Autor |
Wiadomość |
 |
usien
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:04 Czy dobra polerka ?
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:11
|
0
|
|
|
|
A co chcesz wiedzieĂŚ ? jeden powie Âże dobra a drugi Âże zÂła ??? jak ma regulacjĂŞ obrotĂłw i ci pasuje to ok, w koĂącu jak juÂż masz to co to zmieni ? |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
usien
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:30
|
0
|
|
|
|
Tak ale chodzi mi o ÂżywotnoÂśc ? Jak dÂługa ? |
|
|
|
 |
Matix
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:35
|
0
|
|
|

|
Mam j¹ i cholera mnie bierze jak po ka¿dym w³¹czeniu musze klikaÌ parê razy za nim osi¹gnê wymagane obr zamiast to robiÌ na pokrêtle jak w innych polerkach. Mam j¹ rok i ju¿ w³aœnie zaczyna siadaÌ przycisk od zwiêkszania obrotów |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:37
|
0
|
|
|
|
tak dÂługo pochodzi aÂż szczotki siĂŞ skoĂączÂą
Ps. Jak siĂŞ zesra kup Makite i dopiero docenisz dobre narzĂŞdzia. (obroty zawsze ma takie jakie ustawisz ) |
|
|
|
 |
usien
|
Wysłany: 2013-08-11, 23:48
|
0
|
|
|
|
Matix napisał/a: | Mam jÂą i cholera mnie bierze jak po kaÂżdym w³¹czeniu musze klikaĂŚ parĂŞ razy za nim osiÂągnĂŞ wymagane obr zamiast to robiĂŚ na pokrĂŞtle jak w innych polerkach. Mam jÂą rok i juÂż wÂłaÂśnie zaczyna siadaĂŚ przycisk od zwiĂŞkszania obrotĂłw |
Wiesz co mi ten przycisk tez juz siad³ raz wymieni³em i mam trochu inaczej przy w³¹czaniu tzn. na ile mia³em obrotów ustawione przed wy³¹czeniem na tyle zostaje, tylko ze przy podpieciu pod prad nawet jak jest wylaczona polerka pokazana jest ilosc obrotów |
|
|
|
 |
usien
|
Wysłany: 2013-08-12, 00:05
|
0
|
|
|
|
I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ? |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2013-08-12, 01:04
|
0
|
|
|
|
usien napisał/a: | I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ? |
gÂąbki siĂŞ normalnie myje. |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-08-12, 06:23
|
0
|
|
|
|
GÂąbki siĂŞ myje ???
A po wyschnieciu to kopeĂŚ. (profi job )
I jeszcze wodÂą siĂŞ zwilza paste polerskÂą ?!
Powodzenia
Inaczej siĂŞ czyÂści |
|
|
|
 |
Matix
|
Wysłany: 2013-08-12, 21:59
|
0
|
|
|

|
CaÂły czas pÂłucze gÂąbki w wodzie po skoĂączonej pracy i jakoÂś nie zauwaÂżyÂłem skutkĂłw ubocznych |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-08-12, 22:47
|
0
|
|
|
|
Matix napisał/a: | CaÂły czas pÂłucze gÂąbki w wodzie po skoĂączonej pracy i jakoÂś nie zauwaÂżyÂłem skutkĂłw ubocznych |
pasta Farecla czy 3M, ktĂłrej uÂżywasz ?
Pewnie, Âże nie zauwaÂżyÂłeÂś bo nie wies na co patrzec i kiedy ?
Nie neguje Twojej pracy.
Chodzi o skÂład chemiczny pasty polerskiej !!! (A O CO KAMAN z NIMI TO POSZUKAJ W NECIE)
A z gÂąbki, gdy dostanie wody i wyschnie robi siĂŞ kapec !
OczywiÂście moÂżna delikatnie zwilÂżyc powierzchnie ale NIE moczyc wodÂą. (Czytaj Karty Techniczne Produktu)
Ps.Nie zamierzam wdawac siĂŞ w dyskusje na ten temat poniewaÂż kaÂżdy ma wypracowanÂą technike, wiĂŞc uwaÂżam to za zbyteczny dialog.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-08-12, 23:14
|
0
|
|
|

|
Nie no wÂłaÂśnie to bardzo ciekawy temat.
Czym czyÂścisz myjesz gÂąbki polerskie @936? Tak jak na filmach przykÂładasz coÂś do gÂąbki i czyÂścisz tylko z pyÂłu?
JakÂą polerkĂŞ polecasz?
Co do polerki einhell te¿ tak¹ mam. Prze³¹czniki padaj¹ jak dostan¹ za du¿o wody, szczególnie jak ktoœ chlapie przy farecli.
Mi padÂł.
Polerka gĂłwniana, jak siĂŞ uda to nie trzĂŞsie i jest ok, u mnie trzĂŞsie bardzo. ktoÂś chyba wymieniaÂł zĂŞbatkĂŞ na ataku u mnie i zĂŞby ma pod innym kÂątem. Robi sie tym h.... na maxa.
DaÂłem 100zÂł za uÂżywkĂŞ.... jedyne co to jest w miarĂŞ lekka. |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-08-13, 11:49
|
0
|
|
|
|
Po w³¹czeniu czyszcze szar¹ w³óknin¹.
W pracy musze uÂżywac 2 polerek Makita ( gwarancje trzeba wykorzystac ).
Nie ma znaczenia czy do szlifowwania czy do polerowania nie mogĂŞ ich zarÂżnÂąc ani zaobserwowac wadliwej pracy potencjometru lub uszkodzeĂą po pracy w extremalnym zapyleniu z rdzy itp.
W domu mam eurotec ( jak wiĂŞkszoÂśc )
Ps. szczotki bardzo szybko siĂŞ koĂączÂą a potencjometr Âżyje wÂłasnym Âżyciem |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2013-08-14, 08:31
|
0
|
|
|
|
G¹bki nie wolno myÌ,zw³aszcza bia³ej,która w zamyœle jest i ma byÌ twarda,a po k¹pieli w wiadrze czêsto jest do wyrzucenia.Jeœli jest poszarpana i z zaschniêt¹ past¹ mo¿na j¹ za³o¿yÌ na polerkê,w³¹czyÌ na najwolniejsze obroty i brzeszczotem œci¹Ì cienki p³atek a¿ do uzyskania równej powierzchni,a ostry rant potraktowaÌ (na obrotach) papierem 80-100 dla zrobienia ³agodnej krawêdzi. |
|
|
|