Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
usien
Wysłany: 2013-08-11, 23:04   Czy dobra polerka ?
0
UP DOWN

http://allegro.pl/polerka...3438479515.html

Mam takÂą polerke co o niej sÂądzicie ?

lakierok 
Wysłany: 2013-08-11, 23:11   
0
UP DOWN

A co chcesz wiedzieĂŚ ? jeden powie Âże dobra a drugi Âże zÂła ??? jak ma regulacjĂŞ obrotĂłw i ci pasuje to ok, w koĂącu jak juÂż masz to co to zmieni ? :shock:

Frostt.pl

usien
Wysłany: 2013-08-11, 23:30   
0
UP DOWN

Tak ale chodzi mi o ÂżywotnoÂśc ? Jak dÂługa ?

Matix 
Wysłany: 2013-08-11, 23:35   
0
UP DOWN

Mam j¹ i cholera mnie bierze jak po ka¿dym w³¹czeniu musze klikaÌ parê razy za nim osi¹gnê wymagane obr zamiast to robiÌ na pokrêtle jak w innych polerkach. Mam j¹ rok i ju¿ w³aœnie zaczyna siadaÌ przycisk od zwiêkszania obrotów :blee:

936
Wysłany: 2013-08-11, 23:37   
0
UP DOWN

tak dÂługo pochodzi aÂż szczotki siĂŞ skoĂączÂą
Ps. Jak siĂŞ zesra kup Makite i dopiero docenisz dobre narzĂŞdzia. (obroty zawsze ma takie jakie ustawisz )

usien
Wysłany: 2013-08-11, 23:48   
0
UP DOWN

Matix napisał/a:
Mam j¹ i cholera mnie bierze jak po ka¿dym w³¹czeniu musze klikaÌ parê razy za nim osi¹gnê wymagane obr zamiast to robiÌ na pokrêtle jak w innych polerkach. Mam j¹ rok i ju¿ w³aœnie zaczyna siadaÌ przycisk od zwiêkszania obrotów :blee:

Wiesz co mi ten przycisk tez juz siad³ raz wymieni³em i mam trochu inaczej przy w³¹czaniu tzn. na ile mia³em obrotów ustawione przed wy³¹czeniem na tyle zostaje, tylko ze przy podpieciu pod prad nawet jak jest wylaczona polerka pokazana jest ilosc obrotów

usien
Wysłany: 2013-08-12, 00:05   
0
UP DOWN

I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ?

lakierok 
Wysłany: 2013-08-12, 01:04   
0
UP DOWN

usien napisał/a:
I mam jeszcze jedno pytanko jak wy polerujecie, tzn jedna gabke macie jednorazowo czy myjecie ja i sluzy do wielokrotnego uzytku ?

gÂąbki siĂŞ normalnie myje.

Frostt.pl

936
Wysłany: 2013-08-12, 06:23   
0
UP DOWN

GÂąbki siĂŞ myje ???
A po wyschnieciu to kopeĂŚ. (profi job :) )
I jeszcze wodÂą siĂŞ zwilza paste polerskÂą :) ?!
Powodzenia
Inaczej siĂŞ czyÂści

Matix 
Wysłany: 2013-08-12, 21:59   
0
UP DOWN

CaÂły czas pÂłucze gÂąbki w wodzie po skoĂączonej pracy i jakoÂś nie zauwaÂżyÂłem skutkĂłw ubocznych :x:

936
Wysłany: 2013-08-12, 22:47   
0
UP DOWN

Matix napisał/a:
CaÂły czas pÂłucze gÂąbki w wodzie po skoĂączonej pracy i jakoÂś nie zauwaÂżyÂłem skutkĂłw ubocznych :x:

:) pasta Farecla czy 3M, ktĂłrej uÂżywasz ?

Pewnie, Âże nie zauwaÂżyÂłeÂś bo nie wies na co patrzec i kiedy ?

Nie neguje Twojej pracy.

Chodzi o skÂład chemiczny pasty polerskiej !!! (A O CO KAMAN z NIMI TO POSZUKAJ W NECIE) :> :spoko:

A z gÂąbki, gdy dostanie wody i wyschnie robi siĂŞ kapec !
OczywiÂście moÂżna delikatnie zwilÂżyc powierzchnie ale NIE moczyc wodÂą. (Czytaj Karty Techniczne Produktu)

Ps.Nie zamierzam wdawac siĂŞ w dyskusje na ten temat poniewaÂż kaÂżdy ma wypracowanÂą technike, wiĂŞc uwaÂżam to za zbyteczny dialog.
Pozdrawiam

KK 
Wysłany: 2013-08-12, 23:14   
0
UP DOWN

Nie no wÂłaÂśnie to bardzo ciekawy temat.

Czym czyÂścisz myjesz gÂąbki polerskie @936? Tak jak na filmach przykÂładasz coÂś do gÂąbki i czyÂścisz tylko z pyÂłu?
JakÂą polerkĂŞ polecasz?

Co do polerki einhell te¿ tak¹ mam. Prze³¹czniki padaj¹ jak dostan¹ za du¿o wody, szczególnie jak ktoœ chlapie przy farecli.
Mi padÂł.

Polerka gĂłwniana, jak siĂŞ uda to nie trzĂŞsie i jest ok, u mnie trzĂŞsie bardzo. ktoÂś chyba wymieniaÂł zĂŞbatkĂŞ na ataku u mnie i zĂŞby ma pod innym kÂątem. Robi sie tym h.... na maxa.
DaÂłem 100zÂł za uÂżywkĂŞ.... jedyne co to jest w miarĂŞ lekka.

936
Wysłany: 2013-08-13, 11:49   
0
UP DOWN

Po w³¹czeniu czyszcze szar¹ w³óknin¹.

W pracy musze uÂżywac 2 polerek Makita ( gwarancje trzeba wykorzystac :) ).
Nie ma znaczenia czy do szlifowwania czy do polerowania nie mogĂŞ ich zarÂżnÂąc ani zaobserwowac wadliwej pracy potencjometru lub uszkodzeĂą po pracy w extremalnym zapyleniu z rdzy itp.

W domu mam eurotec :D ( jak wiĂŞkszoÂśc )
Ps. szczotki bardzo szybko siĂŞ koĂączÂą a potencjometr Âżyje wÂłasnym Âżyciem :D

jacenty 741
Wysłany: 2013-08-14, 08:31   
0
UP DOWN

G¹bki nie wolno myÌ,zw³aszcza bia³ej,która w zamyœle jest i ma byÌ twarda,a po k¹pieli w wiadrze czêsto jest do wyrzucenia.Jeœli jest poszarpana i z zaschniêt¹ past¹ mo¿na j¹ za³o¿yÌ na polerkê,w³¹czyÌ na najwolniejsze obroty i brzeszczotem œci¹Ì cienki p³atek a¿ do uzyskania równej powierzchni,a ostry rant potraktowaÌ (na obrotach) papierem 80-100 dla zrobienia ³agodnej krawêdzi.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu