Autor |
Wiadomo¶æ |
|
skowina
|
Wys³any: 2013-08-17, 17:47 "Reaktywacja" powierzchni pod malowanie
|
0
|
|
|
|
Witam
Panowie, pytanie za 100pkt
Pomalowa³em komorê silnika zwyk³± farb± na rdzê (chyba mobiles). Nie zak³ada³em ¿e picowanie auta na nowo mi siê tak spodoba.
Moje pytanie brzmi, w jaki sposób 'reaktywowaæ" powierzchniê tej farby co by mo¿na po³o¿yc na to BAZÊ i KLAR ??
Czy wystarczy przetrzeæ w³ókni±, czy s± mo¿e jakies ¶rodki chemiczne do takich celów, poniewa¿ mnogo¶æ zakamarków i trudno dostêpnych utrudnia zmatowanie komory papierem ¶ciernym.
Nie chodzi mi o pozbycie siê tego "mobilesa", tylko o sposób przygotowania go pod BAZÊ.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
damian
|
Wys³any: 2013-08-17, 19:59
|
0
|
|
|
|
niestety musisz siê rêcznie pobawiæ z matowieniem. ja bym zrobi³ tak, ¿e na to co jest da³ bym podk³ad akrylowy i dopiero na to baza. |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-08-17, 20:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
nie wiem co to mobiles ale jak da siê to zmyæ nitrem to masz wiêkszy problem |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2013-08-18, 12:03
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
diablo74 napisa³/a: | nie wiem co to mobiles ale jak da siê to zmyæ nitrem to masz wiêkszy problem |
po³±czenie MOBIL z NOBOLES.
Czyli tzw. farba olejna
PS. POD nOBILESEM czyt. (farba ftalowa do p³otow i ³awek) bêdzie nadal zachodziæ reakcja utleniania "korozja"
Wiêc robota z d....
Szkoda czasu.
Zostaw "Mobiles" i bêdzie git |
|
|
|
|
skowina
|
Wys³any: 2013-08-18, 16:07
|
0
|
|
|
|
heha
Panowie , oczywiscie chodzilo o NOBILES , czeski blad.
wersja bezposrednio na rdze, czyli wg.mnie wersja 'zamykajaca' rodniki korozji (moge sie mylic).
Czyli co, matujemy + podklad, baza i klar.
czy zmywacz do powlok lakierniczych i czyscimy. |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-08-18, 18:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
po mojemu wszystko do zdarcia i od podstaw zgodnie z technologi± |
|
|
|
|
mareq
|
Wys³any: 2013-08-19, 07:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 28
|
Wydaje mi siê, ¿e ten Nobiles ³atwo zejdzie jak siê go potraktuje jakim¶ ¶rodkiem do usuwania starych pow³ok a potem szczotka druciana na wiertarkê i jazda. |
|
|
|