Autor |
Wiadomość |
 |
gruberek11
|
Wysłany: 2013-07-19, 23:09 Po pierwszym lakierowniu..
|
0
|
|
|
|
Witajcie Panowie:)
Maluje sobie u siebie w warsztacie bÂłotnik, srebrny metalic mercedes. Mam taki problem:
- wychodzÂą mi sÂłynne chmurki - co moÂże byĂŚ przyczynÂą?
- bezbarwny lusterko piĂŞknie - ale po chwili robiÂą sie oczka - czyÂściÂłem warsztat, przewody, itd - chyba dam anty silikonu do bezbarwnego - ile tego sie leje ? w %?
Jak wylaĂŚ baze? ZapruszyĂŚ i po 10 minutach pokryĂŚ caÂłkowicie? Juz nei mam siÂły na te chmurki, ciÂśnienie na bazĂŞ 2 bary, na clar 2.5 prawidÂłowo? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-07-19, 23:12
|
0
|
|
|
|
gruberek11,
DÂługa droga przec TobÂą.
TrochĂŞ masz pecha, bo forum raczej juz nie wyciaga pomocnej dÂłoni.
Ale nie poddawaj siĂŞ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-20, 00:16
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | TrochĂŞ masz pecha, bo forum raczej juz nie wyciaga pomocnej dÂłoni. |
MoÂże niektĂłrzy zmÂądrzeli ... po dÂługiej ciernistej drodze jakÂą sami przeszli i jak majÂą pisaĂŚ pier doÂły i durnoty ... to inteligentnie siedzÂą cicho |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-07-20, 00:33
|
0
|
|
|
|
Oddaj kolego to do profi warsztatu to zrobia ci git |
|
|
|
 |
Masa
|
Wysłany: 2013-07-20, 07:08
|
0
|
|
|
|
odnoÂśnie chmur- ja przy metalicu, a tym bardziej srebrnym wolĂŞ cieĂąszymi warstwami, a ostatnia na szerokiej miotle i z wiĂŞkszej odlegÂłoÂści zapylam |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wysłany: 2013-07-20, 07:15
|
0
|
|
|
|
KaÂżdy kiedyÂś zaczynaÂł, nie chce nikomu chleba zabieraĂŚ. Mam warunki Âżeby to zrobiĂŚ dobrze, nie odpuszcze aÂż nie bĂŞde dobzrze to robiĂŚ:) |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-07-20, 10:03
|
0
|
|
|
|
to maluj tyle razy aÂż ci wyjdzie proste.... |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-20, 10:41
|
0
|
|
|

|
rogal-master1 napisał/a: | to maluj tyle razy aÂż ci wyjdzie |
Jak to srebrny kolorek to ÂżyczĂŞ Ci kolego duÂżo wytrwaÂłoÂści i cierpliwoÂści przy osiÂąganiu
"wÂłaÂściwego efektu koĂącowego"
"Trening czyni mistrzem..." |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-20, 10:45
|
-1
|
|
|

|
gruberek11 napisał/a: | nie odpuszcze aÂż nie bĂŞde dobzrze to robiĂŚ:) |
Tak trzymaj kolego......
Z pewnoÂściÂą lakieru w mieszalni dla Ciebie nie zabraknie aÂż zrobisz to dobrze ..... |
|
|
|
 |
rogal-master1
|
Wysłany: 2013-07-20, 10:52
|
0
|
|
|
|
WeŸ niech ci dobior¹ odrazu litrê bazy bo potem, jak bed¹ dobieraÌ to moze ju¿ im kolor nie wyjœÌ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-07-20, 11:04
|
0
|
|
|

|
rogal-master1 napisał/a: | niech ci dobiorÂą odrazu litrĂŞ bazy bo potem, jak bedÂą dobieraĂŚ to moze juÂż im kolor nie wyjœÌ |
Do nauki to jest to bez znaczenia..... przecieÂż chÂłopak sie dopiero uczy..... |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wysłany: 2013-07-20, 17:11
|
0
|
|
|
|
Hehhe
Dziêki Panowie. Wiem ju¿ ¿e lakiernictwo to nie prysn¹Ì i isc do domu. Lata wprawy i nauki. Szczerze ? Akryle i bazy ciemne metaliczne pomaluje ju¿ lepiej ni¿ nie jeden pseudo lakiernik u NAS w 3miescie. Od czasu gdy zobaczy³em popracowalem i zobaczy³em jak oni to robi¹ za³ama³em siê. Fakt bazy siê przyda heheh.
A ostatnie pytanie:
- srebrna bazê mo¿na k³aœÌ na parê razy? zapyliÌ odczekaÌ 10 min i znów kolejna?
Mam teÂż problem z oczkowaniem, zaÂłamka bezbarwny piĂŞknie siĂŞ rozlewa a potem sÂą oczka. Od czego? Nie wiem, odwadniacze,odolejacze, czyszczenie nory ...czyszczone itd. MoÂże zapodaĂŚ troszkĂŞ antysilikonu do bezbarwnego? Ile tego siĂŞ daje? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-07-20, 23:50
|
0
|
|
|

|
gruberek11 napisał/a: | Szczerze ? Akryle i bazy ciemne metaliczne pomaluje juÂż lepiej niÂż nie jeden pseudo lakiernik u NAS w 3miescie. Od czasu gdy zobaczyÂłem popracowalem i zobaczyÂłem jak oni to robiÂą zaÂłamaÂłem siĂŞ. Fakt bazy siĂŞ przyda heheh. |
Czyli ... lepiej niÂż NIE JEDEN GĂłwnozjad z TrĂłjmiast .
@gruberek11 taka opinia jak twoja ... oczywiÂście sÂłuszna ... nie wynika niestety z tego Âże jesteÂś w tym lakiernictwie juÂż taki dobry. Pewnie byÂś siĂŞ zaÂłamaÂł iloÂściÂą uwag do twojego lakierowania jakby obok staÂł i oceniaÂł to jakiÂś zawodowy lakiernik Problem z tymi "lakierniami" czy pseud jak je nazywasz i do ktĂłrych siĂŞ odnosisz, polega wÂłaÂśnie na tym Âże kaÂżdemu siĂŞ wydaje po kilku miesiÂącach malowania w garaÂżu i zakupie taniego gĂłwnowartego sprzĂŞtu Âże juÂż jest gotĂłw ÂświadczyĂŚ profesjonalne usÂługi.
Efekt jest taki, ¿e dziœ do wykazania ra¿¹cych wad pow³oki nie potrzeba ju¿ fachowca. Szary zwyk³y klient jedzie po odbiór samochodu i widzi syf zamiast profi naprawy, a wrzaski i uwagi guzik daj¹. Nic dziwnego, ¿e ka¿dy myœli "cenzura to, sam zrobiê lepiej" ... Po kilku miesi¹cach i zakupie taniego gównianego sprzêtu koleœ uznaje ¿e nieŸle mu to idzie i ... postanawia teraz œwiadczyÌ us³ugi dla ludnoœci. Có¿ ... wreszcie jego któryœ tam klient wchodzi na forum dla lakierników i pyta "Jaki pistolet do 100 z³ ? " ... bo w warsztacie zawodowy lakiernik spieprzy³ mu naprawê ... |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wysłany: 2013-07-21, 06:15
|
0
|
|
|
|
Hehheh
To fakt, znam natomiast nawet autoryzowany warsztat nie powiem jakiej marki i 1 raz w ¿yciu widzia³em wstawiane progi w ten sposób ¿e ciête by³y wzd³u¿ i spawane na ca³ej d³ugoœci na zak³adkê. heheh. Fakt odnoœnie opini zawodowego lakiernika - ale ja wyci¹gam wnioski i staram siê uczyÌ a nie obra¿aÌ na ca³y œwiat jeœli ktoœ mowi rzeczowo i fachowo i wytyka b³êdy które s¹ |
|
|
|
 |
MARIO06CU
|
Wysłany: 2013-07-29, 22:45
|
0
|
|
|
|
kolego gdyby to byly sylikonowe oczka to by podczs lakierowania ci wyszlo odrazu moze cos gazuje warstwy bezbarwnego moze za szybko kladziesz warstwy zeszlifuj to na klocku i zobacz czy do bazy sa oczka |
|
|
|