Autor |
Wiadomość |
 |
Robkoo
|
Wysłany: 2013-08-01, 21:58 Naprawa po "blacharzu"
|
0
|
|
|
|
Witam. RozpisywaÌ siê super nie bêdê na temat blacharza, który wstawia³ reperaturki do mojej hondy. Podejrzewam, ¿e z zawodu jest cukiernikiem, bo blacharz z niego taki, jak ze mnie. Po pierwszej zimie na ³¹czeniu wysz³y parchle. Pojecha³em, pieni¹dze odzyska³em i postanowi³em zrobiÌ sobie sam bo nie mam nerwów do takich partaczy. Po zeszlifowaniu szpachli, której by³y tony doszed³êm do reperaturki, rozszlifowa³em troszkê szerzej, a tu siê okaza³o, ¿e reperaturka by³a dziwnym trafem sztukowana z trzech innych blach Teraz moje pytanie brzmi nastêpuj¹co. Czy p³at blachy, który zaznaczy³em na zdjêciu na zielono mam wspawaÌ na styk z reszt¹ reperaturki i karoserii, czy pod³o¿yÌ blachê od ty³u i wyspawaÌ a powierzchniê wstawionej blachy wyszpachlowaÌ ?
http://imageshack.us/photo/my-images/69/43kh.png/ |
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2013-08-01, 22:46
|
0
|
|
|

|
Recepta: wyci¹Ì star¹ reperaturkê,kupic NOW¥ i wspawaÌ! POwodzenia |
|
|
|
 |
Robkoo
|
Wysłany: 2013-08-01, 23:44
|
0
|
|
|
|
Tak by by³o najlepiej ale reperaturka jest ju¿ po³¹czona z wewnêtrznym nadkolem, poklejona mas¹ na spawy, nie chce tego ju¿ ruszaÌ. |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-08-01, 23:57
|
0
|
|
|
|
no i co z tego ¿e po³¹czona jak wylaz³o u góry to myœlisz ¿e dó³ jest ok jeszcze z iluœ tam czêœci to siê tam sk³ada ja te¿ nie widzê innej mo¿liwoœci jak zrobiÌ to od podstaw czyli nowa reperaturka |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-02, 08:10
|
0
|
|
|

|
Robkoo napisał/a: | reperaturka jest juÂż po³¹czona z wewnĂŞtrznym nadkolem, poklejona masÂą na spawy, nie chce tego juÂż ruszaĂŚ. |
Jako wÂłaÂściciel tej Hondy chyba wiesz lepiej niz koledzy co bĂŞdzie "najlepsze" dla twojego auta.....
TakÂże wykonaj tÂą "poprawkĂŞ" naprawy tak jak podpowiada Ci wÂłasne doÂświadczenie....
i przeczucie .... |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-02, 08:12
|
0
|
|
|

|
diablo74 napisał/a: | ja teÂż nie widzĂŞ innej moÂżliwoÂści jak zrobiĂŚ to od podstaw czyli nowa reperaturka |
Zawsze moÂżna jeszcze sobie teÂż trochĂŞ poszpachlowaĂŚ.... |
|
|
|