mnie klasa lux mebelki
CzepiajÂą siĂŞ Ci co sami nigdy nic wÂłasnorĂŞcznie nie zrobili |
|
|
|
 |
dav91
|
Wysłany: 2013-07-15, 02:39
|
+1
|
|
|

|
ode mnie propsy YAMAHER, super Ci to wyszÂło |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-07-15, 23:02
|
0
|
|
|

|
Jak dla mnie to straszna kaszana. Ordynarnie to wyszÂło.
ÂŻartowaÂłem.:D Bardzo Âładnie... 3+ |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-09-26, 23:40
|
0
|
|
|

|
Kolejne mebelki biaÂły mdfik
satka 4000 rp przetestowana
DSC_3309.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 172 raz(y) 360.12 KB |
DSC_3308.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 111 raz(y) 335.41 KB |
|
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-09-26, 23:48
|
0
|
|
|

|
JakiÂś paperek Ci tam wpadÂł kolego...
Nie jadÂłeÂś czasem banana podczas lakierowania?
Âżartuje, wzorowo. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-09-26, 23:55
|
0
|
|
|

|
A w piaskownicy malowane tak ze syf syfem hhahha. Najgorsze ze ten mdfik akurat mi pije hekto litry lakieru na rantach i juz mnie zalewa ch.. a froncik bez polery ale i tak bedzie zciety heheh :-D wstawie pozniej foty caÂłej kuchni jeden wielki lakier
Ps. Wzorowa to jest zlewka na boku |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-09-27, 11:51
|
0
|
|
|

|
YAMAHER napisał/a: | ... Najgorsze ze ten mdfik akurat mi pije hekto litry lakieru na rantach i juz mnie zalewa ch.. a froncik bez polery ale i tak bedzie zciety |
WypolerowaĂŚ to chyba i tak musisz, bo bĂŞdzie wyglÂądaÂło jak "masowe" fronty w meblach IKEA albo Black Red White.
JeÂżeli kanty ci "pijÂą" lakier to czemu nie potraktujesz tego cieniutko gruntem do MDF ? ( czyli prasowanego papieru ) MoÂżna to zrobiĂŚ mokro na mokro i jest OK. |
 |
|
|
|
 |
mariusz80
|
Wysłany: 2013-09-27, 18:03
|
0
|
|
|
|
ze zdjĂŞĂŚ wyglÂąda fajnie, a na ranty sprĂłbuj tego podkÂładu co podawaÂłem. PoniÂżej masz link do produktĂłw dedykowanych do mdf-u, moÂże coÂś siĂŞ przyda
http://sklep.optionall.pl/prod/160,herlac/ |
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-09-30, 17:48
|
0
|
|
|

|
A zawsze smigalem podkaldem do aut to krylo fajnie a teraz dedykowany i lipa :-D a juz wszystkie mam polakierowane wiec musze juz jechac tak jak rumun.
Nast razem dam izolatorek
Pany idzdzie to casto. Jak bede to wam cykne foto wszĂŞdzie oczka sylikonowe
JakÂą cena izolatorka ?? |
|
|
|
 |
mareksob
|
Wysłany: 2013-10-01, 02:33
|
0
|
|
|
|
YAMAHER, ja na surowe ranty daje lakier wodny bezbarwny potem szlif na caÂłe podklad i dopiero RAL
Nie wiem czy to jest dobra technologia czy nie ale stolarz, ktory mi to zleca kaÂże tak robiĂŚ |
|
|
|
 |
michalLbn
|
Wysłany: 2013-10-01, 19:22
|
0
|
|
|
|
Ja dajĂŞ na boki dwie peÂłne warstwy podkÂładu wypeÂłniajÂącego akrylowego rodem z car refinish. Po kilku godzinach matujĂŞ boki na gÂładko i gĂłrĂŞ na oscylacji p400 i jazda z kolorem. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-10-01, 20:04
|
0
|
|
|
|
Ja dawaÂłem zawsze jako pierwsze na goÂłe drewno szpachlowke natryskowÂą. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-02, 01:04
|
0
|
|
|

|
Dzis zakupilem podkÂład do mdfu z akzonobel w konstystencji jak woda mieszanka 1.1 woec dwa litry za 50 pln schodzi tego maÂło a lakieruje sie przyzwoicie i szybko. Jak sie daje go na podkÂład czĂŞÂściowo to czasem potrafiÂą zareagowaĂŚ z podkladem.
po psiknieciu tym izolatorkiem podkÂład kryÂł jak ta lala no i saciorka rowniotka morke na rancikach i wylana
Zarzuce jutro a w zasadzie dzis fotki
wiec u mnie wyglada to tak:
izolator 1h
podkÂład bez szlifu izolatora.
szlif podkladu 400 i 600 na maszynie
ral no i obrĂłbka
Po zrobionych mebelkach zrobie wzorniki no i jak obiecalem kiedyÂś puszczam projektorowi do wglÂądu czarne oczywiÂście |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-12, 00:23
|
0
|
|
|

|
Moj nowy przyjaciel nory nie widziaÂłem go na Âżywo :-D zostawil tylko swĂłj odcisk lubi czerwony mdfik
DSC_3409.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 97 raz(y) 441.5 KB |
|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-17, 00:14
|
0
|
|
|

|
Jeszcze do roboty jest ale cos juz widac, bez regulacji itd poliuretany
DSC_3436.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 108 raz(y) 316.09 KB |
DSC_3430.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 78 raz(y) 332.61 KB |
|
|
|
|
 |
Matix
|
Wysłany: 2013-10-17, 21:04
|
0
|
|
|

|
YAMAHER, Powiedz mi czemu tylko od ciebie foty ÂściÂąga mi na dysk.... Od kaÂżdego innego otwiera mi w przeglÂądarce.... |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-18, 00:45
|
0
|
|
|

|
Bo sa tak piĂŞkne ze grzechem by bylo ich nie zapisaĂŚ |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-22, 21:23
|
0
|
|
|

|
Gdy ktos pyta o jakos polysku .. 3M roz.... System
DSC_3452.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 163 raz(y) 549.91 KB |
DSC_3453.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 67 raz(y) 571.44 KB |
DSC_3454.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 77 raz(y) 479.14 KB |
|
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2013-10-22, 21:54
|
0
|
|
|
|
hehe lustereczko lustereczko YAMAHER, zajebiaszcza robota |
|
|
|
 |
mariusz80
|
Wysłany: 2013-10-22, 22:06
|
0
|
|
|
|
Czyli 3M przypasiÂł? |
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-22, 22:33
|
0
|
|
|

|
No przypasil jak nie wiem zielony zolty i niebieski. Pad bialy i dwa razy czarny. 3M robie szyby tteraz polery jednak co firma to firma
po fareli byly drobne chologramki ale widoczne tylko w mocnym swietle. A tutaj miodzio :-D czlowiek czysty a nie bialy |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:01
|
0
|
|
|

|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:13
|
0
|
|
|

|
PrzemywaÂłeÂś to czymÂś miĂŞdzy zmianami past? |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-23, 10:52
|
0
|
|
|

|
Kk .. Przemywac nie trzeba wystarczy przejechac na sucho mikrofibra raz i dalej jechac |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2013-10-23, 13:33
|
0
|
|
|
|
YAMAHER napisał/a: | Kk .. Przemywac nie trzeba wystarczy przejechac na sucho mikrofibra raz i dalej jechac |
I tu siĂŞ grubo mylisz. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-23, 18:49
|
0
|
|
|

|
No to wytlumacz mi i koledze czemu tak czemu nie i daj argumenty
jak konczysz robic pasta to zostaje czesciowo tluste to po sciagnieciu mikrofibra juz nic nie ma wtedy wymieniamy pada i heja. |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2013-10-23, 22:39
|
0
|
|
|
|
To oprĂłcz tej mikrofibry uÂżyj np zmywacza silikonu, zmyjesz wszystkie olejki i bĂŞdziesz widziaÂł jak na prawdĂŞ jest wypolerowany element. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-10-24, 23:42
|
0
|
|
|

|
Dlatego pytaÂłem, poniewaÂż wiem, Âże mĂłj znajomy detailer zawsze przemywa to IPA.
Pasty 3m teÂż oszukujÂą i wypeÂłniajÂą niedoskonaÂłoÂści. MoÂżna nieÂźle siĂŞ zdziwiĂŚ po przetarciu IPA, wyglÂąda to tak jakby powierzchnia porysowaÂła siĂŞ po uÂżyciu IPY.
Sam to sprawdzaÂłem. |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-10-24, 23:45
|
0
|
|
|

|
No to sorry nie wiedzialem ale juz bede gogatszy o ta wiedze |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-12-24, 10:34
|
0
|
|
|

|
Ostatecznie
nie wiem czemu wszystko bokiem
DSC_3615.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 58 raz(y) 408.35 KB |
DSC_3604.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 38 raz(y) 333.47 KB |
DSC_3597.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 46 raz(y) 385.27 KB |
|
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-12-24, 10:36
|
0
|
|
|

|
DSC_3611.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 31 raz(y) 513 KB |
DSC_3610.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 47 raz(y) 409.27 KB |
DSC_3612.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 34 raz(y) 438.64 KB |
|
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-12-24, 10:48
|
0
|
|
|

|
No nie wierze, w koĂącu do nas zawitaÂłeÂś |
|
 |
mariusz80
|
Wysłany: 2013-12-24, 11:00
|
0
|
|
|
|
Któ¿ to powróci³ szafeczki wygl¹daj¹ fajnie |
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-12-24, 14:50
|
0
|
|
|

|
Fajnie fajnie, szkoda, Âże mĂŞskich nie byÂło.
MoÂże byĂŚ, nie przejmuj siĂŞ, nastĂŞpnym razem siĂŞ poprawisz. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-12-24, 15:55
|
0
|
|
|
|
mariusz80 napisał/a: | szafeczki wyglÂądajÂą fajnie | przecieÂż to zestaw Black Red White |
|
|
|