Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 16:42
Autor Wiadomość
Micha166
Wysłany: 2008-05-14, 20:10   Matowe drzwi co zrobic :(
0
UP DOWN

Panowie,zwracam sie do Was jako fachowcow,mianowicie mam auto w kolorze czarnym (akryl) problem wystepuje na drzwiach tylnich,nie maja one wogole polysku,cale auto se swieci natomiast drzwi tylne robia okropna robote.Lakiernik z mojego iasta u ktorego bylem swtwierdzil iz dopolerowac sie tych dzrwi nie da i trzeba je malowac,czego moze byc to przyczyna i czy cos takiego moze wystepowac?lakiernik nie potrafi mi wytlumaczyc o co chodzi ,sadze ze sam sie gubi w tym co mowi...

marikk 
Wysłany: 2008-05-14, 20:16   
0
UP DOWN

A prĂłbowaÂł je polerowaĂŚ ??

Bodzio 
Wysłany: 2008-05-14, 20:18   
0
UP DOWN
--B_C_G--

MoÂże te drzwi byÂły malowane jakimÂś felernym materiaÂłem i "wypÂłowiaÂły"

rbfm 
Wysłany: 2008-05-14, 20:56   
0
UP DOWN

wez po prostu troche pasty na szmate i przepoleruj kawalek i wszystko sie wyjasni. zakladam ze nie masz pasty polerskiej wiec moze byc zwykla pasta do zebow (ktora de facto tez jest pasta polerska)

Micha166
Wysłany: 2008-05-17, 22:19   
0
UP DOWN

hm,a nie spiernicze nic? :oops:

[ Dodano: 2008-05-18, 09:08 ]
:smile: ok zrobilem jak mi kazales,i powiem ze efekt mnie zaskoczyl,w miejscu gdzie polerowalem pokazal sie polysk :shock: sa tylko male kraterki,co prawda polerowalem tylko kawalek 3 cm w gore i w dol bez ruchow okreznych ale efekt jest,jak myslisz czy po dokladniejszej polerce te geste kraterki powinny zniknac :?: nie wiem jeszcze jaka grubosc ma lakier na calych drzwiach bo niechcial bym zeby wyszedl podklad :razz:

pitterek 
Wysłany: 2008-05-18, 12:41   
0
UP DOWN

Kolego polerujÂąc dany element bez uprzedniego matowania papierem wodnym w bardzo nielicznych przypadkach dochodzi do przetarc. Poleruj i niczym sie nie przejmuj. uwaÂżaj jedynie przy rantach i na ostrych profilach.

Micha166
Wysłany: 2008-05-18, 14:02   
0
UP DOWN

czyli proponujesz je przejechac bardzo drobnym papierkiem moczac go w wodzie a w pozniejszym etapie dopiero polerka,dobrze rozumiem

ZIEMBA
Wysłany: 2008-05-18, 16:22   
0
UP DOWN

Micha166, we¿ poprostu zwyk³¹ paste tempo i przeleÌ t¹ past¹ te drzwi, nie kombinuj z ¿adnym papierem œcierny bo narobisz sobie tylko problemów. Je¿eli po paœcie do zêbów drzwi zacze³y siê œwieciÌ to jak wypolerujesz je tempem to napewno odzyskaj¹ swój dawny blask :wink:

rbfm 
Wysłany: 2008-05-18, 16:35   
0
UP DOWN

tempo to dobry pomysl. minuta (doslownie) roboty i polysk lepszy niz po pastach polerskich, tyle ze krotkotrwaly. pasta tempo to raczej taki wosk.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu