Autor |
Wiadomość |
 |
breyger
|
Wysłany: 2013-08-17, 09:30 malowanie klatki dla zwierzÂąt
|
0
|
|
|

|
witam
ja z nietypowym pytaniem
robiê du¿¹ klatkê dla moich szczurków, kuweta bêdzie stalowa (z nierdzewki za wysokie koszta)
muszĂŞ to czymÂś polakierowaĂŚ, co by nie rdzewiaÂło, wiadome rdza zdrowa nie jest.
czy podkÂład akrylowy i sam kolor akryl jest w jakimÂś stopniu szkodliwy? wiadome te maÂłe hu..ki mogÂą z czasem trochĂŞ to poobryzaĂŚ
jak na razie malowanie proszkowe nie wchodzi w grê z ró¿nych powodów
jak myÂślicie zda to egzamin choĂŚ na jakiÂś czas? |
|
|
|
 |
breyger
|
Wysłany: 2013-08-17, 10:11
|
0
|
|
|

|
niewiem czemu nie moÂżna edytowaĂŚ ;/ a chciaÂłem dodaĂŚ Âże nie oczekujĂŞ Âżeby ktoÂś siĂŞ znaÂł na szczurach i wiedziaÂł co im szkodzi, raczej pod tym wzglĂŞdem to co czÂłowiekowi ;D
ewentualnie proszĂŞ o inne propozycje lakierĂłw i podkÂładĂłw nie szkodliwych
podk³ad epoxydowy raczej odpada bo posiada te œrodki antykorozyjne jak sie nie mylê? to i tak bêdzie lakierowane doœÌ cieniutko. chodzi o to aby to choÌ trochê zabezpieczyÌ przed korozj¹ |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2013-08-18, 13:45 Re: malowanie klatki dla zwierzÂąt
|
0
|
|
|
|
breyger napisał/a: | witam
(z nierdzewki za wysokie koszta) |
Czy "nierdzewka' koroduje ?
Pozatym jeÂśli sobie nie robisz jaj na forum ?!
To sÂą epoxydy z netralnym Ph, przeznaczone do przemysÂłu sporzywczego.
Po wyschniĂŞciu napewno nie sÂą szkodliwe. |
|
|
|
 |
breyger
|
Wysłany: 2013-08-18, 17:37
|
0
|
|
|

|
napisaÂłem Âże z z stali KO za wysokie koszta, dlatego robiĂŞ ze zwykÂłej stali i chce polakierowaĂŚ.
nierobie sobie jaj. nie wiem skÂąd ten pomysÂł. jakiÂś przykÂład tego epoxydu z neutralnym PH? i jak jest z tym akrylem? |
|
|
|
 |
kadafi
|
Wysłany: 2013-08-18, 20:15
|
0
|
|
|
|
PrzecieÂż szczury wpier...Âą wszystko i ÂżyjÂą w takich warunkach Âże strach pomyÂśleĂŚ. TrochĂŞ farbki im nie zaszkodzi.
Wiem, wiem Âże hodowlane to nie to samo co kanaÂłowe. |
|
|
|
 |
breyger
|
Wysłany: 2013-08-18, 23:04
|
0
|
|
|

|
dok³adnie te hodowlane s¹ ponoÌ bardzo podatne na ró¿ne choroby, zwi¹zki chemiczne itp. wolê byÌ ostro¿ny ;D wiem aby ¿e proszkowe nie szkodzi ;p nic, zaryzykuje chyba i bêdê lakowrowa³ tym akrylem. ju¿ prawie klatka skoùczona |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-08-18, 23:45
|
0
|
|
|

|
Dzisiaj mam fazĂŞ, nie przejmuj siĂŞ szczury to mocne bestiĂŞ dajÂą se radĂŞ i z akrylem. |
|
|
|
 |
breyger
|
Wysłany: 2013-08-19, 13:56
|
0
|
|
|

|
uruchamiam giĂŞtarke, gnĂŞ blachĂŞ i lakierowanko. zobaczymy co bĂŞdzie dziĂŞki za info |
|
|
|