Przesunięty przez: Tech 2009-04-15, 23:47 |
Autor |
Wiadomość |
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2007-06-03, 22:45 Bazy ONYX(wodorozcieĂączalne) co sÂądzicie ?
|
0
|
|
|
|
Tak jak w temacie co s¹dzicie o wodach,ja ju¿ powoli na nie przechodzê,jeszcze nimi nie cieniowa³em,zakupi³em mleczko do cieniowania specjalne pod wode zobacze jak na Onyxach to bêdzie sz³o,dowiedzia³em siê przy okazji ¿e nie wszystki klaraki mo¿na k³aœÌ na bazy wodne,to mnie troche zdziwi³o bo kilka procent z nich jest wykluczona.....
Co sÂądzicie o bazach wodnych?
Maluje mni siê nimi dobrze,doœÌ szybko,tylko wiadomo co do przygotowania powierzchni to trzeba j¹ dok³adniej wypracowaÌ ni¿ pod rozcieùczalnikowe,przy sporej wilgotnoœci powietrza schn¹ wolniej nawet przy suszarkach.
OgĂłlnie to jak dla mnie plusem wody jest to Âże jest mniej szkodliwa dla Âśrodowiska jak i dla czÂłowieka(tylko takiego co przestrzega bhp)
S¹ one wydajniejsze i zaoszczêdzamy na ca³ym aucie jakieœ 30 % finansów,nie pyl¹,doœÌ dobrze siê niki maluje a Wy co s¹dzicia ? |
|
|
|
 |
ÂŁukasz
|
Wysłany: 2007-06-04, 15:34
|
0
|
|
|
|
Oxyn to nazwa baz wodnych z firmy RM i gĂłwno warta poszukaj lepiej Cromax z Duponta normalnie rewelka a jeÂśli chodzi od Bhp to nieprawda bo dla Âśrodowiska jest bezpieczna a dla czÂłowieka nie bo organizm ludzki ma to do siebie ze jakoÂś Âłatwiej wchÂłania wodĂŞ niÂż ozcienczlnik |
_________________ Kto pyta nie bÂładzi!! |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-06-05, 22:47
|
0
|
|
|

|
Ja na bazach wodnych z Nexa Autocolor jadĂŞ juÂż od 4 lat. wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy. Mnie najbardziej wnerwia suszenie bo trochĂŞ schodzi, przemywanie zmywaczami wodnymi i antysilikonem. A reszta jest spoko, krycie ekstra z zastosowaniem szaroÂści widmowych, cieniowanie ok. A Âże co poniektĂłrzy ludzie myÂślÂą Âże jak to jest woda to siĂŞ tego moÂżna "napiĂŚ" to inna sprawa. |
|
|
|
 |
looqasch
|
Wysłany: 2007-06-06, 19:40
|
0
|
|
|
|
W jakich pomieszczeniach malujecie ?
Czy bez wentylacji tego typu jak w kabinach da siĂŞ tym robiĂŚ ? Bo sÂłyszaÂłem, Âże juÂż nie. A sÂą przeciez te suszarki....
Jakie sÂą wymogi co do temperatury? |
|
|
|
 |
DZIKI
|
Wysłany: 2007-06-14, 18:13
|
0
|
|
|
|
a co powiecie o standox tylko jedna laga i finito |
|
|
|
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2007-06-16, 23:07
|
0
|
|
|
|
ostatnio by³em na szkoleniu ze standoxa i jedna warstwa nie wystarczy wczeœniej trzeba sobie doœÌ dok³adn¹ wypy³ke zrobiÌ i dopiero raz a dobrze... |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-06-17, 12:06
|
0
|
|
|
|
zaleÂży od koloru i odcienia szaroÂści ,czy jest odpowiedni poÂłoÂżony. |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-06-20, 21:53
|
0
|
|
|

|
Z ta jedn¹ lag¹ to bywa ró¿nie. Zale¿y od krycia bazy, czy musimy wypylaÌ i jak ( na sucho, mokro) tym podbieramy odcieù i ziarno na metalikach i per³ach. Przy wiêkszych naprawach warto stosowaÌ natryski kontrolne, zawsze lepiej wyczaiÌ jak wypyliÌ ni¿ waln¹Ì w ciemno. A tak wogóle robi ktoœ z was natryski próbne przed malowaniem ? Pozdrawiam |
|
|
|