Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
tauros0805
|
Wys³any: 2013-07-20, 14:26 cieniowanie przy listwie dzwi
|
0
|
|
|
|
Witam mam taki malutki problem do tej pory cieniowa³em kilka razy p³askie elementy typu rogi maski nadkoli itp ale tym razem mam do pomalowania 2 do³y dzwi a w nich listwy nie zachodz± do konca jak mam to zcieniowaæ zeby nie by³o widaæ ró¿nicy okleic tylko listwe i malowac du³ a górê zapylon± pó¼iej 2000 i polerka czy mo¿e nad listw± w tym rogu zrobic tasme na wywijkê i wtym miejscu prysn±æ rozpuchem do cieniowania z góry dziêkujê za pomoc ale nie znalaz³em odp o cieniowaniu dzwi przy listwie |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wys³any: 2013-07-20, 21:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Oklej tylko listwê,pod ni± zmatuj jak do lakierowania,nad ni± 2000,przed lakierowaniem przyklej papier na górn± czê¶æ drzwi tak,aby tworzy³a tunel i nie dolega³a do miejsca,gdzie dó³ ³±czy siê z gór±.Polakieruj dó³,,a pó¼niej szybko odklej papier i zakoñcz przej¶cie miêdzy do³em a góra rozpuszczalnikiem do cieniowania.Na drugi dzieñ polerka.
Proste... |
|
|
|
 |
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-07-20, 22:23
|
0
|
|
|

Pomóg³: 1 raz Posty: 87
|
jacenty 741 jak ten tunel ma wygladac -moglbys zapodac foto?? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wys³any: 2013-07-21, 12:22
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
¯adnych foto,tajne przez poufne,przed przeczytaniem zniszczyæ.
Po prost odcinek drzwi,gdzie ju¿ nie ma listwy i jest ³±cznikiem z górn± czê¶ci± nie mo¿e byæ oklejony na kreskê ani zostawiony odkryty,czê¶æ papieru zakrywaj±c± górê drzwi przyklej do listwy,na odcinku ³±czenia do³u z gór± podegnij papier tak,aby utworzy³ siê tunelik daj±cy miejsce dla odkurzu,a po ostatniej warstwie bezbarwnego masz miejsce do wycieniowania rozpuszczalnikiem do cieniowania.Wa¿ne jest,¿eby ten papier,który pó¼niej usuwasz,przykleiæ ju¿ po skoñczeniu maskowania samochodu,wtedy odrywaj±c go przed cieniowaniem nie niszczysz misternej pracy zwi±zanej z oklejaniem. |
|
|
|
 |
tauros0805
|
Wys³any: 2013-07-21, 18:24
|
0
|
|
|
|
aha to ju¿ rozumiê oklejam górê dzwi a przy listwie robiê ta¶mê na wywijkê i robiê z papieru maskuj±cego daszek powiedzmy ze 3-4 cm tak ¿e odkurz leci pod niego przy bazie ale bezbarwnym powinienem wyjsc dalej chyba czy tak samo ma wpaæ¶ z niego tylko odkurz i jaki daæ lepiej rozpuch do cieniowania do tej pory stosujê w sprayu bolla lecz jesteem z niego ¶rednio zadowolony jak by¶cie jaki¶ polecili by³ bym wdziêczny a i dziêkujê za zainteresowanie tematem prosi³ bym jaki¶ filmik jak by kto¶ posiada³ by³ bym naprawdê wdziêczny je¿eli chodzi o malowanie ca³ych elementów to bajka a cieniowan siê bojê jak ognia:( |
|
|
|
 |
mariusz80
|
Wys³any: 2013-07-21, 18:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
U mnie na zdjêciu zderzaka Kangoo masz taki "daszek", zrób taki u siebie tylko w pionie |
|
|
|
 |
tauros0805
|
Wys³any: 2013-07-21, 19:31
|
0
|
|
|
|
dziêki za fotkê a lecisz baz± i bezbarwnym do tego samego miejsca czy bezbarwnym dalei i potem rozpuch do cieniowania? i jakiej firmy u¿ywasz rozpuszczalnika cieniuj±cego?? |
|
|
|
 |
mariusz80
|
Wys³any: 2013-07-21, 19:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 923 Sk±d: WZ
|
jak najdalej jak to jest mo¿liwe koñczysz baz± od tego daszka, pod nim robione delikatnie szar± w³óknin±. Pod niego tylko troszkê prószysz bezbarwnym, po chwili to miejsce i troszkê dalej na "stary" lakier dajesz rozpucha. Ale to ja tak robiê, inni mog± mieæ na inny patent |
|
|
|