Autor |
Wiadomość |
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-08-04, 12:13 KOSMICI
|
+1
|
|
|

|
Jak juÂż kiedyÂś, gdzieÂś napisaÂłem, kaÂżda mieszalnia ma klientĂłw kosmitĂłw.
W nadziei, Âże bĂŞdzie wesoÂło proponuje otworzyĂŚ temat, w ktĂłrym chĂŞtni opiszÂą swoje przygody z przybyszami z innych planet.
Mój faworyt, przyszed³ do mnie dobraÌ lakier na jakiegoœ starego klamota w kolorze b³êkitnym. Chcia³ polakierowaÌ go ca³ego oprócz b³otnika. Jako, ¿e nie mia³ jak wykrêciÌ tego b³otnika, bo by³ przyspawany, zrobi³ zdjêcie. Owe zdjêcie powiêkszy³ na ekranie telefonu i poprosi³ o dobranie koloru.
Moi ludzie sÂą przeszkoleni nie tylko z PPoÂż i BHP, ale takÂże z postĂŞpowania na wypadek wizyty kibicĂłw Arki Gdynia i kosmitĂłw, dlatego udostĂŞpniliÂśmy przybyszowi colorboxy, aby sam sobie wybraÂł pasujÂący kolor. Po godzinie, kosmita doszedÂł do wniosku, Âże w ten sposĂłb nie dobierze koloru i wyszedÂł. PowrĂłciÂł nastĂŞpnie z kartkÂą A4 na ktĂłrej wydrukowaÂł sobie to zdjĂŞcie. Kolejna godzina rĂłwnieÂż nie przyniosÂła zamierzonego efektu. Kosmita zdaÂł sobie sprawĂŞ, Âże marnuje czas. PowrĂłciÂł nastĂŞpnego dnia z pluszowym misiem ktĂłry ponoĂŚ idealnie pasowaÂł kolorystycznie.
WyszedÂł niezadowolony.... |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-08-04, 12:33
|
0
|
|
|

|
MogÂłeÂś siĂŞ go spytaĂŚ z jakiej planety przyleciaÂł |
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-04, 13:51
|
0
|
|
|

|
Siekiera napisał/a: | No to jak z tÂą cenÂą za Roberlo? DodajÂą ten kisiel w tych 175 zeta? |
To nie "jakiÂś tam" kisiel tylko "bezbarwny cytrynowy" ... trudny do zrobienia bez cytrynowego pigmentu o bezbarwnym odcieniu . |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-04, 13:52
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Cytat: | . Kosmita zdaÂł sobie sprawĂŞ, Âże marnuje czas. PowrĂłciÂł nastĂŞpnego dnia z pluszowym misiem ktĂłry ponoĂŚ idealnie pasowaÂł kolorystycznie.
WyszedÂł niezadowolony.... |
Chyba byÂł z planety Los Planetos |
_________________ MyÂśliborz gĂłrÂą !! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-04, 13:55 Re: KOSMICI
|
0
|
|
|

|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | Jak juÂż kiedyÂś, gdzieÂś napisaÂłem, kaÂżda mieszalnia ma klientĂłw kosmitĂłw. |
Móg³ jeszcze odci¹Ì sekatorem dó³ b³otnika i przynieœ do was. Przed lakierowaniem by sobie wspawa³ i pomalowa³ tylko do listwy. Wtedy ca³y samochód by by³ w lakierze .... i dó³ tego jednego b³otnika. a kawa³ek orygina³u by zosta³ tak jak kosmita sobie ¿yczy³ |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-08-04, 14:32
|
0
|
|
|

|
JeÂżeli ten misiu pluszowy to nie Âżart....
to ja nie wiem co ten czÂłowiek myÂślaÂł.
WeÂźmy pod uwagĂŞ takÂą sytuacjĂŞ:
Szkolenie np Novola, peÂłno lakiernikĂłw, najlepsi we wsi i w mieÂście, przychodzi moment dobierania lakieru.
Pan Novol wyciÂąga wzorniki kolorĂłw, daje zebranej grupce.
Wzornik wygl¹da tak: pe³no misi pluszowych w ró¿nych odcieniach, taki wielki pêk.
ka¿dy przyk³ada ró¿ne misie do b³otnika i sprawdza pasowalnoœÌ.
Tak to widzĂŞ. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-08-04, 15:09
|
0
|
|
|
|
KK napisał/a: | peÂłno misi pluszowych w ró¿nych odcieniach, taki wielki pĂŞk. | tzw MISIOFISZKI |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-08-04, 15:19
|
0
|
|
|

|
Od dzisiaj zmieniamy, nie ma juÂż fiszek...sÂą misiofiszki.
Temat o fiszkach od nowa trzeba zg³êbiÌ. |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wysłany: 2013-08-04, 19:57
|
0
|
|
|
|
Pewnie chodzi³o mu o kolor TWINKY WINKI z LUBISIOVOLU. Jakiœ czas temu by³em wnowo otwartej mieszalni i pyta³em o klary. Wymienia³ ró¿ne i edynie coœ ze SPEKTRAL-a brzmia³o znajomo. Ceny ; od 45 - 75 pln. Wszystkie bardzo dobre , pierwsza liga. Pytam wiêc , ''macie mo¿e coœ dro¿szego?'' , ''oczywiœcie , po 170 pln'' , ''to poka¿cie'' , i przyniós³ puszkê 3-litrow¹. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-08-04, 21:04
|
0
|
|
|

|
Znasz goÂścia z mieszalni o wdziĂŞcznym imieniu JĂłzef.
Wchodzisz do mieszalni jako Czesiu i mĂłwisz tak:
CzesÂław " JĂłzek weÂź no mi dobierz kolor na cyklop"
JĂłzef "masz jakiÂś wybrany CzesÂław"
CzesÂław " tak mam pamiĂŞtasz jak kiedyÂś siedzieliÂśmy w barze i obok mnie siedziaÂła taka super laska"
JĂłzef "tak pamiĂŞtam"
CzesÂław " to 6 metrĂłw dalej przy stoliku w rogu siedziaÂło maÂłe dziecko"
JĂłzef "jesteÂś gejem i nie wiesz jak mi o tym powiedzieĂŚ?"
CzesÂław "Nie, ale to dziecko miaÂło misia"
JĂłzef " I co?"
Czes³aw " Nó¿ka misia mia³a w³aœnie taki kolor jak chce mieÌ na cyklopie"
JĂłzef " Aha spoko, poczekaj wyciÂągnĂŞ MISIOFISZKI " |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2013-08-04, 22:26
|
0
|
|
|

|
Z ciekawszych rzeczy ktĂłre do mnie trafiÂły jako wzrce kolorĂłw to:
1. zÂłuszczony kawaÂłek klaru z resztkami bazy od spodu
2. odpadniĂŞty kawaÂł szpachli z lakierem ale ciekawa byÂła waga - 1,25 kg w najgrubszych miejscach do 4 cm
3. drzwi od lodĂłwki
4. laptop
5. pÂłytka ceramiczna
6. wzmacniacz stereo
Najlepsza jest jednak kobitka która wpada tak 2-3 razy w roku i wybiera sobie lakier na buty szpilki - m¹¿ jej lakieruje |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-08-04, 22:52
|
0
|
|
|

|
Siekiera,
MogÂłeÂś pani zaoferowaĂŚ usÂługĂŞ |
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-08-05, 18:28
|
0
|
|
|
|
Mistrzowie z moiej okolicy;
1.Reklamacja na sreberko w fabi,okazaÂło sie ze "klient" malowaÂł to PRL'skim postoletem z podwieszanym sÂłoikiem i podpinanym do odkurzacza
2.Klient zakupi³ na sklepie 3litry zielonego DEKORALU...na drugi dzien przyjecha³ po "jakas ma³¹ puszeczke" bo mu brak³o na zderzak....pan jak sie okaza³o 'malowa³' golfa III pêdzlem.
3.Koles zeby byÂło szybciej,wymieszaÂł baze z bezbarwnym i rozcienczalnikiem i polakierowaÂł caÂły bok.......no i przyjechaÂł z pretensjami ze nie schnie....a w reku miaÂł pojemnik z utwardzaczem
4.Pani przyszla z kawa³kiem lakieru wielkosci g³ówki od zapa³ki,i kategorycznie prosi³a o lakier na 'kreske'
5.Pani prosiÂła o "spraja"...."taki,nie za biaÂły,Âżeby byÂł"
|
|
|
|
 |
SpeedKing
|
Wysłany: 2013-08-05, 18:58
|
0
|
|
|
Superamator
|
To teraz z drugiej strony:
Poprosi³em kiedyœ w mieszalni o jak¹œ chemiê do zdjêcia starego lakieru. Pani da³a spray do czyszczenia pistoletu z APP. Jakoœ stary lakier nie schodzi³ zbyt ochoczo.
Ostatnio, przed pierwszym malowaniem Fiata, pojecha³em do tej samej mieszalni m.in. po ten spray do czyszczenia pistoletu, bo zupe³nie dobrze to robi, a ten poprzedni zu¿y³em. Jakie¿ by³o moje zdziwienie jak z kartonika wyci¹gn¹³em spray do usuwania pow³ok lakierniczych Bolla  |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-05, 19:00
|
0
|
|
|
|
Tekst w mieszalni,,,, po ch*j kupiÂłeÂś satĂŞ, przecieÂż za rok, dwa lata to bedzie szrot.
DaÂłes 2000zÂł na jeden pistolet a u mnie bys miaÂł co miesiac nowy ...(czerwony speed).
A stary w kosz.... zestawy naprawcze teÂż sÂą. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-09-14, 09:00
|
0
|
|
|

|
Przypadek z wczoraj.
PrzyszedÂł KsiÂądz i dobieraÂł lakier na ramy czterech obrazĂłw procesyjnych. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-09-14, 19:05
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | PrzyszedÂł KsiÂądz i dobieraÂł lakier | nie mĂłw ze nie macie w ofercie mieszalnika 'SAKRALNY" |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-09-14, 20:26
|
0
|
|
|
|
hamir napisał/a: | nie mĂłw ze nie macie w ofercie mieszalnika 'SAKRALNY" |
Na bazie wody ÂświĂŞconej |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-10-22, 00:36
|
0
|
|
|

|
DziÂś przybyÂł okoliczny rolnik, ktĂłry postanowiÂł raz na zawsze rozprawiĂŚ siĂŞ z korozjÂą progĂłw w swoim Matizie. KupiÂł sam lakier, aby pokolorowaĂŚ nowo wspawane reperaturki. Sugestie o potrzebie zabezpieczenia blachy przed korozjÂą, zbyÂł stwierdzeniem , Âże progi powyginaÂł z blachy 3mm i nic ich nie ruszy |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|