Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 20:43   wkurzanie lakieru + rozpuszczalnik
0
UP DOWN

Sk±d: wa-wa
Witam,
Nie mogê do koñca zrozumieæ jak to jest z tym wkurzaniem lakieru aby zrobiæ ma³± zaprawkê. Mam na dole w rogu ma³e ognisko rdzy i teraz je oczy¶ci³em zapodk³adowa³em poszpachlowa³em i znów podk³ad.
Ale teraz czy papierem 800 matuje tylko ma³y fragment wokó³ zaprawki a szeroko papierem 2000 ? Je¶li tak i wyjdê z bezbarwnym ju¿ na zmatowione 2000 to pryskam rozcieñczalnikiem do cieniowania na koñcówkê lakieru i reszty zmatowionego elementu ? Czy rozpuszczalnikiem nie mogê wyj¶æ na zmatowione 2000 ?
Zastanawia mnie te¿ je¶li zmatowiê szeroko sobie papierem 2000 i z cieniowaniem nie wyjdê z tego elementu albo bêdê na skraju to pó¼niej mam znów matowiæ ca³o¶æ przed polerk± czy staraæ siê tylko zmatowiæ element lakierowany ??
Prosze o podpowiedzi na obrazku.

diablo74 
Wys³any: 2013-08-08, 20:54   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
sucuri napisa³/a:
Nie mogê do koñca zrozumieæ jak to jest z tym wkurzaniem lakieru

"wkurzanie" czyli denerwowanie lakieru jest absolutnie zabronione :D

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 20:59   
0
UP DOWN

Tak niestety tu mawiaj± i jako¶ z rozpêdu tak napisa³em :) ale wiadomo o co mi chodzi chyba :)

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
panie nie zadne wkurzanie ;P toz to sie wpylke robi:DDD

diablo74 
Wys³any: 2013-08-08, 21:03   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
ok wiem ale weso³o musi byæ schemat w miarê ok tylko w miejscu P2000 da³bym P1200-p1500, p2000 mo¿esz pojechaæ ca³± resztê elementu tak jak pod polerkê bo tam gdzie wypylisz rozpuch do cieniowania to ju¿ po operacji papierem nie tykamy tylko polerk±, pozdrawiam

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 21:19   
0
UP DOWN

Czyli najlepiej zmatowiæ wiêcej elementu P2000, prysn±æ bezbarwnym i na styku lakieru rozpuszczalnikiem i polerka ?
A jak zachowuje siê rozpuszczalnik je¶li psikniemy go na zmatowia³y fragment ?? I dajmy na to ¿e na klarze mam paproszki to staraæ siê matowiæ tylko element pryskany baz± i pomin±æ ten fragment pryskany rozpuszczalnikiem ?

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
no papier raczej odpada-chyba ze lekko trizackiem machnac-oczywiscie 3000'
ale i ztym ostroznie :tak:

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 21:24   
0
UP DOWN

OK dziêkujê :)
Obawiam siê lekko tego bo z tego co czyta³em to podobno robi siê te¿ tak ¿e lakieruj± klarem ponad miejsce zmatowione i na to rozpuszczalnik. Kiedy¶ podobnie zrobi³em i matowi±c element p2000 wysz³y chmurki na nowym klarze

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: