Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kamek19
Wysłany: 2013-07-29, 15:21   BiaÂły lakier
0
UP DOWN

Czy przy naprawach na biaÂłym lakierze tzn. baza + klar moÂżna zastosowaĂŚ lakier akrylowy :?:

KK 
Wysłany: 2013-07-29, 15:25   
0
UP DOWN

Mo¿na ale po co. Efektu nie bêdzie jak pó³ b³otnik pomalujesz akrylem a pó³ bêdzie w klarze.

kamek19
Wysłany: 2013-07-29, 19:48   
0
UP DOWN

Chodzi g³ównie o to czy nie bêdzie jakiœ problemów typu odchodz¹cy lakier, oraz ró¿nica w barwie.

KK 
Wysłany: 2013-07-29, 20:49   
0
UP DOWN

Lakierujesz ca³y element czy jego czêœÌ.

Ró¿nica w barwie podejrzewam, ¿e bêdzie. Za jakiœ czas te¿ bêdzie ró¿nica w po³ysku.

Nie kombinuje tak chyba, Âże juÂż ktoÂś ekstremalnie chce tanio, a auto to jakiÂś stary zÂłom.
Zawsze ró¿nica by³a.

kamek19
Wysłany: 2013-07-29, 22:06   
0
UP DOWN

Bêd¹ to naprawy drobne g³ównie jakieœ niedu¿e pêcherzyki rdzy na tylnych nadkolach ale o to raczej siê nie martwiê bo s¹ g³ównie od spodu tak ¿e ich nie widaÌ. Ale jest równie¿ jedno wiêksze ognisko rdzy na tylnej klapie. Nie chce tego robiÌ po tanioœci. Chce to zrobiÌ dobrze ale mam obawy bo wydaje mi siê ¿e baz¹ i klarem bêdzie trudno zrobiÌ przejœcie ze starej pow³oki na now¹. Jeœli to nie problem to poproszê o jakieœ rady, instrukcje.

KK 
Wysłany: 2013-07-30, 00:21   
0
UP DOWN

Wszystko jest na necie opisane jako Cieniowanie.
Jak jest baza i klar to teÂż tak zrĂłb.

Cytat:
Nie chce tego robiĂŚ po tanioÂści.
- skoro nie chcesz to jedz do porzÂądnego lakiernika. Co z tego, Âże kupisz porzÂądne materiaÂły jak nie umiesz ich aplikowaĂŚ.

To tak jak daĂŚ nie wprawionemu SatĂŞ.

kamek19
Wysłany: 2013-07-30, 14:11   
0
UP DOWN

UmiejĂŞtnoÂści podstawowe posiadam, sprzĂŞt mam lepszy niÂż nie jeden tani lakiernik czasu siĂŞ trochĂŞ znajdzie. WiĂŞc nie widze sensu ÂładowaĂŚ kupĂŞ kasy w lakiernika, bo nawet w porzÂądnych lakierniach robiÂą buble. PolakierowaÂłem juÂż troche elementĂłw ale nie robiÂłem jeszcze napraw miejscowych i stÂąd te pytania.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu